PDA

View Full Version : bubnjarski midi fajlovi

gorjan
09-08-2004, 08:48 PM
Koliko ja znam postoje kolekcije midi fajlova poznatih bubnjara(Jim Keltner, Manu Katche itd). Znaci nesto sto bi moglo da se ucita u npr BFD. Zanima me zna li neko nesto vise o tome, gdje to moze da se pronadje itd...

Pedja
10-08-2004, 12:40 AM
Napraviti bubanj da zvuci kao da je pravi bubnjar svirao je veliki posao i jos veca muka i umetnost :wink: To sa gotovim bubnjarskim midi fajlovima je dobra stvar samo ako su "majstorski" uradjeni. Mene takodje ovo zanima :wink:

gorjan
10-08-2004, 01:10 AM
Koliko ja znam ova dvojica(Katche i Keltner) imaju uradjene ove midije. Oni odsviraju sekvence na elektronskom setu i onda imas gotove midi fajlove bubnjeva sa filingom pravog bubnjara. kasnije to koristis kao npr. spectrasonicsov groove control
Zna li jos neko nesto o ovome?

diviner
10-08-2004, 02:21 AM
Ne razumijem u cemu je car vec isprogramiranog bubnja (sem cisto edukativno/experimentalnog udjela)? Btw, zar ti nisu dosta programi iz BFD-a ? Koliko znam, tamo imas siroku lepezu svakojakih stilova sviranja bubnja, sa veoma autenticnom izvedbom (nikada kao pravi bubnjar, ali ajde), koji, kroz malo individualizacije, i dodavanja licnog smeka, mogu biti veoma dobar produkt !

PS. Pokusat cemo nesto pronaci od spomenutih bubnjara!

Pedja
10-08-2004, 08:58 AM
Koliko ja znam ova dvojica(Katche i Keltner) imaju uradjene ove midije. Oni odsviraju sekvence na elektronskom setu i onda imas gotove midi fajlove bubnjeva sa filingom pravog bubnjara. kasnije to koristis kao npr. spectrasonicsov groove control
Zna li jos neko nesto o ovome?

E to je prava stvar........filing pravog bubnjara :wink:

Ne razumijem u cemu je car vec isprogramiranog bubnja (sem cisto edukativno/experimentalnog udjela)?
Pa da se skrate muke, a nikad u potpunosti (bar ja mislim) ne mozes rucno napraviti bubanj onako kako ga odsvira pravi bubnjar :roll:
Bfd jos nisam skroz istrazio i video sve njegove mogucnosti :oops:

dacko
10-08-2004, 09:32 AM
Moze... :lol:
Nije da se 'falim, ali ko god je bubnjar, a pri tom i klavijaturista, taj moze da napravi dobar filing.

Ja recimo kada radim neku matricu bubnja, pustim klik, ukljucim rekord, i odsviram celu pesmu sa sve prelazima od jednom, na klavijaturi naravno.

Eventualno posle ispravim greske, izkvantizujem. Rezultati su takvi da bubnjari ne veruju da je to isprogramiran bubanj. Doduse i nije isprogramiran, jer nista ja tu nisam "programirao", nego odsvirao, kao sto bi i bilo koji bubnjar odsvirao.

znam, znam... sad ce svi da kazu, ciga hvali svog konja, ali sta da radim, tako je... 8)

perapera
10-08-2004, 10:26 AM
Da li je neko od vas slucajno probao da skine neke tablature za bubnjeve i da ih uz pomoc neke aplikacije tipa TabTrax (http://www.tabtrax.com/) konvertuje u MIDI?

Ja se nisam preterano time bavio, samo sam probao i video da moze. Tablature mozete naci ovde: http://www.mxtabs.net/drumtabs.php.

Pedja
10-08-2004, 04:18 PM
Moze... :lol:
Nije da se 'falim, ali ko god je bubnjar, a pri tom i klavijaturista, taj moze da napravi dobar filing.

Ja recimo kada radim neku matricu bubnja, pustim klik, ukljucim rekord, i odsviram celu pesmu sa sve prelazima od jednom, na klavijaturi naravno.

Eventualno posle ispravim greske, izkvantizujem. Rezultati su takvi da bubnjari ne veruju da je to isprogramiran bubanj. Doduse i nije isprogramiran, jer nista ja tu nisam "programirao", nego odsvirao, kao sto bi i bilo koji bubnjar odsvirao.

znam, znam... sad ce svi da kazu, ciga hvali svog konja, ali sta da radim, tako je... 8)
Ajd' stavi nesto da cujemo :P

gorjan
10-08-2004, 04:24 PM
diviner ::
Ne razumijem u cemu je car vec isprogramiranog bubnja (sem cisto edukativno/experimentalnog udjela)?

Pa da se skrate muke, a nikad u potpunosti (bar ja mislim) ne mozes rucno napraviti bubanj onako kako ga odsvira pravi bubnjar

tacno tako...da se mnoooogo skrate muke. Ako bi ja nakon svega sto moram da uradim jos morao i da programiram bubanj, bio bi to posao bez granica. A nisam bubnjar tako da bi to bio i veoma mucan posao.
Btw, zar ti nisu dosta programi iz BFD-a ?
BFD ima standardni problem da je natovaren raznoraznim "komplikovanim, zapetljanim" gruvovima(jazz,fank, progresivni rok itd.) sto je za ono cime se ja bavim neupotrebljivo. Meni trebaju oni bazicni pop ritmovi, baladerske varijante. Onda ja moram da editujem te midi fajlove a nesto ne volim to da radim. A BFD ima odlicnu kolekciju setova i zato bi bila prava stvar pronaci te ODSVIRANE midije.
ja bi najsrecniji bio da mogu da si priustim hardverskog bubnjara i basistu a to i imam na jednoj od mojih pjesama i razlika je ogromna. Bez obzira sto kvalitet usnimavanja nije kao na npr BFDu, zivi bubnjar je ziv i to se cuje...

Naravno, citava prica ne vazi za tehno, elektroniku ali to i nije moj fah.

to care!

diviner
11-08-2004, 12:40 AM
OK. Shvatam u potpunosti! Samo ne vidim zasto sam ne izvedes pop druminge...sam kazes da su jednostavni !

Takodje, slazem se sa dackom...moze se dosta toga srediti sa programiranjem (boskovic i jos jedan clan sa foruma je imao prilike cuti moje improvizacije u jednom Jazzy projektu (rijec projekat je inace izgubila svako znacenje otkada ga koriste nase pjevaljke)), koje nisu ni u pola bile zavrsene, a zvucale su prilicno dobro (izuzev cinela, koje su morale biti mjenjane u skorije vrijeme). Jedno je sigurno: meni treba za programiranje citava vjecnost, bubnjaru par sekundi :!: !

gorjan
11-08-2004, 01:25 AM
Samo ne vidim zasto sam ne izvedes pop druminge...sam kazes da su jednostavni !

jednostavni su i tu i jeste najveci problem. najteze je naci rok bubnjara koji zna da vozi jednostavan ritam. Pa nije lud ni Gibonni sto je doveo Katchea na zadnji album. Imas sad gomilu ovih sto im tate plate Berkli pa ih tamo nauce da pice jazz i funk i sva cuda ali kad dodjes do pop balade, nastane cirkus. pravi bubnjari imaju svoj neki fazon i kad pocnu da "ljuljaju" to se cuje. E zato ne volim da programiram i zato bi volio da isprobam te midi varijante. Al daleko bilo, znam ja da programiranje moze i te kako dobro da zvuci, pa skoro sve svoje stvari sam tako uradio i to zvuci pristojno...
izuzev cinela, koje su morale biti mjenjane u skorije vrijeme
e to je to! Treba da cujes na ovim mojim snimcima kad pravi bubnjar osjeti kad treba da digne refren i kad pocne da vozi ride cinelu. To je prava stvar...pa fore sa dairama i sa onim spuzvama na palicama. Koliko bi meni trebalo da to programiram....

Eon
11-08-2004, 08:21 AM
Da cinjenica je da se pravi bubanj ne moze nikada oponasati a dacko tebi svaka cast na tome iako je to u principu nemoguce jer prvo koristis semplove bubnja koji nikada ne mogu biti razliciti kao sto to bubnjar odsvira. Jer on cinelu nikada nece udariti na isti nacin kao sto je sempl vec isprogramiran a da o ostalim elementima ne govorim!

dacko
11-08-2004, 08:45 AM
Upravo o tome ja i pricam Eon-e.. :)
Takodje ni ja ne mogu na klavijaturi odsvirati 3 takta za redom a da budu identicni, jer i klavijatura je dinamicka, pa taman i da se trudim, necu uobsti 2 takta isto odsviranog, hihata, bd, sd... barem po velocity-ju...

eh sad... naravno ako koristis neke naprednije setove bubnjeva, artist drums, drumkitfrom hell, bfd.. koji imaju recimo na svakom velocity-ju od 120-127 razlicit sempl dobosa, ili cinele... dobijes veoma realne rezultate, jer ja u principu ne mogu udariti dirku dva puta za redom bas da potrefim na primer jacinu 125, ako razumes sta hocu da kazem... 8)

Posto me mrzi da kopam, evo trenutno jednog "projekta"... nista nije uradjeno, produkciski jos... znaci samo nabacano ono sve, ima i gresaka i svega... Cisto kao ilustracija kako taj bubanj zvuci...

ako nekog bas zanima mogu postaviti neki mp3 iste pesme, gde bi bio bubanj malo jaci, ili solo...
http://dacko.suonline.net/bilismo.mp3

gorjan
11-08-2004, 03:57 PM
Takodje ni ja ne mogu na klavijaturi odsvirati 3 takta za redom a da budu identicni, jer i klavijatura je dinamicka, pa taman i da se trudim, necu uobsti 2 takta isto odsviranog, hihata, bd, sd... barem po velocity-ju...
ja bi ti preporucio ako si vec bubnjar(pretpostavljam da imas i svoj set), da to odradis na pravim bubnjevima. Pa ako i losije usnimis, zvucace uvjerljivije...

dacko
12-08-2004, 09:50 AM
ja bi ti preporucio ako si vec bubnjar(pretpostavljam da imas i svoj set), da to odradis na pravim bubnjevima. Pa ako i losije usnimis, zvucace uvjerljivije...

Bivsi bubnjar :( ...iz nuzde sam "morao" da se presaltam na drugi instrument... Ipak, i da jesam bubnjar, lepse je malo izkvantizovati ispraviti koju gresku, sto sa zivim bubnjarem bas i ne mozes...

Ali takodje za tu lajv varijantu bubnjara je drumagog... On bas ima te random mulitple samplove na istom velocity-ju... A trigeruje se preko audio signala... :twisted:

TOLJAGA
14-08-2004, 11:28 PM

I... Na?e li ?ta :?:
Ima nas jo? zainteresovanih :)