View Full Version : magix
http://www.samplitude.com/de/seq.htm
Na ovo bi trebalo obratiti paznju,izgleda opasno...
joooj :roll: , kraj nuenda mi to ne bi trebalo
Ma Nuendo i meni radi posao,ali treba gledati i sa strane,ko zna mozda za 5 godina ovo "otkine" Nuendo(mada mislim da ga i sad dobija)... 8)
Ma Nuendo i meni radi posao,ali treba gledati i sa strane,ko zna mozda za 5 godina ovo "otkine" Nuendo(mada mislim da ga i sad dobija)... 8)
probao sam......uzasno komplikovan program...
da ali postoji takvih varijanti bar 3 a svaka na svoj fazon, treba provaljivati. Svako hoce deo kolaca od nas korisnika
Mogli
23-11-2004, 01:12 AM
To je ranije bio najjaci program za audio obradu i sa njim su radili retki. Nuendo je toliko napredovao da su sigurno u ravni.
SandRob
23-11-2004, 07:29 AM
cubase sx je dobrin dilon kopira samplitude. on je prvi integrira wave editor, rijesi kompezaciju latencije po cilemu routhingu, stavi 'neogranicen' broj sendova i busova, a mislin da je i prvi na pc-u ucini convolution reverb... tako da program nije nimalo naivan. dapace. 8)
Mogli
23-11-2004, 11:37 AM
Znao sam tipa koji je pre par godina radio samo na tom programu (pogledati cenu programa), dok su svi ostali radili na starom Cubase32 ili masovno na Cakewalku. Pao sam u depresiju kad sam video koje su mu mogucnosti i samo sam razmisljao o tom programu, tako da sad imam more njegovih instalacija, sve dok se jednog dana nije rodio SX!! Od to doba grah se kuva, a sunka se bolje cuva!!
da se mene pita nuendo i ne dalje, iz cistog razloga navike i bezopterecenja
djole970
23-11-2004, 06:49 PM
A taman sam hteo da postavim pitanje zna li neko nesto o ovom programu jer izgleda isto kao i Samplitude. Samo cena im nije nimalo ista. :wink: Naletim na njega danas sasvim slucajno. Imam utisak da strasno brzo radi.
Instalirao sam ga ranije u par navrata(sedmicu)...i jeste malo ruzan i treba se naviknuti,ali je totalno PRO.I ja koristim Nunedo i ne bih sada prelazio ni na sta drugo bez dobrog razloga,zato sto sve sto hocu to i mogu sa njim,ali Sequoia (ili Samplitude) su daleko ozbiljnije uradjeni.
Inace,razlika izmedju Samplitude i Sequoie je nesto poput Cubase i Nuendo.
Instalirao sam ga ranije u par navrata(sedmicu)...i jeste malo ruzan i treba se naviknuti,ali je totalno PRO.I ja koristim Nunedo i ne bih sada prelazio ni na sta drugo bez dobrog razloga,zato sto sve sto hocu to i mogu sa njim,ali Sequoia (ili Samplitude) su daleko ozbiljnije uradjeni.
Inace,razlika izmedju Samplitude i Sequoie je nesto poput Cubase i Nuendo.
Verujem, verujem samo mislim da je i nuendo preprofesionalan za mene
Ja sam dosta dugo radio u Samplitude-u, ali to je bilo davnih dana. To je apsolutni BOG svih DAW softvera! Barem je bio! U tim starim verzijama (3, 4) nije bilo ni M od MIDIja, ali je hard disk recording bio totalna tvr?ava. Cijeli koncept je bio ispred svog vremena. Kasnije, puno kasnije, se pojavio CubaseSX koji je imao direktno prekopirani koncept editiranja crossfade krivulja, onoga sto je bila jedna od snaga Samplitude-a.
SEK'D, firma koja je napravila Samplitude nije nikad imala snage (citaj novaca) da isfuraju Samplitude onoliko koliko je trebalo. Kasnije mu je dodan MIDI ali to je bilo bez veze - orjentirano slanju sysex naredbi vanjskim uredjajima. Nije bilo ni blizu funkcionalno za glazbenike. Pa su i VST podrsku uveli al ni to nije povecalo prodaju. Onda je uletio Magix i kupio SEK'D i nastala je Sequoia. Nemam pojma koje su razlike izmedju Sequoie i Samplitude-a! I danas to ostaju jedni od pouzdanijih programa za hard disk recording.
Recimo, sve albume koje sam radio slagao sam master u Samplitude-u. Samplitude ima fakat to najnapredinije. Slozis stvar na stvar, na svaki fajl posebno stavis limiter, provjeris sve RMS-e, odredis indekse, sprzis master i jos isprintas na papir EDL informacije koje za svaki slucaj imas i saljes u tiskaru. Ma ludilo.
I za mastering je jako dobar! Ko je citao knjigu od Katza o masteringu, znat ce. U samplitude-u se mogu izvodit ti visekanalni masterinzi i slicni trikovi. Super....
Danas imam Samplitude instaliran i upalim ga jednom u tri mjeseca. Al tad kad mi treba nezamjenjiv je!
Kad smo kod toga jel neko probao Acid 4.0 mislim jedan od najbolje resenih programa za rad sa semplovima (usnimavanje, obrada...)
Ja sam ga koristio duze vreme i mogu reci da je prvo stabilan, brz i jako cist audio pusta, ustvari muzika uradjena u acidu zvuci jako odredjeno i definisano.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.