View Full Version : Ableton Live 4
Mnogo dobar sekvencer, deluje mi apsolutno drugacije od drugih a i stabilnost mu je jaca strana. Koriste ga mnogi DJ-evi na Laptop-ima.
http://www.ableton.com/index.php?main=live&sub=WhatsNew
dobar je...za postavljanje osnove odlican je i Tracktion posto je uzasno lak za upotrebu a ima sve opcije kao i Cubase (jedino nema one ultra-napredne midi funkcije ali to ce biti ispravljeno u sledecoj verziji)...takodje, fenomenalan user interface (sve ti je u jednom prozoru)...
http://www.rawmaterialsoftware.com/
dacko
07-06-2004, 09:45 AM
Koriste ga mnogi DJ-evi na Laptop-ima.
heh.. :D
evo ja nisam DJ, a koristim ga za pustanje lupova u svom bendu, pored zivog bubnjara, basiste, perkusioniste i svega ostaloga... :wink:
dobar software, stvarno.
hmm...verzija 4? huh.. to bi trebalo nabaviti..
hehe mislio sam malo subjektivno ali naravno da se koristi u svim muzickim pravcima :)
Boskovic
10-06-2004, 02:01 AM
Ableton je majka....
perapera
23-06-2004, 10:24 AM
jel neko od vas bas, bas koristi Live 3 (posebno me interesuju nastupi uzivo)?
dacko
23-06-2004, 02:44 PM
Ja koristim bas live3, i to na svirkama... sta te interesuje? :)
perapera
24-06-2004, 11:11 AM
Ja koristim bas live3, i to na svirkama... sta te interesuje? :)
Vishe stvari... :)
Najpre me interesuje stabilnost... Da li si imao nekih problema u radu za vreme svirke? Koja zvuchna kartica ti je u mashini?
Da li si koristio nesto drugo osim trigerovanja semplova iz Live-a, recimo, da li si rewireovao Reason ili neshto slichno, i ako jesi, kako se to ponashalo?
Da li (izvini na ovolikoj kolichini 'da li'-ja :)) si sluchajno imao prilike da koristish live za neku vrstu DJinga ili sluchajno znas iskustva nekoga ko to ovde radi?
To je sve shto me inicijalno interesuje... :)
Ja sam, inace, jaaaaako zadovoljan Live-om i u kucnim uslovima sve se ponasa odlichno. Radio sam razne stvari (a dosta toga mi je palo na pamet :)) i sve je funkcionisalo kako treba, pa me je interesovalo da li je tako i u realnim uslovima. Nadam se da nisam preterao sa pitanjima. :)
Ja sam video da je Paul van dyk koristio Live na poslednjem mayday-u tako da sto se tice djiinga i stabilnosti nema greske.
Nisam ga koristio ali ako negde budem radio Live onda cu koristiti Ableton.
inace dobar je i Acid, ne znam da li si ga koristio?
perapera
24-06-2004, 03:05 PM
inace dobar je i Acid, ne znam da li si ga koristio?
Da, odavno... Kad se pojavio bio mi je odlichan. :)
Koncept Live-a je drugaciji, taman toliko da je mnogo zgodniji za varijante uzhivo, bilo da pravish pesmu direktno pred publikom ili DJishesh sa x virtuelnih gramofona...
dacko
24-06-2004, 03:29 PM
Huh.. pa ovako.. :)
Sto se tice stabilnosti, nikad mi nije puko (da kucnem o drvo), niti zaglavio niti bilo sta... osim jednom, kada je malo preskocio lup, i to zato sto je windows poceo nesto da drlja u pozadini... (hehe.. i onda se bubnjar uzje*o, jer je u principu on jedini i primetio da lup ispada iz ritma.. :lol: )
Inace masina je SONY laptop, pentium 3 na 700mhz, a zvucna kartica je M-Audio audiophile USB. I to svira fenomenalno.
U principu ga ja koristim za svirku sa zivim bendom. Projekti su tako organizovani da je su po paternima poredjani delovi pesmama, refren, strofa, forspil...
Lup nam svima tuce u monitor, a bubnjar jos ima i slusalice pride...
I to je to...
eh sad... rewire i to... ne.. ni na stejdzu ni kuci "u studiju"... jer nisam imao potrebe... mada jedino cemu se nadam je da ce verzija 4 imati podrsku za VSTi i to kao host, pa cu jos uz pustanje lupova moci i da teram po neki VSTi.
perapera
24-06-2004, 04:53 PM
eh sad... rewire i to... ne.. ni na stejdzu ni kuci "u studiju"... jer nisam imao potrebe... mada jedino cemu se nadam je da ce verzija 4 imati podrsku za VSTi i to kao host, pa cu jos uz pustanje lupova moci i da teram po neki VSTi.
Hvala na infou! :)
BTW, to shto bi hteo da radish, mozes vec sada, ukoliko rewireujesh Live-a i neshto shto mozhe da vozi VSTi (a ima podrshku za rewire). To je meni super varijanta.
A u verziji 4... Bice raznih lepota... :) Nisam siguran shta ce sve da naprave poshto im se u tekstovima na sajtu stvari malo razlikuju...
U svakom slucaju, rewire reshava sve probleme sa instrumentima, a to mozes da probas i odmah.
Hvala jos jednom na informacijama i prijavi ako se budes nesto dodatno igrao, jako me zanima sve vezano za Live.
mirzaa
30-01-2005, 11:25 AM
o live isto ka?em samo pohvale i sve najbolje. lako?a, stabilnost i pregr?t funkcija koje o?aravaju. ma zakon. radio sam na cubase.u do sada (od neke 3.xx verzije vst.a do sx) i ve? mjesec dana nisam upalio cubase. live radi svoje. i to stvarno dobro.
perapera
14-02-2005, 01:06 PM
Ne znam da li se vec o ovome pricalo (dosta dugo ne pratim redovno forum zbog toga sto sam na kljakavoj modemskoj vezi)...
Da li je neko probao poslednji update Live-a, ovaj koji sadrzi Operator instrument?
lesha
14-02-2005, 02:08 PM
operator mi se svidja, uostalom probaj i sam.
skini demo sa ableton sajta..
mirzaa
14-02-2005, 03:30 PM
operator je zaaaaaaaaakon. ima loode presetove i da se sa njim izvu? sve...od basa preko padova leada do fx. odli?an
perapera
15-02-2005, 12:44 PM
Hvala vam, probacu ga cim se dovuchem do posla gde mi je Internet ludo brz. :wink:
mirzaa
15-02-2005, 04:07 PM
i mo?e se odli?no programirat pa da ti bude kao ritam ma?ina/perka?n instrument.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.