Log in

View Full Version : Powercore Compact

puRe
21-09-2004, 08:51 PM
http://www.tcelectronic.com/powercorecompact

STUDIOTON
21-09-2004, 08:59 PM
WOW :shock:

Sigmund
27-09-2004, 02:28 PM
Lepa stvar, nema sta...

Eon
27-09-2004, 02:46 PM
Ako uzmemo u obzir zastarelost DSP platformi i tendenciju sirenja nativnih plug-inova koji na svakom polju beleze vidno bolje rezultate nego li Powercore i ostale DSP platforme, nemece se pitanje zasto uopste kupovati tako nesto? Struktura DSP procesora danas ne omogucava nista vise nego prosecni procesor PC racunara.

:twisted:

idekius
27-09-2004, 02:54 PM
Eone, sta ti je??? Imas halucinacije? Malo je kasno za suncanicu? :shock:
Ovo me vec zabrinjava... :roll:

Eon
27-09-2004, 02:56 PM
Eone, sta ti je??? Imas halucinacije? Malo je kasno za suncanicu? :shock:
Ovo me vec zabrinjava... :roll:

:?:

Eon
27-09-2004, 02:58 PM
:vitez:

STUDIOTON
27-09-2004, 03:00 PM
Ako uzmemo u obzir zastarelost DSP platformi i tendenciju sirenja nativnih plug-inova koji na svakom polju beleze vidno bolje rezultate nego li Powercore i ostale DSP platforme, nemece se pitanje zasto uopste kupovati tako nesto? Struktura DSP procesora danas ne omogucava nista vise nego prosecni procesor PC racunara.

hajmo jovo nanovo, ovo kazem vec po koji put ali ova rasprava je vodjena vec 23576 puta i zakljucak nije donesen jer se DSP kartice koriste radi rasterecenja CPU-a i istovrmeneo radi odlicnih pluginova koje nude koji uveliko bolje rade na DSP platformama nego na CPU. Pogledaj recimo UAD-a .

inace dobrodosao :wink:

Eone , kud si potrcao
:rotfl:

idekius
27-09-2004, 03:01 PM
Hmmm.... Ja ne videh nigde nikakvog Zlatka... :roll:

Eon
27-09-2004, 03:02 PM
a jebi ga naleteo kroz zid glavom , dobro budite mi dobri samo se zajebavajte, to volim pa makar i na moj racun 8)

Eon
27-09-2004, 03:03 PM
Hmmm.... Ja ne videh nigde nikakvog Zlatka... :roll:

hehe ali me nisi skroz zajebo eno ti na quote Zlatko ko kuca :wink:

idekius
27-09-2004, 03:10 PM
:vitez:

Opet? :shock:

Eon
27-09-2004, 03:12 PM
a to je poklon za tebe sa onim konjicem :)

STUDIOTON
27-09-2004, 03:27 PM
:rotfl: Ovo je ubedljivo stos godine

@idekius
:twisted:

@Eon
hahahah najbolje je bilo:
Dobrodosao :wink:

:rotfl:

Shady
28-09-2004, 01:23 AM
Pa... :roll: Ne bi bilo lo?e da je i Zlatko sa nama! http://www.forum.hr/images/smilies/smile.gif

Nocni
28-09-2004, 09:05 PM
Shady slazem se.

puRe
28-09-2004, 09:54 PM
pa odakle vama ideja da iko brani coveku da dodje...koristio bi svakako, a to sto on ne mrda dalje od njegovog foruma je druga prica...

Eon
28-09-2004, 10:07 PM
pa vidis da sam ga ja lepo docekao :roll: 8)

Nocni
28-09-2004, 10:26 PM
Postivam svacije znanje, Zlatkovo, Puretovo i Idekiusovo, ali mislim da vi bez potrebe napadate taj forum . Znanje o kome ste govorili nije trka da se mjeri ko ce prije stici. :)
Covjek ima svoj forum, koji je dobro posjecen i koji je vezan za uglavnom 2 tematike, midi pjesme i ziva svirka. Tu i tamo se pojave teme vezane za home recording. Vi uletite povremeno ko gerilci, bolje receno ko srednjoskolci (studenti, profesori...) u osnovnu skolu usred nastave i onda se cudite sto vas je ucitelj izbacio iz ucionice (cenzurirao). :)

