View Full Version : Sonar 4 i uskoro Cubase SX3
http://www.cakewalk.com/Press/09-01-04-SONAR4.asp
Shady
02-09-2004, 04:06 AM
Dobra vijest za mene. Iman Sonara 3 koji me dosta zeza... :beer:
Dobra vijest za mene. Iman Sonara 3 koji me dosta zeza... :beer:
Sonar 3 te verovatno zeza zbog neceg drugog posto drugima radi savrseno...Sonar 4 ce biti uglavnom nove opcije...
STUDIOTON
02-09-2004, 02:00 PM
Napisi ovde Shady simptome koji te zezaju .. Ja znam da ti puca sonar kada pokusavas da otvoris neki projekat .. sta jos?
ANITA
03-09-2004, 02:06 AM
Sonar 4, bas me zanima..... Samo da ga nisu poruznili....
Jer, ja trenutno koristim i cubase i sonar. Za midi orkestracije mi se nije pokazao stabilan cubase i ne svida mi se nj. notni editor (i jos mnooogo toga). Cubase si valjda daje neke prioritete ili sto vec, uglavnom, u cubase-u nema sanse da otvorim 30 traka sa npr. 15 instrumenata u giga studiju... sve pucketa! Otvorim isto u sonaru.... i sve normalno lijepo radi bez iiiiikakvih problema. Znam da se mozda moze i ovo podesiti ali ipak mi je sonar radi mnogo toga drazi za skladanje.
A za snimanje i produkciju mi je drazi cubase.
Mozda to sonar 4 promijeni i opet se vratim monogamiji.
:D
Shady
03-09-2004, 05:29 AM
U su?tini, Cakewalk je dobra firma. U potpunosti se sla?em sa Anitom da imaju puno bolji Piano Roll (kod Cubasea je to Key editor).
Do sonara.3 radio sam isklju?ivo u Cakewalk 9.03 i sve je radilo savr?eno, nikad sa njim nisam imao problema.
Sonar 3 me odu?evio u mnogim stvarima ali ja izgleda ne umijem podesiti njegovu potpunu kompatibilnost sa EMU 1820. (bar ja nemam drugo obja?njenje za probleme koje imam)
Sonarov VST Adapter (ver. 4.2) putem koga sam dvadesetak VST instrumenata (i efekata) prilagodio DXi-u sve to uradi dobro ali Sonar kao da ima problema da popamti sve te portove i adrese, pa ?esto uradim stvar i odem spavat, a sutra moram ponovno upisivat adrese za boje.
I imam veliki problem da radim na 24bit / 96.Khz! ?im podesim Sonar da radi na toj rezoluciji on ugasi, tako da jedino mogu snimati na 24/48. Emuovu 1820 kartu sam podesio za rad na 96.khz; podesio sam takodjer i Sonar, medjutim ni?ta od toga.
-------------
Ivane, poslao sam ti jedan email. :da:
Anita, ja sam otvorio jedan topic o Sonaru sa nekim pitanjima: http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=1747
Pa, ako zna? odgovore, hajde pomozi. :wave:
SandRob
03-09-2004, 08:26 AM
sx/nuendo u novoj verziji moraju vratit neke stvari koje su imali vec u atarijevoj verziji i kasnije u vst32... i to moraju ucinit sto prije. :!:
citan specifikacije od novog sonara... bas se pitan sto ce steinbergovci sad smislit... mislin da ce in se oznojit jaja... :wink:
bdv: kazu da je ovaj pow-r dithering puno bolji od apogievog :?:
sx/nuendo u novoj verziji moraju vratit neke stvari koje su imali vec u atarijevoj verziji i kasnije u vst32... i to moraju ucinit sto prije. :!:
citan specifikacije od novog sonara... bas se pitan sto ce steinbergovci sad smislit... mislin da ce in se oznojit jaja... :wink:
bdv: kazu da je ovaj pow-r dithering puno bolji od apogievog :?:
Steinberg rastura...po preliminarnim informacijama ima mnoooooogo bug fixeva a od novih opcija imas engine za lupove kao u Abletonu, itd...
