Log in

View Full Version : A3000 i semplovi

cevap
07-10-2004, 07:55 AM
Moj jaran dushko je kupio sampler A3000 i ima nekih problema sa konvertiranjem sf2 i triton formata u yamahin format. Pokushao je sa Awave programom, ja sam mu poslao Cicken Translator, kaze da ne ide ni sa jednim i da ne podrzavaju yamahin format. Jel ima kakvo rjeshenje za njegov belaj?

Eon
07-10-2004, 08:47 AM
probaj cd extract, ne garantujem ali moguce da uspe

Nocni
07-10-2004, 09:18 AM
Nece ici sa CdXtract, ovi iz Cicken navodno jos uvijek razvijaju podrsku za taj sampler.

Eon
07-10-2004, 09:27 AM
aha ja sam mislio da je sa stvar sa PC-ja u pitanju, nisam dobro skontao

cevap
07-10-2004, 09:39 AM
Znachi li to da bi trebala izaci podrska u novijoj verziji Chickena, i kada?

Dushko ima da popizdi cekajuci! :lol:

DULE
10-10-2004, 09:23 PM
Izgleda cu morati"pjeske" sample po sample prenositi i onda assign to keys(key mapping)

nista mi drugo ne preostaje

jako puno posla, mozda cak i 1 dan rada!

cevap
11-10-2004, 12:24 AM
Ej dule, e nek si svratio ovdje, ma hebo te 1 dan posla nije nista, da se to ne razvuche na 1 mjesec! Znam sebe, kad guzica zine, trpao bi u njega sve i svashta, a hvala bogu, ima tona onih tritonovih boja, dok se to sve prebaci trebace i 6 mjeseci! :cry:

DULE
11-10-2004, 02:08 AM
imam dosta storage na ovom sampleru
unutra j etrenutno 4 gb ibm hdd, izvadio sam originalni od 8gb seagate, nek se nadje za rezervu(za backup) jer ga mogu preko scsi externo prikljuciti...

sto se tice broja samplova stavicu ovako:

set harmonika vrhunskih, 2 saxophona, 1 violinu imam Izuzetnu!, klarinet, set gitara, nekoliko AKAI horova izvrsnih i mozda neki samplovani synth

znaci ovaj sampler ce mi sluziti samo za solo a bit ce kontroliran putem ROLANDA JV80 a nilo bi pogodno preko onoga A880 midi patchera ako ga kupim
prodavac mi se javio(iz Victorije), isto mjesto iz kojeg sam kupio sampler! da ce mi se javiti uskoro da mi da adresu da mu posaljen novac

kostace me$50 i plus shipping, oko$10, ne ide mi se na to ostrvo, vjerujem mu kaze da je kao nov

taj isti prodaje i TX81Z YAMAHA i ROLAND 880 rack module i jos dosta opreme

mislim da ce mi A880 izvrsno posluziti u mom setupu zajedno sa samplerom TX81Z i YAMAHOM DX7

odmorio sam se malo od samplera nek spava

sad je kod nas holidy(Thanksgiving day) pa necu raditi u ponedeljak tako da ce mi to dati vremena da probam sredjivati samplove

imam razloga sto sam pozurio... ima uskoro nastup pahocu da nosim spreman sampler...

javi se!

cevap
11-10-2004, 10:10 AM
aha, ok!

DULE
12-10-2004, 04:45 AM
U pravu si bio za "mjesec dana" za namjestanje ovog samplera!, ali napredujem polako
danas (ponedeljak) sam probao onaj sax sample(to mi je experimentalni) sa efektima, mogu ti reci da su efekti na ovoj masini izvrsni! bas onako kako mi treba

moras odrediti out da ide kroz efekte, i onda postoje kombinacije 3 efekta ser, ili parallel
exciter mi se jako svidio(efekat)

tajna svega je da poredam samplove u bank po notama(key mapping) i onda da sve parametre sacuvam

ovo je jedini nacin jer conversion ne postoji jos uvijek

naisao sam na editor BZONE, jako je dobar za brzi rad...

nije mi zao nimalo sto sam ovo kupio(a i jeftino je bili) samo treba vremena da se namjesti a ja ga nemam!
ja bih sve htio odmah to je problem!

cevap
12-10-2004, 01:22 PM
E ne moze dule tako, na brzinu! :wink:

Nego ja lichno mislim da je bolji kvalitet instrumenta koji ima semplovane sve tonove, jeste da uzima vishe prostora, ali mislim da se isplati ako neces tovariti sempler sa svime sto ti dodje pod ruku, vec samo sa recimo 10tak dobrih!

