Log in

View Full Version : Alesis Monitor ONE

stanceyu
25-09-2004, 10:28 PM
Po kojoj ceni ovi monitori mogu da se nadju (novi) u regionu Novi Sad - Beograd, i ko ih nabavlja? Da li su MKII neki "osakaceniji" ili unapredjen model?

clusterchord
11-10-2004, 04:10 AM
Da li su MKII neki "osakaceniji" ili unapredjen model?

unapredjeni su. Inace, originalni Monitor One sam prodao jer , prvo, nije imao frekvencijsku karakteristiku ni izbliza onoj koju su naveli u Alesisu - dao sam ih izmjeriti: totalan pad od 150Hz nanize i nadignuce na 1-2kHz. Takodjer imali su izoblicenja na 800Hz. Nikad vise..

ANITA
12-10-2004, 08:36 PM
Vrlo slicno se zovu dva potpuno razlicita modela.

M1 Mk2
&
Mk2 ONe

ili tako nesto. Uglavnom, ova bolja verzija je skuplja (jos uvijek vrlo povoljno ionako). I nije ONE, vec M1 Mk2.

Ja sam svojima zadovoljna.

ANITA
12-10-2004, 10:45 PM
Alesis Monitor One MK2 Studio Monitors

$199.95

http://www.geocities.com/filip_zganec/one.jpg

Drivers: Magnetically shielded, 6.5" low frequency drivers with a mineral filled polypropylene cone and a damped linear rubber surround; magnetically shielded, 1" silk-dome tweeter
Crossover: 2 kHz, 2nd-order fillers, (12dB per octave)
Frequency Response: 45 Hz - 20 kHz +/- 3dB
Power Handling: 120 watts program, 200 watts peak (using EI4-426A method)
Nominal Impedance: 4 ohms
Sensitivity: 88 dB SPL @ 1 watt and 1 meter on axis
Construction: Front baffle: powder coating on 1" MDF
Cabinet: Vinyl laminate on 5/8" MDF
Connectors: 5-way binding posts on 0.75" centers ? can accept heavy-gauge speaker wire, banana plugs, spade plugs
Dimensions (H x W x D): 15 x 8.5 x 10 in.
Weight: (1) 15 lbs.

Alesis M1 Active mk2 Biamp Monitors (Pair)

$399.95

http://www.geocities.com/filip_zganec/m1mk2.jpg

Low Frequency Driver: 6.5 in. non-woven carbon fiber with Santoprene surround and dual magnet shielded configuration
High Frequency Driver: 1 in. silk dome with medium viscosity ferrofluid coolant and dual magnet shielded configuration
Crossover: 1500Hz, 8th-order, 48dB/octave filters
Input Impedance: 20k_ balanced, 10k_ unbalanced
LF Filter: 2nd order, "optimal Q" high pass, +1dB boost@50Hz
LF Amplifier: 75 watts, 8_ load
LF Amp Distortion: less than 0.03% thd @ 30w lf amp slew rate:<>19V/?sec
LF Amp S/N Ratio: >110dB, ref. 60W @ 8_, A-wtg., 1kHz
HF Amplifier: 25 watts, 4_ load
HF Amp Distortion: less than 0.06% thd @ rated power lf amp slew rate less than 9V/?sec
HF Amp S/N Ratio: >112dB @ rated output
Frequency Range: 38 Hz - 23.5 kHz (-10dB point)
Connectors: Combination XLR-1/4 in. jack with input level control
Dimensions (H x W x D): 15 x 8.5 x 9.75 in. (216 x 381 x 248 mm)
Weight: 19.5 lbs. (8.9 kg)

ANITA
12-10-2004, 11:05 PM
Ali nisu skroz isti... po specifikacijama..... mislim, osim sto su ovi aktivni, a ovi pasivni... postoje i razlike u skretnicama i frekv. opsegu itd....

clusterchord
13-10-2004, 04:44 AM
da, bio je nesporazum , i ja sam mislio da pricamo o pasivnim.

Aktivne MK2 sam samo slusao u ducanu i cini mi se zvucali su puno bolje nego Monitor ONE (MK1) naravno. Neznam, nakon sto sam se opekao sa Monitor ONE, htio sam ici na sigurno pa sam ipak presao na ADAM.

ANITA
13-10-2004, 09:08 AM
Da. Ja sam zabrijala na sve aktivno.....

A sto kazes za Monitor ONE da nisu nesto?

Jer ja trazim sebi neke monitorce za dnevnu sobu za slusanje glazbe i plesanje-naravno, a da ipak slusam na koliko-toliko ok opremi (na kojoj mogu isto provjerit mix tek toliko.. osim na svojim monitorcima), a ne bi davala neke lude novce za to. Sto preporucate u tu svrhu?

clusterchord
15-10-2004, 09:09 PM
kupio sam ADAM P22 2002-e. imao sam prije tannoye, pa monitor one. nebo i zemlja.

najcisci 'nekolorizirani' visoki tonovi koje sam ikad cuo. nova tehnologija.
bass takodjer ide vrlo nisko i sviraju fenomenalno cisto i linearno. malo je veci od standardnih 8-ica, ima 8.7 inch Lf driver.

jedino bih nekakav filmski efekt ili hip hop nobu u sub range-u (20-40 Hz) ipak provjerio na puno vecim zvucnicima.

u svakom slucaju kod ADAM zvucnici zaista postizu sluzbeno navedene podatke o frekvencijskom opsegu i karakteristici.

Ovo su daleko nabolji nearfieldi u klasi do 2500 ? /par, a i preko. imao sam na probi Dynaudio BM15, Genelec i Mackie 824. Dynaudio i Genelec su kvalilteni zvucnici ali zvuce 'ofarbano' , kao malo 'Hi-Fi' pogotovo genelec, mackie isto tako ali nema linearan bass. nijedan od njih nema u mid-hi i hi range cistocu i jasnocu od ADAM-a.

Pan pozicioniranje je jednostavnije i brze, pa tako i namjestanje jeka, reverba i ostalih stvari. kao sto je rekao jedan surround engineer vani "Dynaudio i Genelec su takodjer krasni zvucnici, ali kad namjestam farbu vokala u miksu ili duzinu jeke za to mi treba sat vremena, a na ADAM-ima 5 minuta"

od kad ih imam, miksevi mi se odlicno 'prenose' na TV i na Radio, te na Film (opticki zapis). nema vise 'iznenadjenja'.

btw, makar su svuda, a pogotoco u americi, skupi, kod mise imaju dobru cijenu 1300 ? export /par. skoro duplo jeftinije nego u US. Postoji i manji brat od 6.8 inch-a - zove se P11 . nesto kraci u basu - ali jos uvijek nista sto bi dostigao alesis, tannoy ili mackie iste velicine.

sto se manjih (jeftinijh) zvucnika tice - svakako bih zaobisao monitor one pasivni - u bilo kojoj izvedbi. MK2 aktivni sam slusao u ducanu - ali nemogu reci da me oborio s nogu. Alesis jednostavno nije firma koja ima tradiciju u izradi zvucnika. Radije neki jeftiniji Dynaudio,KRK ili mali ADAM.

http://www.adam-audio.de/studio/nearfield/p22a_data.htm
http://www.mercenaryaudio.com/adnearfielmo.html

Tiki the Boyler
15-11-2004, 01:48 PM
Anita, pasivni Alesis meni nekako i ide uz to sto si ti opisala!
Ako hoces, da bitno popravis stvar, za neznatno vise para idi na Tannoy Reveal passive!
A licno probah i pasivnu i aktivnu varijantu Alesisa i pasiva fakat puno losije radi!!! :x