Log in

View Full Version : Problem

File
28-04-2004, 03:22 PM
Ovako....Kupio sam zvucnu MAYA44MKII i instalirao ju na komp...morao sam staviti XP(jer nisam imao 98SE)i ono.....sve radi normalno, ali nekad ga moram par puta resetirati jer zvuk je nekako krhkrljkrhkrljmrlj i onda nakon 2, 3 restarta - sve bude OK.....sad sam stavio Windows seknd edi?n i opet isto....dali je to do kartice(da iskoristim garanciju, dok jo? mogu), ili je neki softverski problem, ili se kolju ona i jo? neka komponenta....+ ovaj problem kojeg nije bilo na XP-u: Audio cd mi ne ?eli pustiti...kao svira, al se ni?t ne ?uje...I desno u trayu mi se pojavila(uz mixetu od kartice) i ona stara vindovs mixeta(microfon, wave volumen itd...) a kad poja?avam i sti?avam winamp ne doga?a se ni?ta, nego ga moram sti?ati ili poja?ati na tom softveru(mixeti)od kartice....A u control panelu\system\device manager mi pod sound video and game copntroles sve ima uredno(mayini audio, controler i wave device for modem), ali zato pod other devices\PCI multimedia audio device stavi upitnike i errore-----ponavljam....toga nije bilo u XP-u.......i jo? ne?to......Integriranu karticu sam isklju?io u biosu....Po?tovani ljudi, ?to da radim?

SandRob
28-04-2004, 04:36 PM
milsin da bi prvo mora zaboravit win98 i instalirat xp.
ako ti je stariji hardware, nebi bilo zgorega instalirat xp u standard pc modu.
kad ovo napravis onda bi trebalo napravit par standardnih optimalizacija, podesit najoptimaniju latenciju na asio driverima i vidit sto ce se onda dogodit.

File
28-04-2004, 05:30 PM
da, hardver mi je stariji i onda mi na XP-u komp radi presporo....uspio sam napravit da mi svira audio cd-e i uspio sam instalirat onaj driver....sad mi se u sound video i game controlersu pojavio i VIA PCI audio controler (WDM) a onaj other devices je nestao.....da li sam ja mo?da(nekom gre?kom) do?ao bar blizzu do toga da mi uspije raditi i integrirana kartica a i ova nova maya....to bi bilo stajla :-)......
e da jo?.......xp mi je nekako...ne znam....izgleda mi ko teletabisi hehe

puRe
28-04-2004, 05:31 PM
xp mi je nekako...ne znam....izgleda mi ko teletabisi hehe

pa to naravno iskljucis...pa da izgleda kao Windows :)

Eon
28-04-2004, 07:27 PM
ako ti nije mrsko instaliraj 2000-ku...mozda ce ti raditi bolje...ne znam kakav komp imas ali XP zna da zeza ako nema dovoljno rama a mozda i driveri od kartice nisu bas najbolji za WINDOWS