View Full Version : Oporavak XPa
gorjan
10-05-2004, 04:02 PM
Ako se iskljuci system restore na XPu zanima me koji su nacini za oporavak sistema ako dodje do problema(zlu ne trebalo...).Backup registry-ja ili postoji neko elegantnije resenje?
Anonymous
10-05-2004, 09:10 PM
Ghost ili Drive Image.
gorjan
10-05-2004, 11:37 PM
Ghost ili Drive Image
naravno ali je bar meni ovo resenje malo neprakticno posto mi je aktivna particija velicine 10Gb a imam i manjak prosotora na hardu. 98ica ima onu zgodnu varijantu iz safe moda koja automatski pamti 5 zadnjih restarta i to mi je valjalo glave u mnogo situacija. Mislim da XP to ima spakovano u okviru System restore pa strahujem da ako iskljucim i njega da cu biti totalno bespomocan ako mi sistem krahira
SumAnuT
10-05-2004, 11:53 PM
skreshi particiju instaliraj samo neohodne programe ... my documents prebaci na drugu particiju ... --> my documents -->preperties --> move ... pa baci na drugu particiju ...morash da svedesh na shto manje mozesh ... drugi nachin ne postoji da ja znam ...
Anonymous
10-05-2004, 11:55 PM
A zasto ti je ta aktivna sistemska particija tako velika ? To nikako nije
prakticno. Contente VST instrumenata je trebalo da instaliras na drugu
particiju ili cak posebni hard disk.
SumAnuT
10-05-2004, 11:58 PM
shto to? za vst?
ima xp sam svoj oporavak ... ubacish cd kao da cesh da instalirash a on te pita ocesh li da se on ''oporavi'' il cesh da ga instalirash ponovo ... samo neznam kolko je to delotvorno nije mi trebalo hvala bogu ... :roll:
dacko
11-05-2004, 08:39 AM
Delotvorno je.. Ja vec godinu dana, otprilike, teram jedan isti windows. Dosada sam uvek kad pocne da brlja radio format c:, a sada vec par zadnjih puta radim to. Ail ne repair u onom install promptu, nego install, ali install preko starog. I onda ga re-instalira, neki drajveri se moraju ponovo instalirati, ali programi svi ostaju, uglavnom, i rade.
SandRob
11-05-2004, 12:44 PM
neki dan san posa 'popravljat windows' i sve je proslo naizgled bez greske, medjutim u 'system properties' mi je jednostavno nestala opcija 'system restore' (prije popravka bila je disable).
onda san otvori nuendo, ali nije radio kako treba. vec na 60% cpu-a sve je pucketalo, pogotovo ako bi otvori mixer u kojemu rade peakmetri (znaci, grafika ga je zajebavala).
nisan zna kako cu to popravit, pa san reinstalira xp i sad (nakon optimalizacije) nuendo radi ko podmazan.
pretpoostavjan da san prije 'popravka' treba ukjucit 'system restore', a onda nakon cile procedure ponovo iskjucit. :?:
Anonymous
11-05-2004, 01:27 PM
shto to? za vst?
ima xp sam svoj oporavak ... ubacish cd kao da cesh da instalirash a on te pita ocesh li da se on ''oporavi'' il cesh da ga instalirash ponovo ... samo neznam kolko je to delotvorno nije mi trebalo hvala bogu ... :roll:
Bas zbog toga sto se i SandRobu desilo. Windowsu nikad ne treba verovati. Zamisli da moras ponovo da instaliras dvadesetak GB VST contenta kad ti sistem otkaze. Sto mora jednostavno kad moze i komplikovano ? I drugo treba uvek praktikovati da se semplovi i uopste VST content instalira cak i na posebni HD ako ni zbog cega a ono zbog rasterecenja hard diska, pogotovu ako dosta radis sa Direct Streaming samplerima.
SandRob
11-05-2004, 01:48 PM
je, ja san vstplugins folder, sa svim sampleovima, stavi na poseban serijski disk i na njemu neman nista osim toga, onda nakon ponovne instalacije vst pluginova (samo instaliram *.dll) u default nuendov folder, u nuendu prominin adresu vstplugins foldera a defoult folder izbrisen.
naravno, onda dll-ovi izgubu svoje data bate sa zvukovima i to namistin naknadno, u radu, kad me instrument upozori da nemoze nac zvukove.
mozda zvuci kompliciano ali nije. puno je jednostavnije nego bas sve ponovo instalirat pri tom vodeci racuna i o subfolderima.
gorjan
11-05-2004, 02:53 PM
Zamisli da moras ponovo da instaliras dvadesetak GB VST contenta kad ti sistem otkaze. Sto mora jednostavno kad moze i komplikovano ?
znam i ja tu teoriju, al u praksi to bas i ne ide, narocito kad ti zafali prostora a ja da ga imam i duplo vise opet bi mi zafalilo. A i nije 20GB vec samo stylus i jos 2GB AKAI semplova :? Imam ja i dodatni hard al je sve to na neki cudesan nacin krcato. A posto ovaj comp korisitm i za jos neke poslove, nekako bi da se osiguram ako dodje do havarije...Ne isljucih ja system restore posto me je spasio par puta a nesto bas ne vidim alternativu...
