View Full Version : Mackie controleri
Ad Fines
02-11-2004, 09:37 AM
E ovako. Imam u planu kupovati Mackie universal(1x),extended(2x).
Ajd da mi neko priblizi sliku o njima.Kako rade sa Steinbergom i koliko manje koristim misa i tipkovnicu.
Razmisljao sam cak i o Tascamu US 2400 kao (losiju)alternativu za Mackie-a.
Trenutno ne mogu do cijene za Mackie-a,a Tascama mogu dobiti za 1100?
Mackie mi je puno privlacniji izgledom,a i ima display.
Jednog od ovoga cu uzeti sigurno,ma 1 000 000 %!!!!!
ja ga imam tocno 2 godine (Mackie control) i mogu reci (nije reklama) da vise bez njega ne mogu radit. Uz bezbroj stvari koje su pretprogramirane, postoji i 8 programibilnih tipaka koje uz koristenje shift tipke (na kontroleru) daje mogucnost programiranja jos 8 funkcija.
Sa Cubaseom i Nuendom radi savrseno. Nemam ni jednu zamjerki zasad, a uz to super izgleda.
Kad sam ga kupovao u obzir je dolazio i Houston, ali je odluka pala na Mackie. Nije mi bilo zao ni jednu sekundu sto sam tako odlucio, jer sam kasnije procitao na nekom forumu da je Houston pun nekih glupih bugova, a osim toga izgleda isforsirano i cini se da je veci od mackie-a, te ne postoji extenzija za njega
milos
02-11-2004, 07:31 PM
Da li neko zna kako se c4 pokazao u praksi?
Da li neko zna kako se c4 pokazao u praksi?
Koliko je meni poznato jos se nije pokazao, jer nisu ih jo isporucili. Nije mi bas skroz jasno sto i kako on tocno radi, ali vrijedi probat. slika izgleda super
Ad Fines
02-11-2004, 11:44 PM
ja ga imam tocno 2 godine (Mackie control) i mogu reci (nije reklama) da vise bez njega ne mogu radit. Uz bezbroj stvari koje su pretprogramirane, postoji i 8 programibilnih tipaka koje uz koristenje shift tipke (na kontroleru) daje mogucnost programiranja jos 8 funkcija.
Sa Cubaseom i Nuendom radi savrseno. Nemam ni jednu zamjerku zasad, a uz to super izgleda.
Kad sam ga kupovao u obzir je dolazio i Houston, ali je odluka pala na Mackie. Nije mi bilo zao ni jednu sekundu sto sam tako odlucio, jer sam kasnije procitao na nekom forumu da je Houston pun nekih glupih bugova, a osim toga izgleda isforsirano i cini se da je veci od mackie-a, te ne postoji extenzija za njega
Ja imam mali problem.Mene bi doslo sto se MACKIE-a tice,25 000 kuna minus 3000-4000 koje ce mi tip spustit.Znaci oko 21000 do 22000.U tu cjenu ulazi ono sto sam rekao u prvom postu.
:shock: :shock:
A dok bi recimo Tascama dobio za nekih 8000 do 9000 kuna.
Ma neka on izgleda kako hoce.Bitno je da on dobro komunicira sa softwareom.
Koji lopov ti je to puknuo cifru od preko 20 000 kn?!?!?!
Mackie control na ebayu ne ide preko 800 eura!!
Pa da platis sve dadzbine na carini i sve to, ispalo bi eventualno malo vise od 1000 eura. A ako malo bolje potrazis naci ces ga ispod 1000.
Ad Fines
03-11-2004, 09:15 AM
Ajd jos jednom procitaj sta bi kupio.
1x MACKIE CONTROLER UNIVERSAL 10000 kuna
2x EXTENDED 2 x 7500 kuna
Cijene su u legalnoj prodaji sa carinom i porezom!!!!
Od te cijene odbij 3000 do 4000 kuna!!!!
Ja u 2 godine koristenja nisam primjetio nikakav problem u komunikaciji Mackie-a i kompa. Extension mi se vizualno svidja, ali moram priznati da nisam osjetio nikakvu potrebu za tim, jer sprava ima fantasticno skipanje pojedinih fadera ili cijelih banaka (8 fadera), ali vjerujem da ljudi koji zele stalno imati pred ocima 16 ili 24 kanala istovremeno uzivaju u toj opciji.
Osobno smatram da je to preskup sport za ono sto nudi jer extender kosta tek nesto sitno manje od osnovne sprave koja ima sve isto plus hrpetinu funkcija. Nesto cesca upotreba tipaka za skip izmedju banaka je 100% bezbolan posao.
Cijena Controlera je bila oko 1500-1600$ kad sam ga ja kupovao, a onda je cini mi se dolar stajao puno bolje
Tiki the Boyler
15-11-2004, 01:17 PM
Mackie mi nekako smrdi... Mozda losa iskustva sa firmom kao firmom! (koja je u totalnom rasulu by the way)
TASCAM je OK!
Mada ja taj problem lijepo rijesim KORGom D32XD kao dodatnom (a da budem iskren - osnovnom) spravom! :lol:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.