PDA

View Full Version : Ovaj viks u Ibbenbuerenu Musik Produktiv

korg
08-11-2004, 02:56 PM
Bok!!!

MOram se jednostavno pohvaliti... Bio sam ovaj vikend na prodajnoj izlozbi instrumenata i svega sto uz to ide...

Predivno!!!! Masu poznatih glazbenika su prezentirali instrumente kao recimo Billy Cobham Yamaha Drums & Anatolian Cimbals, Michael "angelo" Batio Dean Guitars.... Jeniffer Batten...

Ali ono sto me je najvise zanimalo, uz KORG istrumente :) su bili Monitorei to aktivni.

Dakle, bilo je razlicitih: ADAM p11 i p22, Yamaha MSP 5 & 10, Genelec 1029, 1030, 1031, 1032, Samson 65a, Tannoy Reveal... Ali oni zvucnici koji su meni zapeli za uho su KRK V8!!!!! Znam da ne postoji ta rijec ali to su najkompletniji zvucnici koje sam do sad cuo. Ono sto me je zacudilo da nije bilo od ovog foruma tako hvaljeni Alesis MKII ... I jos nesto.. Tapco S8 (Mackie house) su bili izvanredno dobri... za tu cijenu za koju se mogu dobiti... Genelec mi se nisu svidjali za tu lovu koju su kostali i bili su prilicno tupi i mukli ... Aha jos da spomenem.. Uzeo sam svoj nekakav test CD sa uglavnom jazz rock stvarima: Adam Holzman, Nils Landgren, Scott Henderson... Ne toliko brze koliko precizne stvari...

Pokusati cu posloziti monitore po mom nekom izboru.

Dakle, KRK V8,definitivno najbolji (nazalost V6 su bili rasprodani) kostaju 900 e komad. Na drugom mjestu su Adam p11 prilicno hladni i neutralni jako dobri zvucnici 650 e komad. Poslije njih dodju Tapco S8 koji kostaju 600 e ali par!!!

Eto.. htio sam samo malo opisati moj odabir zvucnika.

korg

Ovo je po mome sudu

dr.Ru
08-11-2004, 03:15 PM
kakvi su bili Adam P22a? po tvom misljenju...

korg
08-11-2004, 03:21 PM
Adam p22? Hmmm zvucnici su bili dobri no imao sam osjecaj da ih trebas bas 'potjerati' raditi... nisu bili tako zivahni kao p11... no cuj p22 kosta 900 e komad..

ako vec zelim izdati 900 e onda definitvno KRK V8 (u USA kostaju 900$ par!!!!)

korg

ANITA
08-11-2004, 04:15 PM
Bok!!!Ono sto me je zacudilo da nije bilo od ovog foruma tako hvaljeni Alesis MKII

Ma zato sto Alesis Mk2 su u puno nizem cjenovnom rangu (valjda do 400,500 E) preferirani...

Da se mogu birati monitori bez razmisljanja o budzetu... onda khm.... ne bi kupovali Alesis MkII. :wink:

A drugi put ja idem s tobom, moze :D ?!!

korg
10-11-2004, 02:07 PM
@Anita.... Moze moze...!!! dapace.. uzmem te za rukicu i vodim u Ibbenbueren.. dakle pocni se vec spremati za Studeni 2005. ALi mislim da cemo prije otici u Franfkurt na Musikmesse 05.-09. Travanj 2005

@EON... ne.. svi su zvucnici bili razradjeni jer su radili cijeli dan i nisu novi... dakle .. ja sam dosao sa svojim CD-om (nakon barokne glazbe i Jamiroquai-a) punim Jazza i onda sam ih malo ispitivao. Jaaaaaako glasno.. pa onda taman da se nesto cuje.. i za mene su .. ponavljam KRK V8 najbolji bili a onda za njima Adam P11..

korg

dr.Ru
11-11-2004, 12:24 AM
Korg, reci mi kako KRK stoji sa muzikom/glazbom od Depeche Mode - Nine Inch Nails - do Rammstein u odnosu na Adam P22a?

korg
12-11-2004, 10:58 AM
Hmmm nisam puno slusao adam p22 jer sam se usredotocio na krk v8 no ono sto sam uspio primjetiti je da za p22 treba malo vise snage.. mislim da ne reagiraju lijepo ili 'adam realno' ako je volume na nekom malon value..

u suprotnosti sa krkom koji je uvijek ostar... briljantan.. i i i.. jako mi je zao da nisu imali v6 da i njih cujem.. pa bi se onda bio odlucio ili za p11 ili v6.. ali nadam se da cu si moci jednom priustiti v8 recimo kao Bozicni poklon.. aaa recimo 2009 :)

korg