Log in

View Full Version : Glas sli?an instrumentu...

Shady
11-10-2004, 03:51 AM
Mo?e li mi neko objasniti koji je softver potreban, da bi se glas podesio da zvu?i onako "ise?eno" kao ?to je to na Luninoj pjesmi "DA SI VINO", na onom posebnom refrenu. Njen prirodni glas je tu ise?en tako da djeluje kao da svira neki instrument... :roll: Ja ne znam bolje objasniti, ali oni koji znaju ovu pjesmu zna?e i na ?ta mislim.

Eon
11-10-2004, 09:04 AM
ne znam na sta mislis ali misllim da mislis na tremolo, efekat koji secka bilo sta. Imas ga na CW-u u odlicnoj varijanti. Mozes sa njim da pomocu midi in-a odredis kakvo ce biti seckanje, tj. kolika ce duzina seckanja biti, tako da mozes praviti ritam od seckanja zvuka.

AVaX
11-10-2004, 09:36 AM
Antares Auto Tune

Pedja
11-10-2004, 03:33 PM
Antares Auto Tune
Upravo to i imas mogucnost da se igras do mile volje sa tim :wink:

Shady
12-10-2004, 12:04 AM
Klik: http://www.freewebs.com/talino/Luna.mp3 (0,5 mb)
Tu sam postavio isje?ak pjesme sa Luninim glasom o kojem sam pitao.

Zahvaljujem svima na odgovorima! Antares Auto Tune imam od nedavno a nisam znao da za to mo?e slu?iti.
Danas sam se malo igrao sa njim. Daje neke rezultate ma da jo? nisam zadovoljan (nisam savladao program).
Da li mo?ete dati neki konkretan savjet, samo ono najbitnije, da bih dobio onako obradjen glas?

Nau?ite me, Kako se u muzici zove ovaj postupak (efekat, ili ?ta ve?). :oops:
I da li je Antares AutoTune najbolji za ovaj posao, ili mo?ete preporu?iti neki bolji softver?

Arthur
12-10-2004, 02:21 AM
nisam cuo tu konkretnu pesmu ali jako cest efekat (koji odgovara tvom opisu) na domacoj zabavnoj pa i MTV produkciji je "vocoder". E sad da ti mnogo ne detaljisem, fora je da on zvucni "potpis" glasa ubaci u neki sintisajzer koji na njega primeni neku dalju sintezu koristeci parametre za npr strings ili neki analogni sint patch i tome sl. Takva se boja onda ponasa kao biloo koja druga sa sintisajzera i ti je doslovce sviras na klavijaturi, dok na mikrofonu (ili zvucnom fajlu) idu reci koje su i dalje razaznatljive. OVo se stvarno cesto koristi u svim elektronskim pravcima muzike (gde god neko nece da peva tacno il ne voli svoju boju glasa :) ) Ne znam dal to antares radi, osim kad ga bas nabrijes pa na silu "ugurava" vokal u precizne note pa onda sve zvuci nekako digitalizovano. Ima nekoliko plugin-ova koji to rade, ali ih ja nemam i nisam se zasad igrao sa tim softwerski. Jedino sam video da Reason 2.5 ima neku emulaciju hardwerskog vocodera, jerbo je to i zazivelo nekad daaavno jos na analognim sintovima koji su cak imali i ugradjen mikrofon ili mikrofonski ulaz na sam sint. Doduse, i sintovi novih generacija imaju tu foru ugradjenu, meni je licno najgotivnije kako je to reseno na Korg-ovom MS2000 sintisajzeru.... celo sam se popodne zezao sa tim i zvucao ko car 8)

Eon
12-10-2004, 10:34 AM
imas na pulsaru vocoder i jaaaako je dobar.

Arthur
12-10-2004, 06:47 PM
nemam pare! :twisted:

Eon
12-10-2004, 07:03 PM
nemam ni ja ali imam pulsar :twisted: :wink:

Shady
13-10-2004, 02:52 AM
A taj vocoder samo sa Pulsarom radi? Jel mo?e neki drugi, za koji ne treba Hardver?

Antares Autotune mi nije ba? sasvim sposoban za ovo ?to tra?im (ili ja ne umijem da ga podesim za taj posao).

Ovdje sam ubacio taj efekat pomo?u Antares autotune (na tre?em refrenu):
http://www.freewebs.com/talino/Aida%20''Bila%20sam%20ti%20samo%20broj''%20(Shady) .mp3
i kao ?to ?ete vidjeti, rezultat nije ba? upe?atljiv. :( Ali bolje nisam umeo napraviti sa Antaresom.

kVu
13-10-2004, 03:14 AM
Ma bre. Nadji negde Orange Vocoder... To ti je najbolji softverski vocoder (bar meni)...

poz!

Shady
13-10-2004, 03:58 AM
Hvala kvu,
Mislim da ga imam negdje na nekom CD-u, ali nisam ga instalirao.
Zanima me samo, jel mo?e da pravi ovakve efekte na glasu, kao na ovom isje?ku?
http://www.freewebs.com/talino/Luna.mp3 :)

kVu
13-10-2004, 04:54 AM
hmmm.... aj nesto da te pitam.. sto bi to radio uopste kada je to vec odavno provaljena fora od Cher... :))))))))) sve moze, ali nista na presete ;) ja mogu da dobijem takav zvuk i bez vocodera na mnogo nacina... sve sa automatizacijom naravno ;)

Eon
13-10-2004, 09:56 AM
hmmm.... aj nesto da te pitam.. sto bi to radio uopste kada je to vec odavno provaljena fora od Cher... :))))))))) sve moze, ali nista na presete ;) ja mogu da dobijem takav zvuk i bez vocodera na mnogo nacina... sve sa automatizacijom naravno ;)

so bi se mucio sa automatizacjom kojom ne mozes dobiti isti rezultat kao na vocoderu kada to jednostavno uradis vocoderom. Fazon i kombinacija boja zvukova je neogranicena tako da fazon nije provaljen uopste

davormen
17-10-2004, 01:06 PM
Btw, ta Cher varijanta je odradjena Auto Tune-om (ili necim tog tipa), tj. ekstremnom zloupotrebom istog...