View Full Version : ccc...Creamware...
...sada naplacuje prebacivanje kljuceva...
http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?topic=12625&forum=10&61
SandRob
11-05-2004, 07:10 PM
:shock: popizdili su skroz!
pa jebate, ja nemogu prodat pluginove za trecinu cijene, a jos cu njima davat 'proviziju'?
ma, bolesnici debilni :evil:
Danas sam se slucajno sreo sa jednim likom u gradu so radi u Artistu i kaze da je bio na Frankfurtskom(jedva napisa) sajmu i kaze da je TC bio najjaci sto se posete tice kao i korg i jos neke hard spravice.
Pored toga rekao mi je da je CW bio kao sacica jada u svemu tome opet vezano za posecenost :cry: :cry: :cry:
A ovo sto su poceli naplacivati im je ona stara
jedite govna mi smo sampinjoni
aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :shock: :shock: :shock: kakvi idijoti, za ne poverovati
idekius
12-05-2004, 12:40 AM
Ma ja lepo kazem da njihove plug-inse ne vredi kupovati. Da nemam flekicu, mozda bih i ja prezalio kintu za po neki plug-ins, ali ovako.... mnogo bih morao da izgubim da bi mi proradilo par kupljenih stvarcica...
SandRob
12-05-2004, 07:26 AM
Ma ja lepo kazem da njihove plug-inse ne vredi kupovati. Da nemam flekicu, mozda bih i ja prezalio kintu za po neki plug-ins, ali ovako.... mnogo bih morao da izgubim da bi mi proradilo par kupljenih stvarcica...
sve u svoje vrime. ja ne zalin ni pare sto san ulozi u cw devicese, ali otkad san uze uad i tc, promini san koncepciju rada i pulsara ne koristin na nacin ko sto san ga koristi prije.
to ne znaci da su creamwareovi devicesi losi. dapace.
cinjenica da niko od nas ne koristi xtc govori koliko je creamwareov koncept genijalan. :!: :?:
sto se tice same usporedbe pulsara, uad-a i powercorea ipak cw ima neuporedivo vise za pokazat i nikako tc i uad-ov stand ne moze bit zanimljiviji od creamwareovega.
problem je samo sto cw stagnira i vec dva sajma zaredom nemas nista novo za vidit.
powercore je da neke male inovacije, ali se on po kvaliteti vecine devicesa ne moze mirit sa uado-om.
uad daje devicese na kapaljku (jos nisu izbacili multyband comp i neki instrument), ali kod njega nema kompromisa.
sve sto izbaci je vrhunsko.
tc ima vrhunske jeke, ali su mu dynamicki efekti smisni u odnosu na cw a pogotovo uad.
mislin da je najveci problem cw-a u njeovom egu i megalomaniji.
politika in je u kurcu.
Mislim da je TC odradio puno vise stvari od samog Powercora i da im to nije najjaci adut.
Pogledaj sajt koji verovatno i pratis cesto ali eto ja ne pa sam se iznenadio kolicinom stvarcica koje imaju
http://www.tcelectronic.com/
Ovaj mastering 6000 mi se dopada
MilTon
12-05-2004, 08:24 PM
Sandro,
Zar je Sony Inflator za TC Powercore los? Zar je los X3? Zar je los 247c? Meni to bas nije smesno u odnosu na UAD-a, kao sto ti kazes... Na primer meni na vokalu mnogo bolje zvuci TC 247c od UAD-a. Zamisli jos da imamo Sony dynamics? Pa VLsound.... Ne bih se ja bas kladio na UAD-a. Da ne bude zabune, koristim obe kartice, ali ne mogu reci da UAD izbacuje samo vrhunske efekte a TC ne. A sto se tice Creamware, mislim da su SPL Transient Designer, Optimaster i PsyQ, onaj beli graficki eq, Vinco, pri vrhu top liste najboljih efekata. Ja i dalje koristim sve od ova tri razlicita sveta. Nije mi jasno sto si se odrekao Optimastera, na primer?
Pozdrav!
SandRob
12-05-2004, 10:57 PM
Sandro,
Zar je Sony Inflator za TC Powercore los? Zar je los X3? Zar je los 247c? Meni to bas nije smesno u odnosu na UAD-a, kao sto ti kazes... Na primer meni na vokalu mnogo bolje zvuci TC 247c od UAD-a. Zamisli jos da imamo Sony dynamics? Pa VLsound.... Ne bih se ja bas kladio na UAD-a. Da ne bude zabune, koristim obe kartice, ali ne mogu reci da UAD izbacuje samo vrhunske efekte a TC ne. A sto se tice Creamware, mislim da su SPL Transient Designer, Optimaster i PsyQ, onaj beli graficki eq, Vinco, pri vrhu top liste najboljih efekata. Ja i dalje koristim sve od ova tri razlicita sveta. Nije mi jasno sto si se odrekao Optimastera, na primer?
Pozdrav!
optimaster je sigurno jedan od najboljih multibandova, ali ja ne koristin uopce multibandove, tako da ne koristin ni x3.
transcient designer i psyq su unikatni pluginovi i nemaju konkurencije.
masterverb pro se moze mirit sa najboljim jekama.
celmov bluesman je vrhinski gutar amp simultor, o synthovima da ne govorin.
onaj 'beli graficki eq' san bas veceras ubaci u default pulsarov projekt. ima san neke probleme u monitoringu, pa san uz pomoc behringerovega analizatora i eq-a popravi stvar.
sa powercoreovim kompresorima san prilicno razocaran. po meni se nemogu mirit ni sa wavesima a kamoli sa uadom ili jednim sonalksisom.
247c koristin i to je najbolji powercoreov comp (od onih koje znan i koje san prova), ali ja vise volim uadov 1176ln (i vinco mi je drazi). medjutim, powercore nema spravice poput la2a, pulteca, pulteca pro, fairchilda, rs-1... sa kojima san toliko odusevljen da san zbog toga (priznajen) pretjera u kritici powercorea. :oops:
za rec pravo, i onaj tubifex je strasna spravica. sigurno je bolji od nigela :wink:
i ja koristin blagodati sve 3 kartice :)
bdw: sto je to VLsound?
... ima san neke probleme u monitoringu, pa san uz pomoc behringerovega analizatora i eq-a popravi stvar...
Prijatelju! Pa ti su lud!
Koliko si vec novaca spicio u raznorazne efekte a da jos imas monitoring koji se treba korigirati...pa nemoj tako!
Jos onda kad sam bio kod tebe rekao sam ti da ti monitoring malo sepa za ostalom opremom. Znam ja to da si se sasvim naviknuo i sve to, al ja ti garantiram da cim poslusas duze od tri dana (radna, znaci puno sati) neki ozbiljan monitoring promijenit ces misljenje. Ja sam u zadnjih mjesec dana preslusao brdo monitora jer studio di sam sad uzima na testiranje razne sustave dok ne odaberu koji ce kupit, i vjeruj mi na rijec da se s dobrim monitoringom preporodis. A da ti ne pricam kako tek zvuce kombinacije s subwooferom!
Cim ti moras korigirati na eq-u svoj monitoring to ne valja. Mozes sto godina namjestat eq na izlazu ali nikad neces dobit ravnu karakteristiku. Mani se toga. Investiraj u pravi monitoring!
SandRob
13-05-2004, 08:27 AM
... ima san neke probleme u monitoringu, pa san uz pomoc behringerovega analizatora i eq-a popravi stvar...
Prijatelju! Pa ti su lud!
Koliko si vec novaca spicio u raznorazne efekte a da jos imas monitoring koji se treba korigirati...pa nemoj tako!
Jos onda kad sam bio kod tebe rekao sam ti da ti monitoring malo sepa za ostalom opremom. Znam ja to da si se sasvim naviknuo i sve to, al ja ti garantiram da cim poslusas duze od tri dana (radna, znaci puno sati) neki ozbiljan monitoring promijenit ces misljenje. Ja sam u zadnjih mjesec dana preslusao brdo monitora jer studio di sam sad uzima na testiranje razne sustave dok ne odaberu koji ce kupit, i vjeruj mi na rijec da se s dobrim monitoringom preporodis. A da ti ne pricam kako tek zvuce kombinacije s subwooferom!
Cim ti moras korigirati na eq-u svoj monitoring to ne valja. Mozes sto godina namjestat eq na izlazu ali nikad neces dobit ravnu karakteristiku. Mani se toga. Investiraj u pravi monitoring!
ma, napravi san vrlo male intervencije. malo san podignu 160hz i maaalo spusti 630hz. covijek koji mi je to radi tvrdi da to nije do samih monitora, nego do prostora i da bi ima isti problem bez obzira koje kutije stavi.
vec duze vrimena razmisljan o novim monitorima, ali me je darko iz sibenika ogovori.
on ima potpuno iste kutije i pojacalo ko ja i nakon odredjenog vrimena dosa je u slicne dvojbe da uzme nesto 'bolje'.
poni je svoje kutije u nekoliko studija i usporedi sa vrhunskim serijskim monitorima i na kraju je odluci da ih nece minjat.
znas ga, pitaj ga?! :wink:
a koje ustvari ti kutije imas i koje pojacalo?
SandRob
13-05-2004, 10:48 AM
prvo slusanje mi je jbl pro3. (ista kutija ko control 1 samo je visokotonac drukciji)
a drugo mi je handmade sa rcf konponentama i kvalitetno handmade pojacalo 'logic sound' od branka baricica.
Ma svaka cast Darku Kalogjeri, al ja se ne slazem!
Kao prvo, nije tvoja prostorija losa tako da ne vjerujem da su izoblicenja u akustici tako drasticna. Prije bi rekao da je to do monitora.
Druga stvar je to sto ti sad namjestas frekvencijsku karakteristiku slusanja a to ti je tek vrh sante leda! U nekim normalnim situacijama podrazumjeva se da ti je frekvencijska karakteristika ravna i da s njom nema problema, a gleda se brzina reagiranja pojedinih monitora, definicija, imaging i te ostale kategorije. O tome kod tebe nema price jer ti ni onaj osnovni uvjet nije zadovoljen.
Meni se kod tebe cinilo onda kad sam bio da ti u visokim frekvencijama fali definicije. Nije to nikakav problem s EQom, frekvencijskom karakteristikom monitora, nego s gustocom. Falilo mi je preciznosti. To je apsolutno do monitora. Nikakvi EQi ne pomazu.
Na nista te ne prisiljavam, ali razmisli malo o nekim drugim opcijama. Preporodit ces se!
meni se cinilo da je i sama prostorija jako "ziva" i da bi mozda za pocetak bilo pametno malo je umrtviti. Nisu losi Sandrovi zvucnici, ali ja ih ne bih uzeo za referencu. Sam subwoofer uparen s njima tesko bi promjenio stvari na bolje. Ipak, Sandrov sound je stvarno jako dobar sto znaci da poznaje svoje kutije.
ja bih se malo pozabavio prostorijom i mozda samom polozajem kutija koje su mozda obzirom na svoju velicinu predaleko od sweet spota.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.