Log in

View Full Version : Tube Composer T1952

Igor
21-06-2004, 08:42 PM
Da li neko ima iskustva sa ovom spravom, odnosno, da li se isplati kupiti je zarad poboljsanja kvaliteta snimljenog vokala (govorni sadrzaji)?
http://www.behringer.com/T1952/index.cfm?lang=ENG

Pedja
21-06-2004, 09:53 PM
Ja imam Tube Composer T1952 i veoma sam zadovoljan njime. Odlicna "spravica" za relativno male pare, a dovoljno ti je i da propustis signal kroz lampu pa da dobijes onu "toplinu" zvuka :wink:

Igor
23-06-2004, 02:08 PM
Pedja evo kako stoje stvri. U Artistu imaju T1952 i cena mu je 16905 dinara, medjutim, pade mi nesto na pamet. Ja trebutno moj Behringer B2pro vezujem za racunar preko Yamahine mixete koja ima phantom, zapravo, pomenuti mixer sam i kupio zbog famoznih 48V.
Pitanje glasi.... Ako kupim T1952, kako da ga postavim u lancu? Kako si ti to uradio? Ako ga koristim kao insert ( gde bi mixer dosao nakon sprave) prosta matematika mi govori da cu imati problem jer nemam fantomsko napajanje pre ulaska u miksetu. Sta je resenje? Da li da ga vezem izmedju racunara i kartice? Da li je to moguce, sta se dobija a sta gubi?

P.S.

Uzgred, Behringer Ultragain MIC 200 kosta oko 70 evra.

Ad Fines
23-06-2004, 02:24 PM
Ima li ti ta yamaha insert?
Ako ima,problem rjesen,al ni ovaj Mic preamp......... od behringera,nije los,tako da ti je bolje da uzmes njega ako ti vise treba za govorancije.

Igor
23-06-2004, 06:26 PM
Hoces reci da je bolje da uzmem njega a da ne uzimam TUBE Composer, ili da kupim oba?

Pedja
23-06-2004, 08:49 PM
Ako mozes najbolje bi ti bilo da uzmes oba.
Sto se tice povezivanja neces imati nikakvih problema ako tvoj mikser ima insert.....sve ti ostaje isto povezano samo na insert zakacis T1952.
Sa Tube Ultragainom ti je verovatno jasno povezivanje :wink:
- Mic
- Tube Ultragain
- T1952
- Mixer
- Racunar

Digital Cave
24-06-2004, 09:59 AM
Moj savet ti je da ako ve? kupuje? preamp (bilo koji da izabere?), stvari postavi? ovako:
1. mikrofon
2. preamp
3. ra?unar
4. mikser.
Predpostavka je da preamp ima compresor/limiter. Jo? bolje je ako i preamp i kartica u ra?unaru imaju SPDIF. Ako preamp ima i dobro ura?en monitoring, onda ti ni mikser ne treba.

Ad Fines
24-06-2004, 10:59 AM
Uzmi onaj Behringer MIC 2200(mislim)! Takodjer ima lampu,al ima i fantom,pa si ubio dvije muhe,a i dobro radi.Nesto je skuplji od ovoga malog,al opet jeftiniji od Tube comp.Vidi ako ikako mozes izbaciti mixer pri ulasku u karticu jer sa ovom komponentom ti je VISAK i bez obzira na kvalitet,dozira odredjeni sum.Udji sa cistim signalom mikrofona u snimku i onda radi sta te volja.Neko je gore spomenuo;
INPUT
1. MIC
2. PREAMP(ako imas stavi jos kompresor na izlaz iz preampa pa ces manje kompresirat kasnije)
3. KARTICA
OUTPUT
1. KARTICA
2. MIKSER/POJACALO/MONITOR
OUTPUTa
1. KARTICA
2. SPIDF/MONITOR

NEZNAM SA CIME RADIS