PDA

View Full Version : Creamware Luna II?

Sleepgolfer
16-10-2004, 01:26 PM
Peeps!

Trebam vase misljenje o ovoj kartici...cijena u Zg je oko 500 eura...Kakvi su analogni inputi jer mi je to bitno kad si piknem gitaru unutra (dok ne skupim i za neko predpojacalo)?
Mozda preporuka za nesto drugo u tom cjenovnom rangu?
Trenutno radim na Terratec DMX 6Fire...

hvala!

milos
16-10-2004, 06:01 PM
Creamware se uzima samo zbog pluginova.
Sto se tice konvertora,signal /noise odnos,dinamicki opseg-to nije toliko kvalitetno kako kod novih kartica koje kostaju 200 EUR(emu 1212m,M Audio Audiophile 192 kosta 180 EUR itd.)
Ja jednom video novog pulsara 2 za 500 EUR,ali to je bilo na 2 dana!!!
Pure prodaje svoju lunu sa par kupljenih pluginova za 400.
Ako ti je bash stalo do pluginova-onda i mozhesh da uzmesh ili pak.
bolja varijanta je 1212m+TC powercore-mozda puknes 100 i koji evro vise ali vredi.

8)

puRe
16-10-2004, 06:15 PM
Sleepgolfer, jel to 500 evra sa ADAT ekspanzijom ili ne...posto ova moja jeste...

SandRob
16-10-2004, 07:27 PM
Creamware se uzima samo zbog pluginova. 8)

eee, pa nije bas. a di je fleksibilnost routhinga, mixeri i zero latency. :roll:

Shot
16-10-2004, 10:48 PM
@sleepgolfer

Cijena je oko 350 eura u Provoxu, di si to nasao za 500 eura!!?!?!??
Ja ju imam i snimali smo gitare na njoj. Kao prvo, ona nema mikrofonski ulaz di bi u nuzdi mogao piknut gitaru. Znaci, svakako ti treba direct-box! Mislim, taj usljivi direct box mozes i za neke jeftine pare ubost al naravno tu vrijedi "kolko para, tolko muz'ke".
Super je kod Lune da postoji par device-ova (plugini bas za nju) koji su simulatori pojacala. Mozes svirat s tim soundom, nema uopce latencije. To ti je neka fora kao Direct Monitoring, ali izvedena potpuno u hardveru tako da se fakat moze svirat.
Za tvoju mjuzu bi to bilo super jer bi i neke druge stvari mogao iskoristit.

SandRob
16-10-2004, 11:01 PM
@sleepgolfer

Cijena je oko 350 eura u Provoxu, di si to nasao za 500 eura!!?!?!??
Ja ju imam i snimali smo gitare na njoj. Kao prvo, ona nema mikrofonski ulaz di bi u nuzdi mogao piknut gitaru. Znaci, svakako ti treba direct-box! Mislim, taj usljivi direct box mozes i za neke jeftine pare ubost al naravno tu vrijedi "kolko para, tolko muz'ke".
Super je kod Lune da postoji par device-ova (plugini bas za nju) koji su simulatori pojacala. Mozes svirat s tim soundom, nema uopce latencije. To ti je neka fora kao Direct Monitoring, ali izvedena potpuno u hardveru tako da se fakat moze svirat.
Za tvoju mjuzu bi to bilo super jer bi i neke druge stvari mogao iskoristit.

naravno, amp simulator moze zbicit samo u monitoring, a u cubase moze snimat dry signal.
kasnije, u mixu, moze stavit neki vst amp simulator ili ponovo onaj iz lune. 8)

bumbar
17-10-2004, 07:31 AM
"I think,CreamWare products are the Best if You can't buy ProTools"

Hans Zimmer

p.s. Nije da opet ponavljam ali je to stvarno rek'o taj covjek!
Ko ne zna ko je Hans Zimmer nek potrazi malo u Google-u!

