View Full Version : Slusalice ?
Akyboy`
09-11-2004, 05:21 PM
...nego bre zena oce da me izbaci iz kuce...
postoje li neke studijske slusalice ... ja volim nocu da radim :) :twisted: :?:
milos
09-11-2004, 05:54 PM
Naravno da postoje.Zavisi samo u kom cenovnom rangu.Imas sjajne Audio Technica athm 40 koje kostaju 65 EUR.AKG 240 studio bi trebalo da kostaju 100 ali ovde deru 150 EUR.naravno tu je i sennheiser za cije monitoring sluske kesiras i preko 200 EUR...
:shock:
http://www.zzounds.com/item--AKGK240STU
http://www.zzounds.com/productreview--AKGK240STU
http://www.zzounds.com/item--AUTATHM40FS
http://www.zzounds.com/productreview--AUTATHM40FS
dr.Ru
09-11-2004, 07:34 PM
Ja koristim AKG K141 monitor.
U preko 90% studija nalazi se taj model. Upalis li MTV, VIVA.... cak Discovery..... opet vidis samo taj model.
Zasto to pricam? Ne zato sto ih ja posedujem, vec zato sto su studijski standard koji kosta 80eura u SCG. Dakle, jeftinije su od svih gore nabrojanih, a bolje 10 puta. Kada sam ih kupovao u BG, pridje mi neki stariji covek, kaze, kupujete K141? DA, kazem ja. Kaze on: ah, te K141. Sa njima sam radio punih 20 godina i cena im nije pala ni za cent. Isto kostaju kao pre 20 godina.
U tehnologiji izrade, nista nema da se menja u slusalicama uopste, tako da nemoj vijati neke nove modele.....
Ako te zanima ovaj model u teh. karakteristikama, ili kako sam ih ja testirao, kako se ponasaju u razlicitim uslovima..... reci, pa da ti konkretno odgovorim.
Akyboy`
09-11-2004, 07:48 PM
Hmmm
sad tamo ima
AKG K141M Studio Headphones
AKG K141 Studio Headphones
Razlika je 10 dolara i slovo M ?:)
:?: :lol:
STUDIOTON
09-11-2004, 09:23 PM
AKG K141 i K240 je zaista standard i ja ih imam , ja ne znam ko jos nema te slusalice .. ali ipak ima bolje resenje :-) AT M40 :wink: proglasene za studijske slusalice godine ...
slovo M (za AKG) znaci monitor i ZNACI da joj je impedansa od 600 oma, za razliku od "studijske" verzije koja ima svega 55 oma. Malo dovati knjigu iz fizike pa ces videti sta to znaci. ;) Najgluplje objasnjeno, to znaci da izdrzava dosta jak pritisak. One se NE koriste za monitoring, niti mislim da ih je dobro koristiti. To su pre svega poluotvorene sluske i odlican posao rade za snimanje, odnosno sluze da se stave na usi i da se snima, posto jako malo zvuka izbacuju "napolje" a pri tom su dovoljno dobre da mozes "oceniti" kvalitet snimljenog zvuka i podesavati mikrofon "u letu"... Prilicno su popularne, i ja ih imam ali nisam nesto odusevljen njima iskreno...
Za monitoring i sl. mogu odlicno posluziti Beyerdynamic DT 770 Pro (nemoj da se zajebes da uzmes "M" varijantu). Njih cu i ja u dogledno vreme pazariti posto im je cena oko 180-200 oraja... :)
poz!
Akyboy`
09-11-2004, 11:12 PM
Znaci AKG K141MMMMMMMMM Studio Headphones
Kupim, snimam uvece dok' hocu,
zena nece iz kuce da me baci
a ja dobijem snimak koji hocu :)
???
Hm,da su closed-Ear bas i nisu.Imam u studiju par vrsta AKG slusalica,
sa M,bez M....Ove sa M su 600 oma i iako su mnoooogo tise(usled omaze)
od obicnih modela dovoljno nepozeljnog zvuka izlazi iz njih koje miq
itekako hvata.Ni jedne AKG slusalice nisu dovoljno zatvorene.Na svima manje,vise
zvuk bezi napolje.
Davnih dana imao sam,doduce moj matori,neke stare PIONEER studijske slusalice
(vidjao sam na par spotova da su ih koristili po svetskim studijima)
Bile su poprilicno glomazne i glasne i nije bilo sanse da neka mjuza izadje van
njih.U odnosu na njih ovi danasnji modeli AKG-a su smesni,barem modeli koje sam
imao priliku da
cujem.U studiju mislim da imam 3-4 vrste AKG-a i zadovoljan sam zvukom ali se
poprilicno cuju i 'napolju'.
Pre nego sto uzmes da znas da za M verzije(600 oma) moras imati
pojacalo za njih jer ih u protivnom neces cuti.
Pusti M.Gledaj omazu,pre svega pojacala koje ce ih terati.
Ako ih stekas u liniju ili mixer pogledaj u specifikaciju preporucenu
omazu slusalica koje mogu terati.Za sve vece omaze moras imati
headphones amplifier.
milos
10-11-2004, 10:40 AM
Ja koristim AKG K141 monitor.
U preko 90% studija nalazi se taj model. Upalis li MTV, VIVA.... cak Discovery..... opet vidis samo taj model.
Zasto to pricam? Ne zato sto ih ja posedujem, vec zato sto su studijski standard koji kosta 80eura u SCG. Dakle, jeftinije su od svih gore nabrojanih, a bolje 10 puta. Kada sam ih kupovao u BG, pridje mi neki stariji covek, kaze, kupujete K141? DA, kazem ja. Kaze on: ah, te K141. Sa njima sam radio punih 20 godina i cena im nije pala ni za cent. Isto kostaju kao pre 20 godina.
U tehnologiji izrade, nista nema da se menja u slusalicama uopste, tako da nemoj vijati neke nove modele.....
Ako te zanima ovaj model u teh. karakteristikama, ili kako sam ih ja testirao, kako se ponasaju u razlicitim uslovima..... reci, pa da ti konkretno odgovorim.
Bilo koji AKG je dobrodosao-K 141m,k240m,k141s,k240s
Ja sam spomenuo ovu s varijantu prvenstveno zbog zato sto ih reklamiraju kao update dobro poznatih k240 m(monitor)-veci dinamicki opseg,kao i novu Varimotion tehnologiju.
http://www.akg.com/mediadatabase/psfile/datei/72/studio_hea4055c1a24d59f.pdf
Akyboy`
10-11-2004, 01:01 PM
Imam audiophile 2496
milos
10-11-2004, 02:57 PM
AKG K141 i K240 je zaista standard i ja ih imam , ja ne znam ko jos nema te slusalice .. ali ipak ima bolje resenje :-) AT M40 :wink: proglasene za studijske slusalice godine ...
Cuo sam da su Audio Technica athm 40 odlicne slusalice za monitoring,ali da su proglasene za slusalice godine...vauuuu-jel su dobile neke nagrade(TEC,Computer music award,Future Music....)cisto da znam od koga su nagradjene.
Hmmm
sad tamo ima
AKG K141M Studio Headphones
AKG K141 Studio Headphones
Razlika je 10 dolara i slovo M ?:)
:?: :lol:
Slovo M znaci "monitor" i to je moj izbor
Izgleda da je Dr.Ru sasvim u pravu.
Primetio sam sledecu stvar:
Novi modeli slusalica AKG K141S(superiorna verzija K 141m)-oboje kostaju 80$(to je kod nas u EUR) i
K 240 S(superiorna verzija K 240m) oboje kostaju 100 $
Zasto bi novi modeli koji su "bolji i unapredjeniji" kostali isto koliko i stari :roll:
Procitao sam da ljudi imaju K240m i 141m duze od 15 godina-neunistive su 8)
Mozda to nije slucaj sa novim modelima
Treablo bi pogledati i ove Audio technica,ali Dr.Ru ti je super predlozio
Tiki the Boyler
15-11-2004, 12:03 PM
beyerdynamic DT770 PRO
ali 172 EUR
magnum
28-02-2008, 11:50 AM
slovo M (za AKG) znaci monitor i ZNACI da joj je impedansa od 600 oma, za razliku od "studijske" verzije koja ima svega 55 oma. Malo dovati knjigu iz fizike pa ces videti sta to znaci. ;) Najgluplje objasnjeno, to znaci da izdrzava dosta jak pritisak. One se NE koriste za monitoring, niti mislim da ih je dobro koristiti. To su pre svega poluotvorene sluske i odlican posao rade za snimanje, odnosno sluze da se stave na usi i da se snima, posto jako malo zvuka izbacuju "napolje" a pri tom su dovoljno dobre da mozes "oceniti" kvalitet snimljenog zvuka i podesavati mikrofon "u letu"... Prilicno su popularne, i ja ih imam ali nisam nesto odusevljen njima iskreno...
Za monitoring i sl. mogu odlicno posluziti Beyerdynamic DT 770 Pro (nemoj da se zajebes da uzmes "M" varijantu). Njih cu i ja u dogledno vreme pazariti posto im je cena oko 180-200 oraja... :)
poz!
ja planiram uzeti beyerdinamic dt-770 ali onaj model od 250 ohm, da li je to ok izbor 'kvu', trebaju mi za pomocni mix i recording
akordeonista
29-02-2008, 10:05 AM
A kakve su AT M-50? Da li su one bolje od M-40 ili ne?
goran ns
14-04-2008, 09:17 PM
I mene interesuje koja je razlika izmedju 50 i 40?
U ceni je dupla razlika i lepse su 50!
Tiki the Boyler
16-04-2008, 02:18 PM
beyerdynamic DT770 PRO
ali 172 EUR
Audio-Technica ATH-M50 - kako li sam samo prevrtljiv! :)
...i lepse su 50!
I bolje leže na glavi, puno su lakše i udobnije, i puno manje curi iz njih, i puno se lakše pakuju u torbicu koju dobiješ uz njih.
A nisu duplo skuplje! :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.