View Full Version : STYLUS instalacija (MAGIJA, softw. GREMLINI ILI ... !?)
TOLJAGA
13-05-2004, 01:19 AM
:?: Prilikom instalacije prvog diska, na samom kraju, prijavljuje gre?ku "aplikacije za spajanje"(njegovog Velikog 3Gb fajla). Ne zahtjeva CD 2. Nudi samo izlazak iz instalacije.
E sad dolazi interesantan dio. Kod druga na jako sli?noj konfiguraciji ovakav problem se uop?te ne pojavljuje i ?itava intalacija UVJEK zavr?i kako treba.
?ta bi mogao biti problem? :?:
Pojasni malo problem. Da ti ne prikazuje ono cuvenu Xp boljku za CD tj. (continue, try again i cancel).. tj. ono s*anje koje ti daje do znanja da treba da ubacis neki "pravi" disk u drive... Ako je to, samo ignorises, ako ne, ne znam....
TOLJAGA
13-05-2004, 01:25 AM
Isto je i na W98 (probao vi?e puta). Znam na ?ta misli? :? Ne mo?e da se ignori?e. Kod druga mo?e. :cry:
hmmm... mogu samo da nagadjam... mozda ne procita cd kako treba (tj. mozda citac pobrlja).. koji ti je vst host, u cemu radis ?
TOLJAGA
13-05-2004, 01:32 AM
Logic 5.5.0
Isto kao i na ra?unaru na kojem instalacija ide bez probl.
gorjan
13-05-2004, 01:35 AM
De barem smanji oljaga na mala slova ovako ti nick izgleda zaista ko toljaga :D
TOLJAGA
13-05-2004, 01:39 AM
Nije ni do CD-a.
" Its a kind of magic... :?: :?: :?:
Nemam pojma. Probo sam i na silu. Sa Harda na hard,ali d?aba kad Win ima svoje opet... pa prijavljuje gresku prilikom podizanja(kao VST u okviru Logic-a) Iako ga naravno vidi. Ali ne vidi 3Gb fajl.
TOLJAGA
13-05-2004, 01:45 AM
A evo ga i ON.
Da to je ON. Drug(veliko D) koji ima sre?e sa instalacijom istog.(No Gremlins included...)
Pomagajte ljudi! :!:
gorjan
13-05-2004, 01:51 AM
Da to je ON. Drug(veliko D)
ta vremena su davno prosla, za tebe gospodin, sa velikim G :D
TOLJAGA
13-05-2004, 01:57 AM
Ma kaki. Bi?e? Gospodin, kad Izda?... :wink:
Nego, ne skre?i sa teme.
Jako si neozbiljan ?lan ove zajednice mogu ti re?i... :twisted:
STYLUS :!: :!: :!:
Ahaaaa... a da ti nije XP u Fat32 umesto u NTFS ?
idekius
13-05-2004, 03:18 AM
:?: Prilikom instalacije prvog diska, na samom kraju, prijavljuje gre?ku "aplikacije za spajanje"(njegovog Velikog 3Gb fajla). Ne zahtjeva CD 2. Nudi samo izlazak iz instalacije.
E sad dolazi interesantan dio. Kod druga na jako sli?noj konfiguraciji ovakav problem se uop?te ne pojavljuje i ?itava intalacija UVJEK zavr?i kako treba.
Napravi image diskova u Neru, instaliraj Nero Virtual Drive, ubacuj u njega image po image i instaliraj tako. To pali 100 %. Ili ti nije neki disk narezan kako treba, ili te citac malo zeza...
imao sam i ja isti problem....pravi image i resenje je tu
u pitanju je citac 95% :!: :!: :!:
TOLJAGA
13-05-2004, 12:36 PM
Hvala ljudi, proba?u i to sa Nerom.
Mada... probao sam ve? sa Teac, ASUS i LG. Sve reza?i - ipak su za ?itanje oni kvalitetniji od obi?nih playera. Ina?e
NIKAD ni sa Teacom ni sa LG mi se nije desilo do sada da nekakav disk ne pro?ita pa makar bio izgreban ?estoko.
Nije ni do diskova. Imam dve kopije. Kod prijatelja i prvu i drugu ?ita jako star Teac bez problema(naravno XP javi onu klasiku, ali uz ignorisanje instalacija se nastavlja).
Odgovor za XP: Na NTFS je naravno, s tim da je na D: particiji.
Proba?u ovo sa Nerom pa ?emo vidjeti radi li.
:arrow:
Napravi image diskova u Neru, instaliraj Nero Virtual Drive, ubacuj u njega image po image i instaliraj tako. To pali 100 %. Ili ti nije neki disk narezan kako treba, ili te citac malo zeza...
tako treba ;)
SandRob
13-05-2004, 03:31 PM
ako ti prijatelj ima dvd przac neka ti sprzi stylus.dat. onda ga stavi na hard, instaliraj samo dll od stylusa i sa spectramove (http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/Spectrasonics%20-%20SpectraMove.rar) mu asociraj stylus.dat :roll:
ako ni ovo ne upali. pokusaj toljagom ;)
TOLJAGA
15-05-2004, 01:30 AM
:D :D :D ALELUJA!!! :D :D :D
Rje?enje na neo?ekivan na?in.
Prvo da se zahvalim SandRobu kao i drugima na pomo?i!
?im sam ugledao "spectramove" sjetio sam se da mi je neko pri?ao o postojanju takvog program?i?a i rekoh sebi: Eto rje?enja!
Ali ovaj ne napravi ba? ni?ta. Odnosno,nudio je samo :MOVE ali nije mogao otvoriti putanju do fajla kako bi poslije ponudio Finish.
Ba? ni?ta! (U svakom slu?aju SandRob ima? pivu od Toljage ako svrati? u ove krajeve ili ja mo?da ve? na ljeto si?em do Jadrana pa te po?astim za trud. Bevanda? Gemischt?)
Ono sa Nerom mi se nije dalo radit, jer sam ve? imao na hardu "stylus.dat" kopiran sa harda od frenda, te sam sa istim izvodio svakakve ludorije ali nista nije palilo. Bila mi je potrebna ba? ta prepravka u reg.. No nije palilo.
I onda onako bezveze... ajd probam da ga metnem u "Stylus Data" gdje se po pravilu i trebao na kraju na?i. I GLE: Otvorih ga pod Logic-om! Prosto nisam vjerovao o?ima. Pa da vas nela?em; sigurno 4 sata neprekidno isprobavao sam loopove&resto ?to su ljudi napravili.
Stra?na stvar!
THE HAPPY-END :?:
TOOO. Jos jedan LAP-ovac !!! :D
TOLJAGA
15-05-2004, 02:34 AM
TOOO. Jos jedan LAP-ovac !!! :D
LAP-ovac???
Expliciraj mi to malo...
Logic Audio Platinum - ovac.. jel jasnije ? ;)
btw. Godfater soundtrack je najjaci na svetu... morao sam da kazem... :oops:
TOLJAGA
15-05-2004, 02:55 AM
:) Ja sam mislio da su uglavnom svi LAP-ovci ovdje! Ali poslije du?eg ?unjanja unaokolo... Ima nas raznih. :wink:
A za Godfather-a...
Najja?i u mnogim stvarima. :roll:
"Sve je dobro, ?to se dobro...ispe?e." :idea:
SandRob
15-05-2004, 07:47 AM
:idea: evo ti drugo rjesenje. (za ubuduce) :idea:
kreni sa instalacijom staylusa. neka instalira dll i kad krene instalirat soundove, naprasito izvadi cd iz rom-a i prekini instalaciju.
sad nadji 'stylus data' folder i u njega stavi onaj prijateljev ispravan stylus.dat file.
eto, sad mora radit :roll:
jesan zasluzi jedan caj s mlikon? :wink:
TOLJAGA
15-05-2004, 06:07 PM
SandRob
Poslao: Sub Maj 15, 2004 7:47 am
--------------------------------------------------------------------------------
evo ti drugo rjesenje. (za ubuduce)
kreni sa instalacijom staylusa. neka instalira dll i kad krene instalirat soundove, naprasito izvadi cd iz rom-a i prekini instalaciju.
sad nadji 'stylus data' folder i u njega stavi onaj prijateljev ispravan stylus.dat file.
eto, sad mora radit
jesan zasluzi jedan caj s mlikon?
Ma naravno da jesi. :lol: Samo rici di i kade?
Bio sam ti na sajtu od studija - jako lijepo i originalno ura?en sajt. Za svaku pohvalu. A za stvari da ne pri?am :D :D :D
Gaestarbeiter-sku "Gute Nacht" pu?tam svojima ku?i svaki dan(ve?e) maltene. Da stvar bude ve?a, govore njema?ki, pa im ono do?e ba? extra... :D Skin'o sam sve tri sa sajta. Ima li gdje da se kupi CD(u ZG mo?da?)
Ina?e, ?to se ti?e problema sa STYLUSom, rje?io sam upravo tako jo? nekdan, ali hvala na brizi(Ma ?ta Hvala veli?! - ?aj mi s mlikom daj! :lol: )
Ma fercera sad ki zmaj!
:D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.