PDA

View Full Version : NUENDO 2 (1)VST PERFORMANCE,(2)BFD

bumbar
13-09-2004, 08:53 PM
Dva mala pitanjca za Nuendo 2 korisnike!

1)Zasto mi ne pokazuje nikakvu aktivnost na DISK liniji od VST performance prilikom koristenja Nuenda. Vucem oko 30-tak audio trakova i dosta Vst instrumenata. CPU linija pokazuje normalnu indikaciju potrosenosti a na DISK liniji nema nista iako bi trebalo biti sudeci po audio trakovima. Probao sam povuci audio sa obadva HD, ali desava se isto?

Da li mozda ima neki programcic za pokazivanje momentalne iskoristenosti diska sa kojeg vucem audio ako je ovo eventualno bag ove verzije Nuenda. (2.1.0)
Imam i Nuendo 2,2 ali isto se pojavljuje i na njemu.

2)Nakon normalne(read me) instalacije BFD drumsa kada upalim Nuendo iscitava mi pluginove i cim dodje do BFD malo se zadrzi i sam se ugasi. Pokusavao sam nekoliko puta sve ponovo ali ista stvar. Ne mogu nikako startat Nuendo. Onda deinstaliram BFD izbrisem sve njegove dll i ponovo
sve radi normalno.

Sta mislite sta se desava?

Za svaki slucaj da jos jednom dam svoju konfiguraciju:

P4 2,8Ghz
Asus P4PE
Seagate Baracudagb
WD 80gb
Matrox Dual 450
PlextorDVD
WinXP pro
Pulsar2
Powaresampler(STS4000)
Nuendo2

Potdravljam Raju sa foruma i hvala unaprijed na odgovoru!!!!!!!!!!!!!!! :wave2:

puRe
13-09-2004, 09:59 PM
2. Koja je verzija BFD-a...updateuj...

bumbar
13-09-2004, 10:39 PM
Eeeee j..... vec sam ga deinstaliro!

Koja je kod tebe verzija i radi li normalno? hmmmmm moram ga ponovo ubacit a to ce malo potrajati! :banghead:

bumbar
13-09-2004, 10:45 PM
puRe sta mislis sta bi moglo biti u vezi onog mog prvog pitanja, imas li kakvu ideju?

kVu
13-09-2004, 10:50 PM
Aj i ja da pitam. Zasto drugi dvd po defaultu ide na C disk, kada sam odredio direktorijum na D disku... Ne moze da se promeni...

bumbar
13-09-2004, 10:55 PM
hmmmmm. ne znam meni i drugi baca sam na D:

ridge
14-09-2004, 04:09 AM
@kvu
moras na pocetku instalacije odrediti gde ce ici drugi disk znaci kad biras za prvi on ti postavi pitanje i za ostale

imao isti problem

puRe
14-09-2004, 10:52 AM
Eeeee j..... vec sam ga deinstaliro!

Koja je kod tebe verzija i radi li normalno? hmmmmm moram ga ponovo ubacit a to ce malo potrajati! :banghead:

1.0.8.5

ali sam ga deinstalirao (nije mi trebao)...umesto instaliranja originalne verzije, PRVO pokreni update koji ce ti traziti DVD-e...sto se tice prvog pitanja, i kod mene je isto tako...

bumbar
14-09-2004, 05:23 PM
Hmmmmmm,vrlo interesantno!
Sada je sve u redu sa BFD,uspio sam ga pokrenut da radi ali se nesto drugo desilo. Sada je i kod mene kao kod gospodina kVu stanje isto, dakle Setup2 mi je bacio podatke na particiju C: bez mogucnosti da izbora.ma ne smeta to meni nista!
Dobro nema veze u svakom slucaju hvala puRetu na intervenciji a raji jedno veliko CAO od zzzzzzzzzzzzzz Bumbara!!!!!! :guitar:

ridge
14-09-2004, 07:00 PM
elem ako nisam bio dovoljno jasan, na pocetku instalacije pita gde ce koje fajlove da stavi i odmah mu se sve mora promeniti jel mu je po default-u C:

STUDIOTON
14-09-2004, 08:37 PM
BFD se mora instalirati na C: disku odnosno sve po default-u.. drugi DVD bez mogucnosti biranja instalira se na C: .. ima i oko toga resenja ali sam zaboravio sta smo bese radili kada je do toga doslo .. ma za sve ima resenja .. samo treba se malo muciti :(

puRe
14-09-2004, 10:18 PM
BFD se mora instalirati na C: disku odnosno sve po default-u.. drugi DVD bez mogucnosti biranja instalira se na C: .. ima i oko toga resenja ali sam zaboravio sta smo bese radili kada je do toga doslo .. ma za sve ima resenja .. samo treba se malo muciti :(

Ja sam to resio tako sto sam instalirao BFD pokretanjem SAMO updatea...

STUDIOTON
14-09-2004, 10:19 PM
da za prvi DVD .. pricamo za drugi??

puRe
14-09-2004, 10:41 PM

posle toga te pita da mu ubacis drugi dvd i nastavi instalaciju (isti onaj instaler koji si prethodno startovao) :roll:

STUDIOTON
14-09-2004, 10:49 PM

posle toga te pita da mu ubacis drugi dvd i nastavi instalaciju (isti onaj instaler koji si prethodno startovao) :roll:

Nije tako .. On zavrsava prvi DVD a drugi DVD se takodje pokrece preko SETUP exe fajla .. dakle prvi DVD nema veze sa drugim ..

bumbar
14-09-2004, 11:06 PM
It works, It works,yes yes yes!!!!!!!!!!!!
Thanks to mr. puRe.! After lot of problems finaly works goooooood!
Talio installer is the key for DVD1 end DVD2. I Don't need serial nr.
Destination is D:

Sounds like Dave Weckl playing live Him self guy's!

See You! :wave:

STUDIOTON
14-09-2004, 11:10 PM
It works, It works,yes yes yes!!!!!!!!!!!!
Thanks to mr. puRe.! After lot of problems finaly works goooooood!
Talio installer is the key for DVD1 end DVD2. I Don't need serial nr.
Destination is D:

Sounds like Dave Weckl playing live Him self guy's!

See You! :wave:

trebace ti i serijski .. kada pokrenes VST iz cubase-a .. kao Standalone ti ne trazi nista .. tako je bar u 90% slucajeva

bumbar
14-09-2004, 11:24 PM
Aaaaaa jest bogumi,evo ga trazi ser.nr.
"eeee Jakovljevicu,jakovljevicu,pa ko si ti? Ti si neki veci kriminalac!
from BALKANSKI SPIJUN"

Serijski upisan.
Sve normalno radi u VST.
Operacija uspjela.
Na mom licu osmijeh :P

Jos samo da vidimo kako ce se pacijent ponasat nakon hirurskih zahvata
koje sam mu pripremio.

Pozdrav Dijagnostickom Timu! :drink:

ridge
15-09-2004, 06:24 AM
Dobro bre ljudi imao sam isti problem jel nisam imao dovoljno mesta na C: particiji i znam da sam se nervirao zbog toga i znam kako sam i resio

Znaci kad krene instalacija pita prvo za DESTINATION FOLDER

zatim pita za VST PLUG INS FOLDER

pa REWIRE FOLDER

i na kraju najvaznije "BFD DATA FOLDER"

taj zadnji odredjuje gde ce ici sadrzaj drugog DVD-a

Ad Fines
15-09-2004, 10:14 AM
Ivane,negdje na forumu si pisao da nisu svi preseti u VST verziji,a u standalone su svi.Daj mi reci kako cu znat da nisu svi i kod mene.Ja nista nisam kemijao sa nijim.Pure mi je dao svjet kako da instaliram,ja tako napravio i sve je od prvog dana super.Na posebnom disku gdje su mi sve pizdarije od ostalih VSTi je data bank od BFD-a,a u sistemu ono sto je tamo i potrebno.Nesto si spomenuo nekih 15 dobosa,a u vst verziji ih je duplo manje....ili tako nesto.Ja imam svih 15 dobosa u vst verziji i u standalone.Jedino sta me muci je onaj add on koji ide na 5 dvd-a do kog jos nisam dosao. :?

STUDIOTON
15-09-2004, 12:51 PM
Ivane,negdje na forumu si pisao da nisu svi preseti u VST verziji,a u standalone su svi.Daj mi reci kako cu znat da nisu svi i kod mene.Ja nista nisam kemijao sa nijim.Pure mi je dao svjet kako da instaliram,ja tako napravio i sve je od prvog dana super.Na posebnom disku gdje su mi sve pizdarije od ostalih VSTi je data bank od BFD-a,a u sistemu ono sto je tamo i potrebno.Nesto si spomenuo nekih 15 dobosa,a u vst verziji ih je duplo manje....ili tako nesto.Ja imam svih 15 dobosa u vst verziji i u standalone.Jedino sta me muci je onaj add on koji ide na 5 dvd-a do kog jos nisam dosao. :?

Ako ti je tako onda je sve u redu kod tebe.. sto se tice dodataka na 5 DVD-a to je nesto novo i jos uvek niko nema .. kada se dobije znacete svi ...

Ad Fines
15-09-2004, 01:17 PM
Meni nije trazio nikakav serial number.
Ima li tu kakva razlika i dal ga moram negdje unesti naknadno. :?:

STUDIOTON
15-09-2004, 01:21 PM
Meni nije trazio nikakav serial number.
Ima li tu kakva razlika i dal ga moram negdje unesti naknadno. :?:

hehe .. pa ako ti radi koristiti i cuti .. nemoj da slutis da ti ne radi .. :wink:

Ad Fines
15-09-2004, 11:23 PM
Ma jebemu....do cega ja ako ti i ja koristimo isti update......Tebe trazi serial a mene ne.U cemu je razlika :shock: :?:

STUDIOTON
15-09-2004, 11:25 PM
Ma jebemu....do cega ja ako ti i ja koristimo isti update......Tebe trazi serial a mene ne.U cemu je razlika :shock: :?:

eee druze moj .. da znas sta sve moze jos da se desi .. kao da je vanzemaljac uleteo u kompjuter , zajebava te ali ga ne vidis :wink:

Anonymous
15-09-2004, 11:50 PM
Makni tog coveculjka ko Boga te molim, ne mogu na miru
da citam tvoje postove :evil:

STUDIOTON
15-09-2004, 11:52 PM
Makni tog coveculjka ko Boga te molim, ne mogu na miru
da citam tvoje postove :evil:
:rotfl:

Pa zar vas toliko nervira cikica koji trci u krug :roll:

kVu
16-09-2004, 12:13 AM