View Full Version : Midi keyboard & Terattec PHASE 22
nixylive
11-05-2004, 04:33 AM
Moze mala pomoc. Rece mi Purator da u bg-u mogu da kupim M-adudio Radium61 midi keyboard u nekoj prodavnici, ali ne znam mogu li naci Terattec PHASE 22 ili 28. Planiram da dodjem i kupim to pa da pocnem nesto ozbiljno sa muzikom.
Usput. Puratore, kako se bese zove ona radnja gde ima M-audio Radium61.
prodavnica se zove Lyra Style
http://www.lyrastyle.co.yu/
Pa Nixy, odsek ove firme (Lyra Style) imas i u Nisu!
nixylive
11-05-2004, 07:23 PM
O AVaX. Vratio si se:) Hvala na informacijama. Evo malo sam pogledao na sajtu i video gde se nalaze u Nisu. Nadam se da nece samo da povecaju cenu zbog troskova transporta kao sto su mi u jednoj prodavnici muzicke opreme povecali cenu za 80? zbog transporta iz Beograda :?
Samo ovde nigde ne pise cena. Moracu licno da im pisem.
Ne mogu da se odlucim izmedju dole navedenih zvucnih kartica jer nemam pojma o njima pa bih zamolio za vas savet
M-AUDIO
-delta 1010
-delta 1010lt
-delta410
-OmniStudio
-Delta 66
-Audiophile
-revolution 7.1
-SonicaTheatre
Valja li neka ili da trazim Terattec PHASE 22.
M-AUDIO
-delta 1010
-delta 1010lt
-delta410
-OmniStudio
-Delta 66
-Audiophile
-revolution 7.1
-SonicaTheatre
ove poslednje dve izbaci sa liste posto one nemaju ni najbazicniju podrsku za ASIO (ako se dobro secam mozda i gresim, svejedno su sranje)...
Delta 1010 i 1010lt su ti karte sa puno ulaza/izlaza sto pretpostavljam da tebi ne trebam.
isto vazi i za Deltu 66...
od navedenih najbolji izbor za nekoga ko tek pocinje da se bavi ovim je Audiophile koga mozes naci za nesto vise od 150 evra...
milos
13-05-2004, 03:37 PM
Radium 61 cak nema velocity,uzmi evolution mk461c.
Sto se tice kartice,Purator ti je dobro rekao,uzmi m audio audiophila mada jos razmotri i emu 1212m.Veruj mi,istrazivao sam na internetu koji je najbolji kontroler za te pare i dosao sam na zakljucak da je u toj klasi definitivno najbolji evolution mk 461c.Edirolove dirke i knobovi kao da su sastavni deo neke igracke a ne kontrolera,radium nema velocity,a evolution ima najvise kontrola,najfinije dirke i jos je metaliziran,a cak je jeftiniji od prethodna dva navedena.Cena mu je 235 EUR.
nixylive
13-05-2004, 05:02 PM
Radium je 200? mada ako nema velocity onda je to velika mana. Velocity je ono na udarac dirke da daje jaci i slablji ton kao kod klavira. To moze valjda da se ukljucuje i iskljucuje po zelji. Interesuje me zbog pravljenja ritma, jer kao sto rece Purator, smetace velocity tako da je pozeljno da moze da se iskljucuje.
Ja sam odvojio 400? za klavijature i zvucnu i sve u tom rangu mogu da kupim, samo da li cu naci te klavijature to je problem.
Ima li jos neko neki predlog. A taman sam naso radium, sto mi niste ranije rekli da nema velocity :( :wink:
Pozdrav.
milos
13-05-2004, 06:38 PM
Veruj mi da je evolution mk461c sa audiophilom 2496 najbolja moguca solucija koja postoji i ti se uklapas u nju sa 400 EUR.mk461 c ne samo da ima velocity,nego i 10 velocity krivina,12 potenciometara, 9 slajdera, a sa leve strane imas tzv. entry pad za lako podesavanje preseta.Povezes ga preko usb-a i on vec radi.Ja cu ga takodje uzeti.Imaju ga u skymusicu samo neznam koliko kosta.Ako saznas javi mi.
P.S Da li imas Zoolook od Jarre-a.Ako imas poslusaj 4 kompoziciju tj. wooloomooloo na 2:22 do 2:25 i reci mi da li cujes nesto na srpskom jeziku(ja znam sta je ,a ti treba da mi to afirmises)?
nixylive
13-05-2004, 07:20 PM
A dal to ima sigurno u Skmusic. Postaje smorno vise da jurim tamo ovamo. U ovim muzickim radnjama u Nisu sve mrzi da se potrude za nesto sto je manje ispod 1000?. Sto ja to ne volim. Ako je prodavac treba da bude usluzan za sve, a ne samo od onoga od cega ima najvecu korist.
