View Full Version : Yamaha 01X
Bambino
21-11-2004, 12:38 PM
Zna li neko nesto o mixeru Yamaha 01X i o preamp-u TLAudio 5050?
01X ti je audio interfejs sa kontrolnom povrsinom....svakako kvalitetna zvucna karta/mikser...
funkcionise slicno kao i ostali Yamahini digitalni mikseri, ali se izdvaja po tome sto se lako integrise u DAW...
SandRob
21-11-2004, 02:58 PM
Zna li neko nesto o preamp-u TLAudio 5050?
Ako se ne varam, Sandro ima TL Audio 5050, pa je najbolje da ti on odgovori. Meni je TL Audio licni izbor i ja sam se odlucio za TL Audio C1 (nisam ga jos kupio). Volim toplinu njihovih lampi i odnos cene/kvaliteta. Ako skines neke radove Sandra, a nalaze se u sekciji "promocija radova", primetices dosta kvalitetno uradjene vokale uradjene preko 5050 i Rode mikrofona. (Sandro, ispravi me ako gresim... misli mda je taj setup)
ja iman vp5051, ali mislin da se radi o istom pretpojacalu i kompresoru, samo sto ovaj moj ima jos eq.
ja san uglavnom zadovoljan. to mi je jedini preamp u studiju i sve sniman preko njega. snimak je cist a sa malo jacin inputom dobije se i ona fina distorzija lampe.
obzirom na ono sto pruza mislin da nije skup i da ga se isplati uzet.
dvuckovic
21-11-2004, 03:30 PM
Pogledajte i ovo, mislim da je sprava za te pare mnogo bolja od Behringera i ostalog smeca
http://www.fmraudio.com/
davormen
22-11-2004, 08:50 AM
Pogledajte i ovo, mislim da je sprava za te pare mnogo bolja od Behringera i ostalog smeca
Da, ali kako do toga doci u ovim krajevima? :? Nije lako ni napolju... Ja vec jedno vreme bezuspesno pokusavam da nadjem ovaj njihov kompresor...
Bambino
22-11-2004, 10:49 AM
01X ti je audio interfejs sa kontrolnom povrsinom....svakako kvalitetna zvucna karta/mikser...
funkcionise slicno kao i ostali Yamahini digitalni mikseri, ali se izdvaja po tome sto se lako integrise u DAW...
Da li mozda znas kako mu funkcionisu driveri posto sam cuo da su u pocetku imali problema sa Windows-om ali su navodno kasnije to otklonili?
Bambino
22-11-2004, 10:53 AM
ja iman vp5051, ali mislin da se radi o istom pretpojacalu i kompresoru, samo sto ovaj moj ima jos eq.
ja san uglavnom zadovoljan. to mi je jedini preamp u studiju i sve sniman preko njega. snimak je cist a sa malo jacin inputom dobije se i ona fina distorzija lampe.
obzirom na ono sto pruza mislin da nije skup i da ga se isplati uzet.[/quote]
Nadam se da ce mi dobro raditi sa Oktavom MK-319.Sta mislis o tome?
SandRob
22-11-2004, 11:27 AM
Nadam se da ce mi dobro raditi sa Oktavom MK-319.Sta mislis o tome?
ne znan stvarno. to bi ti treba rec neko ko se bolje u to razumi, jer ja nisan ima prilike provavat i usporedjivat.
ja san uze ovu konbinaciju jer san prethodno slusa plocu (elemental - tempo velegrada) koja je takodjer sa njon snimjena.
meni tvoja konbinacija izgleda ko vrlo optimalna. bez sumnje pro oprema za relativno malu lovu, ali uvik postoji milijun drugih konbinacija i nije se lako odlucit.
Hehehe. Skroz simpatichno. :) Verujem da radi dobro, al ono skrooooz neozbiljno izgleda. :)))))))))))
Bambino. Imas i dbx376 za te pare (sa njim cu ja da radim snimanja), a ako ti se ne bacaju pare, recimo npr. dbx mini pre i uzmes jos neki mic. :)
Tiki the Boyler
23-11-2004, 11:17 AM
Razlika izmedju 5050 i 5051 je mala, ali bitna, je onaj EQ na 51 predivno radi! Sandro zna! 8)
Bambino
23-11-2004, 01:50 PM
Znam da je DBX 376 dobar ali ovaj preamp dobijam po dobroj ceni tako da mi je to zasad bolja varijanta.Pitanje za Sandra:da li koristis DO-2 AD karticu sa svojim 5051 ili ga povezujes analogno?
Pitanje za PuRe:da li si imao u rukama mixer 01X i kako fukcionise sa windows-m. da li mu dobro rade driveri posto si ti jedini koji mi je odgovorio u vezi mixera?
Tiki the Boyler
23-11-2004, 02:45 PM
Detalj: Digital Out je opcija (i to samo S/P DIF) kod TL Audia, dok dbx376 Tube Chanel Strip u startu ima S/P DIF i AES/EBU izlaze!
A to bas i nije zanemarivo ako mislis raditi sa digitalnim mikserom!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.