Log in

View Full Version : TV i efekat 'prostora'

Nocni
16-09-2004, 12:47 AM
Lezim danas ispred TV-a, gledam i slusam neku pjesmu na HRT-u. Mislim da se zove 'Rovina' ili tako nekako, nije mi se posebno svidjela, a ni pjevac. Ali me je iznenadilo da nakon sto sam na besposlici, na daljinskom upalio onu opciju od TV zvuka na 'prostor', nista se nije promjenilo.

Sad ne znam je li to pozeljna stvar ili nije, cini mi se da pjesma zvuci ok u oba slucaja.
Kad prebacim na taj 'efekat' kod dosta pjesama zvuk se drasticno promjeni, nekad na bolje, nekad na gore.
U cemu je kvaka, ili mu je pjesma toliko mono, pa je sve ostalo isto? Mada ne vjerujem da je mono u pitanju, ili je tu upotrebljena neka posebna tehnika?
Ako je pitanje glupo, zanemarite odgovaranje :).

Eon
16-09-2004, 08:04 AM
Zanemarujemo :!: :)

Nocni
16-09-2004, 11:25 AM
:)

Pedja
16-09-2004, 11:41 AM
Ta funkcija na TV-u je "kvazi stereo" tj. vestacki stereo.......od mono signala pokusava da simulira stereo :roll:
Zato ti je to toliko cudno :wink:

Nocni
16-09-2004, 12:13 PM
Rijec je o stereo TV-u. Mislim da me nisi me razumio, pitao sam kako na tu pomenutu pjesmu taj efekat nije imao uticaja?

SandRob
21-09-2004, 07:43 AM
meni se dogodila nevjerojatna stvar kad san u splitu kod jedne ekipe montira jedan spot.
bilo je to prije 4 godine.
u pola montaze ja san skuzi da mi se pjesma cuje 'mono'. pita san ih u cemu je problem, a oni su rekli da oni tako uvijek rade. ustvari nisu ni bili svijesni da im je u svim spotovima koje su do tad radili zvuk bio mono. pokusavali su prespojit kabele, da dobiju stereo ali ni to nije islo, pa su audio importirali direktno za cedea. nije mi uopce jasno zasto to nisu odma napravili, nego ga snimaju preko mixera. :shock:

dakle, mozda je audio na tom spotu bio mono. :?

Nocni
21-09-2004, 09:04 PM
Sigurno je to u pitanju. Samo ovi montazeri spota jos nisu dosli do sterea, za razliku od onih koje si naveo da 'otkriju' stereo. :)