Log in

View Full Version : East West Boesendorfer

STUDIOTON
30-05-2004, 08:18 AM
Koristi li neko ovaj soft?

Ja bih zeleo da ga koristim ali kada god pokrenem neki od fantasticnih klavira pocne sa ucitavanjem sporo i negde na 30-40% ucitavanja izbaci"PHYSICAL MEMORY IS GETTING LOW!LOADING MORE SAMPLES MIGHT CAUSE PROBLEMS!"

Samo bih napomenuo jednu ozbiljnu stvar: Imam 1gb kingstonove memorije a ovaj soft mi izbacuje ovo i to kada je standalone a nisam smeo ni da probam kao VSTi pored jos recimo par takodje zahtevnih VSTi-a!?

Imam veoma jak kompjuter koji nema nista vise nego sto bi trebalo da ima .. znaci njega koristim samo kada radim smuzikom.

http://news.harmony-central.com/Newp/2003/Bosendorfer-290-lg.jpg

puRe
30-05-2004, 10:59 AM
Jesi li updateovao na verziju 2.0...navode je kao esencijalan update...

STUDIOTON
30-05-2004, 11:45 AM
Ne nisam update-ovao .. bez obzira mislim da ne bi trebalo toliko memorije da uzima .. da li ti koristis ovaj soft odnosno da li tebi oduzima ovoliko memorije ? kako je bilo pre a kako posle update-a?

SandRob
30-05-2004, 11:56 AM
buban jer neman taj instrument, ali mozda moras ukjucit da ti svira direktno sa diska?!

STUDIOTON
30-05-2004, 12:02 PM
Ma ne .. soft dolazi na jednom DVD-u i stvarno je teska pizdarija koliko je dobro .. imam ove "neobjasnjive"probleme jer mater mu trebam imati najmanje 2gb memorije da bih mogao to koristiti .. inace skoro svi novi VSTi se sada rade na DVD-u,imam ih sve i sve ih koristim bez problema osim ovog koji je i najbolji od svih :cry:

Konkretno kod ovog softa sve se instalira kao i svaki VSTi .. znaci postoji baza semplova i VSTi plug kome upucujes putanju ka bazi pri instalaciji ..

SandRob
30-05-2004, 12:18 PM
oops! msli san na hard disk.
cekaj!
pa jesi bazu kopira na hard ili ti je na dvd-u?

puRe
30-05-2004, 01:00 PM
Ne nisam update-ovao .. bez obzira mislim da ne bi trebalo toliko memorije da uzima .. da li ti koristis ovaj soft odnosno da li tebi oduzima ovoliko memorije ? kako je bilo pre a kako posle update-a?

koristim ga ali sam odmah instalirao update...i uvek mi radi sa DFD-om (tj. streamuje sa harda)...

STUDIOTON
30-05-2004, 01:02 PM
Da,da sve je to na hardu .. ne moze drugacije .. znaci instalira se kao i svaki soft .. sve to radi druze i ja mogu ucitati bilo koji sample ali je problem u velicini tih semplova i prevelikoj optereconsti CPU-a a o memoriji ne smem da pominjem ..

idekius
30-05-2004, 01:03 PM
Ja ga koristim sa 512 mb ddr i nemam nikakvih problema. Koristim ga kao VST. Klavir je odlican, ali nije bas za svaku muziku. Zvuci mi verno, toplo... Ako zelim neki nazovi R'N'R klavir, prodoran i "zashiljen :D " nalik onom klaviru iz pesme November Rain - G'N'R, onda je tu vec pomalo matori Steinberg The Grand. Bosendorfer je svakako kvalitetniji i sa vise "stofa" u zvuku, sa druge strane The Grand lakse "izadje" u pesmi.

puRe
30-05-2004, 01:03 PM
Da,da sve je to na hardu .. ne moze drugacije .. znaci instalira se kao i svaki soft .. sve to radi druze i ja mogu ucitati bilo koji sample ali je problem u velicini tih semplova i prevelikoj optereconsti CPU-a a o memoriji ne smem da pominjem ..

koji kompjuter imas, koliko RAMa?

ja sam ga koristio u nekim poprilicno velikim projektima u Nuendu i radi bez problema...

puRe
30-05-2004, 01:04 PM
Inace, ja sam u poslednje vreme fasciniran klavirom iz Garritana (Personal Orchestra)...

STUDIOTON
30-05-2004, 01:05 PM

koristim ga ali sam odmah instalirao update...i uvek mi radi sa DFD-om (tj. streamuje sa harda)...

Koja ti je konfiguracija kompa?

*Mislim da sa update-om nema veze .. ne moze sada ja instaliram update i vise mi ne uzima memoriju .. nesto postoji a ne znam sta i pokusavam da utvrdim da li je problem samo kod mene ili i kod drugih sto bi znacilo da za toj soft treba azdaja od kompa!?

puRe
30-05-2004, 01:09 PM

Koja ti je konfiguracija kompa?

*Mislim da sa update-om nema veze .. ne moze sada ja instaliram update i vise mi ne uzima memoriju .. nesto postoji a ne znam sta i pokusavam da utvrdim da li je problem samo kod mene ili i kod drugih sto bi znacilo da za toj soft treba azdaja od kompa!?

P4 2.8 GHz
1GB RAMa
HD 3x 120GB + 1x 20GB

STUDIOTON
30-05-2004, 01:10 PM
Ja ga koristim sa 512 mb ddr i nemam nikakvih problema. Koristim ga kao VST. Klavir je odlican, ali nije bas za svaku muziku. Zvuci mi verno, toplo... Ako zelim neki nazovi R'N'R klavir, prodoran i "zashiljen :D " nalik onom klaviru iz pesme November Rain - G'N'R, onda je tu vec pomalo matori Steinberg The Grand. Bosendorfer je svakako kvalitetniji i sa vise "stofa" u zvuku, sa druge strane The Grand lakse "izadje" u pesmi.

Sa 512 mb ti radi bez problema .. auuu onda je kod mene neki ozbiljan problem .. imas li ideju sta bi moglo biti kada mi sve ostalo radi bez ikakvog problema , i storm drum i BFD i CULTURE.. sve radi osim ovog klavira a opterecenost CPU-a i memorije je u granicama normale sobzirom da mnogo vise koristim VST nego AKAI!?

STUDIOTON
30-05-2004, 01:13 PM
PIV amd 2.4+
1gb RAMa
HD 120 +80 gb

STUDIOTON
30-05-2004, 01:15 PM
mozda cu resiti problem jer sledece nedelje menjam plocu i processor pa ce verovatno raditi dobro sobzirom da sistem dizem iz pocetka ..

idekius
30-05-2004, 01:35 PM
Sa 512 mb ti radi bez problema .. auuu onda je kod mene neki ozbiljan problem .. imas li ideju sta bi moglo biti kada mi sve ostalo radi bez ikakvog problema , i storm drum i BFD i CULTURE.. sve radi osim ovog klavira a opterecenost CPU-a i memorije je u granicama normale sobzirom da mnogo vise koristim VST nego AKAI!?

Mozda zvuci glupo i idiotski s' obzirom da to sigurno vec znas, ali pogledaj u task menageru da nemas aktivan neki proces koji zdrere resurse. Pre nego sto krenem da radim, uvek prvo u task menageru pogasim nepotrebne gluposti, tipa FireWall, AVP i sl.

Sa Barthonom 2500+ i 512 mb ram-a, Bosendorfer radi bez greske u rezimu 48000 Hz 24 bit i 4 ms latencije.

STUDIOTON
30-05-2004, 01:44 PM
:D imam drugi komp koji koristim za internet i ostala sranja

Znaci komp u kome radim muziku je samo za to namenjen i nemam nikakve nepotrebne stvari poput modema isl.. instalirano imam samo muzicke programe i semplove i to je sve ..

Ne znam kako je sve ovo moguce i do cega moze biti .. sve mi je uredno podeseno u kompu i sve ostalo radi onako kako hocu .. ajde ako nadjem do cega je napisacu , nego znate ono kada zatreba ne mozes koristiti .. GRAND je super ali jebi ga malo da promenim aranzmane a ne da se sve svodi na jedan isti zvuk ..

Ocekujem EMULATOR X i uz njega se dobija 2gb semplova a akcenat je na grand pianu ..kako kazu do sada nista nismo culi nalik tom klaviru ..

dzordz
22-06-2004, 06:35 PM
Ja bih zeleo da ga koristim ali kada god pokrenem neki od fantasticnih klavira pocne sa ucitavanjem sporo i negde na 30-40% ucitavanja izbaci"PHYSICAL MEMORY IS GETTING LOW!LOADING MORE SAMPLES MIGHT CAUSE PROBLEMS!"
I ja imam dosta slican problem sa ovim klavirom.
Ima li kakvog resenja?
(instalirao sam novi DFD, al opet nista)

STUDIOTON
22-06-2004, 07:12 PM
I ja imam dosta slican problem sa ovim klavirom.
Ima li kakvog resenja?
(instalirao sam novi DFD, al opet nista)

he .. ja sam ga skinuo sa kompa jer mi ide na zivce .. Pojede mi memoriju ko da je besplatna :wink:

Najbolje ti je resenje da se vratis starom i dobrom THE GRAND-u ..

inace nece biti dovoljno ni 2gb memorije da pokrene taj djavo ..

Niko ne zna resenje jer se to nikome ne desava .. samo meni i sada tebi .. to treba odlicno da radi i sa 512 mb rama .. ali .. mi nismo te srece :cry:

dzordz
28-06-2004, 09:09 PM
izuzetno me iritira ovaj program, al videcemo jos ko je tvrdoglaviji!
E sad, jel treba da svetli ona lampica ili sta je vec kraj one oznake za DFD?
Nesto mi je to sumnjivo...
Instalirao sam najnoviju verziju DFD-a al mi se u samom kompaktu pojavljuje druga verzija
I druga stvar, zna li neko gde moze da se nadje update ovog programa?

idvi
29-06-2004, 05:52 AM
Upravo sam pro?itao da su lumeni sprokljuvali da PROCESORi(dakle bilo koji)vi?e nemaju VA?NOST ?to vi?e herca(za br?i rad) tako da se i ne?e vi?e potpisivati sa 2,5 Ghz(ili 3,4 itd..)ve? nekim brojevima koji nemaju veze sa taktom.
Naime RAM i njegovo gomilanje imaju glavnu funkciju za brzi i stabilan rad a ne veliki procesori(GHz)Pretpostavljam da misle na novije generacije dakle iznad 1GHz.
Dali je jo? netko to mo?da pro?itao..mo?da sam ja u bedu :roll: :idea: :?:

Eon
29-06-2004, 07:31 AM
zavisi od svrh, procesor je za koriscenje effecata kao i nekih vst-ova koji opterecuju bas procesor, dok je memorija za semplove i semplere.
Ja sam takodje za jaku ram masinu