Anonymous
11-05-2004, 03:09 PM
Jedina alternativa je za tebe Dual Boot sistem uz upotrebu Boot Image i kako sam vec rekao Drive Image ili Ghosta. Drugog izbora nema ! Zaboravi sve to o spasavanju Windowsa preko System restore, u to ne veruje ni sam Bill Gates. Pogotovo sto kazes da imas i vazne podatke iz druge oblasti. To je najbrzi i najbolji nacin za vracanje zdravog sistema a narocito sad kad virusi samo vrsljaju po internetu i to tako da nijedan anti virus ne moze da ih stigne. :evil:
je, ja san vstplugins folder, sa svim sampleovima, stavi na poseban serijski disk i na njemu neman nista osim toga, onda nakon ponovne instalacije vst pluginova (samo instaliram *.dll) u default nuendov folder, u nuendu prominin adresu vstplugins foldera a defoult folder izbrisen.
naravno, onda dll-ovi izgubu svoje data bate sa zvukovima i to namistin naknadno, u radu, kad me instrument upozori da nemoze nac zvukove.
mozda zvuci kompliciano ali nije. puno je jednostavnije nego bas sve ponovo instalirat pri tom vodeci racuna i o subfolderima.
pa sto ne snimis presete zvukova u jedan folder i ako ti padne sistem ili se vec nesto desi samo ih pozoves iz tog foldera bez naknadnog namestanja?
SandRob
11-05-2004, 03:46 PM
pa sto ne snimis presete zvukova u jedan folder i ako ti padne sistem ili se vec nesto desi samo ih pozoves iz tog foldera bez naknadnog namestanja?
ma nisu problem preseti, nego data baze sa sampleovima. necu valjda njih svaki put ponovo instalirat?
insataliran samo njihove dll-ove (i ono sto moram) u nuendov vstplugins folder.
nakon instalacije svega, samo izbrisen taj folderu i asociran nuendo na onaj moj vstplugins (na posebnom disku) u kojemu su svi dll-ovi (zajedno sa bazama) prethodno slozeni u subfoldere (po vrsti).
ma neznan jesan li dobro objasni, ali viruj mi da je to najbrzi nacin. :roll:
gorjan
11-05-2004, 04:21 PM
To je najbrzi i najbolji nacin za vracanje zdravog sistema a narocito sad kad virusi samo vrsljaju po internetu i to tako da nijedan anti virus ne moze da ih stigne.
Uzeo si mi rec! Razbolio sam se od mydoom-a ili nekog slicnog klona pa zato i panicim sa tim oporavcima windowsa, zlu ne trebalo. Ganjam tog crva sa svim i svacim, pccillin, razni adawareovi al izgleda da se sakrio u onaj svchost.exe.Kad me zonealarm pita hocu li da dozvolim svchostu da se poveze na net i ako odbijem, nakon koji minut mi se resetuje racunar.
Podrazumeva se da je antivirus sveze updateovan. Probao sam i sa onim stingerom i neke razne zakrpe za xp, ali nista... Ima li ko kakvih iskustava sa ovom prokletinjom? Da nije mozda neki windows problem, a ne crv? Sve mi je to sumnjivo
gorjan
11-05-2004, 04:48 PM
Jedina alternativa je za tebe Dual Boot sistem uz upotrebu Boot Image i kako sam vec rekao Drive Image ili Ghosta
Sad bas nesto kontam...Ja vec imam dual boot i recimo da hocu da zastitim samo xp(tu mi je sve, 98ica mi i onako sluzi samo za igre).Sa Ghost-om kopiram tu particiju.A cemu sluzi Boot Image? Zar nije dovoljno samo sa Ghost-om da vratim citavu xp particiju?
ma nisu problem preseti, nego data baze sa sampleovima. necu valjda njih svaki put ponovo instalirat?
insataliran samo njihove dll-ove (i ono sto moram) u nuendov vstplugins folder.
nakon instalacije svega, samo izbrisen taj folderu i asociran nuendo na onaj moj vstplugins (na posebnom disku) u kojemu su svi dll-ovi (zajedno sa bazama) prethodno slozeni u subfoldere (po vrsti).
ma neznan jesan li dobro objasni, ali viruj mi da je to najbrzi nacin. :roll:
skontao sam to je jasno, propustio sam rec data baze...ovo i jeste jedini i pravi nacin i najbezbolniji a i nejrentabilniji 8)
To je najbrzi i najbolji nacin za vracanje zdravog sistema a narocito sad kad virusi samo vrsljaju po internetu i to tako da nijedan anti virus ne moze da ih stigne.
Uzeo si mi rec! Razbolio sam se od mydoom-a ili nekog slicnog klona pa zato i panicim sa tim oporavcima windowsa, zlu ne trebalo. Ganjam tog crva sa svim i svacim, pccillin, razni adawareovi al izgleda da se sakrio u onaj svchost.exe.Kad me zonealarm pita hocu li da dozvolim svchostu da se poveze na net i ako odbijem, nakon koji minut mi se resetuje racunar.
Podrazumeva se da je antivirus sveze updateovan. Probao sam i sa onim stingerom i neke razne zakrpe za xp, ali nista... Ima li ko kakvih iskustava sa ovom prokletinjom? Da nije mozda neki windows problem, a ne crv? Sve mi je to sumnjivo
probaj sa Panda antivirusom mislim da je trenutno najbolji a i sa ovom zakrpom za win ako nisi :
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS04-011.mspx
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.