Log in

View Full Version : Vizzo virtual gitarist, crtanje varijacije i modulacije

Nocni
11-08-2004, 11:32 PM
postoji li mogucnost da se negdje rucno 'nacrta' virtual gitaristu sviranje 1-8 varijacija? Za sada radim tako da ukljucim snimanje i ono 'w', pa dok pjesma tece, rucno mijenjam varijacije. Poslije ukljucim 'read' i to uglavnom radi ok. Medjutim problem je kad zelim da mi u nekim paternima svira npr varijacija 1. pa onda 8. u tom slucaju moram preci rucno preko svih ostalih da bi dosao do 8-me.

Opet pitanje o crtanju, ovaj put o crtanju modulacije, tako da vizzo samo razlozi akord. Cesto mi uspije rucno usnimavanje pomocu modulation bendera na klavijaturi, ali mi ne ispada dobro ako zelim razloziti 2 susjedna akorda. Da li je to moguce ucrtati u key editoru?
Pokusavao sam sam, ali nikako da skuzim koliko ranije? prije akorda treba nacrtati (stepenasto?) i kad ponovo vratiti modulaciju na '0'?

p.s. prijedlog
mozda da uvedete dodatnu temu na forumu sa podnaslovom 'za papke', tamo bih zasigurno bio vidjeniji gost :). imam toliko pitanja, pa me strah da ne dojadim narodu.
ajd zivili

SandRob
12-08-2004, 05:30 AM
ides u setup i namistis jednu oktavu za key remote :wink:
onda livon rukon minjas varijacije a desnon picis akorde, a mozes i naknadno usnimit varijacije.
u oktavi za remote mozes dadavat one popratne zvukove, kad prelazu prsti priko zica i sl.

ima jos jedna smisna caka! 8)
prebaci gitaristu u 16. midi kanal i dobit ces dodatne rifove i zajebancije. :roll:

dacko
12-08-2004, 09:41 AM
cek cek cek... koji setap? U VG setap-u?!?!
Ja sam u glavnom ucrtavao program change, u controller lane-u, od 1 do 8, i to je radilo... ili od 0 do 7, ne secam se.

A jel ima neki fazon da sam namestis paterne? :shock: ..uh to bi bilo extra...

SandRob
12-08-2004, 10:09 AM
Ja sam u glavnom ucrtavao program change, u controller lane-u, od 1 do 8, i to je radilo... ili od 0 do 7, ne secam se.

ne trebas se zajebavat s program changeima.
samo podji u setup od vg-a, ukjuci key remote

puRe
12-08-2004, 11:54 AM

ne trebas se zajebavat s program changeima.
samo podji u setup od vg-a, ukjuci key remote

A moguce je i preko VST automatizacije...otvoris dole onaj folder VST instruments, pa onda otvoris virtual guitarist pa kliknes na onaj prvi parametar i nadjes ono sto ti treba...posle samo ukljucis R i upises automatizaciju...

SandRob
12-08-2004, 01:03 PM
sad mi pada napamet oni vic od idekiusa 'moze i tako' :lol: :wink:

puRe
12-08-2004, 01:05 PM

:lol:

Nocni
12-08-2004, 01:27 PM
Puno hvala, cim se skinem s interneta ovo cu isprobati.
Rekoh ja na pocetku da je ovaj forum rudnik zlata.

Kad vec govorimo o virtual gitaristi imam jos jedno ( :roll: ) pitanje.
Npr. vizzo acoustic v. gitarista, sve je to lijepo i krasno, ali on onakav kakav je po deafultu ipak dosta 'para' usi sa nekim 'srednjim?' freq.

Cime bi bilo najpozeljnije 'ubiti' tu agresivnost ritam gitare i to utopliti (utopiti) u mix? Znam da je zvuk cesto stvar ukusa i da moze biti razlicitih pristupa, ali me zanima ugrubo, kako i cime najcesce tretirate akusticnu ritam gitaru?
pretpostavljam da je kljucan eq, samo ja nikako da nadjem pravu freq za cutiranje?
Mozda malo excitera, nekog posebnog reverba? A mozda svega pomalo?

Jos jednom hvala i lijep pozdrav.

dacko
12-08-2004, 03:50 PM

Pa ?ta sad?! Niko ne?e ispri?ati vic? :roll:

:D

Pedja
12-08-2004, 05:26 PM

Pa ?ta sad?! Niko ne?e ispri?ati vic? :roll:

:D ma tu je negde...samo ga treba pronaci :lol:

Nocni
13-08-2004, 12:13 AM
Sandro hvala ti, ono sa remote u vizzo radi super! Prava stvar.
isprobao sam i 16 kanal, radi ok, samo jos nisam smislio kako unutar jednog pokrenutog virtual gitarise kombinirati ono remote i razlaganje na 16-tom kanalu. u svakom slucaju radi bez problema sa 2 pokrenuta v. gitarista.

pozdrav
p.s.
pod 'search' nisam uspio naci idekiusov vic, i opera i ie javljaju neku gresku pretrazivanja. :)

Pedja
13-08-2004, 09:09 AM
p.s.
pod 'search' nisam uspio naci idekiusov vic, i opera i ie javljaju neku gresku pretrazivanja. :)
Imas "search" na forumu i kod mene radi....trebalo bi i kod tebe :roll: ali nisam trazio vic :D

puRe
13-08-2004, 09:30 AM
p.s.
Imas "search" na forumu i kod mene radi....trebalo bi i kod tebe :roll: ali nisam trazio vic :D

kada trazis vic onda ne radi :D

Eon
13-08-2004, 12:17 PM
Puno hvala, cim se skinem s interneta ovo cu isprobati.
Rekoh ja na pocetku da je ovaj forum rudnik zlata.

Kad vec govorimo o virtual gitaristi imam jos jedno ( :roll: ) pitanje.
Npr. vizzo acoustic v. gitarista, sve je to lijepo i krasno, ali on onakav kakav je po deafultu ipak dosta 'para' usi sa nekim 'srednjim?' freq.

Cime bi bilo najpozeljnije 'ubiti' tu agresivnost ritam gitare i to utopliti (utopiti) u mix? Znam da je zvuk cesto stvar ukusa i da moze biti razlicitih pristupa, ali me zanima ugrubo, kako i cime najcesce tretirate akusticnu ritam gitaru?
pretpostavljam da je kljucan eq, samo ja nikako da nadjem pravu freq za cutiranje?
Mozda malo excitera, nekog posebnog reverba? A mozda svega pomalo?

Jos jednom hvala i lijep pozdrav.

Tu ti je najbitnij eq i njegova postavka. Posto se zvuk gitare nalazi u rasponu od 100 hz pa do nekih 3 khz (zavisi koja je) skidaj sto vise niskih pa ces dobiti ostriji zvuk. Skidanjem visokih u normalnoj meri dobijas topliji zvuk ali moras dobro naculiti usi ako nemas pravilan sistem monitora. Reverb ce ti takodje utopliti zvuk i postaviti ga u pozadinu cak ako bude duzinu verba stvaljao u velikim razmerama. Postavi verb na delovima od 500 do 1 khz i imaces toplinu...ali naravno moras isprobavati.

Nocni
13-08-2004, 01:49 PM
Tu ti je najbitnij eq i njegova postavka. Posto se zvuk gitare nalazi u rasponu od 100 hz pa do nekih 3 khz (zavisi koja je) skidaj sto vise niskih pa ces dobiti ostriji zvuk. Skidanjem visokih u normalnoj meri dobijas topliji zvuk ali moras dobro naculiti usi ako nemas pravilan sistem monitora. Reverb ce ti takodje utopliti zvuk i postaviti ga u pozadinu cak ako bude duzinu verba stvaljao u velikim razmerama. Postavi verb na delovima od 500 do 1 khz i imaces toplinu...ali naravno moras isprobavati.

u principu mi se ne svidja na ac. v. gitaristu kako zvuce akordi npr A-mol i jos par njih, previse 'zvrce'. D-dur je 'odsviran' kao bare, zvuci konkretno, lijepo se cuje i trzalica.
Probacu ovo sa dodavanjem topline na gitaru kako si rekao, jer iako su vani i sparina i vrucina, bez eq izgleda nema nista. :)
pozdrav

Pedja
13-08-2004, 05:03 PM
p.s.

kada trazis vic onda ne radi :D

dacko
13-08-2004, 09:32 PM
I opet ja da se vratim na temu... :roll:

Sandro?
Malo sam cackao vg preko 16tog kanala...
Koliko shvatam, tada ti daje mogucnost da pravis svoje sopstvene patterne, tako sto ces kucati, tj. svirati udarac po udarac.. Ali u jednom momentu mi svira akorde, a u sledecem efkete ... WTF?

Imas li neka uputsva konkretna kako bi se mogao namestiti novi pattern?
(tj. ne pattern nego, isprogramirani ritam preko midija)
Koliko sam uklavirio akorde mu tada zadajes preko key remote?!?

Nocni
14-08-2004, 01:18 AM
Na ovoj stranici sam stavio jedan kratki (498 kb) mp3, u kome sam pokusao primjeniti savjete iz ovog posta. Nema se sta posebno cuti, jedino mozda da posluzi kao primjer kako ne treba raditi :).

http://nocni1777.tripod.com/

uh, tek sad sam vidio da nakon sto sam 'savio' eq od gitare po sredini, on se rasirio daleko preko 5kHz i tako mi za sad propade plan farbanja.

Nocni
22-08-2004, 12:32 AM
Nakon totalnog promasaja sa prvim pokusajem, malo sam promjenio nadam se mrvu na bolje. Kako vidim da mi je prvi put i reverbing bio katastrofa, ovaj put sam skoro sve osusio (nije zvaka za seljaka :)).

Rms sam probao dizati na nacin kako je Sandro vec rekao, (nisam siguran da sam skroz razumio princip). pretpostavljam da bi prije normalizacije i dizanja gaina, trebalo to generalno komprimirati, samo nemam pojma kako podesiti treshold, ratio, attack i release. svejedno mi se cini manje 'otpilano' nego sa l2.

http://nocni1777.tripod.com/
(vizzo_drugi_pokusaj.mp3) 508 kb