Log in

View Full Version : Pomo? ..pomo?...Pomo

idvi
01-08-2004, 04:25 PM
Pomozite mi u o?aju sam!
Kupio sam sve elemente za novu kantu naravno mojeg skromnog kapitala.
Mati?na Asus A7v8x-x
Hdd Maxtor 80 GB S-ATA (imam jos stara pouzdana 2 harda ovaj je samo dodatak radi brzine..??)
2x 512 DDR rama
barton 3G processor
Asus grafi?ka itd.. otprilike neki sa?etak onoga ?to je hvaljeno na forumu!
I moj problem nastao kad je po?ela monta?a mati?na nije serijal ata makar sam na
sajtu jedne trgovine to pro?itao i toga se dr?ao ali u trgovini kojoj sama ga jupio nisam ni?ta pitao!Budala!!!
E sad sam u bedu dali da zamjenim HDD ili mati?nu (ako imam golemu sre?u i dobre ljude u trgovini) za istu mati?nu ali DELUXE.Neznam kakva je ona bas nemogu prona?i recenziju za nju.Ili da forsiram promjeniti HDD bez onog SERIJAL ili neka druga mati?na ponovo..ili..ili..?
Mogu vam se povjeriti koja sam budala da sam elemente montirao pa neznam dali ?e se primjetiti da su bili montirani makar ja ni?ta ne vidim.I u mati?noj je processor.To sam sve kupio 30 VII dakle par dana.
Molim savjet za mati?nu ili samo utjehu budali nad budalama...!
:? :? :? :? :evil: :oops:

puRe
01-08-2004, 04:42 PM
Nisi budala, ako je tako kako si napisao (dezinformacija na sajtu)...moja preporuka je da, ako ti dozvole, zamenis plocu...posto ce ti onda ova Deluxe koristiti ako odlucis u buducnosti da predjes na S-ATA standard.

diviner
01-08-2004, 08:05 PM
Pa sta ako si montirao sam ? Samo trazi ABIT nforce2 plocu (NF7-S, AN7, NF7-S2), ili Epox 8RDA+ i na konju si ! To sto si kupio je vremesna VIA KT400 ploca, jos i lowcost ASUS model, koji se nije bas proslavio! . Procesor si trebao uzeti XP2500, posto vecina njih radi kao XP3200! Stos je u dizanju magistrale ploce na 200, sto ti taj XP3000 nece dozvoliti (prilicno sporiji racunar). Trebao si traziti savjete prije, a ne poslije kupovine!

djole970
01-08-2004, 10:11 PM
Kad smo vec kod maticnih ploca ja imam AOpen AK77-600 Max sa VIA 600 cipsetom. Nije mozda neka izuzetno brza ploca ali je stvarno stabilna. Ne pamtim kada mi je kompjuter blokirao. Iako imam svakakve gluposti instalirane na njemu. Pre toga sam imao Abita Kr7a 133 raid i stalno je bilo nekih problema. Doduse prva serija, samo sto se pojavila a prvi macicici se u vodu bacaju. :D U medjuvremeu sam isprobao i Asus A7N8X deluxe zatim Chaintech 7NJS Ultra i Gigabite GA-7NNXP sve sa nvidia cipsetom i sve tri odlicne ploce ali nijedna nazalost nije htela raditi sa mojim Yamahinim karticama DSP Factory i XG factory. Ustvari mislim da nije problem u hardveru vec u drajverima a zadnja verzija za XP je jos od avgusta 2002 a koliko se secam u to vreme nvidia-in cipset jos uvek nije bio na trzistu. Posle sam video da su i mnogi drugi imali isti problem i da nema resenja. A bas sam zeleo da uzmem plocu sa Nvidia cipsetom.

Izvinjavam se sto sam malo odlutao od teme ali je dobronamerno. :D Uostalom mozda i nekome posluze ove informacije.

idvi
02-08-2004, 05:56 AM
Pa sta ako si montirao sam ? Samo trazi ABIT nforce2 plocu (NF7-S, AN7, NF7-S2), ili Epox 8RDA+ i na konju si ! To sto si kupio je vremesna VIA KT400 ploca, jos i lowcost ASUS model, koji se nije bas proslavio! . Procesor si trebao uzeti XP2500, posto vecina njih radi kao XP3200! Stos je u dizanju magistrale ploce na 200, sto ti taj XP3000 nece dozvoliti (prilicno sporiji racunar). Trebao si traziti savjete prije, a ne poslije kupovine!

:oops: :oops: :oops:
U pravu si prijatelju zato i smatram da sam krezer.Hvala na preporuci danas idem probati ?ta mogu u?unit da bar ne?to popravim.
;Mo?da mlkice da se opravdam ?itaju?i neke sajtove i testove o procesorima te o mati?nim plo?ama sam dosta dobroga pro?itao te ono od vi?ka glava ne boli(procesor)ali..to me ne opravdava.Ina?e procesor sam dobio dosta povoljno 120E a od 2500 ko?tao je 100E pa..otud moja logika.. :oops: :oops: