PDA

View Full Version : Tannoy Reveal Active

davormen
17-10-2004, 01:22 PM
Ima li ko iste ili ih je malo duze slusao? Sad cu da uletim u neku kupovinu nove opreme i po svemu sto sam cuo (malo) i citao o njima (mnogo vise) mi odgovaraju. Bice u kombinaciji sa E-MU 1820m. Napominjem da radim cvrscu i (na momente) agresivniju gitarsku muziku tako da mi Alesisi po svemu sto sam cuo o njima ne bi odgovarali...

milos
17-10-2004, 02:41 PM
Ja mislim da je bolje za te novce uzeti Event TR 8 8) ,a ako imas srece i TR 8 XL :P

Pedja
17-10-2004, 07:56 PM
Ja imam Tannoy Reveal ali pasivne i veoma sam zadovoljan njima, a ove aktivne na zalost nisam cuo. Po logici bi trebali da zvuce bolje od pasivnih....mada :?
Shot je ranije, ako nisam pomesao, nesto pominjao da su pasivni Reveal bolji od aktivnih tako da bi on mogao bolje da objasni :wink:

Shot
18-10-2004, 01:28 AM
Ma nisam ja njih puno slusao. Slusao sam crvene, pasivne. Sve u svemu, cini mi se da jako jako dobro zvuce. U oba slucaja sam slusao kod hip-hop producenata kojima su oni prvi izbor.
To da su pasivni u kombinaciji s dobrim pojacalom bolji od aktivnih sam procitao u par diskusija po forumima...

idekius
02-11-2004, 08:04 AM
Znam odlicno TRUTH B2031A, radio sam na njemu, kao i na Alesis M1 MK2 Active. Ipak sam imao malo vise poverenja u TANNOY-eve zvucnike i pojacivace, ma da mislim da generalno kod kutija iz te klase i nema bas neke preterane razlike. Odlucio sam se za TANNOY jer mi se cini da ima malo izrazeniju stereo sliku i malo vecu preciznost (lakse se uocavaju greske). To je doduse vrlo individualan utisak.

presvega
05-11-2004, 02:20 AM
dal je neko od vas probao ove TRUTH B2031, po ceni ne bi reko
da su nekog kvaliteta na zzounds 270e. Kupio bi neke monitore u
tom cenovnom rangu sta mislite na ovu varijantu..

.

Akyboy`
05-11-2004, 02:43 AM
ok ... sta je sad bolje TRUTH B2031A ili one Alesis MK1 mk2 ?

STUDIOTON
05-11-2004, 06:35 AM

Alesis !

Pedja
05-11-2004, 09:08 AM
Tannoy Reveal Aktiv :wink: ........ali ukusi su razliciti :roll:

Eon
05-11-2004, 10:35 AM
Tannoy Reveal Aktiv :wink: ........ali ukusi su razliciti :roll:

Jebi ga stvar je kojom se muzikom bavis itd., kako ti uvo lezi u svakom slucaju su sve niskobudzetni monitori koji ne prelaze cifru od 1000 evra. Najbolje je da sve postavis jedan kraj drugogo ili bolje ako mozes da poneses u studio pa da ih ocenis u skladu sa postavkom studija.

Tiki the Boyler
15-11-2004, 12:21 PM
Eon A je za aktivni! Nemoj da me brukas! :)

Tannoj Reveal Active je prvi (pravi) monitor na kom sam radio (prije nekih godinu dana)! Posto sam nesto kasnije presao na Dynaudio mogu uocit neke "problemcice". Po meni (kao sto vec negdje rekoh) Tannoy je malkice premekan. Imajuci u vidu da ta kuca dugo radi HI-FI kutije to je i logicno!
U svakom slucaju, ako je dilema Truth ili Reveal, glasam za Reveal (sorry Eon), jer on ipak ima onaj "esencijalni srednjak", dok je Behringer totalno otisao u V!

Tiki the Boyler
15-11-2004, 12:26 PM
A definitivno je u radu sa monitorima najbitniji period ucenja slusanja. Kada dobro upoznate svoj monitor onda nema frke u radu.

Na sve to se nikako ne smijezyaboraviti efekat koji na monitoring ima prostorija u kojoj se slusa! Jer i najbolji monitori ce u losoj prostoriji raditi lose, i obrnuto...
Imam fenomenalna iskustva sa tim, ali to je vec druga (i duga) prica :lol:

Tiki the Boyler
16-11-2004, 04:14 PM
Primacoustic je Kanadska firma koja radi fenomenalne kitove za akusticki tretman prostorija. Zaboravite spuzvice koje se osipaju, farbanje kartona za jaja iz cetiri smjera!!! Ovi ljudi imaju sve sto vam treba! Od malih kucnih studija do mnooogo ozbiljnih rjesenja!
Detaljnije na www.primacoustic.com!
Od ove jeseni zahvaljujuci ARTISTu iz Banjaluke dostupna i na prostoru Balkana!
Probao, kupio :lol:

Tiki the Boyler
17-11-2004, 09:08 AM
300 EUR dva prenosiva panela!
Napominjem da je to i najskuplji kit koji imaju u ponudi!
Tretman cijelog prednjeg zida izadje oko 150EUR, zadnjeg 100 itd...
Djeluje poskupo, ali fenomenalno radi!!!
Nema puno filozofije. Ljudi rijesili sve probleme... Kupis, sjedis, radis uzivas :) :D

Tiki the Boyler
20-11-2004, 12:10 PM
Izvinjotina za sve vas!
www.primacoustic.com
Malo sam sa zanio! :oops:

Dva su sasvim OK za manje prostorije (u kakvim vecina nas radi), ali za cjelokupan tretman prostorije je potrebno mnogo vise. Kontam da link sad radi pa pogledajte!

Jos jednom se izvinjavam!

p.s. Eon, naleti da cujes! :)

Tiki the Boyler
26-11-2004, 09:38 AM
Ja ih guram sa Alesis RA300! Vise lufta - udobniji rad!