View Full Version : V-amp
blags
14-08-2004, 10:56 PM
Ljudi interesuju me vasa iskustva sa Behringerovim V-Amp-om.Valja li to cudo cemu,odnosno moze li se koristiti za snimanje gitare direktno u racunar i kakav zvuk se dobije?Cuo sam nesto malo kako zvuci i to uopste nije lose s obzirom da je dosta jeftin.Ako mozete napravite poredjenje sa Line 6 pod-om koji je nekih 150 evra skuplji pa me interesuje da li se za tih 150 evra razlike dobije bas drasticno bolji zvuk ili je tu to negdje.
ridge
15-08-2004, 12:27 AM
Probaj prvo amplitube (softver) pa ako te to ne zadovolji onda razmisljaj dalje ..
A jesi li razmisljao o Vox-u?Po meni bolje od svega drugog a i predvidjen je za povezivanje sa racunarom cak cini mi se ima i editor za PC i MAC.Mislim da trenutno bolje od toga ne postoji...a nije ni mnogo skup nekih 400+ evra :roll:
ridge
15-08-2004, 02:03 AM
Za 400 evra pozes kupiti i marshall-ov jmp-1
Uzmes taj Marshall i bole te uvo TOTALNO! e sad dal je jmp1 ili ne, ne mogu da se setim... :D
ridge
15-08-2004, 06:18 PM
http://www.marshallamps.com/images/products/rack/jmp1.html
doduse polovan je bio 400 evra jednom :roll:
blags
16-08-2004, 03:13 PM
Ljudi moji sve je to fino i marshal i vox ali odakle meni 400 evra,a jos kad se uzme u obzir da sam ogranicen sa prostorom a bogami i parama V-amp mi se cini kao prihvatljivo resenje.Ali bih htio da cujem i vase misljenje o zvuku koji proizvodi ova spravica,odnosno o prednostima i manama gore pomenute sprave.Sto se tice Amplituba probao sam ga ali sam vise pristalica hardvera nego softvera kad su u pitanju efekti za gitaru,drugim recima stvar navike,a i nisam bas sto posto siguran da u doticnom plugin-u mogu praviti zvuk u real time-u.Ne znam mozda postoji standalone verzija ali ja nisam obavesten.Znaci recite mi vredili trositi pare na V-Amp?[/img]
Ljudi moji sve je to fino i marshal i vox ali odakle meni 400 evra,a jos kad se uzme u obzir da sam ogranicen sa prostorom a bogami i parama V-amp mi se cini kao prihvatljivo resenje.Ali bih htio da cujem i vase misljenje o zvuku koji proizvodi ova spravica,odnosno o prednostima i manama gore pomenute sprave.Sto se tice Amplituba probao sam ga ali sam vise pristalica hardvera nego softvera kad su u pitanju efekti za gitaru,drugim recima stvar navike,a i nisam bas sto posto siguran da u doticnom plugin-u mogu praviti zvuk u real time-u.Ne znam mozda postoji standalone verzija ali ja nisam obavesten.Znaci recite mi vredili trositi pare na V-Amp?[/img]
V-Amp nece napraviti toliku razliku u zvuku od recimo nekog softvera tako da ti se ne isplati sada kupovati...bolje pristedi pa uzmi nekog POD-a ili Vox-a...tu ces vec cuti razliku...
stanceyu
16-08-2004, 10:09 PM
Cao svima, ovo je moj prvi post na ovom forumu! :D
Ja sam imao prilike da probam sve od navedenog sem tog Vox-a. 8)
Sto se POD 2.0 tice, sa njim sam imao gotovo najgore iskustvo po pitanju hi-gain preseta, tako da ako vijas mesa/boogie; soldano... :wink: neces im bas puno prici sa POD-om. Sve ostalo je manje/vise dobro, ali sam imao dosta cimanja dok nisam nasao pravi nacin da ga prosledim u komp. Onaj DI izlaz se bas i ne ponasa najbolje. Na kraju sam ga terao u malu behringer mixetu, pa je tu malo prodisalo. Sprava mnogo bolje radi kao preamp za live.
:!: V-amp 2 je imao MNOGO bolje hi-gain emulacije... Prilicno dobro kopira dual rectifier, ali marshallove emulacije bas i nisu nesto blizu... Ta sprava JEDINO moze pristojno da zvuci kad se fura direktno u kartice... sve ostale varijante su uzasne (u pojacalo, u mixetu...). Skroz druga prica je kad se tera na komp. Kad sam cuo kako radi na marshallovom pojacalu skenjao sam se...
Marshall JMP-1 preamp sam sa bendom pokusao da koristim u studiu pre 2 godine (znaci onaj prosli model, ne sad ovaj novi). Isao je na marshallov tube snagas i u 2 x 4X12 fullstack, ali "nije moglo da se ozvuci" :evil: , tako nam rekose, tako da smo bacili 70DM na iznajmljivanje... :cry: Sprava SUPER radi live, ali sto se snimanja tice, ljudi pametniji od mene kazu da "ne moze da se ozvuci". "To na albumu deftonesa je obicna marshallova glava + dobra gitara...".
softverska aresenja dolaze u obzir jedino ako imas reseno pitanje latence (citaj ASIO drajvere i latencu manju od... pa ajd... 10ms, mada ima gitarista koji se ne snalaze i na 3ms...)
Amplitube je zaista sjajan, ali treba vremena dok malo ne udjes u to kako da pravilno povezes gitaru da bi izvukao max. Ja sam kupio behringerovu mixetu i DI i to sasvim lepo radi ako se malo potrudis (nemoj bas odvrtati gain na mixeti za taj kanal i koristi XLR konektore). Ono sto meni smeta je sto ne mogu da ga nateram da radi u 24/96 rezoluciji. Ili ja nesto ne radim kako treba ili to stvarno nije ni mguce (ako neko zna neka uleti).
JCM900 je VST emulacija (besplatna) koja mi je cak bolja od amplituba, ali nema toliko sirok spektar zvukova, i mora se koristiti uz emulaciju zvucnika koja ide zajedno u paketu sa njim. Radi se o paketu plug-inova koje su pravili neki studenti, tako da je free, ukljucuje jos i emulaciju fenderovog tween reverba (ako sam dobro napisao) i emulacije Ibaneza TS-9, boss DS-1, BOSS SD-1.
Steinberg WARP
Clean i neki semi-drive su OK, Hi-gain nije los, ali nije tako dobar kao sto imaju prethodna 2.
Sve u svemu, kao sto su ti vec ljudi pre mene rekli, mozda je ipak bolje da iskoristis "blagodeti" piraterije, a cak i ako te tu grize savest imas i free plug-in. Na kraju dana, mislim da ces se na tome i zadrzati. :wink:
ridge
17-08-2004, 12:33 AM
Marshall JMP-1 preamp sam sa bendom pokusao da koristim u studiu pre 2 godine (znaci onaj prosli model, ne sad ovaj novi). Isao je na marshallov tube snagas i u 2 x 4X12 fullstack, ali "nije moglo da se ozvuci" :evil: , tako nam rekose, tako da smo bacili 70DM na iznajmljivanje... :cry: Sprava SUPER radi live, ali sto se snimanja tice, ljudi pametniji od mene kazu da "ne moze da se ozvuci". "To na albumu deftonesa je obicna marshallova glava + dobra gitara...".
Izvini nisam skapirao ovo bas najbolje kako ne moze da se ozvucii???
Tj ideja jmp-1 i jeste da ga direktno zabodes u karticu ili mixer a ne da bodes u pojacalo pa da snimas mikrofonom jer je on sam po sebi preamp a i cak i kad ste to uradili nije mi jasno zasto ne bi moglo da se ozuci ?????
Dobrodosao na forum btw
arados
17-08-2004, 05:42 AM
Ja sam imao prilike da probam sve od navedenog sem tog Vox-a. 8)
Ja sam probao i ovoga Tonelaba novoga, sa lampom.
Odlicna sprava, masivna, super sound. Ali nisam pravio snimanja sa njom, mada mislim da ce i tu biti klasa.
:!: V-amp 2 je imao MNOGO bolje hi-gain emulacije... Prilicno dobro kopira dual rectifier, ali marshallove emulacije bas i nisu nesto blizu... Ta sprava JEDINO moze pristojno da zvuci kad se fura direktno u kartice... sve ostale varijante su uzasne (u pojacalo, u mixetu...). Skroz druga prica je kad se tera na komp. Kad sam cuo kako radi na marshallovom pojacalu skenjao sam se...
Pa bas da ne zvuci dobro direktno u mixetu, ne bih se slozio...
Evo cijelu sezonu odradio sam na V-Amp 2, bez problema sa soundom...
Mislim da za tih 120-150 eura kol'ko das za V-Amp nema sanse da ces nesto bolje dobiti.Vox ti je oko 500eura.
Ja trenutno koristim Digitech SGS 2112 Tube preamp-procesor i to zvuci.
Ali, to su sprave preko 500 eura, nezgodne za live svirku, treba ti kontroler, kablova pun qrac itd. itd
Jesi li razmisljao o Digitech Genex seriji? Kol'ka je njihova cijena?
stanceyu
17-08-2004, 12:13 PM
Izvini nisam skapirao ovo bas najbolje kako ne moze da se ozvucii???
Tj ideja jmp-1 i jeste da ga direktno zabodes u karticu ili mixer a ne da bodes u pojacalo pa da snimas mikrofonom jer je on sam po sebi preamp a i cak i kad ste to uradili nije mi jasno zasto ne bi moglo da se ozuci ?????
Dobrodosao na forum btw
Ma ja to sve malo na apsurd teram... :wink: Hteo sam da kazem da smo iznajmili te sprave i da super rade, ali da ljudi koji su nas snimali ili nisu hteli da se potrude, ili stvarno ne znaju. Sto se tice DI snimanja, fali mu neka emulazija zvucnika, bar tom modelu koji smo mi koristili. Ovako gain zvuci samo kao gomila shuma... mislim, nije jako strasno, ali nije to bas to. Recimo V-amp je DI zvucao mnogo bolje.
stanceyu
17-08-2004, 12:28 PM
Pa bas da ne zvuci dobro direktno u mixetu, ne bih se slozio...
Evo cijelu sezonu odradio sam na V-Amp 2, bez problema sa soundom...
Nisam se dobro izrazio... Mislio sam na ulaz u PA mixetu (live DI aplikacija). Konkretno, mi smo probavali samo te Hi-gain presete i na POD i na V-ampu. To sve napravi dosta buke. Nije recimo kao tech 21 tri OD ili GT2. Te sprave TOTALNO drugacije rade live, ali traze dosta mucenja pri snimanju... opet, odnosi se na hi-gain, "nu-metal" zvukove.
perapera
17-08-2004, 12:59 PM
softverska aresenja dolaze u obzir jedino ako imas reseno pitanje latence (citaj ASIO drajvere i latencu manju od... pa ajd... 10ms, mada ima gitarista koji se ne snalaze i na 3ms...)
To nije nikakav problem... Sound Blaster Live! (25 EUR) sa KX drajverima (free) = 5ms latence u mom slucaju. Za moje potrebe sasvim ok.
Amplitube je zaista sjajan
Jesi li probao Native Instruments Guitar Rig? Meni je odlican.
ridge
17-08-2004, 01:50 PM
Meni je Guitar Rig bio pravo razocarenje, posto mi se idejno i vizuelno jako svideo al nije uopste kako zvuci pogotovu kad sam pokusao da napravim neki overdrive nedo bog distorziju.Sad nije bas totalno neupotrebljiv pogotovu za neki clean al amplitube mi je bolji.
@stanceyu
Da ovaj jmp-1 ima dva izlaza sa emulacijom zvucnika al verovatno bi za Numetal morao da se stavi gate kod snimanja da bi se izbegao shum i ostali nezeljeni zvuci.
A gde ste snimali to i kako ste radili live iz jednog ili deo po deo??
perapera
17-08-2004, 04:58 PM
Meni je Guitar Rig bio pravo razocarenje, posto mi se idejno i vizuelno jako svideo al nije uopste kako zvuci pogotovu kad sam pokusao da napravim neki overdrive nedo bog distorziju.
Da, zaboravih da napomenem da nije bas za sve zvuchne varijante... Ali za ono sto meni treba je sasvim ok. Plus, verujem da ce oni to do verzije 2 srediti sasvim solidno, tako da ce biti i raznih lepih distorzija. Vec 1.1 update vredi instalirati...
al amplitube mi je bolji
Uh, davno ga nisam probao, vidish, tek nedavno sam spojio gitaru sa mashinom... Pokusacu veceras da probam razne, Amplitube, GreenMachine i slicno pa cu da vidim kako zvuchi sa mojom, vise nego skromnom, nazovi kopijom, Strata... ;)
perapera
17-08-2004, 05:08 PM
@Ridge - Zaboravih da te pitam... Sa kojom gitarom si probao Guitar Rig? Jesi li je propushtao kroz nesto pre GR-a?
ridge
17-08-2004, 05:51 PM
Fender Stratocaster '77 usa> DMP3 > guitar rig
Recimo u amplitubu sam snimao sa presetom Stevie Ray Vaughan-a i zvuci odlicno znaci kad umiksujes sa originalom nema sanse da provalis koja je moja a koja njegova gitara,a kupio sam i gomilu preseta za amplitube i stvarno su veoma upotrebljivi.Doduse da bi amplitube zvucao kako treba covek mora dosta da zna o pojacalima kojima tezi i da provede dosta vremena isprobavajuci.Tako da ga jos istrazujem..
I da gitara ipak mnogo utice na krajnji rezultat kao i zice i nacin sviranja.
Probao sam Amplitube i sa jednom kopijom strata i sa ibanezom (neki stari custom made al la Black Beauty znaci humbuckeri) i rezultati su totalno razliciti.
stanceyu
17-08-2004, 08:22 PM
Da ovaj jmp-1 ima dva izlaza sa emulacijom zvucnika al verovatno bi za Numetal morao da se stavi gate kod snimanja da bi se izbegao shum i ostali nezeljeni zvuci.
A gde ste snimali to i kako ste radili live iz jednog ili deo po deo??
Snimali smo se u jednom studiju u Novom Sadu koji vise ne postoji (mislim da se zvao Chamelleon ili tako nekako).
Snimali smo sve kanal po kanal. Do kraja smo gitare snimali sa TS-9 (vintage) u JMP glavu u 4x12 sa Gibson U2 gitarom i to je onda ispalo dobro. Ma verovatno je ceo zvuk iz JMP-1 zahtevao drugaciji raspored mikrofona ili tako nesto... pre snimanja sam pricao sa nekim svedjanima (chilldren of fall) koji su imali slicne probleme sa istom spravom, samo sto su na njihovom snimku gitare DALEKO bolje od onoga sto smo mi dobijali.
Mad_MUzzY
04-04-2005, 09:04 PM
Fender Stratocaster '77 usa> DMP3 > guitar rig
Recimo u amplitubu sam snimao sa presetom Stevie Ray Vaughan-a i zvuci odlicno znaci kad umiksujes sa originalom nema sanse da provalis koja je moja a koja njegova gitara,a kupio sam i gomilu preseta za amplitube i stvarno su veoma upotrebljivi.Doduse da bi amplitube zvucao kako treba covek mora dosta da zna o pojacalima kojima tezi i da provede dosta vremena isprobavajuci.Tako da ga jos istrazujem..
I da gitara ipak mnogo utice na krajnji rezultat kao i zice i nacin sviranja.
Probao sam Amplitube i sa jednom kopijom strata i sa ibanezom (neki stari custom made al la Black Beauty znaci humbuckeri) i rezultati su totalno razliciti.
E sorry sto izvlacim ovaj topic iz prasine ali vidim da ima jos poneko ko se igra sa sofwterskim procesorima :)
Elem, imam ista iskustva kao i ti sto se tice amplituba i Guitar RIg-a. Amplitube ima mnogo bolju emulaciju hiGain pojacala (najvise koristim Modern Hi gain i JCM100) i jako mi je drago da je neko skontao da kvalitet zvuka tih programa iskljucivo zavisi od harwera koji posedujete. Znaci price tipa "ma to je krsh probao sam krchi" stalno dolaze od ljudi koji prikace instrument na mic ulaz od Live-a ili ne daj Boze integrisane zvucne.
Ja od kad imam ovaj maleni Fast Track i ovu gitaru ne mogu da se odlepim od svirke i eksperimentisanja i jedino sto me koci je podesavanje prokletog EQ-a. Koje presete ti koristis? I otkud si "kupio" dodatne? Zar oni nisu free?
poz!
Nocni
04-04-2005, 09:34 PM
Gitarista u mom bendu je svirao do sada na vamp, mislim 1. Iako mu je zvuk manje vise ok, meni je nekako drcalo i u visokim i u dubokim. Isao je s njim direktno u power mixer, na kome se nije puno moglo pomoci. Svira on solidno, ali nema bas puno pojma oko podesavanja.
Na zadnjoj svirci je koristio za probu jedan vox, mislim da je taj tonelab-se sa lampom. Ugodno sam se iznenadio zvukom. U svirci sa ostalim instrumentima super se stopi. Sad da li je to do samog procesora, ili je neko to prethodno fino nastimao, ne znam.
Rekao sam mu da ga kupi, jedino pod uvjetom da nista na njemu ne dira. Vjerujem da je moj prika u stanju i od najskupljeg procesora za mjesec dana napraviti zvuk od boss me-5, a i to treba znat. :)
lemy777
18-07-2007, 01:28 PM
Cao,ja imam v-amp2,pazi, ako ocekujes nekakvo ludilo za 120-tak evrica,onda zaboravi,ali za te pare stvarno ne mozes da kupis nesto kvalitetnije,meni vec godinu dana radi posao sasvim solidno,naravno uskoro kad nabavim pare za tonelab-a,prodacu ga,ali za ove pare se neces zeznuti sigurno,na kraju,zaboga pa mobilni telefon za te pare je solidan.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.