Jel ima ovdje neko kakva iskustva sa ovim??? :wink:

Terza
12-10-2004, 03:13 PM

Jel ima ovdje neko kakva iskustva sa ovim??? :wink:Neke tajne se neotkrivaju tako lako.Pojedini ljudi (profesionalci) se bave time i kruh zaradjuju i da bi to tek tako lako iznijeli ovdje na forumu.Mi harmonikasi koji smo silom prilika otisli za drugi instrument(arranger) cemo morati sami da se snalazimo sa napretkom muzike , sa samplerima sa ubacivanjem bubnjeva , bas gitara ,ritam gitara a i solo boja.Kao sto si dole rekao, da carsija zna ona bi ti rekla.Posto carsija nezna a onaj ko zna nije iz carsije, na nama je da to otkrijemo i da iznesemo ovdje i onda ce carsija da zna.
Eto ja imam vec dva mjeseca sampler Akai i jos nisam nista uradio.Trenutno sam mu dogradio memoriju i tek sam sad skontao kroz Duskove postove da ga moram povezati direkt sa kompom da bih mogao da stavim u njega samplove.Ja konto da mogu da to konvertujem na kompu iz triton formata u akai format pa da ubacim u sampler preko cd-e drive ali neide.Mi smo sa ovim samplerima kao djeca u vrticu.
Tebe cevapu moj Banjalucki ima na svim svjetskim forumima. :lol:
Pozdrav od Terze :wink:

ANITA
12-10-2004, 08:35 PM

Jel ima ovdje neko kakva iskustva sa ovim??? :wink:Neke tajne se neotkrivaju tako lako.Pojedini ljudi (profesionalci) se bave time i kruh zaradjuju i da bi to tek tako lako iznijeli ovdje na forumu.

Da na ovom forumu postoji osoba koja to zna, sigurna sam da bi to podijelio/la s vama. :D :D U tome je posebnost ovog foruma koji stvarno nije samo forum i gdje su oni clanovi koji ostaju.... najbolji ljudi na svijetu. :wink:

cevap
12-10-2004, 10:18 PM

Jel ima ovdje neko kakva iskustva sa ovim??? :wink:Neke tajne se neotkrivaju tako lako.Pojedini ljudi (profesionalci) se bave time i kruh zaradjuju i da bi to tek tako lako iznijeli ovdje na forumu.Mi harmonikasi koji smo silom prilika otisli za drugi instrument(arranger) cemo morati sami da se snalazimo sa napretkom muzike , sa samplerima sa ubacivanjem bubnjeva , bas gitara ,ritam gitara a i solo boja.Kao sto si dole rekao, da carsija zna ona bi ti rekla.Posto carsija nezna a onaj ko zna nije iz carsije, na nama je da to otkrijemo i da iznesemo ovdje i onda ce carsija da zna.
Eto ja imam vec dva mjeseca sampler Akai i jos nisam nista uradio.Trenutno sam mu dogradio memoriju i tek sam sad skontao kroz Duskove postove da ga moram povezati direkt sa kompom da bih mogao da stavim u njega samplove.Ja konto da mogu da to konvertujem na kompu iz triton formata u akai format pa da ubacim u sampler preko cd-e drive ali neide.Mi smo sa ovim samplerima kao djeca u vrticu.
Tebe cevapu moj Banjalucki ima na svim svjetskim forumima. :lol:
Pozdrav od Terze :wink:

Terza jarane, nek si vala i ti doshao na ovaj forum, ovdje nema cenzure, pa cemo valjda vec neshto skontati, evo i ja gledam i razgledam kako da nabavim kakav sempler, pa ce mi sve informacije prije kupovine dobro doci!

cevap
12-10-2004, 10:20 PM

Jel ima ovdje neko kakva iskustva sa ovim??? :wink:Neke tajne se neotkrivaju tako lako.Pojedini ljudi (profesionalci) se bave time i kruh zaradjuju i da bi to tek tako lako iznijeli ovdje na forumu.

Da na ovom forumu postoji osoba koja to zna, sigurna sam da bi to podijelio/la s vama. :D :D U tome je posebnost ovog foruma koji stvarno nije samo forum i gdje su oni clanovi koji ostaju.... najbolji ljudi na svijetu. :wink:

Ja mislim da postoje, ali pitanja su kompleksna, i zahtijevaju ipak da covjek sjedne, i skonta pa da napishe jedan podugacak odgovor, kako i shta dase uradi. nemaju svi toliko vremena, ljudi rade , imaju obaveze, ne moze se stici, ma sve mi je jasno!

DULE
14-10-2004, 01:15 AM
Evo na primjer ti: uvijek si zauzet ali kad ja udem na posao ujutru ti si uvijek online, bas kad ja moram da idem...

cevap
14-10-2004, 10:23 AM
DULE, vremenska granica nas ubi, kad sam ja na poslu , ti si slobodan i obratno! Seli se za Evropu! :lol: :wink: