View Full Version : Sustanje u monitoru...
Ovako, dobio sam Dynaudio BM6A monitore pa sam u pocetku imao problem sa jednim zvucnikom koji je non stop pucketao (prvi desetak sati rada)...posle je to prestalo i monitor radi sasvim ok (identicno kao onaj drugi, znaci nije nista crklo...)
jedini problem koji imam je sum koji se non-stop cuje (i definitivno je jaci nego u drugom)...nije do kabla posto sam probao zamenjivati kablove, nije do izlaza na kartici posto sam i to menjao...
Lupam,ali mozda je do struje... :roll:
Lupam,ali mozda je do struje... :roll:
Sto bi bilo samo u jednom, zar ne bi onda trebalo u oba?
edit:
a i probao sam zamenjivati kablove...
Ovako, dobio sam Dynaudio BM6A monitore pa sam u pocetku imao problem sa jednim zvucnikom koji je non stop pucketao (prvi desetak sati rada)...posle je to prestalo i monitor radi sasvim ok (identicno kao onaj drugi, znaci nije nista crklo...)
jedini problem koji imam je sum koji se non-stop cuje (i definitivno je jaci nego u drugom)...nije do kabla posto sam probao zamenjivati kablove, nije do izlaza na kartici posto sam i to menjao...
nesto je riknulo u monitoru verovatno....jesi li izvor zvuka menjao tj. jesi li spajao monitor na drugi izlaz iz mixera...mora da je neki kvarcic
nesto je riknulo u monitoru verovatno....jesi li izvor zvuka menjao tj. jesi li spajao monitor na drugi izlaz iz mixera...mora da je neki kvarcic
monitori su potpuno novi...kupljeni u cetvrtak...
monitore sam samo spajao na monitor oute od Digi002 kao i kasnije na druge analog oute...
gorjan
24-05-2004, 05:34 PM
Moj najprijateljskiji savet ti je da im sve to odmah vratis i da ti lepo daju novi par.Nikakvo otvaranje, rastavljanje, pregledanje ili bilo sta. Pa ne kosta to 100 din.Pa dajte ljudi, do kad ce ti probisveti svercerski da od nas prave majmune :evil: . A ako ti nesto pocnu da pametuju, samo fino sa racunom pozovi finansijsku inspekciju i sve im objasni.Videces da sistem funkcionise samo ga treba malo pogurati...
p.s. valjda se vidi da sam imao slicnih iskustava...
Moj najprijateljskiji savet ti je da im sve to odmah vratis i da ti lepo daju novi par.Nikakvo otvaranje, rastavljanje, pregledanje ili bilo sta. Pa ne kosta to 100 din.Pa dajte ljudi, do kad ce ti probisveti svercerski da od nas prave majmune :evil: . A ako ti nesto pocnu da pametuju, samo fino sa racunom pozovi finansijsku inspekciju i sve im objasni.Videces da sistem funkcionise samo ga treba malo pogurati...
p.s. valjda se vidi da sam imao slicnih iskustava...
sve bi to bilo lepo da nisam ni sam svestan da su monitori bili potpuno neotpakovani (u sta sam 100% siguran)...
Boskovic
24-05-2004, 06:00 PM
Pa imash li garanciju???
gorjan
24-05-2004, 06:10 PM
sve bi to bilo lepo da nisam ni sam svestan da su monitori bili potpuno neotpakovani (u sta sam 100% siguran)...
pa odlicno!Samim tim u pitanju je 100% fabricka greska ili greska pri transportu a za to i postoji garancija.Samo ti njih fino njima vrati i trazi striktno NOVI par a niposto da ti neki priuceni nazovi znalaz nesto popravlja na njima. A ako se prave blesavi :evil: ...vec sam ti rekao-finansijka!
A jesam ti rekao da ga ne odvrcjesh... :mrgreen: Salim se
Proveri jos da li imas neke druge kablove, pored tog zvucnika sto susti. Moguce je da nesto pravi interferenciju. Zameni im mesta jednostavno pa vidi...
Ako nema razlike...
Vracaj to odmah i trazi novi par :!: Sto pre, to bolje...
Vracaj to odmah i trazi novi par :!: Sto pre, to bolje...
ma i to je problem...ja pobacao pakovanje potpuno...samo mi ostali zvucnici i uputstvo :oops:
ma i to je problem...ja pobacao pakovanje potpuno...samo mi ostali zvucnici i uputstvo
Trazi kutiju covece... :shock: Pa tamo pise serijski broj koji je na garanciji... (osim ako ga nema i na monitorima)
p.s. jesi probao ovo sto sam ti rekao ?
dvuckovic
24-05-2004, 10:24 PM
BM6A imaju tzv. break-in period koji traj 24 sata. Dynaudio u manualu predlaze da kad ih kupis, pustis da na njima svira nesto(ne mora glasno) puna 24 sata. probaj da uradis to, pa ako ne upali, vrati ih. I, slijedeci put kad kupis nesto, procitaj manual :)
Da se nadovezem.. NE SMES GLASNO! :D Pusti neki kvalitetan materijal preko njih na 1/3 snage neka vozi 24h pa vidi. s vremena na vreme malo setaj potenciometar od 0 do te jedne trecjine...
Javi ima li boljitka...
Pa zar i tebi!?!?!
Nemoj razmisljati i praviti razne kombinacije nebi li ustanovio kvar!
Hitno trci nazad i trazi da ti daju nove(ako uopste imaju)
Pitam se samo odakle donose svu tu robu?!Kod mene u studiju nisu
svirali ni mesec dana i otputovali su.Bez i jednog jedinog razloga.
Kazu mi u Sky Musicu da je neki od mikrofona,kojima je bio
ozvucen bubanj,napravio kratak spoj i sprzio kutije???!!!
Besmislica.Mikrofoni su ukljuceni u konvertor,adat iz konvertora u
pulsar,adat iz pulsara nazad u konvertor i konvertor u mixetu.Zvucnici
nisu imali ni jedan direktan kontakt sa mikrofonima.Nije bilo ni oscilacije
struje(zakljucujem po ostalim uredjajima) ni bilo kakvog drugog impulsa.
Definitvno je greska u njima i riknuli su.Cak nije ni u toku snimanja,
nego dok je neka tiha muzika svirala iz media playera na racunaru.
Ocigledno je kod nas stigla nega serija sh klase sto me iznenadjuje
da postoji kod uredjaja profesionalne namene.
Pedja
25-05-2004, 12:36 AM
Ma da...ipak je najbolje da ih sto pre odneses, reklamiras taj "kvar" i trazis nove
Digital Cave
25-05-2004, 11:39 AM
Da je zvuk "?udan" na oba zvu?nika, bio bi ti od koristi onaj savet sa dr?anjem monitora u radu. Te kutije, koliko ja znam imaju bas koji pliva u ulju i potrebno je da se usviraju. Ali ako je samo problem na jednom i to u obliku ?uma, ve?a je verovatno?a da je neki fabri?ki problem. Osim toga studijske kutije se ne prodaju u paru, ve? na komad (tako se i testiraju), pa mo?e? da tra?i? (ako je potrebno) zamenu samo jednog.
Ako stvarno ne?to nije u redu (to ve? postaje zabrinjavaju?e, ?to se kvaliteta kontrole ti?e).
Kada sam gledao moje Event, dolazio je fri?ki kupac modela TR8XL da reklamira - jedan mu je crkao posle 48 sati posedovanja (oko 8 sati rada na 45% snage). To ?to su mu zamenili zvu?nik, ukazuje da ih nije sam izgoreo. Evo sad ve? drugi komplet BM-a ... zabrinjavaju?e!!!
dr.Ru
25-05-2004, 12:11 PM
Matori, sve sam proverio iz gomile izvora:
trci nazad i menjaj monitor.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.