PDA

View Full Version : POMOC!!!!

Tribal_kg
19-08-2004, 11:05 PM
Pre svega,pozdrav svima sa foruma...

Skoro sam sa drugarima iz grupe kupio mikrofon Sennheiser MD-440 U i resili smo da kupimo nesto opreme da bi dobili zadovoljavajuci kucni snimak.Ono sto mene interesuje je vas predlog u vezi kupovine mixete!!!!

Znaci,pre svega,snimamo samo vokale!!!!!!Treba preporuka i cene mikseta sa malim brojem kanala,da bude zadovoljavajuca,a i da mi kazete cenu!!!!!!!

Kad mikrofon prikljucim u karticu,veoma se slabo cuje...(verovatno zbog napajanja)..

Slabo se razumem u opremu pa zato pitam iskusne :D

Pozdrav iz Kragujevca...

p.s. svi zainteresovani da cuju rad moje grupe (hip hop) neka se jave preko msn-a pa da razmenimo materijal....:D

p.s. 2 HVALA UNAPRED

Tribal_kg
20-08-2004, 12:40 AM
http://www.behringer.com/UB1002/index.cfm?lang=ENG

Dobio sam predlog od jednog producenta od kog sam kupio taj mikrofon...

Sta mislite o ovom mixeru????

ridge
20-08-2004, 12:43 AM
Neeeeeeeeeeeeeee nikako to da uzimas N I K A K O
ja ne znam dal sam postovao post il gde se dede al da ponovim za dva kanala bolje uzmi samo preamp

Ja imam za jedan preamp manji model i tvrdim ti da su preampi skoro neupotrebljivi sum je ko oluja pomesana sa kricima macaka u parenju tako da se manes toga + taj mix-er nema phantom power znaci ni jedan kondezatorski mikrofon nece raditi kroz njega

AVaX
20-08-2004, 09:38 AM
Za sta ti uopste treba mikser?!
Sigurno neces snimati vise glasova odjednom. Ili hoces?! :shock:
Ne znam koju karticu imas, ali valjda je bolje da ulozis u visekanalnu zvucnu karticu nego u mikser?
:idea:

Bitch
20-08-2004, 12:58 PM
check this out.....

http://www.sonicstate.com/articles/article.cfm?id=72

8)

dr.Ru
20-08-2004, 01:03 PM
Behringer NIKAKO :!:
..... osim ako zelis da miksas glas sa white noise :D
Prepun je suma.... cak i tako jeftin se ne isplati. Mozda bi trebao da razmislis o tome da li ti je uopste potreban mixer? Da li zelis da produzis svoj A/D - D/A lanac jos jednim generatorom suma. (lanac je mikrofon - mic preamp - mixer - A/D konvertor - HDD)
Licno mislim da nema potrebe za tim osim ako ne govorimo o zaista skupim i kvalitetnim mixerima.
Za dobar vokal je vazniji mic preamp od samog mixera.... Mozda bi trebao u tom pravcu da razmisljas.
Poslusaj na ovom Forumu radove Sandra sa Korcule (HR). On je radijski i studijski producent a sa gomilom iskustva se odlucio ne za mixer, vec za mic preamp (cini mi se da je u pitanju TL Audio.... ispravi me Sandro).
Naravno, od daljeg prijateljskog saveta zavisi i koliko love hoces da das, pa cu da se onda raspisem.

BTW: Dobrodosao na Forum :D .... uzivaj i ne ustrucavaj se sa pitanjima i predlozima :D

Tribal_kg
20-08-2004, 11:45 PM
hvala na dobrodoslici...

u redu to za preamp ali onda predlozite neki preamp koji bi mi zavrsio posao...pristupacnija cena me interesuje,nemam odredjenu svotu novca pa da kazem od toliko do toliko...znaci,neku jeftiniju varijantu,a da mi zavrsi posao...

ja kad snimim sa ovim mikrofonom,veoma slabo se cuje snimak...

treba dosta da se kasnije ocisti sum i onda snimak se cuje kao kad pricas u flasu :D jbg,noise reduction moze da mi pomogne kad je mali sum ali kad pojacam vokal pa ga cistim onda bude zeznuto...

AVaX
21-08-2004, 10:01 AM
Koju karticu koristis?
Koji mikrofon?

Pa sve to mnogo vise utice na zvuk.
Odmah sam ti rekao da ti je mikser nepotreban.
A moze se ispostaviti da ti i pre-AMP nije prvi na spisku potrebnih stvari, zato te i pitam ono gore.

Tribal_kg
21-08-2004, 10:08 AM
Trenutno imam Sb Live ali planiram da ujedno kupim i kvalitetniju karticu posto je ova moja obicna igracka :D

Mikrofon je Senhheiser MD-441 U

http://www.sennheiserusa.com/newsite/productdetail.asp?transid=000762

U prvom postu sam napisao da je MD-440U ali pogresio sam...uvek pomesam oznaku :D

AVaX
21-08-2004, 10:35 AM
Epa da, o tome se radi.
Mislim da prvenstveno trebas da uzmes dobru karticu.
Posto ti mikrofon nije kanta, cenim ga da los kvalitet snimka ispada zbog kartice.Mislim ti si snimak glasa opisao kao da je tragican, a ni u tvojoj kombinaciji ne bi trebalo da bude tako.Proveri kako si povezao mic i SBLive, kakvim kablom (jer tu si morao da imas zenski XLR i mali TRS (banana) na drugoj strani.
Ali mixer ti definitivno nije potreban.
Ja bih na tvom mestu najpre jurio karticu, pa onda kondenzatorski mikrofon.Onda mozes a ne moras da razmisljas o preAMP-u, a mixer...
Zaboravi.. :wink:

dr.Ru
21-08-2004, 11:58 AM
Proveri proizvode M-audio. Dobri su i pristupacni... cak zaista dobri. Ovde mislim na karticu Audiophile 2496, pogledaj:
http://www.m-audio.com/index.php?do=products.list&ID=pciinterfaces
i na mic preamps: DMP 3, pogledaj:
http://www.m-audio.com/index.php?do=products.list&ID=preamps

Bilo je mnogo govora na Forumu o ovim proizvodima, pa uradi neki search.
Pozdrav

Tribal_kg
21-08-2004, 12:00 PM
nije stvar u tome da je snimak los nego kad snimis veoma slabo se cuje vokal,a kada bi ga pojacao on bi imao dosta suma...

ja ga ocistim nekako i zvuci lepo ali nije to to...

ja sam i razmisljao da uzmem novu karticu posto je ova dobra ali za igrice :D

hvala za predlog :D

ridge
21-08-2004, 04:21 PM
Pazi ja sam snimao u SBlive-u i to onim belim kompjuterskim mikrofonom koji kupis za 2 evra (mikrofon je cudo s obzirom na cenu) i nikad nisam imao takvih problema.Jedino sto mi pada na pamet je da si ili zabo u line-in umesto u mic ili da nisi ni isao u recording panel tj da ti stoji stisan mikrofon kad snima.Znaci ovako se cuje normalno al snima tiho.

SandRob
21-08-2004, 05:29 PM
naravno da postoji bolje od sb-a ali i sa njim se moza snimit izvrsna ploca. shot je prvi album od elementala (isto je hip-hop) snimi na sb-u.

ti mozes uzet 'neznan koju karticu', ali ako nemas mic preamp (ili ako kartica nema mic ulaz!??!) nema sanse da snimis glas - zaboravi!!!

dakle, mislin da ti je puno bolja investicija neki dobar preamp. danas ih imas jaaako jeftinih a kvalitetnih. svakako pogledaj ovaj dmp 3 kojega ti predlaze dr.ru.

mikrofon je takodjer jako vazan. taj tvoj zenhajzer je fantastican dynamicki mic, ali neznan koliko je dobar za snimanje vokala (mozda i je) kad mu ustima moras doc sasvim blizu kao kod repanja. neznan. sa ovakvima mikrofonima san snima samo klape i pjevaci su bili prilicno udaljeni od mica.

jos jedna stvar, koja ti je vazna, je gluhi prostor u kojemu ces snimat i na temu moras poradit.

e, sad (po meni) po prioritetu dolazi monitoring, paaaa zvucna kartica.

AVaX
22-08-2004, 11:03 AM
Pazi ja sam snimao u SBlive-u i to onim belim kompjuterskim mikrofonom koji kupis za 2 evra (mikrofon je cudo s obzirom na cenu) i nikad nisam imao takvih problema.Jedino sto mi pada na pamet je da si ili zabo u line-in umesto u mic ili da nisi ni isao u recording panel tj da ti stoji stisan mikrofon kad snima.Znaci ovako se cuje normalno al snima tiho.

Upravo to hocu i ja da kazem.
Nesto sigurno nije u redu, jer i ja sam sa slicnom (jos i gorom) konfiguracijom dobijao sasvim OK snimke.

idekius
22-08-2004, 11:33 AM
Ja sam ranije radio sa md 441 i sigurno nije problem u njemu. Pokusaj da na SB Live ukljucis 20 db bust na mikrofonskom ulazu. Mislim da ce to da ti resi problem.

ridge
22-08-2004, 12:27 PM
Nije to sigurno jel sb ok snima i bez bust-a a s njim cesto distorzira.

Tribal_kg
24-08-2004, 10:12 AM
pazi...imam i ja onaj beli Genius mikrofon za internet ali on se cuje lepo i normalno radi...Imam jos nekih ne toliko dobrih mikrofona koji se lepo cuju ali ovaj sto sam kupio slabo se cuje...Mikrofon je pojacan (cak i Mic. boost je ukljucen :D) ali jok...

Naravno da nisam ukljucio u Line-In...:D

Videcu da okacim jedan snimak sto je skoro sniman ali je ciscen pa da cujete kako zvuci...meni se svidja kako na kraju zvuci ali samo hocu da eliminisem taj problem sto se slabo cuje mikrofon...

dal' je to moguce uz pomoc preamp-a?

hvala ljudi

AVaX
24-08-2004, 12:38 PM
A kabl?!
Kakav ti je kabl?
To si morao sam da pravis zar ne?
Jer na jednoj strani je "mala banana" TRS, a na drugoj je verovatno zenski kenon XLR.
Da nisi ti napravio neki pogresan spoj tamo?
Nesto mi se cni da jesi.....

Tribal_kg
24-08-2004, 03:39 PM
kabl sam dobio sa mikrofonom...

mikrofon je sigurno u redu,jer slusao sam snimke koji su snimani na njemu i na zavidnom su nivou..naravno,u dobro opremljenom studiu ali on je sigurno oke...

ridge
24-08-2004, 06:47 PM
Pazi taj kabl je balansirani a kabl za genius je stereo znaci (btw ako neko zna sta je ustvari geniusov mic posto on radi samo u livu) shodno tome ne radi to bas isto mozda da uzmes xlr nebalansirani kabl, mislim da bi tu mogao biti problem al da znas takvi mikrofoni kad ih zabodes u pravi preamp mnogo bolje rade s balansiranim kablom nego s nebalansiranim s toga za live probaj nebalansirani kabl za ozbiljniji preamp balansirani.