View Full Version : SX 2 i import video fajlova
Sleepgolfer
02-08-2004, 08:16 PM
Radim muziku za jedan film. Imam divx avi i mpeg1 fajl. Audio sam odvojio i importirao ga posebno. Kad skrolam kroz timeline system mi se pocne trzati, treba mu sto godina da ponovo pocne playback, slika kasni za zvukom, uglavnom totalni raspad sistema...Od instrumenata imam samo kontakt + freeverb2 reverb koji zdere minimalno cpu, a imam P4 na 2.66 i 1 Gb Rama. CPU metar nikad ne skoci vise od 20%, ali svejedno je sve sjebano. Probao sam sa oba tipa video zapisa i isto sranje. SX 1 se isto ponasao...Ima li kakvo rjesenje za ovo? Ako mogu normalno skrolati kroz video fajl u Bsplayeru ili WMP-u bez trzanja, zasto se Cubase toliko muci?
Isto tako ce se muciti i bilo koji program sa kojim budes probao montirati materijal...kod dobro optimizovanog sistema i jake masine se to ne desava...
Naravno, ovo ti nije pomoglo ali cisto da kazem :oops:
Boskovic
02-08-2004, 11:08 PM
Nije samo do makine Pure...
Ja kad uvucem u Nuendo video to je jad boziji dok recimo u Vegasu sve sljaka ...laganeze..
Nije samo do makine Pure...
Ja kad uvucem u Nuendo video to je jad boziji dok recimo u Vegasu sve sljaka ...laganeze..
E pazi, to sada zavisi i od toga kako odredjeni program obradjuje stvari...
Nesto kao naprimer ASIO i WDM driveri...tebi ce sa Liveom Sonar raditi odlicno dok ce Cubase da zajebava...
dacko
03-08-2004, 09:07 AM
tebi ce sa Liveom Sonar raditi odlicno dok ce Cubase da zajebava...
Ja radim sa liveom, uglavnom, i nema problema sa cubaseom naravno. :lol: sta vise, stabilnije mi radi live sa KX-om (na 5 i 10 ms latency), nego m-audio audiophile USB. 8)
khm...khm....kad smo kod live-a..... 8)
perapera
03-08-2004, 12:02 PM
Imam divx avi i mpeg1 fajl
...
Ima li kakvo rjesenje za ovo? Ako mogu normalno skrolati kroz video fajl u Bsplayeru ili WMP-u bez trzanja, zasto se Cubase toliko muci?
Mozda ne bi bilo lose da taj divx avi konvertujes u nesto malo zgodnije za obradu, recimo neki DV format... Cak i regularan software za video editing ume da se smrzava kada pokusas da editujes divx materijal zbog njegovog enkodovanja. To nije slucaj sa playerima jer su oni pravljeni samo za pushtanje materijala, dok se u komplikovanijem okruzhenju video editing paketa desava mnogo vise stvari...
Naravno, mnogo toga zavisi od same aplikacije u kojoj se cela operacija izvodi... Recimo, "real-time" preview funkcija u Vegasu (koji je od pre nekoliko meseci moja preporuka za rad sa videom, a mnogi ga koriste i za rad sa audiom) radi mnooogo bolje i brzhe nego u Adobe Premieru. Na zalost, Vegasu nedostaju neke stvari koje su tebi ovde neophodne, pa bih ti savetovao da pokusas sa ovom konverzijom divx-a u nesto drugo pre nego sto (eventualno) krenes u potragu za novim alatom...
khm...khm....kad smo kod live-a..... 8)
pa da...Creative zakon :lol: (Creative Professional)
Sleepgolfer
04-08-2004, 09:39 AM
"Isto tako ce se muciti i bilo koji program sa kojim budes probao montirati materijal...kod dobro optimizovanog sistema i jake masine se to ne desava... "
Sto se tice otpimiziranja sistema, napravio sam sve moguce tweakove za audio koji postoje na netu (Tascam i svi drugi...), a masina je vise nego dovoljna za to sto trazim od nje. Video fajlovi su prvo bili na ntfs particiji, a sad su na fat32 i situacija je ista...ako imate koji savjet slobodno pomozite...
Zvucna je Terratec DMX 6Fire
CPU Pentium 4 2.67 Ghz
1 Gb Ram-a
Cubase SX2
Sleepgolfer
04-08-2004, 03:07 PM
s cim da konvertiram mpeg u dv format?
perapera
04-08-2004, 04:36 PM
Pre svega bi trebalo da imas DV codec instaliran na svojoj masini. Ako ga nemas, mozes da skines Microsoft DV odavde: http://www.etplanet.com/download/moviecodec/codec/Microsoft%20DV%20video%20codec%206.4.zip. To je samo codec installer, dakle startujes, instaliras i gotovo.
Posle toga bi konverziju trebalo da ti uradi bilo koji alat, recimo River Past Video Cleaner (http://www.riverpast.com/en/prod/videocleaner/download.php). Trial verzija postavlja neki sitan watermark na video, pretpostavljam da ti to nece biti preterani problem. Konverzija se radi vrlo jednostavno. Imas sitan plus u vrhu ekrana za dodavanje fajlova. Sa desne strane se nalazi vertikalni tab "video". Otvoris ga, izaberes za compressor DV codec i startujes konverziju pritiskom na taster pri vrhu. Pitace te za username/regcode, ali ti samo to preskoci pritiskom na 'later'.
Nadam se da ces uspeti da se snadjesh i da ce ti ova konverzija pomoci u resavanju problema sa videom u Cubase-u...
Sleepgolfer
04-08-2004, 04:54 PM
Koliki ce bit fajl? Film je dug 2 sata...
dvuckovic
05-08-2004, 11:32 AM
Za pocetak u preferences pod "video" iskljuci "show video thumbnails. To ce da pomogne. Onda na istoj strani dodijeli maksimalnu kolicinu video rama(bice ti jasno kad otvoris preferences). Imaj u vidu da bi sa fajlom od 2 sata i Premiere stucao, a kamoli Cubase...
Najbolje da lijepo cijeli fajl izdjelis u nekoliko manjih segmenata i da radih tako(ako je to moguce), pa da kasnije neko ko bude radio video editing to audio podvuce ispod gotovog videa.
Mislim da ti je (ako imas XP) najjednostavnije da konverziju uradis u Windows Movie maker-u. On je ionako smislje za pravljenje malih fajlova lose rezolucije. :D
dvuckovic
05-08-2004, 11:36 AM
Ja radim sa liveom, uglavnom, i nema problema sa cubaseom naravno. :lol: sta vise, stabilnije mi radi live sa KX-om (na 5 i 10 ms latency), nego m-audio audiophile USB. 8)
Ne radi stabilnije, nego USB kao protokol koji ima odredjeni bandwidth ne moze da ide ispod 10-12 ms latency. Tako su ga napravili. Za stampace i foto-aparate. Ne da svira.
Sleepgolfer
05-08-2004, 12:05 PM
konvertirao sam film u avi fajl komprimiran cinepak radium codecom i sve ide glatko. Malo sam mu srusio kvalitetu, ali dovoljno je da se moze raditi...nisam ga morao sjeckati u manje segmente...
perapera
05-08-2004, 12:21 PM
OK, super. Inace, DV varijanta videa od 2 sata bila bi verovatno oko 30Gb.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.