Audio Warp (Ableton Live Warp Engine fully implemented)
Play Order Track (Pattern Arrange)
Inplace Editing (Edit Midi/Audio directly in the Tracks !!) and generally enhanced workflow.
User Workspaces (fully customizeable Workspace, colorizing etc)
External FX Integration
Will run NATIVELY under forthcoming 64-bit Windows XP and Tiger OSX !!!
MIDI Device Maps and about 60 more features.
SX3 je izasao! :shock:
Mixing:
Extended Freeze for VST instruments offers more options for freezing VSTi's and VSTi channels.
Freeze for Audio Channels to reduce CPU load by audio insert plugins.
Dummy Plugin replaces missing plugins when transferring projects to another system; thereby preserving the original plugin when moving back to the original system.
Glide return-time on touch fader automation.
Play Order Track for intuitive arranging and re-arranging of projects.
Volume envelope for parts offers automation of volume that moves with the part.
Audition channel creates separate monitor bus for scrubbing, preview and editing audio.
AUX send panners linked to channel panners facilitates surround mixing.
Option to route send busses of FX return channel to any output channels.
Files and Formats (Import and Export):
Import / export markers with Standard MIDI File.
Improved Drag & Drop for Standard MIDI Files into project window.
Import/Export selected tracks from/to OMF.
OMF: Option to export clip names.
Recording and playback:
Adjustable audio pre-record up to 10 minutes serves as a virtual audio sketch pad; audio clips can be expanded at the event start to reveal pre-recorded data.
Improved scrubbing.
New project start time options: keeps events absolute or relative to project start time.
Audition option during export.
Post-Record cleanup aft er MIDI recording (resets pitch bend, sustain and other controllers).
Editing:
Audio Warp realtime algorithm supports realtime time stretching and pitch shifting on individual or all clips.
Time-Warp content tool allows for manual audio warping of individual clips.
Hitpoint/loop rhythm info improvements.
Improved Hitpoint Detection.
Tempo processing for fast and accurate tempo operations based on the project?s tempo track.
In Place Editor puts the key editor directly on the project page and allows for MIDI event editing (notes and controllers) in context with other tracks and track types.
Relative snapping of objects: parts keep their relative start position when moved by snap values.
Audio feedback for velocity changes in controller lanes.
Key commands to recall logical editor presets.
Key commands to recall controller lane setups.
MIDI Controller input for controller lane editing.
MIDI controller input for data in Info-Line.
Moving sync -point shows timecode indicator.
Select tool automatically changes to pencil tool when moving mouse pointer to a velocity MIDI controller lane.
Project/General:
Color coding for all tracks and mixer channels, including a new color tool, expanded color palette, view/hide button and more.
Child bussed for VST group/fx busses facilitate signal routing in multi-channel applications.
Alternative audio waveform visualization improves visibility of dynamics/loudness at small track heights.
Performance Optimization (general and processor-specific).
Apple G5 and Intel P4 (Prescott) Optimization.
Workspaces for managing window sets or entire desktops.
Advanced metronome settings, including/adjustable pitch/volume for metronome click and alternative click samples.
Alternative PPQ (bars+beats) linear view in project window.
Optional position display for selection tool.
Expand/collapse Inspector section s by clicking on entire title bar.
Content indicator for Inspector Notepad.
Plug-ins:
External FX plugins allow integration of external hardware signal processors into the VST mixer as insert or send effects.
New MIDI Plugin: Context Gate.
New MIDI Plugin: Arpache SX.
Dummy plugin for freeze (replaces missing plugins when projects are transferred to other systems).
MIDI & Music:
MIDI Device Maps and Panels give access to external MIDI equipment (synthesizers, signal processors, digital mixers, etc.).
User Panel for Track Inspector allows access to sections of Device Panels or specially designed user panels.
User-definable channel strip in VST mixer as part of Device Panel integration.
Integration of Yamaha Studio Manager 2 (Studio Connections open standard) to access compatible hardware editors, edit and manage devices, and save/recall settings with Cubase SX projects (Tot al Recall).
Quantizing MIDI can move associated controller events.