Priznajem da mi je to ulijetanje simpaticno, kao i svakom osnovcu. :) Svejedno mislim, koliko pratim taj forum, da je Zlatko ok i po znanju i kao covjek.
Nije mi bila namjera nikog ljutiti, samo sam iznio vidjenje trece strane.
Pozdrav

STUDIOTON
29-09-2004, 11:00 AM
Postivam svacije znanje, Zlatkovo, Puretovo i Idekiusovo, ali mislim da vi bez potrebe napadate taj forum . Znanje o kome ste govorili nije trka da se mjeri ko ce prije stici. :)
Covjek ima svoj forum, koji je dobro posjecen i koji je vezan za uglavnom 2 tematike, midi pjesme i ziva svirka. Tu i tamo se pojave teme vezane za home recording. Vi uletite povremeno ko gerilci, bolje receno ko srednjoskolci (studenti, profesori...) u osnovnu skolu usred nastave i onda se cudite sto vas je ucitelj izbacio iz ucionice (cenzurirao). :)

Priznajem da mi je to ulijetanje simpaticno, kao i svakom osnovcu. :) Svejedno mislim, koliko pratim taj forum, da je Zlatko ok i po znanju i kao covjek.
Pozdrav

Nocni , ako se ne varam ti si na tom forumu poznat kao user Karlo :roll: jel tako?
-Niko ne osporava ono sto on radi,njegovo znanje i sto pomaze drugima , ono sto je problem kod tog coveka je njegova sujeta .. Jednostavno ne dozvoljava da mu neko kaze da nije u pravu sto je bilo X slucajeva a nase postove je jednostavno brisao .. taj covek se prema vama postavio psiholoski i tako deluje .. kada nesto treba daj da vidimo sta kaze Zlatko pa svi ostali :shock:

Taj covek ce ovde biti dobrodosao samo kada se malo spusti , okrene oko sebe i shvati da mi nismo ovce koje neznaju nista(kako on kaze u jednom poverljivom razgovoru necu da idem dalje ...) ..

idekius
29-09-2004, 12:30 PM
'Ajd sad, kad me vec vucete za jezik. Nemam ja nizta protiv Zlatka, ali ne varim tu ekipu sa njegovog foruma, a samim tim ni njega i to je sve. Ti midi fajl-turbo folkeri su chudo. Ne cenim ni njih ni njihov posao. Nemoj da se lazemo, nema tu ni stvaralastva ni umetnosti, vec samo cistog nakazenja tudjih pesama koje su k'o po pravilu vec same za sebe dovoljno nakazne. Neko ce reci da nije lepo sto to kazem. Mozda nije lepo, ali je iskreno. Na kraju krajeva, postenije je biti iskren nego licemeran. Ovo je na kraju krajeva moj licni stav, a ne stav mojih prijatelja sa foruma.
Iz ovih razloga, yumidi smatram skupom pretezno sakatitelja i ne mogu da se ne smejem tercama za DX 11 i sl. :twisted:

Mislim da nema potrebe da mi ovde razglabamo o tome...

puRe
29-09-2004, 01:36 PM

Pozdrav

Kakvi gerilci covece...pa znaci svako ko postuje kako bi ispravio drugog je gerilac? :roll:

STUDIOTON
29-09-2004, 01:40 PM

Pozdrav

Kakvi gerilci covece...pa znaci svako ko postuje kako bi ispravio drugog je gerilac? :roll:

Ne nego Nocni zeli da bude najbolji djak u razredu :shock: :wink:

Nocni
29-09-2004, 02:48 PM
Nemam namjeru prosipati svoju 'pamet' niti se kome dodvoravati, sto se tice moje pameti, kolika je pise u potpisu. :)

Mislim da me niste najbolje razumjeli. Za razliku od ovog foruma, tamo teme i pitanja vezana za home recording nisu ni blizu ovoliko napredne. U par mjeseci koliko sam na ovom forumu, naucio sam vise nego za sve vrijeme sto sam sam nesto pokusavao. Zato sam rekao da se tamo radi o slucaju 'osnovne skole'. A kad sam rekao gerilci, nisam mislio nista lose, mozda je bolji termin koji sam i naveo u zagradi studenti, profesori.

Ako Zlatka oslovljavam sa 'Vi', ne znaci da sam ovca koja ne misli svojom glavom. Sto se mene tice i Puretu (bez obzira sto sam stariji duplo i jos malo) a i ostalima bi stalno govorio sa 'Vi' obzirom na znanje koje imate i koje nesebicno dijelite, samo bi me onda vjerojatno zbog toga zezali.

Da meni neko obrise/prepravi post za koji smatram da je ispravan, naravno da se imam pravo debelo ljutiti zbog toga. A opet na kraju administratori imaju pravo to raditi ma sta ja mislio o tome.

Midi fajlovi me ne zanimaju, niti takav nacin svirke. Jedino kad naletim na neki dobro odsviran midi fajl, onda se igram sa njim i pokusavam ga u nuendu smixati da zvuci sto blize originalnoj pjesmi (to jos uvijek bezuspjesno, ali je bolje nego sve sto sam prije radio).

Idem nazad u zadnju klupu, vec sam se previse raspricao. :)

Eon
29-09-2004, 04:20 PM
Midi fajlovi me ne zanimaju, niti takav nacin svirke. Jedino kad naletim na neki dobro odsviran midi fajl, onda se igram sa njim i pokusavam ga u nuendu smixati da zvuci sto blize originalnoj pjesmi (to jos uvijek bezuspjesno, ali je bolje nego sve sto sam prije radio).

To neces nikada uspeti. Znam za jednog momka u NS koji je pokusavao pola godine da napravi identican strings jedne trance stvari i nikada nije speo. Inace skinuti produkciju od nekoga pa makar ona i bila najjednostavnija je nemoguce.

Nocni
29-09-2004, 04:38 PM
Krivo sam se izrazio, ni ne pokusavam da postignem produkciju originalne pjesme, to je naucna fantastika gledano iz mog kuta. Vec pokusavam da to lici na tu pjesmu i da bar bude dobro. Posto je jedan od preduvjeta za dobar mix naravno dobar aranzman, kvalitetno odsviran, kad naletim na neki dobar midi onda zgodno dodje vjezbanje mixa na njemu.
Za sada mogu otprilike cuti kad nesto nije dobro, i to je mozda nesto. A zasto ne ispada dobro to je vec nauka.

Slican slucaj je i sa vinom, vjerujem da mogu ocijeniti je li dobro vino ili nije, sto se tice pravljenja, znam da se koristi grozdje. :)

Dobra pjesma, dobro vino dodje slicno.

Eon
29-09-2004, 04:52 PM
U svakom slucaju je neophodno iskustvo, sto vise radis vise ucis i ulazi ti u krv. Uz rad je potrebno i citanje knjiga i pretrazivanje interneta na stvari koja ti nije jasna.

Nocni
29-09-2004, 05:04 PM
To sam poceo primjenjivati i vidim da sto se zeli ici dublje da je sve tvrdje i tvrdje. A tako je valjda u svemu.
Jedino mislim da je pocetniku za ono prvo 'kopanje' puno bolja opcija za ucenje ako ima zivog covjeka da mu pokaze osnovne stvari, da bezveze ne lupa krivom stranom motike i po krivom mjestu (kamenu). :)

Eon
29-09-2004, 05:15 PM
ma za pocetnika postoji knjiga "Vas kucni muzicki studio" od Ben Milsteada izdanje Sinkopa i mogu reci da je sve objasnjeno u tancine do mesta odakle sam ides u stvaranje muzike. Znaci knjiga te prati do granice produkcije i aranziranja, sve tehnicke stvari su objasnjene.

Nocni
29-09-2004, 05:18 PM
Je li prevedena, ima li je kupit u BiH?

dr.Ru
29-09-2004, 09:58 PM
stara prica!
mogao bi je diviner ponovo otkriti..... zna on najbolje ko je Zlatko

puRe
29-09-2004, 10:07 PM
stara prica!
mogao bi je diviner ponovo otkriti..... zna on najbolje ko je Zlatko

tripod je nazalost te 2 stranice skinuo sa servera :cry:

SandRob
29-09-2004, 10:45 PM
ma i meni je odnekud poznat taj zlatko i to, cini mi se, sa bivseg sluzbenog cw foruma :?

Eon
29-09-2004, 10:53 PM
Je li prevedena, ima li je kupit u BiH?

Jeste, ja sam je uzeo u NS

Shady
30-09-2004, 03:18 AM
pa odakle vama ideja da iko brani coveku da dodje...koristio bi svakako, a to sto on ne mrda dalje od njegovog foruma je druga prica...
Nemam tu ideju pure. Nisam rekao da mu iko brani da ovdje dodje. Znam da si dobar momak. Samo sam rekao da bi bilo dobro da je i on sa nama i sla?em se sa tobom da bi bio koristan. Zapravo, ba? zbog te koristi sam i rekao da bi bilo fino da je i on sa nama. Na primjer, bilo bi korisno pogledati su?eljeno mi?ljenje npr. SandroBob-a i njega o nekom odredjenom pitanju. Ili njega i tebe. Pozdrav. :)

Shady
30-09-2004, 03:22 AM
Niko ne osporava ono sto on radi, njegovo znanje i sto pomaze drugima , ono sto je problem kod tog coveka je njegova sujeta .. Jednostavno ne dozvoljava da mu neko kaze da nije u pravu sto je bilo X slucajeva a nase postove je jednostavno brisao ...

Zna? Ivo, mislim da on nije sujetan ?ovjek. Znam da si i ti ok i ja po?tujem tebe kao svog prijatelja i li?nog poznanika.

Ali, treba uzeti u obzir razli?ite koncepcije ovog sajta (rumski) i Zlatkovog (Yu Midi). Ukratko, ?u sada usporediti te dvije koncepcije, u poku?aju da to objasnim.

Zlatkov sajt je prevashodno komercijalnog tipa! ?ovjek zaradjuje od toga i usput poma?e drugima. Na primjer, na tom sajtu ne mo?e? oti?i i reklamirati za prodaju ONE stvari koje i on isto tako pravi i prodaje. Poruka takve koncepcije jeste: "Ako si se to i to prodaje, napravi si sebi sajt, pa ga tamo reklamiraj a ne ovdje!" Dakle, ?ovjek je otvorio sajt da zaradi koju kintu i postavio je odredjena pravila kao uslove za u?estvovanje. Takvih sajtova na zapadu ima? gro, i to je ok. Pa ?ak i u tvojoj ili mojoj ku?i, kad gost dodje - za njega postoje neka pravila kojih on treba da se dr?i.

Za razliku od Yu midi sajta (koji je dakle komercijalnog tipa) ovaj forum je bulvalno REVOLICONARNA ideja jednog ili vi?e momaka i ja tu ideju (i samo to ostvarenje!) po?tujem iznad svega! Doista svaka ?ast ovoj administraciji i idejnom pokreta?u! Ovaj sajt sam shvatio kao vrhunsko mjesto na kojem ljudi razmjenjuju mi?ljenja i iskustva, u?e od iskusnijih a podu?avaju manje iskusne. I to je stvarno super! Najvi?e od svega mi se svidja to ?to rumskog, upravo zbog takve OTVORENE koncepcije, posje?uju i ljudi iz cijele biv?e Yugoslavije (posebice Hr., BiH. i Makedonije) i to ?e nesumnjivo uticati na KVALITETI muzike u Ex-Yu uop?e, er ovdje ne dolaze samo "sitne ribe" nego bogami i "krupne zverke"... pa je napredak te kvalitete neminovan!

Prema tome, ne radi se tu o sujeti! Zlatko je u neku ruku samo ?titio svoj integritet i onu koncepciju zbog koje je i otvorio onakav (kao ?to rekosmo komercijalni) sajt.

Ina?e nisam uop?te pristalica editiranja i brisanja! Nekoliko godina sam bio moderator na jednom medjureligijskom forumu i mogu se pohvaliti da nikada nikome nisam brisao i editirao postove samo zbog ne?ijeg mi?ljenja i stava o bilo ?emu (osim li?nih uvreda!). Ali, treba razumjeti Zlatka i njegova nastojanja! On svoj sajt nije otvorio iz ovakvih (svakako HVALE VRIJEDNIH) nastojanja, kakve je imao Pure kada je otvorio ovaj raj. Eto, nadam se da sam uspio objasniti ono ?to sam htio i nadam se da ?e? se slo?iti sa mnom. Pozdrav. :)

idekius
30-09-2004, 03:42 AM
ma i meni je odnekud poznat taj zlatko i to, cini mi se, sa bivseg sluzbenog cw foruma :?

A ja mislio da ste se sreli na forumu o Darvinovoj teoriji nastanka sveta :twisted: 8)