View Full Version : T.Bone SCT-800(TUBE) + SC-400 + BD-200
Mandragora58
08-06-2004, 06:18 PM
:D Jucer sam dobio ove mikrofone iz Njemacke(N?rnberg -Thomann). Sva tri su me kostala 439?. Zanimljivo da me postarina kostala manje od 10?(DESET!!!). Sve je proslo regularno. Inace nemam povjerenja u taj nacin kupovine.
Ako neko ima neka pitanja ili nesto vec zna o ovim mikrofonima, molim za malo diskusije.
Jedino se kod THOMANN-a mogu nabaviti ovi mikrofoni...
:wink:
Pedja
08-06-2004, 11:39 PM
Jel' sva tri idu u kompletu ili mogu i posebno da se kupe?
Ovaj lampas izgleda zanimljivo......da li se dobije u koferu sa svim dodatnim "dzidza-bidzama"?
Mandragora58
09-06-2004, 06:20 AM
Sve se moze posebno kupiti. Taj lampaski dodje u koferu sa svim neophodnim stvarima. On kosta 311? :wink:
Pedja
09-06-2004, 11:14 AM
Lepo izgleda, pogotovo onako u koferu sa svim onim dodatnim stvarima. Kakav je ovako tj. kako radi ?
STUDIOTON
09-06-2004, 01:37 PM
Koliko je meni poznato kondenzatori su odlicni .. Thomann je zastupnik za evropu i ima mnoogo na lageru jer je otkupio veliku kolicinu mikrofona i to je razlog niske cene ..
dr.Ru
17-06-2004, 10:33 AM
Mandragora, reci mi kako uopste stoje stvari i trziste u Becu? Imas odredjenu opremu i PC, ali dodje vreme da menjas procesor, maticnu plocu, mikrofon, compressor.... hoces da kupis novo, bolje....
Kakvo je trziste? Da li lako mozes tvoj stari PC i DAW opremu da prodas?
Mandragora58
18-06-2004, 12:18 AM
:( Sta da ti kazem...nisam imao priliku da se bavim prodajom bilo cega vec godinama ali, postoje oglasnici, postoji mogucnost da jednostavno u prodavnici opreme ostavis ceduljicu na oglasnoj ploci. Tu protutnji more ljudi u jednom danu. Evo danas sam bas bio u, po meni najjacoj prodavnici opreme, KLANGFARBE, tu poznajem neke ljude, pa se sa njima da porazgovarati o svemu, ponuditi...medjutim tehnologija se krece ka, ka...negdje... brzinom svjetlosti. Ljudi kupuju stalno nesto N O V O !!! Ja ne kontam to! Zasato da se mijenja neki sistem koji je vec uhodan. Naravno, fora je u profitu, firme moraju proizvoditi, kaoufol uvijek nesto novo...ma opet davim, nego, sit sam nudjenja uvijek neceg "boljeg", "brzeg", "jaceg", "veceg" i sta ti ga ja znam.(tacka!)
:D Kupio sam monitore danas. Trebao sam se odluciti izmedju ALESISA M1-Mk2(aktiva) ili FOSTEX PM1(aktiva). Odlucih se za ovo drugo. Slusali smo niz razlicitih pa je prevagnulo, nadam se da sam se ispravno odlucio. RME-Fireface 800 cu pocekati do kraja augusta, tad izlazi sa trake. Zar se sa tom opremom nece moci raditi narednih deset godina...ili?
Ovdje se da nabaviti sve sto pozelis ali razlika u cijeni je ogromna od firme do firme, evo jedne adrese gdje mozete vidjeti u kojoj prodavnici jedan proizvod mozete kupiti najjeftinije...zanimljiva stvar.
http://www.geizhals.at/
Nadam se da sam ti odgovorio na pitanje Rumski.
Kad dodjes u Bec, ako ti nesto mogu pomoci, javi se...O.K?
Pozdrav.
Mario :wink:
Pedja
18-06-2004, 02:04 PM
aaaaa mikrofoni......kakvi su :?: :roll: :oops:
Mandragora58
18-06-2004, 06:55 PM
:oops: Pedja izvini molim te, jednostavno sam bio prezauzet pa nisam nista napisao.
Ja jednostavno ne znam kako se mikrofon ispituje, ja se jednostavno vodim prema uhu, ali ima se sto reci, na primjer. Ja se prvi put susrecem sa "lampasem", pa nisam znao da se treba minimalno jedan sat predgrijavati. Sto me prvo iznenadilo, jeste, da je zvuk SCT-a 800 zaista kako ga opisuju, "topal". Nekako mekan. ja trenutno nemam predpojacalo, koristim se mixetom pa je vjerovatno moguce izvuci puno vise ako se snima preko predpojacala.
Sto se tice onog drugog SC-400, koji kosta samo 75?, sta da kazem. Mislim da je vrlo jeftin, nesto sam snomao i zadovoljan sam. Nisam koristio onaj BD-200, za snimanje sa pojacala, trenutno nemam uslove za to.
Ljudi pisu da je ovaj "lampas", koji je 8-10 puta jeftiniji od mikrofona "velikih" , veoma blizu kvalitetom svojoj vrsnoj braci, ja neznam, ali za 311? je sigurno jedan od najjeftinijih.
Ako neko ima konkretno pitanje i zna nacin da ja to ispitam, neka mi javi pa cu isprobati te javiti razultate.
Eto... :roll:
Pedja
18-06-2004, 10:48 PM
Hvala na odgovoru i izvini sto te malo prekidam u poslu :oops:
Ovaj lampas mi zapao za oko prvenstveno zbog cene, a i deluje mi kao "ozbiljan" mikrofon pa ce to verovatno biti moja sledeca investicija. Zato sam bio malo dosadan :oops:
Hvala jos jednom :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.