MTC Loop sends continuous MTC timecode from seq. timecode when sequencer loops, jumps, locates, etc. (user preference).
MMC Machine Control Panel allows transport control and track arming of external MIDI devices.
New Synchronization Setup Dialog organizes all related parameters in a new and more intuitive way.
Score:
Improved slurs (insert, move, edit, delete).
User symbols; custom created symbols can be created and edited.
Playback of the form; repeat marks, endings, da capo, etc. are played back properly.
Improved text import; import blocks of text, in *.txt or *.rtf format.
Various:
New comma nd "set cursor to selection end".
Marker window now offers sortable columns.
Quick assign of multiple inputs or outputs of a channel to one input or output.
Quick assign for incrementing input or output of objects for multiple channels.
Grid Match color option for MIDI events.
Option to open plug-in GUI directly from the plug-in information window.
Maximize button for video window expands window to full screen.
Key commands for the inspector sections expand or collapse respective sections.
64-Bit compatible with upcoming Windows XP 64-Bit Edition; supports up to 4 GB of RAM.
Apple G5 and Intel P4 (Prescott) Optimization.
Aaaaaa...Prescott!!!! :hyper:
ANITA
03-09-2004, 02:56 PM
Anita, ja sam otvorio jedan topic o Sonaru sa nekim pitanjima: http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=1747
Evo, znam jedan odgovor, a za druge cu pogledati. A sto se tice problema sa 24/96, ne mogu ti nista pametnog reci jer ja radim u 24/44.100.
:wave2: Anita
STUDIOTON
03-09-2004, 02:57 PM
SX3 je izasao!
Ohooo ... Ljudi , zar ste u stanju sada da poredite Sonar i Cubase :wink: ..
Hmmm , kako li ce sada reagovati Cakewalk .. hehe , ovo mu dodje kao grom iz vedra neba :shock: :D
Ipak Cubase pa svi ostali :!:
STUDIOTON
03-09-2004, 03:02 PM
Evo, znam jedan odgovor, a za druge cu pogledati. A sto se tice problema sa 24/96, ne mogu ti nista pametnog reci jer ja radim u 24/44.100.
:wave2: Anita
P.S. I ja sam mu rekao da nema potrebe da snima na vise ali ... :wink: Ja ne znam da li je nekome ovde praksa da snima na 96 ili vise :?: :roll:
SandRob
03-09-2004, 03:04 PM
Select tool automatically changes to pencil tool when moving mouse pointer to a velocity MIDI controller lane.
he, he... ovo je bilo u atariju prije 100 godina... ali ja i dalje ne vidin da su sredili logical i key editor... i ne pise pise puno toga o markerima. ovi sad su im totalni promasaj :cry:
External FX plugins allow integration of external hardware signal processors into the VST mixer as insert or send effects.
zanimljiva mi je i ova sinkronizacija sa vanjskim efektima. vjerojatno ce na isti nacin bit moguce insertirat pulsarov plugin u sx mixer bez da se koristi xtc mode. jebate, to bi bilo divno. :roll:
zanimljiva mi je i ova sinkronizacija sa vanjskim efektima. vjerojatno ce na isti nacin bit moguce insertirat pulsarov plugin u sx mixer bez da se koristi xtc mode. jebate, to bi bilo divno. :roll:
Ovo sam ja dosta cekao...to me je i najvise privlacilo kod ProToolsa...
he, he... ovo je bilo u atariju prije 100 godina... ali ja i dalje ne vidin da su sredili logical i key editor... i ne pise pise puno toga o markerima. ovi sad su im totalni promasaj :cry:
Prvo da kazem da im je ovo sve odlicno ali ne verujem da ce uspeti to sa insertovanjem efekata. Jebote pa to bi billa....a ne ne to su bajke za malu decu!
Edit :ovaj loop engine ce mi se posebno svidjati jer ce onda moci lepo live stage raditi sa cubase-om
Prvo da kazem da im je ovo sve odlicno ali ne verujem da ce uspeti to sa insertovanjem efekata
Gresis...kako onda svi studiji koriste ProTools tako bez problema... :roll:
Mislio sam sa pulsarom sto sandro rece da mi je to neverovatno, mislim da su pre mislili na externe hardverske efekte a ne na softverske efekte koji su namenjeni i na druge sprave, zasto onda ne bi napravili sistem da bez koriscenja XTC-a mozes koristiti Synthove pulsara
uostalom cemo videti, ti imas lunu i probaj prvi!!!
Mislio sam sa pulsarom sto sandro rece da mi je to neverovatno, mislim da su pre mislili na externe hardverske efekte a ne na softverske efekte koji su namenjeni i na druge sprave, zasto onda ne bi napravili sistem da bez koriscenja XTC-a mozes koristiti Synthove pulsara
ma njemu je svejedno, on ce ionako koristiti ASIO izlaze i ne kapiram kako ce da razlikuje sta je hardver a sta je Scope :)
SandRob
03-09-2004, 06:39 PM
pa to mozes bez problema i sa pulsarom (i drugim karitcama), ali me bas zanima kako je to rijesi novi sx. valjda je pojednostavni stvar - inace neznan sto bi to posebno istica ko novost.
send je namanji problem preko busa poslat u procesor i signal iz njega vratit ponovo u konpjuter (recimo na pulsarov pult), ali ovo sa insertima me vise interesira. ma, i to je moguce, ali vidit cemo sto su novo izmislili.
sigurno ces isto ko sto insertiras neki vanjski kompresor, moc 'insertirat' hardwarevski sinth i automatizirat ga. samo neznan kako ce se sve to renderizirat. vjerojatno ce trebat radit nekakav 'realtime rendering', odnosno sve skupa snimit kao stereo wav.
u svakom slucaju trebat ce za to imat karticu sa vise ulaza i izlaza, preko kojih ce se signal odvuc do procesora i vratit nazad.
SandRob
03-09-2004, 06:46 PM
Prvo da kazem da im je ovo sve odlicno ali ne verujem da ce uspeti to sa insertovanjem efekata. Jebote pa to bi billa....a ne ne to su bajke za malu decu!
Edit :ovaj loop engine ce mi se posebno svidjati jer ce onda moci lepo live stage raditi sa cubase-om
ma nebi treba bit nikai problem insertirat neki hardwarevski kompresor u sx-a. samo treba od toga mista signal odvuc do procesora i vratit ga nazad.
pa to mozes i sad sa pulsarom. doduse, ne direktno u predvidjen insert, ali mozes, recimo neki bus iz nuenda poslat u adat destination da preko adata ide u kompresor i preko njega i adat sourcea da se vraca u mixer od pulsara ili ako bas hoces u asio.
samo sto ces sad moc insertirat hardwarevski kompresor, eq i sl. bilo di u nizu (dobro, i to se moze ali je komplicirano) bez problema... pretpostavjan :wink:
SandRob
03-09-2004, 06:50 PM
ma njemu je svejedno, on ce ionako koristiti ASIO izlaze i ne kapiram kako ce da razlikuje sta je hardver a sta je Scope :)
scope je prakticki hardware ;) umisto da signal odvuces do vanjskog procesora, odvuc ces ga do pulsarovog i vratit nazad. 8)
scope je prakticki hardware ;) umisto da signal odvuces do vanjskog procesora, odvuc ces ga do pulsarovog i vratit nazad. 8)
To sam i probavao i radi bez problema. Sistem bez XTC-a ne moze ja mislim prvo zbog politike Creamware-a, jer bi onda probili taj kod ili vec sta je i nastale bi tuzbe. Zato sam i rekao da su to bajke na drugom spratu
SandRob
04-09-2004, 09:29 AM
po meni bi taj plugin u sx-u, preko kojega bi insertira vanjski efekt, treba bit vrlo jednostavan. ima bi 2 prozorcica u kojima bi bira bus preko kojega ce signal izac i vst in preko kojega ce se vratit.
u scopeu bi to samo trebalo popratit sa projektom i to je to. :roll:
po meni bi taj plugin u sx-u, preko kojega bi insertira vanjski efekt, treba bit vrlo jednostavan. ima bi 2 prozorcica u kojima bi bira bus preko kojega ce signal izac i vst in preko kojega ce se vratit.
Tacno tako...ja ne vidim sta tu provaljuju Creamware :roll:
kako ne shvatas???
XTC bi puko a tako i jedan deo CW-a kojim se oni duboko ponose, znaci, bio bi neiskoristiv itd.
Ne kazem ja da je to tesko za napraviti ili da to vec mozda i ne postoji u nekomercijalnoj svrsi ali jednostavno javno, legalno, zakonski kako god hoces je nemoguce.
Jedino kada se napravi dogovor sa CW-om onda ce biti.
Meni je to palo na pamet jos pre godinu dana i naravno da bi bila odlicna stvar jer bi mogao one odlicne efekte koristiti a istovremeno imati cw-ov mixer i uopste citav routhing
kako ne shvatas???
XTC bi puko a tako i jedan deo CW-a kojim se oni duboko ponose, znaci, bio bi neiskoristiv itd.
Ne kazem ja da je to tesko za napraviti ili da to vec mozda i ne postoji u nekomercijalnoj svrsi ali jednostavno javno, legalno, zakonski kako god hoces je nemoguce.
Jedino kada se napravi dogovor sa CW-om onda ce biti.
Meni je to palo na pamet jos pre godinu dana i naravno da bi bila odlicna stvar jer bi mogao one odlicne efekte koristiti a istovremeno imati cw-ov mixer i uopste citav routhing
:banghead: :banghead: :banghead:
Da sumiramo, sa sadasnjom platformom ce ti ovo raditi jer sam vec video kako ce raditi to rutovanje FX-ova...
jao sto volim kada tvrdim nesto a zelim suprotno od toga i ispadne tako :D
SandRob
04-09-2004, 10:26 PM
ali xtc nije nikaka filozofija. na istomu principu radu uad i poco.
znaci da bi cw moga ucinit da xtc radi istovremeno sa normalnin scope modom, samo sto zajebaju. :evil: mooozda bi trebalo imat 2 kartice. jednu za normano a drugu za xtc.
ti i sad mozes izvuc signal iz nuenda i iz konpjutera do vanjskog efekta i vratit ga nazad. to je sasvim normano, samo sto ces to u novemu sx-u moc ucinit iz inserta. pomocu tog plugina ces prakticki u insert (dakle, di hoces u seriji) stavit hardwarevski efekt.
zamisli tako iskombiniran niz za mastering, di ces npr. stavit prvo nekaki softwarevski lowcut, onda hardwarevski eq i hardwarevski comp, onda softwarevski psy-q od pulsara i na kraju softwarevski limiter od uada i dither :roll:
idekius
05-09-2004, 01:47 AM
Sta tu ima da pukne? Pulsar XTC se ne proizvodi vise... Zaboravio si da se Pulsar sada zove Scope Project i da vise nema raznih vrsta i podvrsta Pulsara, pa je tako ugasen i XTC. Naravno, XTC opcija u Scope stoji i ti karticu mozes da koristis i tako, ali Pulsar XTC se kao takav vise ne proizvodi, tako da nemaju zasta da tuze Steinberg, cak i ako bude bilo moguce koristiti Pulsarove efekte u Cubaseu kao svaki drugi efekt.
. Naravno, XTC opcija u Scope stoji i ti karticu mozes da koristis i tako
to sam i mislio jer je XTC varijanta cini mi se bila nista drugo nego SRB sa softverom
@ Sandro
ma znam to sve sa izvlacenjem efekta i koristio sam experimenta radi tu stvar
@ pure
gde si ti to video?
@ pure
gde si ti to video?
http://www.espace-cubase.org/newcub27grand5.jpg
sa ove (http://www.espace-cubase.org/anglais/page.php?page=newcub27) stranice...
A new tab in the VST Connections window is used to set up external hardware signal processors as plugins to be used in the VST mixer.
