View Full Version : Koje samplove,drum kitove upotrebljavate za specificnu vrstu
samplemaniac
03-05-2004, 01:21 AM
Pozdrav!
Ja sam nov ovde na forumu i vec nekoliko vremena obracam paznju na drum kitove,loopove!Pa mi slobodno kazite koji su vam omiljeni kitovi,samplovi za pravljenje rnb,dance,rock........
Zanimaju me bubnjevi!Koji su vrlo vam dobri!
Hvala!
Evo ovdje link do meni oniljenih svjetskih drum pojedinacnih kitova,koje upotrebljavaju top produceri!I zanima me da li ih neko vec ima,jer ja sam jedini iz Sloveniji koji sam ih kupio zasad?Da se malo dize kvalitet soundova po ex jugo! :)
tnx!
http://www.modernbeats.com/soundsets.php
http://www.hiphopdrums.com/_ChopShopSeries.html
Pogledo sm ove hiphop drums, drugi mi se nije dalo niti gledati!
To su podvale za malu djecu, te prodaje samplova po ovako skupim cijenama. Sramotno! 4 kicka i 8 snarova plus jos neke sitnice za 10 dolara. Ma sramota! A u praksi za hip-hop/r&b ti treba arsenal od bar stotinjak kickova i isto toliko snareova. Zivo me zanima kakve su kvalitete. Vjerujem da su isti kao i gomile ostalih katastrofa koje se mogu naci po netu.
Zaboravi sve to! Ako bas radis hip-hop ili r&b onda ti nema druge nego slagat svoju privatnu kolekciju. Sjedi i preslusavaj albume. Naletit ces na suhe dijelove beat-a na pokojoj stvari. Iz toga onda rezi elemente.
idekius
03-05-2004, 02:15 AM
Pozdrav @ dobrodosao!
dobrodosao
Za Dance i elektroniku ti je naajbolji neki emulator 909,808,707,606 itd ...mozes naci i ove semplove ali u milion varijanti pa tu pazi da bude ona sto valja a to ces prepoznati po svom uvetu
Takodje vazi ono sto Shot kaze samo da budes pazljiviji jer nekada znaju biti predobri semplovi :wink: zanci izravnaj se sa njima u kvalitetu ostalih instrumenata
Ja uglavnom volim da pravim svoje banke, malo processing pa dobijem neki svoj zvuk. Npr. dva sempla snare-a, neki processing i dobijem svoj zvuk snare-a. Sve redje i redje se oslanjam na gotove semplove + trudim se da sam semplujem sto vise... tj. snimam
SandRob
04-05-2004, 08:22 AM
je, i ja isto. na radiju dobijan gomilu muzike i di god naletin na kick, snare, hat... odma ga sempliran.
koristin i gramofon, pa san masu toga semplira i sa ploca.
vise vridi jedan kick iz "ljupka dimitrovska i ivica sherfezi - u dvoje je ljepse, zar ne" nego sve te serijske hip-hop kolekcije.
Pedja
04-05-2004, 10:40 AM
Pozdrav i dobrodoslica samplemaniac
je, i ja isto. na radiju dobijan gomilu muzike i di god naletin na kick, snare, hat... odma ga sempliran.
koristin i gramofon, pa san masu toga semplira i sa ploca.
vise vridi jedan kick iz "ljupka dimitrovska i ivica sherfezi - u dvoje je ljepse, zar ne" nego sve te serijske hip-hop kolekcije.
Molim te Sandrob daj malo podu?i kako to skida? sampleove sa plo?a ili cd-a.Hvala! :oops: :oops:
pa vrlo jednostavno spojis izlaz sa gramafonom na ulaz kartice,snimis deo koji te zanima u wavelabu i onda lepo odrezes ono sto nije potrebno a ostavis deo koji valja i treba
Tako isto i sa Cd-om samo sto to mozes i interno uraditi.Ubacis cd u cdrom i importujes Audio cd tracks tj. grabujes stvari pa odvajas sta valja za tebe
ovo je nacin na koji bi ja radio a ne znam mozda Sandro ima jos nesto...nadam se da ti ne smeta sto sam se ja ubacio u odgovor :)
SandRob
05-05-2004, 06:31 PM
... je, ali za gramofon moras imat odgovarajuci ulaz. da bas ides direktno u karticu, ne virujen da bi islo, jerbo gramofon nije ni line i mic nego nesto trece.
to ce elektronicari bolje znat objasnit. :?:
Cakewalk i Steinberg su napravili te zajebancije za vezivanje gramofona i racunara
pa vrlo jednostavno spojis izlaz sa gramafonom na ulaz kartice,snimis deo koji te zanima u wavelabu i onda lepo odrezes ono sto nije potrebno a ostavis deo koji valja i treba
Tako isto i sa Cd-om samo sto to mozes i interno uraditi.Ubacis <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=cd&v=55">cd</a> u cdrom i importujes <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=Audio&v=55">Audio</a> cd tracks tj. grabujes stvari pa odvajas sta valja za tebe
ovo je nacin na koji bi ja radio a ne znam mozda Sandro ima jos nesto...nadam se da ti ne smeta sto sam se ja ubacio u odgovor :)
Hvala Eon to donekle kapiram. ali nije mi jasno ako odre?em napr snare ili hihat iz neke pretpostavimo pijesme onda slika je prljava je u njemu u pozadini ima i instrumenata i effekata makar je kratak ali nije ?ist.
Ali ako to funkicionir ma fantasti?no nisam jo? pro?vakao ali ima sampleova za koje bi dao ruku(na nekim starim starim pijesmama)
... je, ali za gramofon moras imat odgovarajuci ulaz. da bas ides direktno u karticu, ne virujen da bi islo, jerbo gramofon nije ni line i mic nego nesto trece.
to ce elektronicari bolje znat objasnit. :?:
je,je u pravu si. Za gramafon imas posebne ulaze i posebne spravice sa ulazima.
edit:
Turntable input (w/ground lug and hardware RIAA preamp)
mora da ima uzemljenje
@ idvi
Pa u principu kada imas sempl koji nije cist ne mozes ga nikako semplovati iako ga mozes uzeti i nekako prikriti tu pozadinsku podlogu raznim filtracijama i kojekakvim gluopstima ali budi siguran da ces unistiti i doticni skinuti sempl, tako da u principu moras traziti suve tj.same semplove koje ces semplovati.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.