Solozabal
13-05-2004, 07:25 PM
Zna li netko mozda koja je razlika izmedju Terattec PHASE 22 i Audiophile 2496?
nixylive
14-05-2004, 07:08 AM
Zna li netko mozda koja je razlika izmedju Terattec PHASE 22 i Audiophile 2496?
Moze i mene zanima razlika.
I zanima me jos nesto. Jel bolje da kartica ima ono 96 khz ili 192 i jel bolje 24 bit ili 32 bit. Objasnite neupucenom coveku da se ne zajebe pri kupovini :)
Hvala.
nixylive
14-05-2004, 07:13 AM
Ima li neka razlika u dirkama.Bas uporedjujem Radium 61 i evolution mk461c i kao da su drugacije dirke. Cini mi se da su dirke kod evolution mk461c malo duze i uze. Jel moguce to il se meni pricinjava jer nisam spavao celu noc:)
nixylive
14-05-2004, 07:31 AM
Sta mislis o ovoj varijaciji
http://www.skymusic.co.yu/muzicki_instrumenti/klavijature/mk361.php
evolution MK361C
milos
14-05-2004, 08:25 AM
Slusam Jarre-a i Vangelisa od malih nogu.Kako bi inace primetio taj mali detalj na zoolooku.Imas li nekih koncerata na divx-u ili vhs-u.Ja imam na divxu Oxygen in Moscow.Steta sto je Jarre u poslednjih nekoliko godina prolupao.To je zapoceo sa albumom session 2000,pa Metamorphoses i na kraju Geometry of love.Izasao je i novi album Les Granges Brulees sto je radio jos pre Oxygena ali nije nista ozbiljno jer je to radio za film.
Sto se tice kontrolera savetujem ti kombinaciju slajdera i potenciometara a ne varijantu sa cistim potenciometrima kao sto je mk361c,zbog toga kada treba da napravis neku modulaciju koju si zamislio(ili mix) jednim potezom ruke pomeris nekoliko slajdera sto sa potenciometrima ne mozes jer ipak nisi Siva pa da imas mnogo ruku da zavrces potenciometre.Na M audiovom sajtu imas neki poduzi video klip.Zove se nammroundup 04 gde se prikazuje citava paleta proizvoda pa cak i evolution mk461c i keystation pro 88 jer je pre jedno pola godina m audio kupio evolutiona.Cuo si za yamahu cs80.,e pa Arturia je izdala softversku verziju tog sintisajzera a on se u potpunosti kontrolise preko slajdera,sto je jos jedan razlog da uzmes klavijaturu mk461c.Mk361c nema entry pad,a to ti je ono sa leve strane kod mk461c(Ako nemas sliku mk461c idi na sajt www.evolution.co.uk i videces gore u meniju press releases ili nesto slicno.Kada ti se otvori nova stranica skroluj nadole tamo su ti slike.).
Mislim da su full size dirke kod svih klavijatura ukljucujuci i radiuma 61 i mk 461c istih dimenzija.
Da imas para najtoplije bi ti preporucio novation remote 61 koji jos nije izasao i cija ce cena biti oko 600 EUR.Ovako mislim da je ipak najbolja solucija mk461c.
milos
18-05-2004, 03:49 PM
Pravo da vam kazem ne znam u cemu je razlika.Mozda audiophile ima bolji zvuk od terrateca a mozda ne.Ipak mnogo njih hvali audiophila i kazu da je proverena varijanta,ima odlican zvuk ,malu latenciju i dsp chip.Nikola sto se tice tvog pitanja za bitazu,mislim da ne postoji 32 bitne kartice,vec samo 24-bitne.a 96khz je otimalno za home studio.Medjutim privlacan je emu 1212m jer ima 192 KHz i to konvertore sa digidesign pro toolsa (najbolji konvertori).Raspitaj se za emua.
STUDIOTON
23-05-2004, 07:59 AM
Ako mozete da birate izmedju audiophila i terrateca bez razmisljanja se odlucite za terratec , a ako se dvoumite izmedju terratec-a i emu 1212 bez razmisljanja uzmite emu 1212 ..
