Log in

View Full Version : ODABIR sample KLAVIRA ZA BRZE DIONICE - pomoc molim!!

ANITA
03-09-2004, 05:57 PM
Radim na jednoj skladbi koja zahtijeva jedan kompleksan klaviristicki dio. Jos ga nisam uspijela odsvirati savrseno, budem za koji dan (ili ne daj boze tjedan). Ali ono sto me muci sad je sto nisam sigurna hocu li uspijeti pronaci odgovarajuci sample klavir za takav rad. Naime radi se o brzim dionicama koje krecu od dubokih nota (a0) sto na vecini samplova zvuci mutno.. a ja bi voljela pronaci klavir koji je u dubokima prodoran i jasan, a i opcenito da je za brzo sviranje pogodan.

Imam slijedece klavire, ali unatoc tome sto ih imam vi mi mozete predloziti i neki od njih, jer nisam isprobala sve (za ovu stvar) i mozda sam zanemarila neke bitne.

1. grandioso bosendorfer (ima ih unutar jos dosta, pa precizirajte, da li wet ili dry itd.)
2. pmi bosendorfer 290
3. imperial grand bosendorfer
4. steinway boston upright
5. steinway b
6. steinway grandioso pmi

Imam na nekim cd-ima i garritan personal orchestra. Nisam ni probala, mislim da je netko negdje spomenuo da i tamo ima neki klavir. Da probam i s njim?
Sto sam jos propustila?

Thanks
Anita

p.s. Aha, i jos me zanima ima li gdje klavir koji ima damper sample... ?

puRe
03-09-2004, 06:10 PM
PMI Old Lady ;)

edit:
mislis na sustain? :?
ako je to onda imas kod Old Lady

STUDIOTON
03-09-2004, 06:14 PM
Definitivno PMI Old Lady .. e,klavir rastura :!: :D

ANITA
03-09-2004, 09:04 PM
Old lady? Stvarno? Ok..... Nabavit cu.

Pure: nisam mislila na sustain, vec na damper pedalu. Znas kako na klaviru imaju damper (prigusuje zvuk, ne da zicama da rezoniraju il itako nesto), sostenuto (zadrzi se samo one note odsvirane u isto vrijeme kad se pedala stisnula) i sustain pedalu (to je ona slavna koju svi poznajemo, koja sve zajedno drzi da traaaaje i trajeeee dok ne nestane polifonije.. ...ma salim se... tako se ne svira.... :D )

Znaci, mislila sam na damper.

Old lady je bas tako jasan u dubokima? Ok.

puRe
03-09-2004, 09:19 PM
Old lady? Stvarno? Ok..... Nabavit cu.

Pure: nisam mislila na sustain, vec na damper pedalu. Znas kako na klaviru imaju damper (prigusuje zvuk, ne da zicama da rezoniraju il itako nesto), sostenuto (zadrzi se samo one note odsvirane u isto vrijeme kad se pedala stisnula) i sustain pedalu (to je ona slavna koju svi poznajemo, koja sve zajedno drzi da traaaaje i trajeeee dok ne nestane polifonije.. ...ma salim se... tako se ne svira.... :D )

Znaci, mislila sam na damper.

Pretpostavljao sam da je to, ali ima ljudi koji mesaju doticne izraze :D

Iskreno, nisam ni vidjao semplove sa damperom...

ANITA
03-09-2004, 09:27 PM
Ma zato sto se vjerojatno to prigusivanje moze postici na neki jednostavniji nacin nego samplirati cijeli klavir.... ili ..?

Znaci, beskompromisno old lady

puRe
03-09-2004, 11:25 PM
Ma zato sto se vjerojatno to prigusivanje moze postici na neki jednostavniji nacin nego samplirati cijeli klavir.... ili ..?

Cini mi se da bi blagi lowpass filter resio problem...

