View Full Version : roland a37+behringer bcr2000=kvalitetan kontroler
milos
05-06-2004, 09:23 AM
Istrazivao sam koji su najbolji midi kontroleri na trzistu,i dosao sam do zakljucka da nema kvalitetnog kontrolera sa knobovima i slajderima tipa m audio radium 61 ili evolution mk461c(sve je to jeftina izrada i te firme nemaju tradiciju u izradi klavijatura .Cak i Yamaha psr ima bolji touch od tih kontrolera).|Ne mozemo se pouzdati da ce takve "feder" dirke izdrzati ni par godina.Druga stvar je kod ovih midi mastera je sto kada promenis preset u nekom vst instrumentu,pozicija slajdera i knobova na kontroleru se ne menja pa se sve to mora nastimovati da bi biloidenticno onome na monitoru.Behringer je izbacio nove kontrolere koji zadovoljavaju potrebu da se svaka promena na vst-u odrazi i na kontroler(rotirajuci enkoderi i motorizovani faderi),a po pristupacnim cenama . http://www.behringer.com/BCF2000/index.cfm?lang=ENG
http://www.behringer.com/BCR2000/index.cfm?lang=ENG
Zar nije bolje uzeti master klavijaturu nekog renomiranog proizvodjaca kao sto je roland ,model a37 i behringer bcr2000 koji ce vam pruziti kvalitetnu i instant kontrolu(shvatam da to i dvostruko vise kosta ali ipak je to roland sa 76 polu teskih dirki sa aftertouchom i behringer sa 32 enkodera,pa realno toliko i vredi.)
Moze li me neko reci iskustva sa navedenim kontrolerima i gde i po kojoj ceni se moze nabaviti roland a37 kod nas?
Roland A37 je naslednik A33 koji sam ja imao (sada ga ima Boskovic)...
Klavijatura je odlicna a jos bolje je sto A37 ima i aftertouch sto original nije imao.
Za Behringera ne znam posto to mislim da nije ni izaslo...svejedno, planiram da ga kupim.
milos
05-06-2004, 10:49 AM
Behringer se moze doneti iz Nemacke vec par meseci od dilera tipa Thomann i sl.Cena mu je 180 EUR.Hteo bih te pitati za midi merge funkciju na behringeru.Sta to znaci?(ima neke veze sa povezivanjem master klavijuture i behringera)Da li znas koliko se krece cena a37 i gde ima da se kupi?
Behringer se moze doneti iz Nemacke vec par meseci od dilera tipa Thomann i sl.Cena mu je 180 EUR.Hteo bih te pitati za midi merge funkciju na behringeru.Sta to znaci?(ima neke veze sa povezivanjem master klavijuture i behringera)Da li znas koliko se krece cena a37 i gde ima da se kupi?
Pa MIDI merge je spajanje dva midi ulaza u jedan...
A MIDI Merger has applications wherever you need to combine MIDI datastreams. You may want to combine several simultaneous performances on the input of a computer or a sound module. You may want to run a computer patch-editor to a synth-module at the same time as playing the module from a keyboard. You may have to insert MIDI synchronization (MIDI clocks or Time Code) into a performance datastream.
Sadly, you can't combine MIDI datastreams just by joining the wires together. Data that arrived at the same time would clash - and be corrupted into garbage. In addition, the 'bytes' of information must be organised so as to be in accord with the MIDI protocol - so merging MIDI data is a job for a microcomputer with multiple serial interfaces (one for each MIDI port).
Za A37 ne znam...raspitaj se u MegaMusicu oni su dosta dobri za nabavljanje stvari a i imaju gomilu Rolanda u radnji.
milos
05-06-2004, 02:11 PM
Hvala na inormaciji.Inace kakvi su tvoji utisci sa a33,mislim na lakocu programiranja,touch,kvalitet dirki-posto sam video na netu da je klavijatura jako izdrzljiva a ono sto joj je falilo(aftertouch,veca memorija displej) je dopunjeno sa a37, pa da proverim od nekoga ko poseduje ili je posedovao klavijaturu.Kvalitet je najvazniji pre svega,a roland je po tome poznat.Savetovao bi svakome ko zeli da uzme midi kontroler da pored radiuma i slicnih novopecenih proizvoda razmotre pa cak i a33 ako nema para za a37(zato sto nema knobove i slajdere-vrlo vazno,jer se sada moze za pristojnu cenu kupiti kontroleri sa endless knobovima i motorizovanim fejderima).Video sam na http://www.zzounds i slicnim sajtovima da a37 kosta 400$.Da li je to slucaj kod nas, samo u sto se racuna evrima ,ili dileri hoce dobro i da zarade pa prodaju po ceni 550eur i vise.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.