Pozdrav! :wave:

milos
17-10-2004, 08:32 AM
Zar Hans Zimmer nije vlasnik Creamwarea
Svaki Cigo svoga konja hvali :D

SandRob
17-10-2004, 09:37 AM
ma jeeeee... vlasnik cw-a!? ko ti je to reka?
cinjenica je da ga on koristi i da se u njegovon filmskon glazbi cuju cw synthovi. cak je jednu stvar napravi inspiriran synchrotronon.

nego, hans zimmer hvali i powercore. vidi san na stranicama od tc-a.

sto se mene tice, ja san se na cw naviknu i ne mogu zamislit rad bez njega, iako mogu rec da u zadnje godinu-dvi san radi takvu glazbu da nisan uopce koristi njegove pluginove (osim kod trackinga). dakle, uopce nije stvar u njegovim efektima i instrumentima.

prije par dana san kupi jedan izvrstan timeworksov reverb za pulsara i sad bi ga opet moga pocet koristit. :)

dakle i ja rekomendiran lunu :)

Pedja
17-10-2004, 10:21 AM
dakle i ja rekomendiran lunu :)

i ja :)

milos
17-10-2004, 10:27 AM

Prochitao sam negde na ovom forumu :D -pa mi ostade u secanju
Bas bi voleo da cujem creamwareove sintisajzere,Cuo sam da su super.Mada onaj minimax i nije kao Arturijin minimoog,ali ovi ostali sintovi koliko sam cuo su preterani.
Kad bi promenili politiku i poceli proizvoditi trecu generaciju lune i pulsara i jos malo razraditi softver-creamware no.1 8)
Sandrob -sta ti kazes za cenu pulsara od 500 EUR-nov novcat sa mix and master ili synth and sampler packom(po izboru)

SandRob
17-10-2004, 10:35 AM

Prochitao sam negde na ovom forumu :D -pa mi ostade u secanju
Bas bi voleo da cujem creamwareove sintisajzere,Cuo sam da su super.Mada onaj minimax i nije kao Arturijin minimoog,ali ovi ostali sintovi koliko sam cuo su preterani.
Kad bi promenili politiku i poceli proizvoditi trecu generaciju lune i pulsara i jos malo razraditi softver-creamware no.1 8)
Sandrob -sta ti kazes za cenu pulsara od 500 EUR-nov novcat sa mix and master ili synth and sampler packom(po izboru)

a koji pulsar?

milos
17-10-2004, 10:50 AM
Pa pulsar 2 :D -pored je pisalo-Demo aus return
Da,da pulsar 2 je u pitanju .Ja jos gledam da nije pulsar 1-onda bi pisalo ovo "Vorf?hrmodell mit voller Garantie !"-ali zaista bio pulsar 2,sa software packovima (biras izmedju dva)
To sam video na www.musik-produktiv.de -dva dana posle vise toga nije bilo :D
Od creamware-a na sajtu ima samo luna box.
Jednim sam isto tako video powersampler 1-za 150 EUR :D

SandRob
17-10-2004, 11:43 AM
ima pulsar 2 i pulsar 2+
prvi radi na -10db (cinc) a drugi na +4db (xlr)
prvi ima spdif (cinc) a drugi aes-ebu (xlr). :roll:

milos
17-10-2004, 02:36 PM
ima pulsar 2 i pulsar 2+
prvi radi na -10db (cinc) a drugi na +4db (xlr)
prvi ima spdif (cinc) a drugi aes-ebu (xlr). :roll:
ZNam,imas i zlink varijantu :D
Nije pisalo koja je varijanta-secam se da su cene bile iste za sve tri :D (dok se pulsar prodavao za 1000 EUR)

Sleepgolfer
17-10-2004, 04:59 PM
h**p://w**.provox.hr/audio/katalog.aspx?IDProizvodjaca=35&myDataListIndex=11

Luna II, 500 eura pise na novom provox sajtu...MPC 3800 kn...da li svi vst i dx pluginovi noramlno funkcioniraju s tom karticom? Znaci nista od direktnog pikanja mikrofona ili gitare u karticu? Ako mi se ne da jos kupovat i direct-box, koja bi bila vasa preporuka za karticu s najboljim inputima za gitaru ili mikrofon (ne fantomsko napajanje) jer s terratecom nikako nisam zadovoljan sto se tog tice?

milos
17-10-2004, 05:52 PM
Mislim da bi ti emu 1820m odgovarao.
Pogledaj recenziju na
http://www.digital-cave.com/soft-hard/emu1820m.html