PDA

View Full Version : M-audio Studiophile BX5-8

boglish
02-04-2004, 05:53 PM
Kakva su dosadasnja uskustva sa ovim monitorima? Citao sam nesto sto ste vec pisali ali to je dosta staro odnosno to ste pisali kada su bili novi modeli ali ima li iko da nesto napise sada posle nekog vremena koriscenja? Kakvi su ustvari monitori? Da li ih vredi kupiti? Misljenja su podeljena,neko kaze kanta,neko smece a neko kaze da su odlicno monitori i da su prezadovoljni? Kome tu da se veruje?

http://www.netzmarkt.de/thomann/prodbilder/159178.jpg

ridge
02-04-2004, 06:16 PM
Mozda da verujes sebi?
I tako ti niko ne moze pomoci mnogo kod takvih stvari.

puRe
02-04-2004, 07:17 PM
evo ja cu da kazem kesa (umesto kanta i smece) :lol:

Mogli
02-04-2004, 09:13 PM
Ne mogu biti gori od Behringera.

boglish
02-04-2004, 09:14 PM
Pa dobro sta se onda moze kupiti do 400-500eur aktivno a da nije kesa ili kekekekekke i sl.? :?: :?: :?:

Mogli
02-04-2004, 09:38 PM
Trazi ovde pod polovno i nacices nesto -
http://www.ebay.com/

puRe
02-04-2004, 10:06 PM
Pa dobro sta se onda moze kupiti do 400-500eur aktivno a da nije kesa ili kekekekekke i sl.? :?: :?: :?:

Alesis Monitor one....nisam ih cuo doduse ali pitaj Vuka da ti kaze...

Eon
02-04-2004, 10:09 PM
Ne mogu biti gori od Behringera.

sta imas protiv behringera osim zracenja :roll: ???

Ja ih imam i meni su apsolutno ok monitori ne kazem vrhunski ali u ceni i vise nego dobri!!!

zmaj
02-04-2004, 11:48 PM
Jeste li culi za nove Tapco monitore.To je u stvari Mackie,i kazu da su prva liga.U Sound on sound-u Pual White je napravio review i fino ih je ocenio.Uz sve to su 200 evra po komadu...

kVu
03-04-2004, 02:11 AM
I?o je ortak da slu?a te Tapco, ka?e da su dobri... BTW., za kakvu muziku ti trebaju ??? Sa Alesisima mo?e? da obri?e? mankija ako ho?e? da radi? tvrdu muziku npr...

boglish
03-04-2004, 06:29 AM
Kako je pun naziv tih tapco monitora?ne mogu da ih nadjem samo pod nazivom TAPCO

kVu

tvrdu muziku? to za alesis je dobra varijanta koliko sam sada uspeo da vidim to su kutije mk znaci master kontroli kao takve zna se cemu sluze :lol: dobri su to monitori nema sta,cek da vidim tacan naziv ovih tapco monitora da vidim sta je u pitanju

boglish
03-04-2004, 06:32 AM
Sta mislite o TANNOY REVEAL AKTIV?

kVu
03-04-2004, 07:00 AM
Tannoy-i nisu losi, mada mislim da je bolje ipak uzeti alesise umesto njih, a tapco pravi Mackie... Dakle Mackie Tapco SP-5, ako se ne varam..

btw. Imam te Alesise i znam cemu sluze.. ;)

pozz

ANTISHA
03-04-2004, 09:42 AM
Ja radim na alesis studio one mk2, i ne bi ih tako lako minja. Nisu za ludu progla?eni za najbolje u tom cjenovnom razredu prije par godina, a skoro sam se zaletio i na M-audio. Dobra je to kutijica, triba se malo pozabavit ?telovanjem na pole?ini, bar ja tako mislim ?ta sam ?uo. ali,
koliko para, toliko i muzike, uvik isti problem s manjim izuzetcima. 8) 8)

Digital Cave
03-04-2004, 10:25 PM
Ne znam za ove nove modele M-audio Studiophile BX5-8, ali prethodne sam ?uo i zvu?ali su katastrofalno :banghead: . Pored njih su bili Yamaha MSP5 koji su 3 klase bolji (ali male kutije).

Kese definitivno.

Shot
04-04-2004, 03:09 AM
Sta mislite o TANNOY REVEAL AKTIV?

Ja sam ih dosta puta slusao i imam visoko misljenje o njima.
A negdje sam citao na netu da su od aktivnih neusporedivo bolji Reveal Passive upareni s dobrim pojacalom (recimo Hafler P1500).

Uostalom, kakva je to sad manija kupovanja aktivnih monitora. To je totalno glupo! Vrlo jednostavna racunica kaze da ako aktivni monitori kostaju 300 eura za par, a standardna cijena osrednjih studijskih pojacala je oko 300 eura, znaci da ti aktivni monitori za te novce imaju neku losu opremu u sebi! Pa ne mogu oni u toj cijenu ponuditi kvalitetne komponente!!!! Zar nije ipak bolje u ovom cjenovnom rangu kupiti pasivne monitore i onda naci neko koliko-toliko kvalitetno hi-fi pojacalo od 100 eura? Moja logika je da ce to bolje zvucati.
Ne mogu mali jeftini nearfield monitori u aktivnoj izvedbi za tako male novce biti bolji od pasivnih s hi-fi pojacalom! Nema sanse. Uostalom, hi-fi pojacala mogu biti poprilicno linearna vec od malih cjenovnih kategorija.

Na aktivne monitore se po mojoj racunici isplati ici u nekim ozbiljnijim cijenovnim razredima. Drugom rjecju - aktiva za 1000 eura ili vise po komadu DA! Jeftina aktiva - NE!

Barem ja tako disem...

I da se vratim na temu... Tannoy Reveal su jako dobir monitori... u toj kategoriji su mi jedino bolji Dynaudio BM5/BM6

ridge
04-04-2004, 05:50 PM
Kod nas je prilicno tesko sklopiti nesto sto ce raditi kako treba pogotovu zato sto je izbor pojacala snagasa i sl prilicno ogranicen i jos pogotovu ako niste preslusali pre toga gomilu konfiguracija a vecina nas nije.Ja sam hteo da uzmem pasivne tannoy sys 600 + alesis snagas jer mi je ta cena manje vise odgovarala al sam skapirao da je to malo sklapanje na slepo jer nisam mogao da cujem kako to radi u kombinaciji jedno s drugim,pa sam se odlucio da je bolje dodati na celu cifru jos par stotina jevrica i kupiti nesto dobro aktivno tako da sam zavrsio sa mackie aktivnim kutijama i mislim da je to bilo najbolje sto sam mogao da uradim kod nas.

boglish
04-04-2004, 05:52 PM
sta mislite sta bi tim strucnjaka m-audio firme rekao kada bi procitali vase topice o kesama,smecu ili sta bi vi rekli o tim strucnjacima.jel kazete da su losi pa su napravili bx seriju?
ima mnogo pristrasnih koji misle da je dobro samo ono sto oni imaju i slicno.kako mozete da tvrdite da su kese i djubrad od monitora kada siguran sam niko od vas koji tako kazete nije imao ove monitore?
mozda su ti monitori zaista dobri i da su najbolja kupovina za te pare a da zadovoljavaju minimum kriterijuma?sta mislite?ovo se odnosi na sve one koji kude ove monitore?ajd sad?

Shot
04-04-2004, 10:04 PM
Znas sta bi rekli?
Branili bi svoj proizvod!
Al kad bi ih pitao sta privatno imaju doma nasli bi nacina da ti ne odgovore na to pitanje!!!

Moraju ti govoriti sve najbolje jer su za to placeni. A placeni su jer je firma odlucila uci u trziste jeftinih monitora. A firma se tako odlucila jer se s razvojem kucnih DAW sistema otvorilo trziste - roba ide ko luda.
Zato sad imas hrpe novopecenih proizvodjaca monitora i mikrofona. To se sad dobro prodaje. S jedne strane M-Audio je dobro poznata i etablirana firma za audio/midi kartice (prije su se zvali MidiMan), ali ovo je novi segment kojim se bave i ne znaci da valjaju. Ne znaci i da ne valjaju ali... Ja sam ih slusao i nemam neko visoko misljenje o njima. Ali uvijek ce se naci ljudi koji ce kupiti M-Audio monitore i Behringerov B1/B2 mikrofon... mozda uzeti i Behringerovo pretpojacalo...

Imao sam tu srecu da sam u nekoliko vrlo opremljenih studija radio i slusao kutije i od $6000 po komadu, usporedjivao male kutije po razlicitim produkcijskim studijima (prcijama)... itd...
U kategoriji malih kucnih monitora rekao sam svoje favorite i to ostaje tako... medju njima nisu M-Audio monitori...

kVu
05-04-2004, 03:50 AM
Jos da dodam da ako mislis da nismo u pravu oko m-audio monitora, procitaj malo review-e za njih po internetu...

pozz

ANTISHA
05-04-2004, 09:38 AM
Do? ?emo opet na ofucanu pri?u koja ima formulu:
kante monitori + ambijent po akusti?kim mjerilima = monitori od 2000-3000 eura + neadekvatan ambijent.

Digital Cave
05-04-2004, 10:01 PM
Posle 30 godina bavljenja muzikom (na razne na?ine), sa preko 100 ura?enih testova audio hardvera i softvera za vi?e ?asopisa, sa dve magistarske diplome, sa ljudskom potrebom da neke stvari ka?em na malo manje pristojan na?in i sa ?injenicom da je ocena kvaliteta zvuka koji izlazi iz nekih zvu?nika velikim procentom subjektivni do?ivljaj, ka?em ponovo da su M-audio Studiophile, iz prethodne revizije koje sam slu?ao na A+B sa malim Yamaha-ma kese, odnosno kesurine.
Kao vlasnik Delte 1010 i sam sam i?ao da ih slu?am, sa namerom da ih kupim, a na osnovu kvaliteta pomenute kartice, koju sam tako?e prvo probao pre kupovine. Dakle nisam ih kupio jer su kese.
Svrha ovog foruma i jeste da ljudi jedni drugima otvore o?i i ka?u ono ?to proizvo?a?i ne?e, odnosno da pomognu jedni drugima da re?e neke nedoumice ili probleme. Svakako da je cena izuzetno bitan faktor i niko ne poku?ava da na pitanje o monitorima u rangu 300-500e, daje kao kontra predlog monitore od vi?e 1000e.
Uz moje obe?anje da ne?u vi?e da ulazim u ovako glupu polemiku, izvinjavam se svima koji su se mo?da uvredili mojim komentarom.

Starter*
05-04-2004, 11:45 PM
Digital Cave...

Naprotiv...treba izneti svoje misljenje pogotovo ako je potkrepljeno takvim iskustvom i znanjem..bas sam i hteo da napisem to pre tebe, da cilj ovih diskusia je pomoc drugima..Ja sam zahvaljujuci svima Vama naucio dosta i to mi sad mnogo koristi..jer konacno sad znam sta hocu a sta necu i sta mi treba a sta ne treba...

Starter*
05-04-2004, 11:48 PM
boglish :
Ja znam da zvucnici lepo izgledaju i imaju lepe plavae lampice..ali to nije ono sto te zvucnike cini boljim od drugih..i ja sam kad sam ih vide uzivo pomislio da ih uzmem..ali...bolje sacuvaj malo love i uzmi praqvu stvar kad vec kupujes...vremenom ce videti kako stvari stoje...govorim ti ovo iz najbolje namere zatio sto ja pre ovog foruma nisam imao pojma o nekim tehnikalijama i bolje da ne pisem sta sam sve hteo da kupim... :oops:
POZDRAV....

kVu
06-04-2004, 09:48 AM
Da zakljucimo. Nemoj M-Audio da uzimas nikako. U tom cenovnom rangu, mislim da je najbolje da uzmes ili Alesise ili Behringer. Behringer nisam ?uo i ne mogu da sudim o njima, a Alesisi su jako dobri monitori, s tim sto su vrlo dependable na sobnu akustiku. Ja sam npr. tek pre neki dan nasao varijantu gde je odziv bas dela optimalan. Mane: malo ume da u?tine kod srednjih, mada sam ja to sredio, tj. maaalo dopunio na neki svoj na?in (NE PITAJTE KAKO) :oops: ...

Sla?em se sa Shot-om ina?e oko pasivnih monitora. Mislim da je to mnogo bolja varijanta ali i znatno skuplja, a i stvarno ne znam koje poja?alo je dovoljno jeftino za tvoj d?ep a da je i u isto vreme dovoljno linearno. Ja ?u u neko dogledno vreme sigurno uzeti i pasivce sa ru?no napravljenim mosfetom...

?to se ti?e M-Audia, tu ?e ti svako re?i da oni imaju sasvim OK proizvode. To ?u i ja svima re?i. To opet NE ZNA?I da im je svaki proizvod dobar. Njihove monitore izbegavajte u ?irokom luku, a ?ini mi se i da im i oni mikrofoni ne valjaju ni?ta, ali ko ?e ga znati.

Dakle. Ako ima? novaca, vidi da na?e? KRK v4 aktivce. Minijaturni su, ali mislim da su i najbolji za te pare. Ovde su bezobrazno skupi na?alost (oko 800e) i to je bio razlog za?to ih nisam uzeo. I kao ?to neko re?e, to je sasvim subjektivan do?ivljaj i ba? iz tog razloga sam na kraju i uzeo Alesise. Zato ?to su mekani, ?tavi?e imaju odziv kao stare legendarne ni?ke iliti Ruske kutije. Meni takav zvuk odgovara i znam na tome da se sna?em mnogo bolje nego na npr. nekom Genelecu koji su IZUZETNO brzi. Tu se jedino javlja mana kod distorziranih gitara gde je potreban izuzetan PUNCH u zvuku, a to je jako te?ko oceniti na ovakvim kutijama. Zato sam te i pitao kakvu muziku radis. Ali bo?e moj, to ?u ve? raditi u nekom drugom studiju, ako mi bude potreban rigorozan snimak. Razmisli dobro ?ta ti je ?initi, jer monitori i mikrofoni ostaju UVEK, ostalo uvek napreduje. To ti je dugoro?na investicija... ;)

pozdrav!