Shot
04-09-2004, 12:43 AM
Dovraga! Koliko sam puta po netu procitao da je PMI Old Lady najbolji klavir da me sad stvarno zanima da ga isprobam!

kVu
04-09-2004, 12:56 AM
A kad je to izaslo ??? :shock: :shock: :shock:

arados
04-09-2004, 01:01 AM
I kako postati ponosni vlasnik istoga :roll:

Jadran
04-09-2004, 02:22 AM
Kako ga stvarno nabaviti dobro pitanje :roll: :wink:

Shady
04-09-2004, 03:42 AM
Anita, jesi li probala klavir sa "HQ Orkestral"? Imaju samo taj jedan (u brdu guda?a, duva?a i udaraljki) ali fino zvu?i. Isprobaj ga, mo?da ti se svidi.

I vrati onaj stari avatar, ne ru?i mi snove!!! :cry:

ANITA
04-09-2004, 01:24 PM
Anita, jesi li probala klavir sa "HQ Orkestral"? Imaju samo taj jedan (u brdu guda?a, duva?a i udaraljki) ali fino zvu?i. Isprobaj ga, mo?da ti se svidi.

Ustvari uopce ne znam koji je to klavir! Mozes pronaci neki link na net-u pleease!

I vrati onaj stari avatar, ne ru?i mi snove!!! :cry:
A cuj..... znas, pms i to :wink: . Bolje da se zna. Cim se sredim, vratim normalnu sliku. :D

Sto se tice PMI-ja Old Lady i nabavke.... za mene ne brinite. :wink:

Shady
05-09-2004, 02:45 AM
HQ ORKESTRAL (tvrtke EDIROL)

to ti je, Anita, jedan mnogo dobar software, koji sadr?i izvanredne farbe za profesionalni rad na projektima ozbiljne muzike. Zna? ono- francuske horne, guda?i, itd... Ma, cijela filharmonija je tu! Svaku boju bilo kog instrumenta mo?e? prije upotrebe preslu?ati u izvanrednom DEMO-u (to su ba? dobro odradili i dok slu?a? DEMO misli? da to nije farba nego realni usnimak sa neke opere, na primjer!)

Medju brojnim orkestralovim farbama ima? samo jedan, ali jako dobar klavir! Naravno tu su ponudjene opcije da taj klavir mo?e? editirati ako to ho?e?, tako da mo?e? da ga farba? kako sama ?eli? i onda to ?to uradi? mo?e? zapamtiti kao novi preset (ima? u samom programu mnogo slobodnih USER mjesta gdje mo?e? sa?uvat tu farbu) Ja, dodu?e, nisam obradjivao ovaj klavir jer mi jako dobro zvu?i i onaj jedan kojeg oni nude, i ne treba mi bolji za ono ?to ja radim.

HQ ORKESTRAL je vi?ekanalni program tako da sa njega mo?e? vu?i istovremeno vi?e farbi, razvrstanih u razli?ite kanale i midi trake... (imam ti jo? ne?to u vezi ovog programa ali to ?u na PM, pa pogledaj tamo). Pozdrav.

korg
06-09-2004, 05:48 PM
... da.. i ja bih rekao da Anita ne treba brinuti nista za nabavku Old Lady... i jos sto sta... jel tako Anitice?

:lol:

:twisted:

korg

korg
06-09-2004, 05:51 PM
pokusaj mozda Korgove klavire.. ne mislim moje.. nego klavire sa sample CD-eja.. best of T & M series.. itd itd..

korg

ANITA
06-09-2004, 07:34 PM
... da.. i ja bih rekao da Anita ne treba brinuti nista za nabavku Old Lady... i jos sto sta... jel tako Anitice?

:lol:

:twisted:

korg

:D A decki, super ste! Netko te vec preduhitrio.... a inace ga zovu brzi gonzales. Najbolje je kad ne napravi ono sto ga zamolite, vec ono sto zelite.... odnosno - on i cita misli.

Tko ga pozna, znat ce tko je. :wink:

Thanks "korg"..... i tebi. Vidimo se uskoro....

ANITA
06-09-2004, 07:35 PM
pokusaj mozda Korgove klavire.. ne mislim moje..
korg

:rotfl:

Shady
07-09-2004, 04:48 AM
:mrgreen: