Log in

View Full Version : RW

zmaj
01-06-2004, 02:00 PM
Imam problem sa starim rezacem.U pitanju je Teac cd-w58e.Izbacuje mi buffer underrun.Kada rezem na 4X onda nema problema :roll: Sta je u pitanju :?:

Digital Cave
01-06-2004, 02:15 PM
Verovatno ti je HDD suvi?e fragmentisan.

zmaj
03-06-2004, 08:04 AM
Defragmentisao sam hard ali opet isto :roll: Sta da radim :?:

Eon
03-06-2004, 08:35 AM
Imam problem sa starim rezacem.U pitanju je Teac cd-w58e.Izbacuje mi buffer underrun.Kada rezem na 4X onda nema problema :roll: Sta je u pitanju :?:

I meni se to desilo sa teacom samo na svim brzinama, a zakljucak je bio da je riknuo tj. buffer cd-ov se istrosio(tako mi je objasnio prodavac pod cijom je garancijom bio). Mislim da je tebi sve na tom putu ali to je moje laicko misljenje

diviner
03-06-2004, 04:19 PM
Da li ti to radi uvijek i sa svakim medijima? Kako reze rewritable diskove ? U svakom slucaju, otvori ga, sa stapicem za usi (natopi krajeve sa malo alkohola) ocisti socivo (budi njezan, i to odradi temeljno...nije dovoljno samo jednom proci po socivu)...takodje dobro produvaj pickup meanizam (glava na kojoj je socivo) jer se prasina zna zadrzati ispod sociva (medju prizmama)...samo dobro pazi da ga ne popljujes :) ! Ako ne uspije, mozes probati sa malim trimer potenciometrom koji se nalazi na glavi (u kom je polozaju, zavisi od modela do modela) kojim se regulise fokus optike...

Najvjerovatnije da ti je rezac jednostavno dotrajo...ako ne uspije ciscenje, baci ga (ta ionako ne vrijedi vise od 15-ak ?) i kupi sebi novi (combo ili cak DVD rezac po mogustvu).

zmaj
03-06-2004, 05:21 PM
Ajde bas cu probati,hvala ti :wink:
Ovo mi je stari rezac,nabavio sam Asus-a od 52x :wink:

diviner
15-06-2004, 12:52 AM
Jes uspio sta uraditi ?
Probaj i one cake "strucnjaka" sa YUMIDI foruma :mrgreen: !

puRe
15-06-2004, 11:23 AM
Jes uspio sta uraditi ?

:lol:

zmaj
15-06-2004, 02:17 PM
Jes uspio sta uraditi ?
Ma bacio sam ga :roll: :D
Inace mislim da je bio u pitanju Nero 6 :lol: :rotfl: