View Full Version : Bomb Factory kompresor
Bitch
27-09-2004, 02:18 PM
Elem, kad su Digidesign imali onaj giveaway (jedan jedini :) ) ja sam pokupio onaj Bundle free Bomb Factory plagova. Manje vise su bezveze, jedino je kao koristan onaj 76 kompresor, emulacija 1176. Elem da li je neko nekad zajahao pravog hardverskog 1176? Kako zvuci, da li je neko kojim slucajem uporedio sa ovim ProTools plugom, i ako da koja je razlika? Ovaj moj na Digi002 se nesto jako cudno ponasa - naime znam da svaki kompresor ima svoj "smek" i svoje odlike, ali ovaj je nekako jako "thumpy" , uvek mi razje*e mix, a kad ga nateram da se obuzda, onda skoro da nema kompresije!
Pa eto... sha mislite?
Ja sam radio s pravim 1176 i to u obje izvedbe, crnom i srebrnom. Oni zvuce fantasticno, iako nisu jedini i nezamjenjivi (moj favorit je DBX 160VU, poprilican raritet).
Pluginovi su samo mrvicu losiji. Jasno je naime da ima razlike, i to prvenstveno u preciznosti zvuka. Nekako mi pluginovi zvuce hladnije od prave sprave. Al to ti je isto relativna stvar jer ti kad imas pravi uredjaj, onda nije samo on taj koji farba zvuk nego i svi ostali kablovi, pult, patchbay... Pluginovi zvuce stvarno dobro. Radio sam sa verzijama pluginova za powercore, UAD i protools (bombfactory). Od svih mi se jedino cini ona verzija za powercore malo losija.
Najvise se te soft/hard razlike ocituju u reagiranju na attack/release. Na pravom uredjaju su te kontrole vrlo suptilne i ne reagiraju uvijek isto s obzirom na vrstu signala koji obradjuju (barem ja imam takav dojam), dok na softveru bas cujes kada pomaknes jednu od tih kontrola kako se "nesto drugo" dogadja sa procesiranjem signala. Ma sta ja znam... To su sad vec jako subjektivna ocjenjivanja, i nema sanse da se moze egzaktno govoriti. Uglavnom, pluginovi su super i svakako valjaju! A da ne govorim da zvuce bolje od ostalih pluginova (barem vecine).
:)
SandRob
11-10-2004, 10:28 PM
In a recent TapeOp review of the uad-1 5 out of 5 pro engineers chose the uad-1 1176 compressor over the real hardware, and over the bomb factory plugin.
This is notable for a few different reasons. Firstly because TapeOp loves analog hardware, and secondly because Universal Audio also makes the hardware 1176, so its unlikely that UA pushed them for any specific result on this test.
So it appears to be an honest blindfold test win of plugin over hardware.
daj sandro ne teraj me u totalni bankrot 8)
Ja stojim iza toga .....UAD ......i kraj......sto se tice kompresora ......stvarno...
Bitch
28-01-2005, 02:02 PM
...tako je , UAD je najfenomenalnija karta! Soon nadam se...
Shot u pravu si za to Attack Release komande na BombFactoryju. Jako mi je tesko da ga stavim u groove, nego me zanima, on imitira oridjinales 1176 koji kako sam cuo se koristio nekada prvenstveno za klasicnu muziku!!! Kako bas ovaj model? i da, da li je jos neko probao ovaj kompresor, zivo me zanima da li cete i na sta staviti 1176 ili recimo neki Wavesov
dobos.....sigurno......noga ....paralelno......na bilo sta paralelno ....
Bitch
04-02-2005, 12:56 AM
ufff... skontao sam!
Input kontrola na 1176 ustvari interno odredjuje i treshold zavistan od ulaza. Ja tek sad kontam da sam krljao puno inputa u njega pa nije mogao da dishe....
evo sad sam ga cackao pre lapo sata na manjem inputu (na Digi002) zvuci FENOMENALNO! Da ne poverujesh! Jao di mi bi glava ranije... :oops:
:idea: :D
Pa pitaj ....sine ...!
NJemu mozes svasta da radis ...ne znam da li taj ima i onu opciju kad stisnes sva cetiri....pa stavis distorzije u to ......znas kako to zvuci .....
Pozdrav
Bitch
04-02-2005, 01:03 PM
...ima i radi ko blesav!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.