View Full Version : Verovatno znate, ali....
idekius
30-09-2004, 03:56 AM
Slozicete se ga je npr. Steinberg Groove Agent odlicno odsviran bubanj i da je nevidjeno lako raditi sa njim, ali da se malo tanko chuje...
E sad... Problem je bio dok je Balkanac smislio Nemca, a sve ostalo je lako
:D
Na ovo me podsetila moja danasnja prica sa StudioToncem o midi bubnjevima ...
GAgent se moze snimiti kao GeneralMidi i ona su u midi raci sve note koje je on odsvirao. Posle umesto njega na istu traku se jednostavno nakaci BFD, Stormdrum Kompakt ili nesto slicno sto ima kvalitetnije komponente i problem je resen. I dobro odsviran loop bubnja, prela zi itd. i kvalitetne komponente bubnja. Naravno.... i BFD ima odlicne paterne i prelaze, ali ovo ipak siri mogucnosti i ubrzava rad.
Iskreno. Meni GA ima odvratne prelaze. :)))))))))
saaamo rucno... mada sam poceo da ucim sad i bubnjeve pa sam postao teska peecajzla i oko toga :))))
Sleepgolfer
02-10-2004, 12:49 PM
na koji nacin dobijem midi trek iz groove agenta?
tako sto namestis u nuendu da ti out bude Groove Agent a u njemu samom namestis midi out na ON.I snimas...
Inace meni se uopste ne svidjaju ti njegovi ritmovi...
Pedja
02-10-2004, 03:12 PM
Posle umesto njega na istu traku se jednostavno nakaci BFD, Stormdrum Kompakt ili nesto slicno sto ima kvalitetnije komponente i problem je resen.
BFD je opasan VST instrument ali meni nikako ne uspeva da iz njega izvucem dobar bas bubanj tj. takvu nogu da istovremeno ima i dubinu i udarac :? Sve mi nekako cudno zvuci ta noga :roll:
Kako se vi snalazite sa njim?
presvega
02-10-2004, 04:27 PM
tako sto namestis u nuendu da ti out bude Groove Agent a u njemu samom namestis midi out na ON.I snimas...
Inace meni se uopste ne svidjaju ti njegovi ritmovi...
Kao sto ti je zmaj reko u GA Cekiras midi out dok u Nuendu
postavis za IN Groove agent
ridge
02-10-2004, 04:50 PM
@ pedja
jesi probao za zatezanjem i opustanjem koze???
SandRob
02-10-2004, 05:25 PM
Posle umesto njega na istu traku se jednostavno nakaci BFD, Stormdrum Kompakt ili nesto slicno sto ima kvalitetnije komponente i problem je resen.
BFD je opasan VST instrument ali meni nikako ne uspeva da iz njega izvucem dobar bas bubanj tj. takvu nogu da istovremeno ima i dubinu i udarac :? Sve mi nekako cudno zvuci ta noga :roll:
Kako se vi snalazite sa njim?
ni ja ne volin kickove :? ... a i inace me nesto ne slusa taj dbf. za kickove je jedini nacin, sto kaze ridge, 'opustit kozu' odnosno snizit za nekoliko stupnjeva, ali mene bfd jebe jerbo ne mogu na njemu prirodno svirat. na nekim udaraljkama (ride, hihat...) nikako ne mogu dobit zeljenu dinamiku.
narocito kod ride cinele mi se dogadja da koliko god da spustin velocity sample se cuje za popizdit, tako se oni tisi lajeri cuju jace od glasnijih :(
osim toga masu dobosa nema side stick. :(
:?: :!: :?: :!:
a taj groove agent mi nije bas po gustu, ali je zgodan kad treba brzinski napravit neki demo, jingle i sl.
Pedja
02-10-2004, 09:10 PM
@ pedja
jesi probao za zatezanjem i opustanjem koze???
Probao sam skoro sve kombinacije ali kao sto rece Sandro to mi nije ono pravo :roll:
STUDIOTON
02-10-2004, 09:26 PM
Ah taj BFD , meni kick cak i odgovara u odnosu na to kako je resen dobos .. sve je to lepo zamisljeno ali mi se nikako ne uklapa u aranzman , kada ga slusam posebno lepo to zvuci , aliii .. nikako ga ne upije aranzman .. sve ostalo i nekako ali dobosi su uzas za aranziranje :shock:
Shady
03-10-2004, 02:01 AM
BDF nikad nisam imao ali sam iz nekih kontakta saznao da je opasno dobar!
Sada me va?a pri?a o kickovima i snarovima buni, jer sam mislio da je BDF puno bolji od STYLUS-a, na kojem ja nemam takvih problema. 8) Stylus sadr?i "mali milion" kickova i snara koji se mogu primjeniti u razli?itim ?anrovima muzike, tako da je veoma te?ko NE IZABRATI neki kick ili svare koji bi odgovarao va?em aran?manu.
Zar BDF nije isto tako bogat zvukovima, poput Stylusa? :?
idekius
03-10-2004, 02:04 AM
BDF nikad nisam imao ali sam iz nekih kontakta saznao da je opasno dobar!
Sada me va?a pri?a o kickovima i snarovima buni, jer sam mislio da je BDF puno bolji od STYLUS-a, na kojem ja nemam takvih problema. 8) Stylus sadr?i "mali milion" kickova i snara koji se mogu primjeniti u razli?itim ?anrovima muzike, tako da je veoma te?ko NE IZABRATI neki kick ili svare koji bi odgovarao va?em aran?manu.
Zar BDF nije isto tako bogat zvukovima, poput Stylusa? :?
Jednostavno nije ista stvar... To je kao kada bismo poredili Erica Claptona i Malmstina...
Ili Pedju i Jadrana 8)
Pedja
03-10-2004, 10:00 AM
Ili Pedju i Jadrana 8)
:D
i ti da nam se pridruzis pa da napravimo trio "BASS FANTASTIKUS" :D
Stvar je u tome da onaj ko ne zna da snimi pravi bubanj ne zna da koristi ni BFD(drugim recima skoro niko na forumu)....Oni su te postedeli samo postavke mikrofona,a sve ostalo je na tebi...I ja mucim muku sa tom istom nogom,zato sto ne znam kako da je procesujem,pa sam i batalio taj BFD.Mnogo je nezgrapan za upotrebu,nema side stick(sto je meni vise nego potrebno) :roll:
SandRob
03-10-2004, 06:58 PM
ali nemas tu sto puno procesirat.
meni je najveci problem sto mi to ne radi kako treba.
ima li jos netko problem da mu na nekim zvukovima uopce ne reagira velocity?!
STUDIOTON
03-10-2004, 09:00 PM
Precenili smo BFD :wink:
idekius
03-10-2004, 09:21 PM
Precenili smo svaki bubanj i bass. Sto se tih instrumenata tice, nekada Akai diskovi i te kako zavrse posao...
STUDIOTON
03-10-2004, 09:35 PM
Precenili smo svaki bubanj i bass. Sto se tih instrumenata tice, nekada Akai diskovi i te kako zavrse posao...
Upravo tako , sve mislim da sam se resio tih sranja ali izgleda da se uloge ponekad menjaju :lol:
Pedja
03-10-2004, 11:28 PM
ili dok pravi Jazz Bass ne odradi posao :wink: ......to je ipak najbolje :wink:
idekius
04-10-2004, 12:54 AM
Potpuno se slazem :D
Sve sto postoji od ovih "velikih" bubnjeva imam...i nisam zadovoljan.Napravio sam sam par svojih setova(akai) i to ubija... :wink:
@Sandro
Kod mene zeza kada mu recimo sviram raid uz dobos i nogu...totalno se zaglupi :roll: i pocne da se saplice...
Ne bih da se ponavljam, ali opet.. Za dobre noge je najjaci Bob Clearmountain akai, po mom skromnom misljenju. 8)
SandRob
04-10-2004, 06:06 PM
Ne bih da se ponavljam, ali opet.. Za dobre noge je najjaci Bob Clearmountain akai, po mom skromnom misljenju. 8)
meni su draze severinine noge, ali o ukusima se ne raspravja :roll:
Pedja
04-10-2004, 11:01 PM
:lol:
kVu,zar ti? :scared:
:rotfl:
ah ti samo o severini razmisljas posle onog lumpovanja. izasao joj je novi album da nisi ti umesao prste ili nesto drugo u tu pricu :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.