Instead of having to use outboard mixers, Cubase SX users can now run their audio tracks and virtual instruments though external signal processors using the VST mixer. Hardware effects can be used like plugins. An external plugin within a FX channel can be used as an external effects send.
ladno ce funkcionisati 8)
Nisam li to rekao? 8)
SandRob
05-09-2004, 04:59 PM
ma, meni ovi sendovi uopce nisu zanimljivi, jer to mogu radit i sad. samo send signal posaljem preko busa vani i vratin ga nazad u pulsarov mixer u mix. to je najmanji problem. 8)
meni su puno zanimljiviji inserti, odnosno taj plugin. :roll:
ma, meni ovi sendovi uopce nisu zanimljivi, jer to mogu radit i sad. samo send signal posaljem preko busa vani i vratin ga nazad u pulsarov mixer u mix. to je najmanji problem. 8)
meni su puno zanimljiviji inserti, odnosno taj plugin. :roll:
Pa ova slika predstavlja namestanje tih inserata...ovo sto pise send i return je samo da mu objasnis koje izlaze i ulaze da koristi...
SandRob
05-09-2004, 05:22 PM
znan, znan. jasno mi je sve. samo kazen da send (mislin na send od mixera) nije zanimljiv, nego insert (od mixera). a naravno da mu treba bus za izac i bus za se vratit i to se bira u insert pointu. to je kul 8)
Tek sam se sad potrudio procitat dokumentaciju o novom SX3 i meni se to cini fenomenalno. Nije bez veze taj eksterni send i insert jer ce izgleda on za svaki uredjaj provjeriti kolika mu je latencija (a ima je naravno jer mora neko vrijeme proci da signal proputuje analognim kablovima pa kroz sam efekt da prodje i vrati se). Mislim da je to nesto fenomenalno i definitivno ce koristiti. Napokon!
Nisam li to rekao? 8)
:banghead:
a ja sam zeleo :roll: 8)
Tek sam se sad potrudio procitat dokumentaciju o novom SX3 i meni se to cini fenomenalno. Nije bez veze taj eksterni send i insert jer ce izgleda on za svaki uredjaj provjeriti kolika mu je latencija (a ima je naravno jer mora neko vrijeme proci da signal proputuje analognim kablovima pa kroz sam efekt da prodje i vrati se). Mislim da je to nesto fenomenalno i definitivno ce koristiti. Napokon!
Tada ce biti zadovoljstvo koristiti hardverske efekte, a ne mucenje kao ranije...
Tada ce biti zadovoljstvo koristiti hardverske efekte, a ne mucenje kao ranije...
Ma naravno! Ipak na kraju dana analogija ima smisla, a do sada je ona bila nepravedno stavljena u stranu zbog arhitekture DAWova. Payback time!
SandRob
06-09-2004, 11:27 AM
:shock: ja i dalje ne razumin ko vam je do sad brani da koristite hardvarevske SEND efekte u cubaseu i sto vas je ogranicavalo?! :?
zar je problem poslat dry send signal umisto u fx kanal u bus i preko nekakvog d-a konvertera (ili digitalno jos i bolje :roll:) u neki hardwarevski reverb, a wet signal iz reverba ponovo vratit u konpjuter i zbicit u pulsarov mixer?! :?
taj efekt se moze 100% automatizirat preko cubaseovog mixera i midija i neznan uopce u cemu je problem?! prosto ko pasulj ;)
zar to ne radi 100% i bez latencije?! neznan zasto bi uopce (mi creamwareovci) vracali wet signal ponovo u sx, kad ga ionako nece bit moguce renderezirat, nego ce se morat snimat realtime!? :?
za insert je druga stvar i to nisan ni reka da je 'bezveze', nego mi je to super :roll:
:shock: ja i dalje ne razumin ko vam je do sad brani da koristite hardvarevske SEND efekte u cubaseu i sto vas je ogranicavalo?! :?
Nemamo svi Creamware :P
Ali blago nama Steinberg nas voli...
Shady
09-09-2004, 07:23 AM
?itan specifikacije od novog sonara... bas se pitan sto ce steinbergovci sad smislit... mislin da ce in se oznojit jaja... :wink:
SandRob,
Mo?e? li, molim te, navesti glavne stvari u Sonaru 4 zbog kojih bi se ovi iz Steinberga trebali zamisliti? ?to je to revolucionarno, u odnosu na Cubase? Navedi makar u najkra?em glavne stvari... :roll:
?itan specifikacije od novog sonara... bas se pitan sto ce steinbergovci sad smislit... mislin da ce in se oznojit jaja... :wink:
SandRob,
Mo?e? li, molim te, navesti glavne stvari u Sonaru 4 zbog kojih bi se ovi iz Steinberga trebali zamisliti? ?to je to revolucionarno, u odnosu na Cubase? Navedi makar u najkra?em glavne stvari... :roll:
Cinjenica je da su se, posle izlaska Sonara 4 ali pre SX3, Sonar i Cubase izjednacili...
Naravno, Steinberg ih je ponovo zeznuo...
STUDIOTON
09-09-2004, 08:35 AM
Eh , poznato je da okrugle vezije tipa 1.0 , 2.0 su strasno bagovite nadam se da nece biti takav slucaj i sa SX3 :roll:
Mo?e? li, molim te, navesti glavne stvari u Sonaru 4 zbog kojih bi se ovi iz Steinberga trebali zamisliti? ?to je to revolucionarno, u odnosu na Cubase? Navedi makar u najkra?em glavne stvari...
Sada to vise nije slucaj Shady :P
Sada se mogu obrnuti uloge ..
Shady,sada imas knjigu doduse od 1.06.78 verzije ali je sve slicno da ne kazem isto .. Polako se prebacuj na cubase jer kada ga jednom shvatis i osetis nikada vise neces pomisliti na sonara .. svima nama je sigurno bio interesantan i sonar ali kada ga otvoris i vidis sta su napravili sve ti je jasno samo kada ga pogledas .. nepregledan,ma uzasan ..
Evo dok sam bio kod tebe kada si mi otvarao one projekte mislim stvarno smesno kada minimizujes prozor sonara pa ponovo otvoris on ti isporedja sve prozore od svih VST-a koje si pretvorio u DXi .. i onda stalno moras da ih gasis ili mislim tako neke gluposti koje pravi pa to je zaista katastrofa , ja ne znam kako mozes i dalje da trazis reci podrske za rad u sonar-u .. U redu je koristiti i kombinovati ali osloniti se na rad samo u sonaru je tempirana bomba koju sam pravis :roll:
Ad Fines
10-09-2004, 01:48 PM
Zna li neko za koliko bi se vremena mogla pojavit "nasa"verzija? :oops:
idekius
10-09-2004, 03:08 PM
Verzija na Juzno-Slovenskim jezicima koliko znam nije cak ni u najavi kod Steinberga :twisted: :D
Verzija na Juzno-Slovenskim jezicima koliko znam nije cak ni u najavi kod Steinberga :twisted: :D
... ali to nije razlog da svi ne pocnemo uciti kineski pa uzmemo verziju lokaliziranu na kineski! Malo zabave, malo ucenja! Igracka i cokolada! :)
nekako sam ja za Ruski ili Japanski, Kineskog mi je dosta zbog crvene boje..
E kad smo kod toga evo jedan OT vic :
Ide Mujo kroz Paris i vice...
Menstruacija, menstruacija, menstracijaaaaaa
Gleda Haso kroz prozor i kaze :"Pa pobogu Mujo, nije menstruacija vec revolucija.
Kaze Mujo : "Ma Haso bolan nije bitno, bitno je da je krvoprolice" 8)
sorry za OT ali morao sam, jace je od mene :)
nekako sam ja za Ruski ili Japanski, Kineskog mi je dosta zbog crvene boje..
E kad smo kod toga evo jedan OT vic :
Ide Mujo kroz Paris i vice...
Menstruacija, menstruacija, menstracijaaaaaa
Gleda Haso kroz prozor i kaze :"Pa pobogu Mujo, nije menstruacija vec revolucija.
Kaze Mujo : "Ma Haso bolan nije bitno, bitno je da je krvoprolice" 8)
sorry za OT ali morao sam, jace je od mene :)
:lol:
@shot
sad sam otis'o na vas sajt...lepo odradjeno...na sajtu ima oko milion razlicitih fotografija vas :lol:
@shot
sad sam otis'o na vas sajt...lepo odradjeno...na sajtu ima oko milion razlicitih fotografija vas :lol:
Hehe! Drago mi je da ti se svidja!
:D :D :D
idekius
11-09-2004, 06:19 PM
... ali to nije razlog da svi ne pocnemo uciti kineski pa uzmemo verziju lokaliziranu na kineski! Malo zabave, malo ucenja! Igracka i cokolada! :)
Kineski je drugi jezik svih nas! :twisted: :twisted:
Starter*
11-09-2004, 06:53 PM
Bolje i kineski nego izrazi nasih prevodioca ili kojih vec...datoteka=teka...
i ti fazoni..dok ti provalis sta je..mislim.. :evil:
dvuckovic
14-09-2004, 11:32 AM
Kad ce bit taj SX 3 da se malo proba? Oce li izlazit novi Nuendo?
Postavite neki link da se to skine....
Cini mi se da je SX3 tek juce izasao u svetu...
STUDIOTON
14-09-2004, 12:21 PM
Cini mi se da je SX3 tek juce izasao u svetu...
Juce u svetu a sutra kod nas :wink: :wink:
...izasao u svetu...
Svet "zuta stampa" :D
Ad Fines
14-09-2004, 12:24 PM
Razmisli malo o "NASA" verzija. :!: :!: :!: Jedino ako je tvoja drugacija. :?
Shady
15-09-2004, 05:51 AM
A ho?e li u skorije vrijeme biti ne?to od "na?e" verzije Sonara 4? :mrgreen:
SandRob
15-09-2004, 08:33 AM
a nuendo?
?uo sam od frenda koji ga je "navodno" probao (Cub) da ni?ta revolucije nema samo dodatne ?minke...?!
?ekam da mi ga uvalja pa ?u onda da javim...ako ga dobijem naravno.
?uo sam od frenda koji ga je "navodno" probao (Cub) da ni?ta revolucije nema samo dodatne ?minke...?!
Verovatno je onda probao original...piratska verzija NE POSTOJI!!!
dvuckovic
04-10-2004, 05:34 PM
Verovatno je onda probao original...piratska verzija NE POSTOJI!!!
Kao i uvijek, u pravu si. Sad sam skinuo "SX 3" sa emule, za koji se ustvari ispostavilo da je update za Hypersonic. Prevara.
Shady
29-10-2004, 03:47 AM
Napokon sam dosao d Sonara 4 i prvo sto mogu reci jeste da radi nevjerovatno stabilno i brzo! U odnosu na verziju 3, zapravo, radi munjevito! Ovaj put su stvarno uboli u centar!
Bravo Cakewalk! :beer:
a nuendo?
izlazi krajem novembra...dosta novih opcija cak u odnosu i na SX3, sada je razlika izmedju SX-a i Nuenda veca...
mada, ne svidja mi se sto su mu poruznili interfejs tj. sada vise lici na SX...
ma i bolje neka nuendo bude nuendo, ja radim u njemu i bas mi je drago sto je napredniji od sx-a u novostima
SandRob
29-10-2004, 05:51 PM
lipi su svi ti noviteti, ali ja ne mogu prizalit stari logical editor i drum editor. :cry: ja bi da te dvi stvari vrate ko sto je bilo u atariju, odnosno u vst32. to bi me razvezelilo vise od icega. 8)
voli bi jos kad bi se opet moga koristit wavelab ko vanjski editor.
nije mi jasno sto su to posli minjat. :?
lipi su svi ti noviteti, ali ja ne mogu prizalit stari logical editor i drum editor. :cry: ja bi da te dvi stvari vrate ko sto je bilo u atariju, odnosno u vst32. to bi me razvezelilo vise od icega. 8)
voli bi jos kad bi se opet moga koristit wavelab ko vanjski editor.
nije mi jasno sto su to posli minjat. :?
pa sto ih nisi pitao? :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.