PDA

View Full Version : Behringer MX8000 ili Behringer MX3282

Ad Fines
13-04-2004, 11:22 AM
Dobit cu na probu ova dva analogna mixera i ako dogovorimo posao jedan ce mi ostat pa me zanima koja mi je opcija bolja.
Imam na kartici koju sam jutros dobio (takodjer preklapao racune(niko ziv danas vise ne placa samo konpenziraju)) opciju za adat i imam adat pa me zanima kako bi ja njega syncronizirao sa kompjuterom? Dal se to moze odradit preko serial porta ili tako nesto.Nisam nikad se sretao sa tim konekcijama jer sam prije adat koristio samo kao konverter a sad bi i njega ubacio u konfiguraciju studia. A sto se mixera tice u njega bi stavio sve izlaze i ulaze iz kartica osim prva dava sa digi-a001 kojeg koristim za mikrofon preko voice mastera,u njega nebi dirao.

Eon
13-04-2004, 11:49 AM
Adat je opticki kabl koji prenosi samo audio...sinhronizuj preko midija

Ad Fines
13-04-2004, 12:19 PM
Da je....,ispustio sam iz glave!!!!!Ma znam da je opticki nego me zanima kako ga sinhronizirat sa kompom.Dal se to uopce moze preko seriala? A ako udjem u adat sa optikom imam li analogne odlazne signale po kanalu sa adata? Je.... nikad adat nisam koristio u takve svrhe i nemam pojma da ti budem iskren!!!

Eon
13-04-2004, 12:24 PM
znaci ako ti kartica podrzava adata ulaz routhingom unutar softvera kartice mozes signal poslati na analogni izlaz kartice...ovo je moguce uraditi sa CW-om :D ...preko serial porta nisam nikada nista sinhronizirao tako da ti tu ne mogu odgovoriti ali ako imas midi interface onda neces imati problema sa sinhronizacijom

Ad Fines
13-04-2004, 12:35 PM
Da to je tocno. Ja na adatu imam 8 in analog i 8 out analog + optical in i optical out. Ima i port koji izgleda kao serial.

Eon
13-04-2004, 12:54 PM
setio sam se....ja na sc88pro imam serial izlaz tj.ps2 izlaz koji ide na serial kompjuterski ulaz a slao mi je midi informaciju tako da ces verovatno to uspeti sa serialom

Ad Fines
13-04-2004, 01:20 PM
Ma ja mislim da se moze jer nuendo nesto ima slicno tome u setupu synhronizacije. Nego reci mi dal sa optickim ulazom signala u adat to isto mogu cut na analogu ili samo na digitalu.Kartica i adat imaju opticki in i out.Nisam jos doma a kartica mi je u rukama ovdje na poslu pa sad malo kontam

Ad Fines
13-04-2004, 01:21 PM
Imas li kakvo misljenje o ovim mixerima??

Eon
13-04-2004, 01:28 PM
moguce je jer i na kartici imas opticki in tako da ga posaljes na in pa onda routhiras na analog out iako kontam sta ce ti adat ako ga imas na kartici???

za te mixere ne znam bas nesto ali znam da inace behringerovi mixeri nisu na dobrom glasu zbog eq-ova koji prave sum

Ad Fines
13-04-2004, 01:35 PM
Malo sam zbunjen oko tog adata al dok ne postavim karticu i ne pocnem pokusirat nece mi bit sve jasno,a sto se mixera tice nisam nacisto a od ovih tipova izvuci svoju lovu ti je isto kao dobit na lutriji.Platili bi oni al na rete,pa da ih cekam.....imaju sto prijedloga medju kojim je i jedan od ova dva mixera,pa kontam,bolje ista nego se s njima natezat ko zna koliko oko love.
Znaci mixeri bas i nisu nesto posebno.Mozda uspijem prodat pa mi se tako vrati lova ili barem dio nje.

puRe
13-04-2004, 01:48 PM
Da to je tocno. Ja na adatu imam 8 in analog i 8 out analog + optical in i optical out. Ima i port koji izgleda kao serial.

ne shvatam tacno koji sink tebi treba...ako je onaj da se usklade sample rateovi onda se to radi preko optickog kabla...kod ADAT uredjaja serijski port sluzi za kontrolu drugih "slave" uredjaja (tj. drugih ADATa kako bi uskladio snimanje).

Eon
13-04-2004, 01:49 PM
ako na adatu imas 8 analoh in i out onda mozes sa routhingom kroz adat in na kartici da posaljes nazad kroz out kartice pa na in adata i onda analog out koji god hoces

kartica adat in--->kartica adat out--->adat in--->analog out

Ad Fines
13-04-2004, 02:01 PM
ne shvatam tacno koji sink tebi treba...

trebam uredjaj synhronizirat sa master kompjuterom tako da mi uredjaj bude slave kao i druga dva kompa (mtc?)

Ad Fines
13-04-2004, 02:20 PM
joooooooooj..... :x :cry: .....sad sam se sjetio.........pa meni na mom adatu ne radi mehanika.........pa je.... ti!!!!!!!! :(
Nista od syncronizacije!!!!!
Prorade meni klikeri al uglavnom malo kasne!!!! :wink:

Ad Fines
14-04-2004, 11:33 AM
Sto se tice mixera uzet cu onog 3282 zato jer je novija serija i ima uz brojeve oznaku "A". Jedino sto nema MBridge al mozde se moze dokupit. Malo cu se ovih dana poigrat pa mozda nesto i napisem oko toga(ako bude vrijedilo pisat) :wink:

Ad Fines
14-04-2004, 11:40 AM
Ovo je sa sluzbenih stranica a ja cu na to sve dat svoj komentar kad budem pokusirao

Channel inputs 32
Mono channels 24
Stereo channels 4
Subgroups 8
INVISIBLE MIC PREAMPS 24
EQ (mono channels)
High, low, 1 x semi-parametric mids, low-cut
3-band
EQ (stereo channels) 4-band
Aux sends 8
Stereo aux returns 4
Channel inserts 24
Talkback mic internal
Phantom power +48 V

Eon
14-04-2004, 11:42 AM
ne znam ja bi ti preporucio da mozda prodas njega i uzmes onaj digitalni behringerov DX3216...mnogo je jak

Ad Fines
18-04-2004, 09:22 PM
Sto se tice onog adata kojem ne radi mehanika,nasao sam istog i to u super stanju (ALESIS XT20) za 230 ? (polovan naravno) pa moram povuci pitanje kako ga ubacit i synhronizirat sa ostalim komponentama. Njega bi spajao na komp 3 na kom je od danas MARC X. Sad mi treba vasa pomoc! :)

puRe
18-04-2004, 09:30 PM
Sto se tice onog adata kojem ne radi mehanika,nasao sam istog i to u super stanju (ALESIS XT20) za 230 ? (polovan naravno) pa moram povuci pitanje kako ga ubacit i synhronizirat sa ostalim komponentama. Njega bi spajao na komp 3 na kom je od danas MARC X. Sad mi treba vasa pomoc! :)

optical out iz ADATa u opt. in od karte
i obrnuto...

time dobijas sinhronizaciju sample ratea i 8 kanala audia.

ako hoces sink transport komandi onda ti treba serijski kabl koji vezes na komp (maticnu plocu) i ADAT...

Ad Fines
19-04-2004, 10:05 AM
Spojeno je kako si mi rekao. Sa serial porta na maticnoj povukao sam kabal na adat,al adat ne krece kad stisnem "play". U setupu kod nuenda za synhronizaciju sam pokusavao manje vise sve i svasta al nema promjene,stovise,nekad mi nuendo napise nesto kao "timecode" i stoji,pa cak i ne mogu pokrenut nuendo. Mozes li mi reci sta tocno i gdje trebam podesiti da mi adat krene sa nuendom. Ovakve stvari me izludjuju. Sve konektiras kako treba a on se pravi glup.Ista stvar se desavala i sa karticom,ja je stavim po propisu,a windowsi je ne vide!Ja na"add new hardw".....nista! 100 puta restartam kompjuter....nista. Skoro odustanem,kad on meni ....najednom nadje novi hardwer i trazi drivere....ma nemoj....sad kad ti hoces onda moze,a kad sam ja to htio ne dozivis me. Cudne su sve te spravice kad se pocnu inatiti,al manje vise im je taj trud uzaludan.

puRe
19-04-2004, 10:10 AM
trebas da u device setupu namestis za prvi 9pin Device na kom je portu...posle toga otvoris Devices -> 9-pin Device i trebao bi da se pokrece adat kad pristisnes play...ili bar probaj u tom prozoru rucno da pritisnes...