Inace EMU 1212 , 1820 i njihove serije M su trenutno najbolja ponuda na trzistu digitalnih audio sistema , u svemu izuzetne a cene :P zanemarljive u odnosu na kvalitet hardvera i softwera koji se moze porediti sa kartama od preko 1000 eura
*Posto sam jedini korisnik EMU 1820 u Srbiji mislim da jedini kod nas mogu dati pravi i objektivan sud o ovim kartama ..
CENE:
Emu 1212M - 220 eur
EMU1820 - 400 eur
EMU 1820M - 500 eur
EMULATOR X UPGRADE(samo za 1820 jer se ovaj soft uz 1212 dobija) - 100 eur (inace ovo je najbolji soft sempler ikada napravljen ..)
Boskovic
23-05-2004, 02:39 PM
Pravo da vam kazem ne znam u cemu je razlika.Mozda audiophile ima bolji zvuk od terrateca a mozda ne.Ipak mnogo njih hvali audiophila i kazu da je proverena varijanta,ima odlican zvuk ,malu latenciju i dsp chip.
Audiophile nema DSP chip.
Pravo da vam kazem ne znam u cemu je razlika.Mozda audiophile ima bolji zvuk od terrateca a mozda ne.Ipak mnogo njih hvali audiophila i kazu da je proverena varijanta,ima odlican zvuk ,malu latenciju i dsp chip.
Audiophile nema DSP chip.
ima samo se ne upotrebljava kao kod Creamwarea za procesing i pluginove...
STUDIOTON
28-05-2004, 06:04 PM
izvinjavam se sto nisam mogao brze odgovoriti ..
-Kao prvo hteo bih reci da se retko pojavim na ovom forumu ali uvek rado .. Sto se tice oglasavanja u malim oglasima ovde kod vas to je bilo koliko vidim samo 2 puta .. Prvi put kada sam prodavao terratec karticu posle koje sam koristio RME i takodje prodao .. to vas je sigurno navelo na to da pomislite da pokusavam da trgujem kartama ali ja nisam trgovac vec sam bio korisnik tih karti ali mi ipak nisu odgovarale zbog malog broja I/O.Obe kartice su bile izuzetne ..
***TERRATEC PHASE serija je niz od nekoliko modela medjusobno slicne hardverske pa i softwerske gradje gde se visina cene odredivala u broju I/O .. Po meni najzahvalinija je PHASE 22 (Ja sam koristio PHASE 28 koja se od 22 razlikovala izsklucivo u I/O)koja ima balansirana 2 in i 2 out-a i radi na sada vec standardnom modu 24/96(PHASE 28 24/192/8/O/2/I).. Isto sam citao na forumima da terratec ima slabu tehnicku podrsku sto uopste nije tacno .. kvalitet ASIO drajvera je na zavidnom nivou i latencija dostize cak do 0.7ms sto je i vise nego dovoljno .. Moram napomenuti da se terratec uopste vodio kao poluprofesionalna karta ali ja zaista ne vidim razliku u kvalitetu snimanja .. sada koristim EMU o kojoj cu posle nesto vise reci ali da li ja snimao na terratecu.RME-u ili EMU meni je finalan zvuk i produkcija uvek ista .. Uopste nije bitno da li neko koristi Audigy ili Pulsara vec je bitna sposobnost snimatelja i producenta .. Mozda se neko ne slozi sa mnom ali verujte da je tako i to nije moja teorija vec realnost .. Ono sto se dobija je brzina i komotnost u radu .. TERRATEC PHASE 22 kosta neverovatnih 120 eur i to je cini najjeftinijom dobrom karticom na trzistu .. zasto se ne kupuju te kartice!? Pa zato sto smo svi navilkli na to da je samo skupo dobro .. Bitno je da mi imamo Pulsar II koji kosta 1000 eura a nije bitno to sto necemo nikada koristiti ni 20% mogucnosti te karte jer ako je hocemo upotrebiti u potpunosti e onda treba dodatna oprema ,pare(skoro svaki plug i efekat koji valja se u CW placa) .. ne bih da davim sa ovom pricom jer to nista nije novo.. Znaci ako radite arr i pravite svoj atelje slobodno kupite terratec-a mnogo je dobra karta ..
***Kao sto rekoh kupio sam EMU 1820 i trenutno je koliko ja znam imam samo ja a kupio sam je iz mnogo razloga .. Uz EMU dobijate PCI kartu EMU 1010 koja se preko EDI kabla povezuje sa externim delom EMU AUDIO DOCK .. Dobijate normalno sve potrebne stvari,drajvere i EMU PATCH MIX DSP koji je najvazniji u svemu .. sva podesavanja idu preko mixera , znaci karta bez ovog softwera ne radi .. nesto kao kod CW karti ..
Na E-MU karti se nalaze profesionalni Pro Tools HD 192 konvertori (u testima trenutno najbolji na svetu)+Hi-Z mic preamp .. Analogno Karta pored 2 MIC inputa ima 6 balansiranih odlicnih inputa tako da mu to dodje 8 in-a i 8 takodje balansiranih out-a .. U paketu dobijate EMU-ove DSP efekte oko 500 preseta fantasticnih efekata .. sve je medjusobno povezano tako da te efekte mozete koristiti i kao inserte .. Odlicni ASIO drajveri i podrska ostalih drajvera koje mozete koristiti kao WDM/DS ..
Na karti se nalaze svi moguci konektori .. Coaxial S/PDIF I/O , ADAT I/O (192Khz),FIREWIRE ... Na karti su dupli MIDI I/O znaci postoji MIDI 1 i MIDI 2 .. Postoji i nadogradja Synhro karte pa mozete povezati externi mixer sa velikim brojem kanala .. E sad ne znam da li sam nesto zaboravio ali sve u svemu gospodo karta za naslovnu stranu :o
E da umalo da zaboravim .. moze se dokupiti zaista najbolji softwerski sempler uz kartu tako da slobodno mozete eliminisati i haliona i giga semplera i sve ostalo sto koristite jer sa EMULATOR X-om dobijate softwer koji radi uz kartu ali isto tako i kao VSTi i jede sve pred sobom .. detalje ne znam ali cu rado reci ako nekog zanima kada taj softwer dobijem(Stize mi iz Kanade)jer ovde se tesko moze naci i karta a ne njeni dodaci ..
Toliko za sada,
Ivan
STUDIOTON
28-05-2004, 07:09 PM
Sobizrom da se dobijaju dzabe ODLICNI su.. mnogo bolji od DXi koje su vecina navikli da koriste .. Ja licno volim da ih upotrebim jer su bolji od standardnih a skoro uvek upotrebljavam njegov kompresor koji je izuzetan i to pri samom snimanju.Ne opterecuje komp jer koristi DSP ..
Kompletno sve o karti , upotrebi i kvalitetu svake stavke skinite manual www.studioton.co.yu/download/emu.zip
Unofficialni forum za EMU karte gde mozete procitati sve prednosti i nedostatke
http://www.productionforums.com/emu/default.asp
Samo da pomenem EMU 1820 kosta 350-400 eura .. Neka mi neko kaze za te pare sta kvalitetnije mozete kupiti!? Slobodno se usudjujem da kartu uporedjujem sa troduplo skupljim kartama , spreman sam na repliku .. 8)
Iskreno malo sam usamljen , pulsarovaca ima ko salame .. nemam skime da razmenjujem misljenja :? Ove karte preporucujem svima i to SAMO ove karte ako se opredeljujete za profy varijantu jer vama zelim isto sto i sebi-da sto manje trosimo para na audio karte .. kupite jednom ali zauvek ili bar za duze vreme(Ovo vazi za one koji tek treba da kupuju a oni koji imaju vec karte bilo koje nemojte menjati).. bolje je novac utrositi na dobre kondezatore jer to je kako ja kazem KAPITAL , ne gubi vrednost nego suludo bacanje para na karte i dodatke .. Daj bre pustite da taj CW vec jednom propadne .. Prosto pomislim da nije Srbije CW bi davno bio istorija(mnogo vas brate ima) .. Da mi CW kosrisnici ne zamere ja ne kazem da su lose karte,naprotiv odlicne su ali PRESKUPE .. Ako hocete skupo onda kupite skupo ali najbolje znaci naravno PRO TOOLS DIGIDESIGN karte ...
Pozdrav,
Ivan
Samo da pomenem EMU 1820 kosta 350-400 eura .. Neka mi neko kaze za te pare sta kvalitetnije mozete kupiti!? Slobodno se usudjujem da kartu uporedjujem sa troduplo skupljim kartama , spreman sam na repliku .. 8)
RME...sad ne mogu da se setim modela ali znam da tako nesto kosta...mogu da se kladim da su driveri bolji, mada nema dsp efekata (za koje sam cuo da su losi kod EMUa) i softverski sempler (koji je ako cemo iskreno jedini razlog za uzimanje te EMU karte)...
STUDIOTON
28-05-2004, 07:41 PM
[quote=Studio]RME...sad ne mogu da se setim modela ali znam da tako nesto kosta...mogu da se kladim da su driveri bolji, mada nema dsp efekata (za koje sam cuo da su losi kod EMUa) i softverski sempler (koji je ako cemo iskreno jedini razlog za uzimanje te EMU karte)...
RME je mala firma ali uistinu dobra .. verovatno mislis na RME MULTIFACE koji kosta 640eur + PCI karta 250 eura sve ostale RME karte nize cene otprilike koliko i kosta EMU 1820 su dvokanalne i ne mozemo poredjivati .. znaci sve zajedno oko 900 eura za kompletan multiface.. i sta si dobio , dobru kartu a? ajde da se ja i ti kladimo da kada napravim snimak i na jednoj i na drugoj karti potpuno isti da neces znati na kojoj sam karti snimao??? Kvalitet karti je obostran , u pitanju je veliko ulaganje
Krajem Juna imam snimanje akademskog hora koji odrzava vidovdanski koncert koji broji preko 70 clanova,snimanje cu obaviti na EMU karti koristeci njegov kompresor i njegove preampove ustvari sve njegovo .. postavicu link ka downloadu dela kompozicije pa cete cuti kako karta snima sa svojim efektima,ukusi su razliciti,nekome se efekat moze ne svideti jer ga ne zna upotrebiti .. Zato je najbolje kartu pre kupovine probati,meni su vrata uvek otvorena
RME...sad ne mogu da se setim modela ali znam da tako nesto kosta...mogu da se kladim da su driveri bolji, mada nema dsp efekata (za koje sam cuo da su losi kod EMUa) i softverski sempler (koji je ako cemo iskreno jedini razlog za uzimanje te EMU karte)...
RME je mala firma ali uistinu dobra .. verovatno mislis na RME MULTIFACE koji kosta 640eur + PCI karta 250 eura sve ostale RME karte nize cene otprilike koliko i kosta EMU 1820 su dvokanalne i ne mozemo poredjivati .. znaci sve zajedno oko 900 eura za kompletan multiface.. i sta si dobio , dobru kartu a? ajde da se ja i ti kladimo da kada napravim snimak i na jednoj i na drugoj karti potpuno isti da neces znati na kojoj sam karti snimao??? Kvalitet karti je obostran , u pitanju je veliko ulaganje
Krajem Juna imam snimanje akademskog hora koji odrzava vidovdanski koncert koji broji preko 70 clanova,snimanje cu obaviti na EMU karti koristeci njegov kompresor i njegove preampove ustvari sve njegovo .. postavicu link ka downloadu dela kompozicije pa cete cuti kako karta snima sa svojim efektima,ukusi su razliciti,nekome se efekat moze ne svideti jer ga ne zna upotrebiti .. Zato je najbolje kartu pre kupovine probati,meni su vrata uvek otvorena
mislio sam na HDSP mislim koji ima 2 analogna kanala i digitaliju...pa po toj logici ako gledamo Audigy ima vise kanala Lune a ipak je losija karta...
to za efekte kod EMUa nisam ja isprobavao tako da stvarno nemam predstavu...
sto se tice uporedjivanja, verovatno ne bih pogodio ali ja sam glasao za RME i zbog odlicnih drivera...
jedno pitanje:
kod EMU semplera, da li se giga fajlovi ucitavaju bez konverzije ili ipak mora da se konvertuje...
STUDIOTON
28-05-2004, 08:49 PM
*Bice da mislis na RME HDSP 9632 ili 9652 koju sam imao pre EMU .. odlicni drajveri zaista .. dobra karta .. velika mana chinch I/O nebalansirano .. moguca dogradnja drugog konektora(XLR Breakout cable) koji ima iste ali balansirane I/O ..
*EMULATOR X FORMATI: EOS, EIII, GigaSampler, Akai, HALion, EXS24, SoundFont 2.1, .WAV i dr. Da li mora da se konvertuju reci cu kada dobijem soft ..
milos
28-05-2004, 09:22 PM
A kome ne treba toliko i/o ili mikrofonska predpojacala neka uzme 1212m za 200 EUR.Treba napomenuti da pored 1820 postoji i 1820m koji ima wordclock a razlika je 100EUR doplate.Da li je emulator x stvarno tako dobar sempler?Nisam znao da se moze adicionalno nabaviti,mislio sam da se isporucuje samo u paketu sa karticama (inace se ne dobija sa samom karticom)pa je ceo paket skuplji za 100EUR(npr. emu 1212m-200eur ,emulator x light varijanta sa 1212m- 300eur i slicno).
STUDIOTON
29-05-2004, 06:17 AM
Softwer se dobija uz dva paketa koji se zovu EMULATOR X(to je 1212m+ emulator x) i EMULATOR X STUDIO(1820m+EMULATOR X) a sam softwer nosi naziv EMULATOR X UPGRADE ..
*Veoma je tesko doci do samog softwera jer su sa nazivima sve poremetili .. Tako sam ja narucio ovde kod nas EMULATOR X softwer koji bi me kosta 100 eur a dobio sam EMULATOR X STUDIO znaci sa sve karticom koju vec imam i trebao sam platiti 599 eur.. Naravno vratio sam .. Drugar iz Canade mi je narucio ovaj soft iz Amerike i poslace mi za par dana za 80 eur .. inace trenutno je akcija prodaje samo ovog softa do 31 maja za 99.99 dolara na www.emu.com Nasi"dobavljaci"opreme nemaju pojma o cemu pricam a i sto bi kada za 80 eura nece ni prstom da mrdnu .. da je soft 2000 eur trceci bi mi ga doneli ..
Softwer je perverzija .. prvi soft sempler bolji od hardverskog .. steta je sto se soft ne moze koristiti neutralno , sa nekim drugim kartama ..
STUDIOTON
08-06-2004, 05:23 PM
I evo sta mi se opet desilo ..
Svima je poznato iz topic-a da mi treba stici Emulator X sempler i stigao je :D .. ali mi je stigao komplet EMULATOR X Desktop sampling system .. To znaci da nije stigao samo softwer vec i karta EMU 1212 koja se dobija u kompletu sa tim paketom .. znaci po drugi put neposrazum ... umesto da mi donesu samo EMULATOR X UPGRADE ja sam dobio ceo paket .. Naravno vraticu i ovaj paket ali evo da prvo ponudim vama ..
Znaci kod mene ce biti verovatno jedno nedelju dana ovaj paket EMU-EMULATOR X koji sam ja nabavio od prijatelja direktno iz Nemacke .. pa ako je neko zainteresovan moze dobiti ovaj paket po ceni koja je vazeca u prodavnicama u Nemackoj ..
Sve o ovom paketu mozete pogledati na http://www.emu.com/products/product.asp?maincategory=631&category=631&product= 2212
-Znaci dobijate audio kartu EMU 1212 + Emulator X sempler koji je prvi soft sempler boji od hardverskog + 2gb semplova koji idu uz soft ..
Od mene naravno dobijate tehnicku podrsku kao sto ce dobiti bilo koji korisnik emu karti ovde kod nas ..
-javite mi se na mail studiot@verat.net
nixylive
09-07-2004, 02:45 PM
Pogledajte ovo
http://www.zzounds.com/prodsearch?form=prodsearch&q=audiophil
i ovo
http://www.zzounds.com/prodsearch?form=prodsearch&q=040
Milos sa ofurma mi je savetovao da umesto audiphille-a uzmem emu 0404. Sad, posto ni ja vise ne znam sta da uzmem, pogledajte vi tehnicke karakteristike pa mi kazite koja je bolja. Cini mi se da cena za audiophille nije 235? nego oko 100$. na sajtu tako pise ma sta god to znacilo. Zasto da platim 200? karticu kad je puno jeftinija.
Sto se tice midi keyboard ima li neka velika razlika izmedju evolution i radiuma. Vidim da vas nekoliko koristite radiuma i da se ne zalite.
Ako ima jos neko da doda nesto jer ova kartica ce uskoro stici pa da znam sta da kazem ljudima da li kupuem audiophille ili da razmotrim neku drugu mogucnost.
Jos nesto. Kad su mi uporedjivali Phase 22 i audiophille rekli su da za terratec phase 2 imacu problema sa kasnijim drajverima, a da kod audiophille-a to nije problem.
milos
09-07-2004, 04:21 PM
Ivan i Pure su ti majstori za audio kartice.Mislim da ce obojica presuditi u korist emu-a
Karakteristike Audiophile 24/96:
http://www.m-audio.com/index.php?do=products.focus&ID=adf95efc30b88aba043 fa8b83343bfb8
Karakteristike emu 0404:
http://www.emu.com/products/product.asp?product=2220&category=754&maincategory =754&nav=spec
Razlika se odmah vidi u dinamickom range-u i signal/noise odnosu
Kod Audiophila je 104db(d/a) i 100 db(a/d) a kod emua je 111 db i 116db.Ja sa laik za ove stvari ali znam da se svaki bit moze izraziti kao 6db.Tako da sto je vise decibela to bolji zvuk.
Ima tu jos finesa na koje ti Ivan moze ukazati zasto je emu dobar izbor alimora se primetiti i cena od 100EUR za emu 0404 naspram one od 160-180 EUR za Audiophila .
Sto se tice kontrolera,ja sam ti preporucio Evolutiona zato sto je noviji i savrseniji kontroler od radiuma(vise kontrola,bolje dirke,9 velocity krivina,mogucnost lakog programiranja sa Enigma softverom)
Ivan mi jednom rece da bi kupio evolutiona da je postojao u ono vreme kada je kupio radiuma.Sto se tice mogucnosti i kvaliteta ,evolution je sigurno bolji.
http://www.m-audio.com/index.php?do=products.subfamily&ID=usbmidicontroll ers
Kada vidis da su evolution"Advanced midi controllers" a M Audio "Controllers for every need"(izuzimajuci keystation pro 88) znas koliko je sati kada sama kompanija to izusti.
milos
09-07-2004, 06:02 PM
Ma znam ja zasto je tebi Radium bolji.Zato sto je lepsi :D
a i evolution je nekako slim .Neka Nixy to isproba uzivo pa sta mu se vise svidi.Nixy,ako vec razmatras kontrolere od 5 oktava mozes da pogledas i Edirol pcr 80(Edirol je Rolandova kompanija i mislio sam da je kontroler preteran ,ali ipak ima neke mane -pogledaj sledeci clanak
http://www.soundonsound.com/sos/Apr03/articles/edirolpcr50.asp?session=de074d8217c44dbb616e57480a 72804b)
Ovo ti je za 4-oktavnu verziju ali sve ti je isto osim broja dirki.
STUDIOTON
09-07-2004, 06:36 PM
ma mene ne zanimaju nikakve recenzije oko midi klavijature , sta tu ima da se pise , ima dirke?IMA!! To je sve sto treba da radi midi master .. mislim da mnogo paznje poklanjamo masterima a uopste nema potrebe raspravljati o tome i najbitnije nikakve koristi nema od toga ..
P.S. Uopste nije bitan izgled .. ne svidja mi se ni klavijatura niti njene mogucnosti .. P.S. Nemoj da mi ponavljas a verovatno bi, sta ova ima sta nema koje su prednosti , mane jer uopste ne znam o cemu pricas jer me kako sam vec rekao kontroleri ne zanimaju , niti ih koristim i ne vidim njihovu svrhu :wink: .. A verujem da ni ostale ne zanima jer koga zanima neka vidi na prezentativnoj stranici ukratko sve lepo pise .. Nema svrhe raspravljati o masterima . koji je lepsi ili koji nije jer ce ako tako bude ova tema otici u off topic jel tako pure? :?: :roll:
idekius
09-07-2004, 09:47 PM
ma mene ne zanimaju nikakve recenzije oko midi klavijature , sta tu ima da se pise , ima dirke?IMA!! To je sve sto treba da radi midi master .. mislim da mnogo paznje poklanjamo masterima a uopste nema potrebe raspravljati o tome i najbitnije nikakve koristi nema od toga ..
P.S. Uopste nije bitan izgled .. ne svidja mi se ni klavijatura niti njene mogucnosti .. P.S. Nemoj da mi ponavljas a verovatno bi, sta ova ima sta nema koje su prednosti , mane jer uopste ne znam o cemu pricas jer me kako sam vec rekao kontroleri ne zanimaju , niti ih koristim i ne vidim njihovu svrhu :wink: .. A verujem da ni ostale ne zanima jer koga zanima neka vidi na prezentativnoj stranici ukratko sve lepo pise .. Nema svrhe raspravljati o masterima . koji je lepsi ili koji nije jer ce ako tako bude ova tema otici u off topic jel tako pure? :?: :roll:
Cekaj malo... Il' sam ja lood, ili nije bas tako... Nisam klavijaturista, ali klavijaturistu sa kojim radim nema sanse naterati da svira na bilo kakvom masteru. Nije bas da su svi masteri isti. Zasto je i dan danas Yamaha DX7 i Korg M1 klavijatura koju vole mnogi klavijaturisti? Dirke... Zasto je Hammer na ceni? Opet dirke... Ni ja nebih voleo da mi neko utrapi da sviram na bass gitari koja ima zice pola metra od vrata, ili nesto slicno... Treba kritikovati master klavijature prvenstveno u smislu kvaliteta njihove klavijature....
nixylive
09-07-2004, 09:54 PM
Nixy , od kako znam za tebe ti kupujes karticu ovu ili onu i obavezno se dvoumis izmedju radiuma i evolutiona :wink:
Pa kada ces majku mu da kupis vec jednom? :lol:
Ma znam da se dvoumim, ali sta da radim kad se ne razumem u tu robu pa ne bih da pogresim. Nisam ja kriv sto kupujem toliko dugo. Cekam od sredine maja da ovi iz lyrastyle nabave audiophille. Da su je nabavili i ja vec kupio ne bih se vise dvoumio.
Starter*
09-07-2004, 10:28 PM
Ocu i ja da kazem nesto za dnevnik...imao sam Evolution MK249C i od svik dirki koje sam probao one su mi se najvise dopale..tj najblize nekom pravom Korgu ili Yamahi..znaci probao sam Edirol..i jos ponesto sad se i nesecam..ali najbolji utisak je ostavio evolution...u tom rangu cene...
Pre neki dan sam probao Novation synt ne znam tacno model..KS ili koji vec...cija me je klavijatura odusevila...meka i lagana...tako da bi ga uzeo samo zbog klavijature...
STUDIOTON
10-07-2004, 07:10 AM
Cekaj malo... Il' sam ja lood, ili nije bas tako... Nisam klavijaturista, ali klavijaturistu sa kojim radim nema sanse naterati da svira na bilo kakvom masteru. Nije bas da su svi masteri isti. Zasto je i dan danas Yamaha DX7 i Korg M1 klavijatura koju vole mnogi klavijaturisti? Dirke... Zasto je Hammer na ceni? Opet dirke... Ni ja nebih voleo da mi neko utrapi da sviram na bass gitari koja ima zice pola metra od vrata, ili nesto slicno... Treba kritikovati master klavijature prvenstveno u smislu kvaliteta njihove klavijature....
Istina je to sto kazes .. NIje isto svirati klvaijturu i master .. do skora sam imao i KORG T3 i Triton i dobro znam o cemu pricas .. kada je uzivo svirka tako je .. ali od jeftinijih mastera do 250 eura da se ne lazemo nijedna dirka ne valja ali ako vec moram da biram ja sam izabrao radium jer mi se najvise svidja .. sve su dirke mekane i kratke i ne mozemo sada da to poredimo sa sintisajzerima .. MOj odabir je bio takav a ukusi su razliciti ..
Ja sam pre neki dan gledao (svirao) malo na radiumu u Artistu i u principu nema velike razlike od mog Rolanda PC-180, malo teze dirke ali zanemarivo.
Jos jedna razlika jeste u vecoj ponudi slidera i knobova i to mi je mozda i jedini ralog zasto bi je uzeo ali nekako mi puno para dati zbog toga, kada mogu lepo automatizovati sve na kompu i bez tih dodatak odraditi posao i preciznije i relativno brze
milos
10-07-2004, 11:03 AM
,ali ipak ima neke mane -pogledaj sledeci clanak
http://www.soundonsound.com/sos/Apr03/articles/edirolpcr50.asp?session=de074d8217c44dbb616e57480a 72804b)
Ovo ti je za 4-oktavnu verziju ali sve ti je isto osim broja dirki.
Reci mi da li si ti uopste razumeo sta je pisalo tamo (zamerke Sound on Sounda)...pa ono uopste nije razlog da Edirola ne uzmes, ono bih vise prihvatio kao komentar...
Mane se samo odnose na same dirke koje po misljenju recenzenta su vise kao kod neke igracke(verovatno je lik navikao na hammer ili neke semi weighted dirke pa je mozda i zbog toga).Dosta ljudi je reklo da je kontroler izvanredan,ima mnogo bolje dirke od konkurencije(evolution mk serije,radium) zbog toga sto su mu dirke prventsveno spring-loaded(ne znam sta ovo znaci ali verujem da je slozeniji mehanizam ,ako neko zna sta je neka nam objasni).Kontroler podrzava sysex,ima sjajan editor i ipak je to Rolandova kompanija.
Nixy,ako mozes da biras izmedju radiuma i pcr 80,ja savetujem pcr 80(cisto zato sto je ipak Roland a samim tim i pouzdaniji)
idekius
10-07-2004, 05:28 PM
Nikada mi nije bilo jasno zasto klavijaturisti - kopijuterdzije kupe neku igrackicu zbog par potenciometara, a danas je moguce za relativno sitnu kintu naci recimo DX7 cije dirke svi hvale...
Nikada mi nije bilo jasno zasto klavijaturisti - kopijuterdzije kupe neku igrackicu zbog par potenciometara, a danas je moguce za relativno sitnu kintu naci recimo DX7 cije dirke svi hvale...
A plus dobijes i sint...koji je sranje doduse...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.