Log in

View Full Version : Opet taj mastering...

dacko
21-05-2004, 09:17 AM
... neko je ovde pricao da je slao snimke na mastering u Italiju, cini mi se, i da su mu posle toga stvari zvucale svetski. Ok. ali, sada mi stvarno nije jasno u cemu je fora..

Da li ti ljudi toliko vise znaju od "obicnih" ljudi?
Da li su ti kompresori, ekvilajzeri, harmonik eksajteri, reverbi, toliko bolji da sa ovima koje mi koristimo ne mozemo to da uradimo?
Sta... Imaju neke bolje zvucnike za koje mi ne znamo?!
Prostorija je bas toliko bitno drugacija?!
Kablovi su bolji od nasih?!
...sve u svemu... sta to toliko tamo moze biti bolje a da mi ne znamo? :)

Jel ima neko da je radio mastering za neki izdat materijal pa zna nesto o ovome?

Eon
21-05-2004, 11:48 AM
da,da,da,da,da,da,da,da,da,.....na sve da i jos ovo...IMAJU VISE ISKUSTVA :!: :!: :!:

Starter*
21-05-2004, 02:08 PM
:D :D :D

Shot
21-05-2004, 07:32 PM
na sve je odgovor DA!

Mastering je BOG!

kVu
21-05-2004, 10:12 PM
na sve ti je odgovor DA !

SandRob
21-05-2004, 10:20 PM
mastering audio (knjiga boba ketza) ima 320 stranica ;)

Ad Fines
21-05-2004, 11:02 PM
Rijec je o skupom hardweru i jos skupljem znanju i iskustvu!!!! :wink:

puRe
21-05-2004, 11:04 PM
mastering audio (knjiga boba ketza) ima 320 stranica ;)

i odlicna je!

ANTISHA
22-05-2004, 10:32 AM
... neko je ovde pricao da je slao snimke na mastering u Italiju, cini mi se, i da su mu posle toga stvari zvucale svetski. Ok. ali, sada mi stvarno nije jasno u cemu je fora..

Da li su ti kompresori, ekvilajzeri, harmonik eksajteri, reverbi, toliko bolji da sa ovima koje mi koristimo ne mozemo to da uradimo?

Jel ima neko da je radio mastering za neki izdat materijal pa zna nesto o ovome?

Ja sam taj koji je slao. Odgovori su ti ve? ponu?eni prije mene.
?itaj malo Boba Katza ali ?isto informativno, jer nemoj mislit da ?e netko prodat svoj ?ivot, znanje iskustvo za 30-40 eura, kako bi mi to ?itali u ti?ini svoje sobe prije spavanja i sve nau?ili (mislim da sam ve? negdje ovo reako, al j****ga!, ponavljam se i starim- usput). To je samo u globalu generalizacija nekih ?injenica. Da se razumimo: ne podcjenjivam, sigurno je Bob ma?ak.
Kad sam vido kakvo ?kolovanje treba za to pro? (4-5 godina elektroakustike), i da mnogi iza toga nisu ba? ostali zdrave glave + iskustvo + tehnika........uh!

AVaX
22-05-2004, 02:17 PM
Kako da i mi obicni smrtnici dodjemo do te knjige?!
:oops:

fipke
23-05-2004, 04:44 PM
ahh...mastering.....to je vec umetnost za sebe! :wink:

dacko
24-05-2004, 08:53 AM
Stvarno jel ima neka elektronska verzija knjige? PDF ili nesto?

SandRob
24-05-2004, 11:11 AM
ima. samo ja neznan di. vrti se je link neko vrime po forumu.

btw: knjigu se isplati kupit :)

puRe
24-05-2004, 11:29 AM
Stvarno jel ima neka elektronska verzija knjige? PDF ili nesto?

pa bio je link na forumu sto godina...

dacko
24-05-2004, 12:58 PM
Slazem se da se knjigu isplati kupiti, ali u YU, tesko da se ista isplati, a posebno kupiti...
OK. Ja sam noviji clan foruma, pa ne znam da je pre bilo.. Probacu sa search-om.

dr.Ru
25-05-2004, 11:53 AM
rekao bih isto: mnogo iskustva, skupog hardware-a i rada sa poznatim umetnicima. Da ne zaboravimo: ponekad nije dovoljno uraditi soft tehnike masteringa nakon A/D konverzije. Bitan je i edit analognog signala pre A/D, a to nam pruza dobar i skup hardware (... i master studio u Italiji :D )
Master studiji gotovo uvek stavljaju klauzulu u ugovor gde se druga strana obavezuje da pokaze serijske brojeve softvera kojim je track uradjen.... inace nista od mastera :!:

SumAnuT
25-05-2004, 09:19 PM
nevezano za mastering ... danas su nas vodili na rts ... i smorio sam se ko drvo ... lik nam pokazuje jednu mixetu za muzej ... i jednu digitalnu ... i kazhe da na ovoj staroj analognoj ... kada ocesh njenim ekvilajzerom da dignesh neki opseg za 2dB chujesh savrsheno dobro shta si uradio ....

a na ovoj digitalnoj novijoj ... koja nije ni toliko skupa kao ova naravno ... ni kada dignesh neki opseg za 6 db nisi siguran tj. ne chujesh da se ishta desilo ... kako li je tek sa softverom :cry:

puRe
25-05-2004, 09:25 PM
a na ovoj digitalnoj novijoj ... koja nije ni toliko skupa kao ova naravno ... ni kada dignesh neki opseg za 6 db nisi siguran tj. ne chujesh da se ishta desilo ... kako li je tek sa softverom :cry:

ko god da je to rekao je potpuno neinformisan...istina je da analogni eqovi zvuce bolje nego digitalni ali se to ne manifestuje bas tako kako je on objasnio...

Shot
26-05-2004, 01:37 AM
...sad kad pomalo skrecemo s teme...

Znas da se na analogiji to stvarno cuje! Samo ovisi o kojim EQima se radi. Na NEVEovom EQu se fakat, al majke mi moje, cuje nevjerovatno mala promjena. S obzirom da sam 99% orjentiran na digitalno, naviknut sam da se neki puta treba navrnut EQ da se dobije rezultat. Tamo to nije tako! Stvarno se cuje! Neve ima stvarno radikalne EQe, a SSL pak malo mekse. Al interesantno je stvarno kako je drugacije raditi s njima u odnosu na digitalije.

SumAnuT
26-05-2004, 12:47 PM
ma pazite ovo je neka mixeta pravljena u zlatno doba jugoslavije za rts ... ima na sebi ne jedan vec chetiri ekvalizera po kanalu ... i reche nam chova da je iz retko koje mixete izashao bolji zvuk nego iz ove shto oni imaju ...

nije to poenta ... samo sam rekao izmedju redova ... da ako je nasha televizija imala takvu mixetu pre koliko godina ... shta onda italijani imaju za muzichku produkciju danas?

SandRob
26-05-2004, 01:11 PM
sad mi pada na pamet kad je riblja corba trebala snimit mrtvu prirodu. zelili su da im ploca zvuci 'svejtski', pa se delgacija na celu sa boron corbon uputila u london malo obac studija.
kad su vidili da je potpuno ista oprema u londonskim i begradskom studiju, skuzili su da ne trebaju ic u london nego da je bolje i jeftinije dovest londonskog producenta u beograd.
tad su angazirali onega celavega bassistu johna mc coya iz ian gillan banda i on in je producira plocu.

eto, nemojte izvlacit neka velika naravoucenja iz ove price. to san isprica samo tako, usput. :wink:

SumAnuT
26-05-2004, 11:49 PM

ko god da je to rekao je potpuno neinformisan...istina je da analogni eqovi zvuce bolje nego digitalni ali se to ne manifestuje bas tako kako je on objasnio...

a nama opet rekli da su digitalni bolji od analognih ... pochinjem da se gubim polako u ovome?

''Digitalni filtri se koriste za bla bla bla. Istu svrhu imaju i analogni filtri, medjutim digitalkni filtri mogu postici daleko bolje rezultate.''

:?:

Ra
27-05-2004, 02:35 AM
I hate to be the drunk Scottish guy, but I REALLY wish I knew what you guys were talking about. Anyaway - sorry, I'll try not to bother you again!

Lotsalove 'fi Glasgy,

Raagh x

SandRob
27-05-2004, 06:48 AM
a nama opet rekli da su digitalni bolji od analognih ... pochinjem da se gubim polako u ovome? :?:

najbolji su oni koje imas i sa kojima znas radit :roll:

ANTISHA
27-05-2004, 10:10 AM
a nama opet rekli da su digitalni bolji od analognih ... pochinjem da se gubim polako u ovome? :?:

Najbolji su oni za koje misli? da su bolji od onih koji nisu bolji!!!

SumAnuT
27-05-2004, 10:27 AM

da, izglda sa sve na kraju svodi na to ...

gorjan
27-05-2004, 06:58 PM
kao prvo pozdrav domacinu sajta!

Master studiji gotovo uvek stavljaju klauzulu u ugovor gde se druga strana obavezuje da pokaze serijske brojeve softvera kojim je track uradjen.... inace nista od mastera
Jel ovo bas ovako?

TOLJAGA
27-05-2004, 11:28 PM
:shock: Frrrrka...!

Nadajmo se da nije :?:

gorjan
27-05-2004, 11:57 PM
Frrrrka...!

Nadajmo se da nije
TOLJO brate, nista se ti ne uznemiravaj.Pa ljudi ovde muljave pasose ,ukrajinke, oruzje, secer, a nas da zaboli broj nesrecnog softwarea?Ma nema sanse :wink:
I onako sam radio u logic lite-u koji je besplatan, a imali smo takvog bubnjara, ko da je sam sempl uzivo...
A imam i dva svedoka 8)
pa ko bi odolio da ne uradi mastering!

TOLJAGA
28-05-2004, 11:41 PM
Frrrrka...!

Nadajmo se da nije
TOLJO brate, nista se ti ne uznemiravaj.Pa ljudi ovde muljave pasose ,ukrajinke, oruzje, secer, a nas da zaboli broj nesrecnog softwarea?Ma nema sanse :wink:
I onako sam radio u logic lite-u koji je besplatan, a imali smo takvog bubnjara, ko da je sam sempl uzivo...
A imam i dva svedoka 8)
pa ko bi odolio da ne uradi mastering!
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Pravo zbori?! - Mudro zbori?! :guitar:

:vitez: SAMO ?ERAJ!!!

Eon
29-05-2004, 09:19 AM
Za mastering je bitan i oblik i kvalitet prostorije u kojoj se radi, tako da je i to jedan od elemenata kakav ce ti konacan rezultat biti

Shady
13-10-2004, 03:35 AM
Malo sam tra?io na Google ime "Bob Ketz", ali od pdf-a njegove knjige "Mastering Audio" (koju je spomenuo Sandrob) ni traga ni glasa. Medjutim, na kompu imam neku knjigu od njega koja se zove "THE SECRET OF MASTERING", pa ako nekom treba postavi?u je na net i da?u vam link za skidanje.

SandRob
13-10-2004, 08:30 AM
ma najbolje ti je kupit knjigu, original pa si miran. i ja san je kupi priko neta. :roll:

btw: ja bi ti jos prije priporuci david gibson - the art of mixing 8)

milosjeftic
10-05-2005, 01:31 PM
?itaj malo Boba Katza ali ?isto informativno, jer nemoj mislit da ?e netko prodat svoj ?ivot, znanje iskustvo za 30-40 eura, kako bi mi to ?itali u ti?ini svoje sobe prije spavanja i sve nau?ili (mislim da sam ve? negdje ovo reako,

?itaj pa?ljivo ?ta pi?e " izmedju redova " . Mo?e? nau?iti jedan dobar deo . Najva?niji .

milosjeftic
10-05-2005, 01:39 PM

Pre svega ( iskju?ivo ) u znanju . Dobre opreme ima svuda . Dobrih majstora/zanatlija nema svuda . Ima ih malo i nadaleko su ?uveni po svom majstorstvu .

idvi
11-05-2005, 07:46 PM
Mislim da je ipak caka u INDIVIDUALNOSTI i ZNANJU jer ipak nismo ?to se ti?e tehnike u zape?ku ali..na?a Balkansko polu Evropejsko UHO ipak ima druk?ije standarde.Jer ne treba se i?i u italiju nego mo?e? u Belgiju,Njema?ku Nizozemsku itd itd i svagdje bi master zvu?ao "svijetski"
Napr. ja kad idem ne?to masterirati(poku?ati) mjesec dana slu?am SAMO svijetsku produkciju i to tako da izbjegavam bilo kakvu doma?u radio stanicu koja vrti na?e prizvode.I ...neki moji kriti?ari najednom primjetiv?e da imam
nekako "svijetski" sound.Ako se sije?ate Slovenskog pjeva?a autora prije ho ho vremena (mislim da je Me?ek ili Ma?ek) njegova "Ljubav preko ?ice" navodno masterirana je u Londonu (valjda i snimana) i bila je primjer vrhunca produkcije.Poslje csam saznao da je to ra?eno u Tivoliju...1??

zvincic
11-05-2005, 08:49 PM
svIJEtski zvuk i balkanska gramatika :lol:

nije da se mene puno ti?e ali kad vec spominjemo svIJEtski...

idvi
12-05-2005, 07:39 PM
svIJEtski zvuk i balkanska gramatika :lol:

nije da se mene puno ti?e ali kad vec spominjemo svIJEtski...

Ispri?avam se na "gramatici" ali ponjelo me po?to smo svi dosta liberalni na ovom izvanredno CIVILIZIRANOM forumu gdje ne gledamo nitko nikome u zube.Jer da se to radi pa ?to bi onda na primjer tvom susjedu po?tovanom
(iskreno)Sandrobu trebalo raditi..!''
Ali to nije tema I JA SEBE u to ubrajam..! :oops: :oops: :oops: :oops:
pozdrav !(mali P)

PS.ispravio sam ono "raditi" usput pogle? kako Sandro pise svoju lokaciju..
kak to nisi primjetil :twisted: :twisted:

zvincic
12-05-2005, 07:50 PM
Ispri?avam se na "gramatici" ali ponjelo me po?to smo svi dosta liberalni na ovom izvanredno CIVILIZIRANOM forumu gdje ne gledamo nitko nikome u zube.Jer da se to radi pa ?to bi onda na primjer tvom susjedu po?tovanom
pozdrav !(mali P)

Ne treba Sandra spominjati posto on nema gramaticki neispravne postove. na stranu to sto koristi tradicionalno narjecje ;)

nije mi namjera vrijedjati (daleko od toga), ali malo bode u oci kad vidim ovako srocen post poput tvog i kad se sjetim koliko nepismenih imamo u drzavi, cak i na visokim pozicijama. to nije za smijati se vec za plakati.

ovim ti samo malo skrecem paznju ;)

poradi malo na koristenju kvacica i je/ije kombinacijama i ne dozvoli da te poNJese ponovo ;)

idvi
12-05-2005, 07:55 PM
Da nastavim temu.. mislim da ipak je stvar u uvu, normalno da je iskustvo nemjerjlivo u tome ali uvo je presudno.
Sjetio sam se starih Bitlsa mislim da je to bila "Get bek" da su upotrijebili
poklopac od lonca za jedan effekat, sa basom su se igrali itd i cuo sam
puno kolega da smatraju i u dana?nje vreme vrhunskom produkcijom..!
Poslu?ajte ako ju imate.To je ono ?ta sam htio kazati uvo...!

Dushan_S
13-05-2005, 05:10 AM
Malo sam tra?io na Google ime "Bob Ketz", ali od pdf-a njegove knjige "Mastering Audio" (koju je spomenuo Sandrob) ni traga ni glasa. Medjutim, na kompu imam neku knjigu od njega koja se zove "THE SECRET OF MASTERING", pa ako nekom treba postavi?u je na net i da?u vam link za skidanje.To je arhiva od nekih 100-tinak Mb? Cela knjiga? Jer u opticaju je i neka skra?ena free verzija od 20-ak stranica, ako se dobro se?am

milosjeftic
13-05-2005, 08:10 AM

Ja sam taj koji je slao. Odgovori su ti ve? ponu?eni prije mene.
?itaj malo Boba Katza ali ?isto informativno, jer nemoj mislit da ?e netko prodat svoj ?ivot, znanje iskustvo za 30-40 eura, kako bi mi to ?itali u ti?ini svoje sobe prije spavanja i sve nau?ili (mislim da sam ve? negdje ovo reako, al j****ga!, ponavljam se i starim- usput). To je samo u globalu generalizacija nekih ?injenica. Da se razumimo: ne podcjenjivam, sigurno je Bob ma?ak.
Kad sam vido kakvo ?kolovanje treba za to pro? (4-5 godina elektroakustike), i da mnogi iza toga nisu ba? ostali zdrave glave + iskustvo + tehnika........uh!

Da li nam mozes poslati kao mp3 snimak ( ili segment snimka ) pre i posle masteringa , da uporedimo ?

Color
13-05-2005, 10:41 AM
btw: ja bi ti jos prije priporuci david gibson - the art of mixing

...je na:

http://www.stefanobrondi.com/manuals.html :wink:

idvi
13-05-2005, 11:53 AM
pozdrav !(mali P)

Ne treba Sandra spominjati posto on nema gramaticki neispravne postove. na stranu to sto koristi tradicionalno narjecje ;)

nije mi namjera vrijedjati (daleko od toga), ali malo bode u oci kad vidim ovako srocen post poput tvog i kad se sjetim koliko nepismenih imamo u drzavi, cak i na visokim pozicijama. to nije za smijati se vec za plakati.

ovim ti samo malo skrecem paznju ;)

poradi malo na koristenju kvacica i je/ije kombinacijama i ne dozvoli da te poNJese ponovo ;)

...dvi pisme za novi album tedija spalata.
...kurciN..korcula...
...misliN da je postupak malo koNplicirani ...(posto on nema gramaticki neispravne..)
Mozda za tebe nije gramatika mala i velika slova ili mesto M=N ali u u skolama
je to bilo daleko veca greska nego ije/je,

Eto vidis govorimo narjecju koje JA postujem jer u mom zavicaju se govori
napr.."bijele lijepe mlijeke" i jos puno i puno "cudnih" rijeci .. makar i ja bih mogao
se praviti pametan pa da recimo pitam sta je to napr "koNpliciran" ilti malo gramatike
sta je to "korcula" koja je to stvar "tedija spalato" .Ako deli? packe mora? malo biti
i ....ma pustimo to.
Znam da sam jako jako slab u gramatici kao i u matematici ali VOLIM ovaj forum
jer stvarno uzivam UCITI i samo uciti iz njega pa ako mogu i nesto dati..!

OPROSTI, OPROSTI SANDRO sto sam tebe upleo u to ali znas moram nekako se obraniti
jer "zvincic" je stvarno neobjektivan a i sam nezna gramatiku pa mu preporucam neka malo pogleda"Word translator" pa ce vidjet interesantne kombinacije sa IJE.Napr imas SVIJETSKI i
SVJETSKI. Sta li bi tek njima uradio Zvincic! A evo i njegov vid demokracije..."poradi malo na koristenju kvacica i je/ije kombinacijama i ne dozvoli da te poNJese ponovo " znaci dok ne naucim "njegovu"gramatiku moram paziti da me ne ponese tako mi on naredjuje. :idea: :?: :?:

zvincic
13-05-2005, 04:06 PM
OPROSTI, OPROSTI SANDRO sto sam tebe upleo u to ali znas moram nekako se obraniti
jer "zvincic" je stvarno neobjektivan a i sam nezna gramatiku pa mu preporucam neka malo pogleda"Word translator" pa ce vidjet interesantne kombinacije sa IJE.Napr imas SVIJETSKI i
SVJETSKI. Sta li bi tek njima uradio Zvincic! A evo i njegov vid demokracije..."poradi malo na koristenju kvacica i je/ije kombinacijama i ne dozvoli da te poNJese ponovo " znaci dok ne naucim "njegovu"gramatiku moram paziti da me ne ponese tako mi on naredjuje. :idea: :?: :?:

uh, odustajem :oops:

nije ni cudo da je toliko nepismenih na ovim prostorima...

Nocni
13-05-2005, 04:21 PM
E i ti Zvincicu zapeo za gramatiku i pravopis. Ako cujes da se negdje moze zamjeniti 5 iz razlikovanja ? i ? za -2 iz masteringa javi mi, rado bih mijenjao. :)

idvi
13-05-2005, 08:16 PM
E i ti Zvincicu zapeo za gramatiku i pravopis. Ako cujes da se negdje moze zamjeniti 5 iz razlikovanja ? i ? za -2 iz masteringa javi mi, rado bih mijenjao. :)

Tako je Nocni i ja bi se vrlo rado mijenjao jer jos imam tvrdu jedinicu iz
mastera! A moja razmisljanja o masteru otisla u drugi plan a ja i dalje neznam ni ? /? a jos manje masterirati ispravno samo nakucavam i nakucavam.Ali jos sam ipak samo mladji punoljetnik!?? :twisted: :wink: :wink:
I dalje se necu truditi oko pravopisa samo..daj boze da nesto naucim u toj muzici...! :roll:

Mogli
14-05-2005, 06:53 PM
Ljudi, cujte pesmu od Lionel Richie - Do Ya (duet with Daniel Bindingfeld), i mozete odmah upasti u depresiju! Nema efekata,(ili mi se cini) sve suvo, a lepo...nemam reci! Cujte stvar!

idvi
18-05-2005, 05:42 AM
jos imam tvrdu jedinicu iz mastera! A moja razmisljanja o masteru otisla u drugi plan a ja i dalje neznam ni ? /? a jos manje masterirati ispravno samo nakucavam i nakucavam.Ali jos sam ipak samo mladji punoljetnik!?? :twisted: :wink: :wink:

http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?t=3695

Bices odlikas .

Hvala ..hvala zadovoljan bih bio sa dobrom dvojkom ili recimo +2 bar za sada! :idea: :idea: :shock: :shock:

Zid
18-05-2005, 07:55 AM
Hajde da ne otvaram novu temu trazit cu ovde savjete..slozio sam par taktova i malo se igram(vjezbam) i experimentisem..Interesuje me kakav je bubanj,sta mu fali,bas..itd

http://edo.kljuc.info/test1.mp3

http://edo.kljuc.info/test.wav

milosjeftic
18-05-2005, 09:38 AM
Hajde da ne otvaram novu temu trazit cu ovde savjete..slozio sam par taktova i malo se igram(vjezbam) i experimentisem..Interesuje me kakav je bubanj,sta mu fali,bas..itd

http://edo.kljuc.info/test.wav

Ne mogu da je skinem . Posalji mi na mail mp3 ili .wav ako nije prevelik .

Zid
18-05-2005, 11:16 AM
Evo Milose i mp3...nije velik fajl.. :wink:

milosjeftic
21-05-2005, 03:32 PM
Ok. Upravo ga skidam ...

MilTon
22-05-2005, 07:50 AM
Zid, evo mojih sugestija:
-fali cvrstina, srednji opseg bi ti tu pomogao. Pokusaj da na dobos stavis Quadra Fuzz, pa dodaj donje srednje. Quadra Fuzz j... kevu kao "podebljavac" nekih instrumenata, mnogo bolje od EQ.
-mnogo svetao i tanak dobos
-gitara bi mogla biti malo cvrsca, kao i noga, ali sto se noge tice to je stvar ukusa. Cini mi se da ti noga tacku baca malo vise na levo.
-lepo obojena gitara, lep efekat.
Stvar obecava! Samo napred!

Zid
23-05-2005, 09:19 AM
Hvala na savjetima...nastavljam sa radom pa se cujemo.. :wink:

MilTon
23-05-2005, 07:46 PM
Naprotiv! Kompresor upotrebljavaj sto vise u miksu. Moj subjektivni stav. Izbegavaj previse EQ.

Eon
24-05-2005, 07:54 AM
Neka koristi koliko mu cega streba ali da bude obazriv, ne mozes reci treba malo reverba jer mu je mozda mix suv pa ga treba produbiti.

Zid, koristi kompresore na svakom kanalu ako vidis peakove, ako zelis da istaknes neki instrument slobodno spusti treshold pa ga malo zakucaj sa ratiom i pojacaj gain, zvuk ce ti biti u usima a ne u monitorima. Samo sto ce ti dinamika spasti na jad i bedu ali nema veze, imaces moderan mix.

alfom
24-05-2005, 12:39 PM
Subjektivni stavovi u neapstrakciji kakva je muzicka produkcija odn. rad sa opipljivim alatima?????????

Freaky
20-07-2005, 01:02 AM
daj bre ljudi manite se jednom tog masteringa i ostavite taj posao profesionalcima: http://www.geocities.com/pro_deuce05/index.html . 19 dolara za pesmu - jebiga sve ima svoju cenu

Freaky
20-07-2005, 01:03 AM
mada ako se malo nabedjus sa tipom verovatno bi mogo i da padne dogovor tipa mastering celog albuma za dve gajbe jelena :)))

zvincic
20-07-2005, 01:05 AM
daj bre ljudi manite se jednom tog masteringa i ostavite taj posao profesionalcima: http://www.geocities.com/pro_deuce05/index.html . 19 dolara za pesmu - jebiga sve ima svoju cenu

hm, s obzirom na cijenu i na web (geocities? mora da se salis!) ne bih bas rekao da puca od profesionalizma....dapace, dam ruku u vatru da pola ljudi sa ovog foruma napravi bolji mastering.

puRe
20-07-2005, 01:17 AM
:rotfl:

zvincic
20-07-2005, 01:18 AM
mada ako se malo nabedjus sa tipom verovatno bi mogo i da padne dogovor tipa mastering celog albuma za dve gajbe jelena :)))

aha, zajebajes se :D:D:D:rotfl::rotfl:

btw. probaj da zamislis kakav bi to bio master nakon dvije gajbe :D

Gianfranco
20-07-2005, 07:25 AM
hahahaha :rotfl:

Arthur
21-07-2005, 12:35 AM
odlican! ;)