View Full Version : Nocni - Mihael.mp3
Nocni
22-11-2004, 08:58 PM
Ima vec 5 dana kako sam Puretu poslao na streamload pjesmu, a od njega ni glasa. Nadam se da sam dobro slijedio instrukcije, mozda se zagubilo?
Posto sam svjestan da navedena pjesma nije uradjena niti odsvirana kako treba, vjerojatno ne zadovoljava kriterije. Vecina vasih postavljenih radova meni naravno zvuci kao naucna fantastika, ali opet nigdje ne pise da ne saljemo radove koji bi svojoj losijom kvalitetom narusili ugled foruma. Ugledu foruma to sigurno ne moze naskoditi, mogu samo sebe osramotiti :).
Ako je to u pitanju, Pure mi je slobodno mogao reci, pjesma ne zadovoljava, necemo je postaviti i sve ok.
U svakom slucaju je opet sve ok.
Ako sam neopravdano lupetao o 'cenzuri' ja se ispricavam, sto na umu to na drumu :).
A sad o pjesmi:
http://www.streamload.com/purator003/nocni/
Nije nesto spec. odsvirano, a niti producirano, uglavnom copy&paste, 10-minutni mix (kao da bi znao bolje i da je mixam 100 dana :)) Instrumenti su uglavnom Sample tank, battery, hyper canvas, Mp3 rezolucija 48 kbps, velicina 771 KB.
Pjesma se zove Mihael, po mom najdrazem glazbenom kriticaru i netjaku, malom Mihaelu...Nekad dok je bio jako mali snimao sam ga, pa sam ubacio naknadno i par tih samplova.
Pozdrav i svako dobro.
p.s.
Moj navedeni glazbeni kriticar mi je rekao: ''ujko ova ti je pjesma malo dosadna'' :)
edit by admin:
nema nikakve cenzure, samo si trebao da me obavestis da je poslato (jer ne proveravam sta mi sve stize) ;)
Nocni
24-11-2004, 08:08 AM
Ok
Shady
26-11-2004, 11:54 AM
Tema mi se veoma svidja ali jedan dobar njen dio bi mogao poslu?iti samo kao eventualna podloga za dobru improvizaciju koja veoma mnogo fali negdje tokom pjesme.
Otprilike zami?ljam kako bi ta imrovizacija trebala da bude odradjena i kakva farba bi trebala da se koristi (rekao bih... ne?to sli?no farbama Kokija Dimu?evskog na drugom i tre?em albumu "Leb i Sol", posebno na drugom). Ako nadjem vremena ubaci?u tu improvizaciju i da?u je na net, pa ?u dati ovdje link... pa ?emo da vidimo ?ta dalje. Mo?e? :)
SumAnuT
26-11-2004, 12:20 PM
i ovo je cool ... samo ono uletanje sa onim u sred pesme mi nema nikakav smisao ... ostalo je super ...
Nocni
26-11-2004, 07:13 PM
Tema mi se veoma svidja ali jedan dobar njen dio bi mogao poslu?iti samo kao eventualna podloga za dobru improvizaciju koja veoma mnogo fali negdje tokom pjesme.
Otprilike zami?ljam kako bi ta imrovizacija trebala da bude odradjena i kakva farba bi trebala da se koristi (rekao bih... ne?to sli?no farbama Kokija Dimu?evskog na drugom i tre?em albumu "Leb i Sol", posebno na drugom). Ako nadjem vremena ubaci?u tu improvizaciju i da?u je na net, pa ?u dati ovdje link... pa ?emo da vidimo ?ta dalje. Mo?e? :)
Naravno da moze, hvala na javljanju.
I meni je pogotovo 'refren' bezveze :) i boje i kako sam 'odsvirao'. Uvijek sam tanak tamo di prestaje copy&paste. :)
Kako se zovu navedeni albumi od Leb i Sol?
Meni je stvar ok, nisam ni video tvoj topic ?!?!?
Sve mi je ok sem onog dela oko sredine gde se ubacuje neki prljavi strings koji onako veselu atmosferu menja u neku etno uopste nepovezanu celinu. Klavir i gitara su ok samo mi je ritam tanak, mogao si u malo vecoj rezoluciji postaviti.
Sve je pretiho i predaleko, malo pojacaj ali stvar ko stvar je ok
Shady
27-11-2004, 05:10 AM
Evo, ne?to sam d?arao...
http://www.freewebs.com/shady-studio/Mp3/Nocni.mp3
otprilike to je ono kako sam zamislio tvoju stvar... ali napominjem da nisam imao puno vremena da sredjujem trilere na onim sola?ama... kao i da uparujem odnose ja?ina... Dakle, ovo je samo pribli?na slika, i na tome treba jo? poraditi.
Ubacio sam malo perkusija pri kraju, ?isto radi arome.
Sami zavr?etak (od modulacije na dalje) veoma prebrzo ide u fejd out trebalo bi da tu ima jo? makar pola minuta podloge za malo du?u improvizaciju iz C#... ?ak i uz mogu?e postepeno ubrzanje tempa.... ali ne do pretjeranja. Pogledaj, recimo, Santanine razrade teme... to postepeno (ali ipak minimalno) ubrzanje skoro uvijek pali... )
Pozdrav.
SumAnuT
27-11-2004, 01:37 PM
:roll:
opet isto ... ovaj link shto si dao vodi na ovaj topic ...
ANITA
27-11-2004, 03:22 PM
Da, ne ide ni meni.
SHADY! Jesi mi poslao one stvari za himnu na drugi meil?
Shady
27-11-2004, 04:55 PM
Anita, Zar nisi dobila? :oops:
Poslao sam ti na onaj tvoj email koji po?inje sa: fao
Ako je potrebno, posla?u ti PM sa ta?nim emajlom...
Shady
27-11-2004, 05:01 PM
Sumanut, registrirao sam se na streamload.com pa ?u tamo postaviti.
Trebalo bi biti ovdje za oko pola sata... ako sve odradim kako treba...
Shady
27-11-2004, 06:09 PM
Nadam se da ?e sada biti ok. Poslao sam i na purator003 pa ako ovo ne valja mo?da on postavi uskoro.
Evo adrese.
http://209.245.59.175/Gimme/65295319/227592304/45645264/407574F3-D601-44F2-9347-AFC4CCB716C1/0.282956/2/Nocni.mp3
ANITA
27-11-2004, 10:14 PM
Anita, Zar nisi dobila? :oops:
Poslao sam ti na onaj tvoj email koji po?inje sa: fao
Ako je potrebno, posla?u ti PM sa ta?nim emajlom...
Ma ja sam ti poslala meil jucer sa drugim meilom na koji da mi posaljem mp3 i ostalo sto treba! Sto nisi primio taj meil?
Isprike ostalima sto se ovak dopisujemo al lijena sam ici u inbox... :)
@Nocni
Jako interesantna tema...i meni bde usi onaj deo sa stringsima...Malo si brljao sa svirkom,i malo to produkcijski jos treba dovesti u red,ali je OK.
Shady
28-11-2004, 03:07 AM
Evo, mislim da ?e sad da radi.
http://209.245.59.175/Gimme/65295319/226545054/45645264/407574F3-D601-44F2-9347-AFC4CCB716C1/0.282956/2/Nocni_Mihael.mp3
Jo? jednom da napominjem da je ovo samo gruba slika, nisam sredjivao te sola?e detaljno (mo?da su malo prejake a ni trilere nisam picanio)...
Dodao sam onaj denf sa gitarom, i mo?da je malo predosadan jer sam radio Kopi-Paste... :lol:
Takodjer, dodao sam i malo ?inela tokom razrade, a od kulminacije (vrijeme: od 1.22 na dalje) sam dodao i neke malo dublje udaraljke koje bi mo?da trebalo malo vi?e naglasiti... U toj varijanti, cijeli predhodni dio ispred 1:22 treba aran?irati tako da tenzija neprestano raste navi?e... a u tom dijelu treba da eksplodira.
Od 1:22 bi trebala i?i malo du?a improvizacija, za ?ta ja nisam imao uslov jer je postavljena harmonska podloga bila prekratka i odmah se ide u drugi dio... ali uglavnom, ima? ideju, pa to malo produ?i ako procjeni? da ide..
Isto i sami kraj stvari, onaj zadnji dio... on se kod tebe prebrzo sti?ava i ukoliko bi i?la improvizacija iz C# onda bi to trebalo biti makar pola minuta du?e... za?to ne i minut, ali da pazi? da u improvizaciji ne odluta?... Da poku?a? napraviti da bude efektna, dobro koncipirana, nepretrpana i sl.... .
Neki dio sam izrezao iz "Mihaela" (to je onaj pomalo neprirodno nakalemljeni dio, na koji su ti jo? neki ovdje ukazali) Eto, toliko o tome.
Uglavnom, ima? dobru temu, i mogla bi da ispadne mrak stvar, uz jedan malo ?e??i pristup aran?manima. To ?to mislim da je tema odli?na upraavo je i razlog ?to sam se potrudio oko nje u granicama svoje zauzatosti.
I na kraju... Po meni, u "Mihaelu" mora postojati jasno izra?en (?ak pomalo napadniji) SOLO INSTRUMENT koji nosi cijelu stvar... bar moje mi?ljenje je takvo.
Pozdrav
P.S. Nisam ti odgovorio o naslovima albuma "Leb i Sol". Tre?i se zove "Ru?ni rad" a za drugi nisam siguran, ali mislim da je "Akupunktura" (bar se tako zove A1). To je onaj album gdje su numere "Kako ti drago" (koja je meni najbolja njihova stvar) kao i "Talasna du?ina".
Nocni
28-11-2004, 04:16 PM
Meni je najdraza 'Kumova slama' mislim da je ona sa 'Rucnog rada'.
Sto se tice 'Mihaela' mislim da sam razumio sta si htio reci. Kad uhvatim vremena probacu popraviti, pa cu ponovo staviti. Hvala na savjetima jos jednom.
Shady
29-11-2004, 04:24 AM
Da, Kumova slama je ba? sladunjava. I meni se veoma svidja.
Ovdje je Mhael. http://www.streamload.com/purator003/shady/
Eto, pa javi kad ne?to uradi? sa tim, ba? sam zainteresovan...
Pozdrav.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.