PDA

View Full Version : puRe,SandroB ili Neko please urgent!

bumbar
27-07-2004, 08:27 PM
Potpuno sam zaboravio da sam instalirao WinXP professional bez SP1 dodatka. Imali to kakve veze(negativne) ili mogu ostaviti ovako.
Sve isto radi normalno! Ili moram nabaviti WINXP sa SP1???????? :?:

dr.Ru
27-07-2004, 09:21 PM
Pozdravljam Te Bumbaru....
postoje nekoliko osnovnih tipova optimizacije XP-a za DAW. Pogledaj na ovom Forumu, ima ih gotovo sve.... Neke zahtevaju service pack, neke ne. Ukoliko tvoj DAW radi bez problema, nemas potrebe da bilo sta diras.
Ajd' uzdravlje

bumbar
27-07-2004, 09:31 PM
Hvala dr.Ru !
Znaci ako funkcionise"nahrani kerove i nista ne diraj"
:wink:

diviner
27-07-2004, 10:06 PM
Kao sto rece Rumski, ne moras nista dirati...ja sam cak biljezio bolje performanse bez service pack-a!

bumbar
27-07-2004, 10:26 PM
SUPEEEEEEEEER! :P

SandRob
27-07-2004, 11:13 PM
definitivno ti ne trebaju pakovi. skini ono sve sto je besplatno sa microsofta i to je to. cak i ako nabavis packove, ja bi ti savjetova da ih ne instaliras, jer ko sto diviner kaze, samo zajebavaju. :wink:

bumbar
28-07-2004, 02:39 AM
Ma ja sam sve uradio kako je na ovom forumu predlozeno,sve radi ok,
samo mi je IRQ od luneII -21 a IRQ od powersamplera -22. i to je ono sto me brine jer sam procitao da CW kartice medjusobno trebaju djeliti
isti IRQ.......eto to je. Ne znam da li moze dobro raditi i ovako? :?:

SandRob
28-07-2004, 02:43 AM
Ma ja sam sve uradio kako je na ovom forumu predlozeno,sve radi ok,
samo mi je IRQ od luneII -21 a IRQ od powersamplera -22. i to je ono sto me brine jer sam procitao da CW kartice medjusobno trebaju djeliti
isti IRQ.......eto to je. Ne znam da li moze dobro raditi i ovako? :?:

pa moze ti jedino izbacit poruku pci master overflow ili tako nekako...
najbitnije je da ti se creamearei ne dilu sa drugima devicesima, mada ti sa tom plocom nebi treba imat nikakih problema.
a mislin da mozes u biosu i podesit da ti oba boarda budu na isti irq?!

bumbar
28-07-2004, 05:28 PM
Pa ljudi sta se ovo desava samnom???????? Ljepo sam sve instaliro bez problema,optimiziro i opet neko s..nj.???? Instaliro bez problema SF4.0 i NUENDO 2.1 kad ono satima ne mogu da pokrenem nista od midija! Imam signal na mixu i oba na Transport panelu ali zvuka nema pa nema. Audio kanali normalno rade.Projekt u SP normalan za midi ali........? Cak sam visio na stranici gdje Sandro objasnjava razlicite pojmove ulaza i izlata ali ne kontam nista. Na midi kanalu vucem VST inst,otvorio OUT, u Device setup pravio milion kombinacija ali nista.
Molim te Sandro mozes li mi kao laiku reci ovo stavi ovdje a ono ondje
,jer sam stvarno zbunjen, u Device setup! Sada mi je situacija sljedeca:
ALL MIDI INPUTS=CreamWareMidi in/Out 1 (emulated) YES
=CreamWareMidi in/Out 2 (emulated) YES
DEFAULT MIDI PORTS= All Midi inputs
DIRECT MUSIC ne mogu mjenjat ni na YES ni na NO
VST INPUTS =1in1L Scope 16-bit YES
=2in1R Scope 16 bit YES
VST OUTPUTS 1Out1L Scope 16bit YES
2Out1R Scope 16bit YES
WINDOWS MIDI =prazan nema nista u njemu.

Sta da radim........necu valjda na VST/32 pored VAS ZIVIH!!!!!!!!!!!!!! :banghead:

SandRob
28-07-2004, 06:10 PM
pa vst32 i nije tako los ;)

jeli tebi pulsar uopce svira?!
jesi proba svirat preko multymedia drivera?

kakav ti je projekt?
jesi aktivira asio scope u nuendu?!

bumbar
28-07-2004, 06:39 PM
Sve je radilo bez prijekorno,ali sam prekjuce instaliro WinXp Ntfs u Acpi.
Karte mi dijele 20 i 23 Irq, audio mi radi normalno samo nemam out-a za midi. Naravno da sam ukljucio asio u nuendu,nije mi prvi put, sve ostalo radi normalno,na tasku mi se digne samo Default SP4.0 ostalo sam izbacio. Samo Pulsara i powersamplera sam spojio na jednom projektu, U nuendu imam signak na mix kanalu i na transportu i in i Out ali vjerovatno ne znam kako da spojim u Device setupu Nuenda. Nesto mi fali a ne znam sta. Sa klavijaturom je sve ok. Evo napisao sam kako izgleda Device setup.
Sta mislis ti sta bi trebo uradit!???????

SandRob
28-07-2004, 07:59 PM
za pocetak podji u nuendov direktorij (u program files) i obadji subfoldere. zaboravi san kako se folder zove, ali znam da ima jedan u kojemu se nalazi samo jedan file "ignoreportfilter". file nema extanzije i samo se on nalazi u tome folderu.
e, taj "ignoreportfilter" prebaci u nuendov direktorij i onda otvori nuendo.
podji devices setup i...

e sad bi ti WINDOWS MIDI treba radit. podji u njega i aktiviraj sve sto ti treba.
u ALL MIDI INPUTS deaktiviraj ona dva (emulated)
u DEFAULT MIDI PORTS stavi oba na Creamware MIDI in/out1
u DIRECT MUSIC sve deaktiviraj

aj, pa javi sto se dogadja?!

bumbar
29-07-2004, 09:31 AM
Izvini nisam se mogo sinoc javit imo sam neku svirku pa sam izaso oko 20h.
Uradio sam onako. U windows Midi imam sada one portove ali problem je sto ne mogu deaktivirati one u Direct Music. evo pritiscem ali nista. Stoje kako stoje, oni emulated ne mogu promjeniti sa YES na NO. Opet nemam komunikacije sa keyboard-a.Mada pokazuje na transport baru indikaciju.

bumbar
29-07-2004, 09:52 AM
Jos nesto,imali veze sto kad sam instalirao drivere sa CD-a od asusP4PE
instaliro sam i neke koji su vezani za audio pa sam ih poslje u bios-u iskljucio,taako da sada imam u windows system properties>device manager>sound,video and games controllers< sljedece(trebali ih REMOVE)
to su:
Video Codect
Media control device
Legacy Video capture device
Legacy audio drivers
Audio Codecs
Creamware DSP Board
Creamware DSP board

Tako pise Sound,video and games controllers!

SandRob
29-07-2004, 10:08 AM
pa moze bit da si tu nesto sjeba ali ti se ja bas ne razumin u to.
ja bi, na tvomu mistu, u biosu iskjuci sva audio onboard sranja i sve sto ne koristis pa ti se 'suvisni' driveri neci ni instalirat.

u biti, ti imas idealnu plocu za cw (ja san ima p4t-e) i nebi trebalo bit problema.
najbolje ti je krenut iz pocetka. lipo instaliraj xp i nemoj dirat drivere. sigurno je neka glupost u pitanju, jer nuendo mora radit i po default setingu!

bdv: za tvoju maticnu kazu da radi u acpi modu bez greske, ali ja san se uvjeri da p4t-e bolje radi u standard pc modu. dakle, odluci sam kako ces instalirat xp. mozes i naknadno updateat kompjuterske drivere u standard pc, ali to nije to - bude sranja (da sad ne nabrajan).
ako se odlucis za standard pc mod, onda samo na pocetku instalacija (kad se pojavi oni plavi ekran) zvizni f7 i nastavi instalaciju ko obicno.
nakon instalacije ces samo namistit da ti se konpjuter normano gasi.

svejedno: acpi i standard pc mode nemaju veze sa tvojin problemom. ovo je bilo samo usput :wink:

a jeli ti sviraju audio kanali u nuendu!?

bumbar
29-07-2004, 10:22 AM
Ovo je drugi put da sam instaliro XP. Prvi put sam zezno nesto. Instalacija je prosla normalno, audio radi normalno,vuce trake itd.
Nije mi jasno zasto ne mogu iskljucit ono u Direct music. Na transportbaru i na mixu od nuenda pokazuje da imam ulazni signal ali izlazni fali!

bumbar
29-07-2004, 10:40 AM
Evo ga Raaaaaaaadiiiii :P
Supeeeeeeeer!
Hvala ti velika Sandro, Da si august u Makarskoj imo bi veceru od mene!
Ovako THANKS...........
Idem odma nesto pocet radit!
Cao

ps. Jel uredu da ono sve stoji u system properties osim Creamware DSP board-a? (audio,video games controller) ili da to remove?

SandRob
29-07-2004, 12:03 PM
ps. Jel uredu da ono sve stoji u system properties osim Creamware DSP board-a? (audio,video games controller) ili da to remove?

neman pojma :?

Ad Fines
29-07-2004, 12:14 PM
Ma nek stoji! To nebi trebalo predstavljat problem!

puRe
29-07-2004, 12:44 PM
Ma to je u redu...

bumbar
29-07-2004, 05:03 PM
Ok decki hvala Vam a posebno Sandru!

Zivili! :beer:

idekius
01-08-2004, 11:32 AM
Mozes da koristis standard PC i obe kartice rucno dovedes na isti IRQ, ili ACPI mode i da kartice ubodes u I i V slot pa ce same da da dodju na isti IRQ.

Ja koristim Lunu i Pulsar I preko S\TDM bus-a i zajedno rade O.K. Kada je pulsar sam, onda prijavljuje onaj PCI master bla,bla truch, ali to je do moje ploce, a ne do bilo kakvih podesavanja.

Objasni mi molim te razliku izmedju LUne i Power Samplera. Sta se tu razlikuje? Znam da su kartice hardwerski iste, a da ima neki stos sa software-om.... U cemu je ta razlika???

puRe
01-08-2004, 11:52 AM
Objasni mi molim te razliku izmedju LUne i Power Samplera. Sta se tu razlikuje? Znam da su kartice hardwerski iste, a da ima neki stos sa software-om.... U cemu je ta razlika???

Pa softverski dobijes samo semplere ako se dobro secam...

Eon
01-08-2004, 04:50 PM
Da powersampler je luna sa STS 5000 cini mi se i nista vise nemas od softvera

SandRob
01-08-2004, 05:22 PM
cw oduvik komplicira.
a kako je tek bilo kad je svaka kartica imala posebnu platformu - kazin!!

idekius
01-08-2004, 05:59 PM
Ma u cemu je stos sa tim njihovim STS samplerima??? Zasto bi to neko koristio?

Eon
01-08-2004, 07:04 PM
U vreme kada su izasli su bili idealni ali ih je vec sada vreme pregazilo

SandRob
01-08-2004, 07:25 PM
Ma u cemu je stos sa tim njihovim STS samplerima??? Zasto bi to neko koristio?

neki kazu da zvuce 'bolje' i stavrno moze bit da ne zvuce isto ko vst, jer ne koristu asio drivere?! milsin, to mi je nekako logicno, a mozda se varan?!
osin tega sts5000 ima masu odlicnih filtera i neko ko ga od prvog dana koristi i ko mu je usa u 'god', nece ga bas tek tako pustit.
sts5000 ima taj famozni 'program pool' koji omogucava najbrzi pristup saundovima. da ja iman naslozen 'program pool' sa dobrim zvukovima, pitanje bili prelazi na drugi sampler. ja san svojevremeno samo radi sts3000 kupi jos jedan pulsar, pa san ga proda kad san presa na kontakt.
sad kad san promini princip rada i iman viska pulsarovog dsp-a, sve se mislin da ponovo napunin sts-ov program pool i pocmen ga ponovo koristit.
brzo pronalazenje zvukova (mogu bit slozeni i po standardu) moze bit jako korisno u nekim fazama rada.
sts5000 ima i fantasticno realtime manipuliranje sa sampleovima, pa se dosta koristi u hip-hopu, a sa dobro napravljenin pulsarovin projekton (ili koristenjen xtc moda) i live barom ontop sequencera sts5000 se s lakocon integrira u sequencer ko da je vst.

neznan koliko vas koristi speedsoft vsampler?!
shot, recimo, na njemu radi od prvega dana i zna ga u dusu. i sto bi sad on prelazi na nekakve izvikane kontakte i halione i gige, kad vsampler ima u malemu prstu.
shot cak ni battery ne koristi, nego sve vuce iz vsamplera.
a kakva mu je produkcija... poslusajte mu dvi ploce od elementala, eda maajku...

puRe
01-08-2004, 08:27 PM
a kakva mu je produkcija... poslusajte mu dvi ploce od elementala, eda maajku...

On je radio Eda?

SandRob
01-08-2004, 08:35 PM
nekoliko stvari.
radi je oavj single 'no sikiriki' i jos jednu ili dvi.
a radi je i na proslon ploci nekoliko stvari.
kad poslusas, one najboje su ti njegove ;)

Eon
02-08-2004, 07:05 AM
cekaj bre, bolan kako god hoces :) sta je radio, sve ili produkciju ili aranzman ili sta??

SandRob
02-08-2004, 08:30 AM
sve osim texta.
znaci muziku, aranzman, produkciju.
ma najboje da to on objasni, samo sto mislin da je trenutno sa divojkon na moru i da mu ni bas do konpjutera ;)

bumbar
03-08-2004, 03:59 PM
Evo i mene iz Internet Caffe-a,samo da ostanem u toku!

Ja sam kupio Powersampler kartu 2001,i tada sam dobio STS3000 koji sam odmah brzo nadogradio sa STS4000(99euro),mislim da je isti djavo da nisam nista specijalno dobio tim ali eto.......
Mislio sam da ga prosirim sa STS5000 ali sam odustao posto Halion i ostali softverski Sampleri rade mrak stvarno nema potrebe za tim.
Mozda sa DSP-om dobijas na rasterecenju CPU ali da je zvuk sample-a nesto kvalitetniji cisto sumnjam jer se i kod njega opet sve konvertuje u wave.
Imam starog Akai S3000XL i kad pustim preko mixete sa njega isti sound kao sa STS4000 zvuci mi nekako "masnije". Ne znam mislim da nije subjektivno nego da je ipak fakt.
Pitam se jel iko poceo radit sa novim AKAI softwerskim samplerom i moze li se nabavit preko %&#"$?
Nesto sam otanjio sa lovom a ovde na moru imaju "svjetske" cijene!

Pozdrav od Bumbara!

:scared: