PDA

View Full Version : SFP 4.0 HOT!!! HOT!!! HOT!!!

idekius
31-03-2004, 05:50 PM
Creamware zvanicno najavio SFP 4.0 na svom novom sajtu http://www.cwaudio.de/ :lol: :D :shock: 8) :twisted: :!: :beer: :da: :taz:

Znaci platforma izlazi vrlo brzo, eh... nadajmo se da ce biti crack-a za nju...

puRe
31-03-2004, 07:39 PM
"The new SCOPE 4.0 software will be available before Easter for all existing CreamWare users on CreamWare?s web site free of charge."

Ouuuuuuuuu jeeeeee....jos samo ako mi omoguce nekako da koristim ulaze od drugog asio drivera, kupujem Scope odmah!!!!

:) :D :lol: :shock: :!: :!:

Eon
31-03-2004, 09:19 PM
Jebanje mame :!: :!: :!: :D

ups malo sam prenaglio.... :oops: :oops:
ahaaa smanjili su Scope na 14 DSP-a marketinsko stedljivi poduhvat :wink:

Eon
31-03-2004, 09:21 PM
"The new SCOPE 4.0 software will be available before Easter for all existing CreamWare users on CreamWare?s web site free of charge."

Ouuuuuuuuu jeeeeee....jos samo ako mi omoguce nekako da koristim ulaze od drugog asio drivera, kupujem Scope odmah!!!!

aj malo razjasni sta da koristis??

puRe
31-03-2004, 10:34 PM

da koristim ulaze/izlaze od druge kartice (koja samo moze da radi preko ASIO-a) u SFP-u...

SandRob
31-03-2004, 10:54 PM

da koristim ulaze/izlaze od druge kartice (koja samo moze da radi preko ASIO-a) u SFP-u...

pa ja virujen da postoji nacin da to koristis, samo treba smislit neki podli trik.
recimo da spojis digitalni izlaz iz kartice cije konvertere koristis u digitalni ulaz pulsara. onda samo spdif-source spojis u asio destination?!

SandRob
31-03-2004, 10:59 PM
Creamware zvanicno najavio SFP 4.0 na svom novom sajtu http://www.cwaudio.de/ :lol: :D :shock: 8) :twisted: :!: :beer: :da: :taz:

Znaci platforma izlazi vrlo brzo, eh... nadajmo se da ce biti *****-a za nju...

neznan sto vise mogu izmislit, osin bolje zastite od piraterije ;)

lipo je nakon svih onih peripetija i strepnji vidit da se cw rekupera :)

ja od 4.0 ocekujen prij svega fleksibilniji rad sa xtc-om. :?

Mogli
31-03-2004, 11:46 PM
Jebanje mame :!: :!: :!: :D

ups malo sam prenaglio.... :oops: :oops:
ahaaa smanjili su Scope na 14 DSP-a marketinsko stedljivi poduhvat :wink:

Znas li posto se to moze naci na nasim prostorima?

Eon
01-04-2004, 08:54 AM
reci de....mislis sa 14 DSP-a znam da je onaj "stari" od 15 DSP-a bio preko 3500 eura mozda

a mislio sam za njih stedljivi poduhvat jer na svajkoj kartici stede jedan procesor..e sada jedino ako smanje vidljivo cenu

Mogli
01-04-2004, 09:44 AM
Za te pare mozes kupiti deset luna sa trideset dsp-a.

Eon
01-04-2004, 09:57 AM
pa mozes ali pitanje je gde ih staviti...u dupe??? :lol:

@pure

hmmm da li se to moze izvesti...pa jedino kao sto Sandro kaze ili da jedan izlaz iskoristis te kartice iskoristis za analogni ulaz u pulsar i onda ga saljnes u Asio dest. ili vec bilo gde hoces(ovo u slucaju da nemas Spdif)

puRe
01-04-2004, 01:32 PM
Sve bi to bilo savrseno ali evo kako ja to mogu da povezem pa vi odlucite sta je najbolje.

1) Da stavim Digidesigna u Standalone Mixer mod gde mogu preko jednog optickog kabla da prenesem sve kanala u SFP. To je i najbolja varijanta ali je problem sto tada radi samo na 44.1KHz :(

2) Da u isto vreme drzim ukljucen ProTools softver i Nuendo kako bi dobio dobar sample rate. Problem u tom slucaju je CPU/RAM koji ce sam ukljucen ProTools da pojede.

Jedini nacin da dobijem ono sto mi treba je preko ASIO drivera a svi znamo da ne mogu dva istovremeno (u Nuendu) da koristim. Jedina solucija je da CW napravi neki modul koji bi "uzimao" ulaze od drugog ASIO drivera i prikazao ih u SFP-u kao modul.

Mogli
01-04-2004, 03:37 PM
pa mozes ali pitanje je gde ih staviti...u dupe??? :lol:

Pa, dobro ti bi ih tu stavio, a ja bi ih spojio po tri, stavio u dva racunara, a ostatak podelio prijateljima sa foruma koji ih nemaju. To mi je nekako bezbolnije... :wink:

Eon
01-04-2004, 04:11 PM
kako si dobar :roll:

ma ja bi ih stavio i u moje dupe i u caletovo dupe samo da ih imam...

a radis sa dva racunara??

Eon
01-04-2004, 04:13 PM
Sve bi to bilo savrseno ali evo kako ja to mogu da povezem pa vi odlucite sta je najbolje.

1) Da stavim Digidesigna u Standalone Mixer mod gde mogu preko jednog optickog kabla da prenesem sve kanala u SFP. To je i najbolja varijanta ali je problem sto tada radi samo na 44.1KHz :(

2) Da u isto vreme drzim ukljucen ProTools softver i Nuendo kako bi dobio dobar sample rate. Problem u tom slucaju je CPU/RAM koji ce sam ukljucen ProTools da pojede.

Jedini nacin da dobijem ono sto mi treba je preko ASIO drivera a svi znamo da ne mogu dva istovremeno (u Nuendu) da koristim. Jedina solucija je da CW napravi neki modul koji bi "uzimao" ulaze od drugog ASIO drivera i prikazao ih u SFP-u kao modul.

Bolja ti je prva varijanta.KHZ nema toliko veze jer sa Lunom mozes raditi najvise sa toliko sa obzirom koliko ce ti DSP-a pojesti 48 ili cak 96

puRe
01-04-2004, 04:58 PM

Bolja ti je prva varijanta.KHZ nema toliko veze jer sa Lunom mozes raditi najvise sa toliko sa obzirom koliko ce ti DSP-a pojesti 48 ili cak 96

pa kako kada u toj varijanti luna mora da radi na 44.100 zbog optickog/digitalnog kabla.

Eon
01-04-2004, 05:10 PM
pa neka radi ako moze da radi ja nisam isprobavao....inace sam radio u 48 ali cini mi se da radi u 44.100 sa optickim kablom

puRe
01-04-2004, 06:45 PM
pa neka radi ako moze da radi ja nisam isprobavao....inace sam radio u 48 ali cini mi se da radi u 44.100 sa optickim kablom

ma radi, nije to problem...ali ja hocu 48 :)

Eon
01-04-2004, 08:40 PM
ma veruj mi radio sam i ja i nije neka velika razlika

Mogli
02-04-2004, 06:37 PM
SCOPE/SP+.......1950.-
15 DSP hardware,
i/o dboard,sinc plate.
Novo

Eon
02-04-2004, 06:50 PM
pa to i nije skupo a reci mi da li mozes saznati cenu Scope-a SRB

Mandragora58
04-04-2004, 07:59 PM
Eon, ako je to sto trazis ovo, evo ti adrese:
http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw4_artikel-160373.html
:wink:

Eon
04-04-2004, 09:36 PM
To je SP tj. isto ono sto Mogli spomenu ali duplo skuplje :shock: trazim booster za pulsara tj samo karticu sa procesorima bez ulaza i izlaza i bilo kakvog softwera

hvala ti za ovo cisto da vidim koliko je Mogli jeftino to nasao ali nazalost je i to daleko od mojih finansijskih mogucnosti :(

Mogli
05-04-2004, 12:03 PM
SCOPE SRB je buster za pulsara.
SONIC ROCKET BOOSTER 15DSP
SCOPE SRB/15DSP.....799.-
POWER PULSAR/15DSP......1350.-

Eon
05-04-2004, 03:44 PM
SCOPE SRB je buster za pulsara.
SONIC ROCKET BOOSTER 15DSP
SCOPE SRB/15DSP.....799.-
POWER PULSAR/15DSP......1350.-

mislio sam za mog pulsara ali moze i za lunu ili za scope.... :)
Mogli...mozes li mi dati link ili adresu gde si to nasao po toj ceni???

Mogli
05-04-2004, 06:06 PM
Starim dzombama u svakom slucaju na pp.

Eon
06-04-2004, 10:31 AM
aj ponovo... :D ....ali u drugom smeru :D ....malo razumljivije :D

idekius
06-04-2004, 07:49 PM
Puratore, ptico zloslutnice :!: :!: :!: :evil:

http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic=12191&forum=10& start=0

"Hi there,

i phoned with creamware today and asked about the categories and wich cards will get into what category...

Well, it is fact that the categories will only applied with the new cards.

Everyone who owns already a pulsar I/II, Powerpulsar, Scope/SP etc. will keep his old software equipment with no new additions but the SP 4.0 with the bugfixes and whatever is new (drivers etc). In other words. We don't get the Synth and Sampler Pack/ Mix and master Pack now for free or any other software. The website will be updated the next time to make that more clear.

True, its sad not to get the Packs for free but on the other hand dont forget that Creamware is just out of the insolvence and cannot afford it to give these packs worth over 1000 Euro just away for the already registered owners of creamware cards.

For the SCOPE/SDK i got also some Informations:
The terms and conditions are still in work for releasing it freely for personal purposes. So the release is still tba but in ther near future

ok folx...
thats my information i got for you...

until then...
GenocidE"

puRe
06-04-2004, 08:40 PM
Puratore, ptico zloslutnice :!: :!: :!: :evil:

http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic=12191&forum=10& start=0

"Hi there,

i phoned with creamware today and asked about the categories and wich cards will get into what category...

Well, it is fact that the categories will only applied with the new cards.

Everyone who owns already a pulsar I/II, Powerpulsar, Scope/SP etc. will keep his old software equipment with no new additions but the SP 4.0 with the bugfixes and whatever is new (drivers etc). In other words. We don't get the Synth and Sampler Pack/ Mix and master Pack now for free or any other software. The website will be updated the next time to make that more clear.

True, its sad not to get the Packs for free but on the other hand dont forget that Creamware is just out of the insolvence and cannot afford it to give these packs worth over 1000 Euro just away for the already registered owners of creamware cards.

For the SCOPE/SDK i got also some Informations:
The terms and conditions are still in work for releasing it freely for personal purposes. So the release is still tba but in ther near future

ok folx...
thats my information i got for you...

until then...
GenocidE"

pa nisam ja kriv sto dobijam sve dobre i lose informacije... :roll: :cry:

Eon
07-04-2004, 10:06 AM
Ovo znaci da smo vise nego osteceni... :x :( :?

SandRob
07-04-2004, 01:15 PM
pitan se pitan: "zasto expandirat pulsara!?" jeste li toliko ludi za njegovim synthovima (drugi razlog ne vidin), ili bi vam mozda korisniji bili uad-ovi kompresori i eq-i, ili powercoreove jeke i eq-i integrirani u vas omiljeni sequencer? :roll:

Eon
07-04-2004, 01:50 PM
mislim da je jedini odgovor ljubav.....salim se....

pa uzeo bi SRB i onda sam sa CW-om zavrsio mozda bi jednog UADA kasnije roknuo...inace kakve su cene Uad-a i Powercore-a

Anonymous
07-04-2004, 02:30 PM
Pitam se pitam a zasto uopste investirati u bilo kakve DSP karte kada ce to sve, u dogledno vreme
(vrlo kratko), da postane smesno. Zar nisu bas u domenu halova (koji je i najskakljiviji) nativni pluginovi
pokazali da ne zaostaju za najskupljim hardver masinama i sta to ne moze da se dobije na CPU PCa sto
se ima na daleko slabijim procesorima DSP karata. Pitanje je samo softvera a nikako hardvera. I kod jednih
i kod drugih se iskljucivo radi o digitalnom procesingu a taj digitalni procesing poznaje samo dva broja 0 i 1 i kraj.
Ne radi se tu o analgnim uredjajima koji svaki za sebe, pa cak i unutar iste serije ima svoju dusu. To su roboti koji
rade iskljucivo ono sto im softver naredi a sve vise i sve bolje i kvalitetnije se pise softver upravo na nativnoj
bazi i sve jaci, mocniji i jeftiniji su kompjuterski procesori. I sam sam dugo vremena radio na velikim Creamware i UAD kartama ali to je definitivno proslost, bar za mene. Svi proizvodjaci DSP sistema su vrlo latentni kada je u
pitanju novi softwer za njihove proizvode. Zasto dati ogromne sume novca za samo par (ne uvek dobrih) sintija ili efekata koje cemo samo sporadicno upotrebljavati. Za novac koji bi dali za jedan UAD i SCOPE se mogu cuda napraviti pa ako bas mora, kupiti i po koji Lexicon ili Urei i onda ih lepo prikaciti na jedan Digidesign ili Motu interface (koji su kupljeni od istog novca). Ne treba po svaku cenu praviti legendu od stvari koje su samo obicni digitalni procesori
koji su u datom momentu odradili svoj posao i nista vise.
Ima mnogo, mnogo pametnijuh stvari za utrositi novac.

idekius
07-04-2004, 02:43 PM
Slazem se da je Lexicon odlican, ali da li mislis da je on "hardwerski" samo zato sto je u kutiji koja se nalazi van racunara? Pretpostavljam da ti je jasno da Lexiconov procesor takodje nema 3,2 GHz...
O poredjenju DSP efekata i sl. sa "native" efektima je ovde bilo vec puno reci. I onako se iscrpna objasnjenja o DSP procesorima mogu naci svuda na NET-u... Sto se tice Digydesign-a, ima i on DSP platforme i to su njihove najskuplje i ujedno najjace platforme....

Anonymous
07-04-2004, 02:57 PM
Naravno da se Lexicon podrazumeva pod hardvare a tacno je i
to da i u njemu stoji digitalni procesor, to je usvojena terminologija i ne treba filozofirati. A sigurno je i to da svakako jedan Lexicon ima mnogo veci renome nego jedan UAD ili Powercore bar sto se hala tice. Kada sam pomenuo Digidesign iskljucivo sam mislio na njihove routing audio interface a nikako na DSP sisteme to bi trebalo da ti bude i jasno iz napisanog. I sto su to te DSP Digidesign platforme najace i kada su najace? Zasto bi to ProTools trebalo da bude jaci od jednog Nuendo sistema sa na primer MOTU hardverom i kompletnim Waves paketom pluginova ?
Da li si radio sa jednom od ove dve kombinacije pa da nam tacno kazes
gde je to jedna jaca od druge.

idekius
07-04-2004, 03:23 PM
Naravno da se Lexicon podrazumeva pod hardvare a tacno je i
to da i u njemu stoji digitalni procesor, to je usvojena terminologija i ne treba filozofirati. A sigurno je i to da svakako jedan Lexicon ima mnogo veci renome nego jedan UAD ili Powercore bar sto se hala tice. Kada sam pomenuo Digidesign iskljucivo sam mislio na njihove routing audio interface a nikako na DSP sisteme to bi trebalo da ti bude i jasno iz napisanog. I sto su to te DSP Digidesign platforme najace i kada su najace? Zasto bi to ProTools trebalo da bude jaci od jednog Nuendo sistema sa na primer MOTU hardverom i kompletnim Waves paketom pluginova ?
Da li si radio sa jednom od ove dve kombinacije pa da nam tacno kazes
gde je to jedna jaca od druge.

Sto se Lexicona tice, sa njim sam radio i mogu o njemu da kazem samo pohvale. Kada su jevtiniji modeli Lexicona u pitanju, pre sam za impulse. Lexiconov procesor definitivno nije 3,2 GHz, te isto tako ne mozes ceniti DSP po broju megaherca. Digital Signal Procesori su optimizovani za to sto rade i u tome i jeste stvar. "Native" plug insi, koji su cinjenica je dobri su optimizovani za sumu hardwera i to programeru nije ni malo lako da izvede jer treba da ima na pameti gomilu raznih hardwerskih mogucnosti i sarenila. Tako dolazi i do one price da jedan program koji je u sustini dobar, sa odedjenom maticnom plocom "zajebava". Onaj koji je pisao program za DSP odredjene kartice, tacno je znao sta radi i za sta radi, i mogao to u praksi da proveri. Na DSP Digydesign-u nisam radio, ali nesto sumnjam da je los. Zato sam radio sa dosta kartica koje nemaju DSP i mogu ti reci da mi DSP cesto zaista dobro dodje. On je samo opcija plus pored ostalih softwerskih sprava, ako ti imas DSP niko ti ne brani da koristis "native" software.

SandRob
07-04-2004, 04:45 PM
Pitam se pitam a zasto uopste investirati u bilo kakve DSP karte kada ce to sve, u dogledno vreme
(vrlo kratko), da postane smesno. Zar nisu bas u domenu halova (koji je i najskakljiviji) nativni pluginovi
pokazali da ne zaostaju za najskupljim hardver masinama i sta to ne moze da se dobije na CPU PCa sto
se ima na daleko slabijim procesorima DSP karata. Pitanje je samo softvera a nikako hardvera. I kod jednih
i kod drugih se iskljucivo radi o digitalnom procesingu a taj digitalni procesing poznaje samo dva broja 0 i 1 i kraj.
Ne radi se tu o analgnim uredjajima koji svaki za sebe, pa cak i unutar iste serije ima svoju dusu. To su roboti koji
rade iskljucivo ono sto im softver naredi a sve vise i sve bolje i kvalitetnije se pise softver upravo na nativnoj
bazi i sve jaci, mocniji i jeftiniji su kompjuterski procesori. I sam sam dugo vremena radio na velikim Creamware i UAD kartama ali to je definitivno proslost, bar za mene. Svi proizvodjaci DSP sistema su vrlo latentni kada je u
pitanju novi softwer za njihove proizvode. Zasto dati ogromne sume novca za samo par (ne uvek dobrih) sintija ili efekata koje cemo samo sporadicno upotrebljavati. Za novac koji bi dali za jedan UAD i SCOPE se mogu cuda napraviti pa ako bas mora, kupiti i po koji Lexicon ili Urei i onda ih lepo prikaciti na jedan Digidesign ili Motu interface (koji su kupljeni od istog novca). Ne treba po svaku cenu praviti legendu od stvari koje su samo obicni digitalni procesori
koji su u datom momentu odradili svoj posao i nista vise.
Ima mnogo, mnogo pametnijuh stvari za utrositi novac.

koliko je to "dogledno vrijeme"? koliko je to "vrlo kratko"? koliko produkcija (posla) ja moran napravit dok ne dodje taj dan kad cemo se svi skupa smijat zastarjelin dsp pluginovima?
mislis li da je taj dan vec tu? cak i da su dsp pluginovi za krepat od smiha, 3giga cpu-a je meni malo za komodan rad i radije cu ulozit u dsp karticu sa pluginovima, nego u jos jedan procesor ili konpjuter. naravno, da ti ne moras dilit moje misljenje, ali ti samo pokusavam rec moje razloge za dsp - cisto da razminimo iskustva :wink:

usporedi tc reverb u native verziji i onaj za powercore pa ces vidit kako ces se prestat smijat? :wink: cinjenica je da ne zvuce jednako. jeli to zbog pogona ili zbog malicijozne politike proizvodjaca, neznan ali ja san, za razliku od tebe, zakjuci da mi je bolje prodat lexicon pcm91 i kupit powercore. to san ucini i uopce se nisan pokaja - dapace :)
kazes da si radi sa uadom? pa jesi usporedjiva njegove kompresore i eq-e sa wavesovima? waves ima brzi limiter i multiband (ko voli), a uad ima (po meni) izvrsne kompresore i daleko bolje eq-e, powercore, uz reverbe, ima izvrstan gitarski simulator i eq-e. pulsar daje fantasticnu mogucnost routhinga i nekoliko unikatnih synthova.
neznan, zasto sve to ne kombinirat u radu i iz svakog paketa ne koristit ono najbolje bez obzira na pogon?
... osim ako necemo postavit tezu: "zasto kupovat software, kad "sve" mozemo imat besplatno?!" :?

puRe
07-04-2004, 06:38 PM
neznan ali ja san, za razliku od tebe, zakjuci da mi je bolje prodat lexicon pcm91 i kupit powercore. to san ucini i uopce se nisan pokaja

:roll:

uporedjivao sam PCM91 sa IR1 impulsima i TC Reverbom (powercore) i nema potrebe da kazem koji rastura :roll:

Anonymous
07-04-2004, 07:00 PM
Ocigledno presipamo iz supljeg u prazno. Nisam ja ni tvrdio da je ovo ili ono bolje i to bas iz razloga sto su ukusi vrlo razliciti. Ti se na primer odusevljavas halom sa Powercore i prodao si cak zbog toga i PCM91 a hiljade drugih bi se na to samo "nasmejali" i rekli ti da ne znas sta radis.
Mozda bi ti mogao da uporedis Timeworks ili IR1 sa tim Powercore halom pa moguce je da se i ti prestanes smejati. Mada se ja nisam ni smejao ni Powercore halu a ni UADovim kompresorima. Isto tako bih ja tebi mogao odgovoriti da ti kompresori sa UADa meni ne odgovaraju kao oni iz Wavesa. Dokle cemo doci sa takvim tezama ? Sto je to routing na Creamware bolji nego li na primer na RME kartama? Mislim ipak da bi se moglo obrnuto ustvrditi. Da mozda i tu veliku ulogu ne igra ipak stvar navike ? Vidis ja bih ipak za te novce nabavio, suprotno tebi, jos dva (ne jedan) PC od 3.2GHz. Opet stvar licnih potreba i shvatanja ! Pitas koliko je daleko to "dogledno vreme (vrlo kratko)", pa tu je vec, tu je ili samo sto nije. Citas li sta se dogadja kod AMD-a i Intela, pa vidis li sta se dogadja na polju softverskih instrumenata i efekata na nativnoj bazi, to jest kojom brzinom i u kakvom obimu i jos vecem kvalitetu se pojavljuju. Ako opet procitas sta sam napisao trebalo bi da ti bude jasno da sam samo tvrdio da ne treba ulagati toliki novac za stvari koje su na izmaku odnosno izdisaju. Vide li sta bi sa Creamware, ma nece ni ta nova firma da potraje duze a znas li zasto e upravo sto to sve postaje nerentabilno. I Univeesal Audio ce slicno da prodje ako se bude ogradio samo na softvare za svoju kartu. Sto je Digidesign poceo sa masovnom proizvodnjom audio interfacea koji se mogu upotrebiti i van ProToolsa, treba da prezive a to samo sa ProToolsom ne bi bas lako bilo.
Konkurencija je prevelika i prekvalitetna a sto je najvaznije cene niske.
Ipak ti jos jednom procitaj Divinerovo izlaganje na ovu temu, momak je rekao mnogo istine:
http://rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=14&postdays=0&postorder=asc&start= 45&sid=feeb5c8bbef28c140a70f7381b2d440a
I potpuno je u pravu kada kaze "CPU je najjaci DSP", pa tebe dusa bolela ili ne.

idekius
07-04-2004, 08:22 PM
Sta da ti kazem izuzev toga da si u pravu, waves kompresor radi bolje nego DSP kompresori, waves rverb radi bolje od master verba, master verb pro, TimeWorks Sharc ONE je blagi uzas (njega neznam sa cim da uporedim iz "native" palete), UAD-ov kompresor (nisam ga cuo, ali su ga mnogi moji prijatelji ishvalili) je verovatno katastrofa i to sve moze i CPU i puno bolje od toga...

Kad bolje razmislim, izgleda da svi mi koji koristimo DSP platforme imamo tezak poremecaj sluha...

Ne zameri, salim se :D

Sad sam ozbiljan. Creamware nije imao finansijsku krizu zbog kartica i DSP-a, vec zbog NOAH-a. To sto se desavalo sa CW-om, desavalo sa i sa mnogim drugim firmama i to u trzisnom sistemu privrede nije nista cudno, a u mnogim slucajevima je imalo i znatno gori ishod po firme koje se u takvoj situaciji nadju. Niko iz budzeta ne dofinasirava firme. Creative je progutao EMU, Fiat Ferarri, BMW Rolsa, LG Teac-a, Maxtor Quantuma...itd, itd... Problemi koje je imao CW nikako ne zance niti nagovestavaju kraj DSP platformi, kao sto ne kriza vec propast Qantuma nije znacila kraj proizvodnje hard diskova.

Anonymous
07-04-2004, 08:45 PM
Samo malo strpljenja !!!

Opet ponavljam da nisam nista rekao o kvalitetu DSP platforme, pa ljudi kojim jezikom treba da pisem da me shvatite. Samo sam se "drznuo" da ustvrdim da je to veliki novac koji se moze upotrebiti u pametnije svrhe i da CPU moze to sve da obavi i nista drugo. A to da je Creamware riknuo zbog Noah, to su price za decicu jer taman posla da napisu da su prdnuli u cabar zbog kompletno pogresnog trzisnog opredeljenja, pa ko bi ih sanirao pod tim uslovima. A zatim jedna je stvar kada firme fuzionisu, kao sto je to slucaj sa EMU (usput EMU je jedna vrlo mala firma iz americke vukojebine koja drugacije i nije mogla da prezivi) i Creative (nazovi to i gutanje) ili kao sto je to bilo i sa Steinbergom i Pinnacle ili pak sa Emagicom i Apple a sasvim druga kada jedna firma objavi bankrot kao sto je to slucaj sa Creamware. Ma jasno je meni da muzicari vole te svoje kartice (samo sto ne spavaju sa njima) ali istini se treba pogledati u oci. Ne moras mi objasnjavati kako funkcionise marketing privreda jer ja na zalost ili na srecu, zivim i radim u tim uslovima dugo godina i to bas u muzickoj bransi. I nisam ni rekao da ce doci kraj DSP platformi ali ce biti sve manje prisutna, pa nisu nestali ni analogni sintisajzeri i pored sveg napretka digitalne tehnologije ali pogledaj koliko su zastupljeni. Opet ne govorim o kvalitetu samo o broju.
I boga mi poceli smo da naprdujemo bez veze, ovo nije diskusija jer se ocigledno ne razumemo.

SandRob
07-04-2004, 09:20 PM
mozda prije 15-tak godina nisan treba kupit prvog 8 kanalnog analognog fostexa, nego san treba cekat da izadje adat?
mozda nakon toga nisan treba kupit 2 adata, nego san treba cekat da se konpjuteri usavrse? mozda nisan treba kupit pcm91 i koristit ga nekoliko godina... ili hardwarevski pult koji mi sad sluzi za ukras i "smijanje"? mozda nisan treba kupit ni konpjuter nego cekat... ne znan sto... ?

kad san proda lexicon nisan misli da cu sa powercoreom dobit "bolje" jeke, nego san racuna da cu dobit vise razlicitih jeka, kompresore (tc finaliser), amp simulator, eq-e, synthove... dakle, radilo se o kompromisu i o procjeni sto mi je potrebnije u tom trenutku, jer nisan ima novaca za oboje.
ko sto san reka, nisan se pokaja, jer mi je powercore puno korisniji i isplativiji.
dakle, ja nisan reka da su powercoreovi reverbi bolji od lexiconovih, ja samo govorim o svojim iskustvima i pokusavam ih podilit sa vama.
znam da nije tajna u dsp-u, jer da je tako onda mi powercoreov simulator urei-a zvuca jednako dobro ko uad-ov ili bi uad napravi jednako dobar (ili bolji) limiter od wavesa ali nije tako.

ipak, bi voli da mi netko objasni zasto timeworksov mastering comp ne zvuci jednako u native i dsp verziji, a radi se o potpuno istom pluginu?

kad su procesori bili slabiji radi san sa 2 pulsara, a kad im se snaga ucetvorostrucila, jednega pulsara san proda i umisto njegovog semplera poce san koristit speedsoft vsampler a kasnije kontakt.
znaci, ne mislin ni da je dsp "jaci" ili "bolji" od cpu-a.
stovise, odluci san prodat skoro sve pulsarove devicese, jer mi je cubase koncept puno drazi. medjutin, kad je routhing u pitanju tu za mene nema dvojbe i pulsara nebi minja za nijednu drugu karticu. ali neka i to bude "stvar navike". :)

uad-a san kupi jer san otkinu na njegov la2a i pultec i zato sto san pozeli pojacat konpjuter. isto vazi za powercore.

danas sa procesorom od 3 giga, pulsarom, powercoreom i uad-om imam poprilicno snage. kod koristenja pluginova uopce ne razmisljam o njihovom pogonu i koristim ih ovisno o potrebi, jedino mi se ponekad dogodi da mi pofali uadove snage i zbog toga bi, bez obzira na sve okolnosti, uze jos jednoga uad-a. ne pada mi na pamet minjat nacin rada.
dakle, nebi ceka ni sekunde, ali jebiga, ima stvari na koje je pametnije ulozit novac (nego na drugi uad), a to je u momu slucaju jedan dobar mic i preamp i tu se bar donekle slazemo ;)

timeworksov reverb se meni uopce ne svidja, a od ir1 san odusta dok ne dobijem njegove originalne impulse. dosta san se igra sa njime i impulsima koje imam, ali uglavnom ne dobijan zeljene rezultate, pa se na kraju uglavnom odlucim za powercore, uad, pulsar ili spinaudio roomverb m2... ali to je vec stvar ukusa.
kod klapske produkcije koristim SIR, jer iman jednu jako lipu crkvicu. :)

inace, wavese i sam koristim, ali vrlo, vrlo malo. 3 plugina: l2, maxxbass i doubler. ostalo san uninstalira, sto ne znaci da su wavesi losi. nisu, ali za njih imam alternativu.

vidim i sam da se native razvija. neki dan san proba sonalksisov kompresor i vise ga ne ispustam iz ruka, narocito u masterizaciji, ali ipak nije mi jasno kako native mogu bit isplativi(ji)?
znan puno ljudi koji imaju uad-e, powercore-e, pulsare i kupuju njihov software (ja san kupi sve sto je ua izbaci) i mnogo toga od cw-a.

znam mnoge koji su isto govorili kako su wavesi zakon a danas imaju 3 uad-a i powercore u kopjuteru, ali ne znan bas nikoga ko je kupi wavese u native verziji, pa se ne mogu otet dojmu da ih se glorificira prvenstveno zbog cinjenice sto su "besplatni". :roll:

Anonymous
07-04-2004, 09:53 PM
Ma ja rece malopre da smo poceli naprdivati a izgleda da i nastavljamo.
Ko ti je rekao da si pogresio sto si kupio DSP karte, ja nisam. Rekao sam da ne treba sada (prezent, vreme sadasnje) to raditi po toj ceni. Mnogi su upravo tako radili kao i ti, to je jednostavno razvojni put mnogih od nas koji je postavljen objektivnim uslovima u razvoju tehnike. I opet pricas o ukusima a ja ti opet ponavljam da nemam nista zameriti UADovim kompresorima i Creamware sintijima i Powercore halovima, samo to moze i jeftinije i jednostavnije i isto tako dobro a budi siguran da ce biti i bolje (opet stvar ukusa). I od kuda ti to ubedjenje o Wavesima, mnoge dobre produkcije su videle svetlo dana bas obradjene Wavesom. Ali to je tvoj ukus i to nije za diskusiju. I ne glorificiraju se oni samo zbog toga sto su kako kazes besplatni, pa nije moguce da ta firma funkcionise finansirajuci se od ******** , a dobro i dugo funkcionise. Mora da neko i da te velike pare. A zasto ??? Ili mozda ima dosta poremecenih pa plate , boga pitaj.

SandRob
07-04-2004, 11:34 PM
koje "ubjedjenje o wavesima"? ja san reka da wavesi nisu losi, ali da ne znan nikoga ko ih je kupi. i zaista ne znan.
nisan reka da ih niko ne kupuje.

i u principu se slazem sa tobom, ali mozda nebi bilo ok da zakljucak ove rasprave bude: "bolje ukrast audia, nego kupit mercedesa", baren ne iz postovanja prema onima "poremecenima" koji su za audia ipak iskesali lovu.
neznan posto su wavesi, ali mislin da su daleko precjenjeniji od uad-a i da bi za njihovu cijenu moga sve prazne slotove napunit dsp karticama. ;)

Eon
07-04-2004, 11:39 PM
Ovu pricu smo vec presli :roll:

Edit: slazem se sa misljenjem da i na Pc trzistu ima mnogo jakih spravica ali sam slozniji sa misljenjem da je DSP kartica napravljena za softver koji je prati(ili obrnuto) kao i kod bilo koje hardverske sprave ili efekta....znaci lexicon=pulsar po sferi proizvodnje i funkcionalnosti(hardver+softver)

SandRob
07-04-2004, 11:45 PM
a sto se tice kupovanja jaceg kompjutera, drugog, treceg konpjutera ili dsp kartice, kod mene nema velike filozofije.
u radu koristin ono sto mi je srcu i uhu drago. ako mi se dogadja da u mixu neman dovoljno cpu-a za otvorit neki native pojcat cu cpu, ako mi se dogadja da ne mogu otvorit neki dsp device pojacat cu dsp. :)

idekius
08-04-2004, 02:04 AM
Tonalino, da se razumemo jednu stvar. Ako mislis da sam imao nameru da te necim uvredim, gresis. Najiskrenije ti kazem, daleko od toga. Samo sam pokusao da ti kazem da DSP ipak ime svoje prednosti koje se ogledaju u preciznosti izrade i kvalitetu. Takodje sam hteo da potvrdim upravo tvoju pricu da su stvari pogonjene CPU-om isto jako dobra stvar, ali na zalost ipak nedovoljna. Mozda kroz koju godinu bude drugacije, ali sada je tako. Za sada su potrebne i jedna i druga stvar, a cak i to je malo i za neke stvari je potreban i externi hardware (cevni preamp, recimo tc finalizer i jos dosta toga). Naravno ne mislim da je potrebno bacati para na hardwerske samplere i slicne gluposti...
Elem, DSP stvarcice obicno rade veoma dobro, a da ne pricam o tome koliko znaci kada procesor pocne da se ponasa kao pretovarena mazgica usled VST opterecenja, a ti imas jos i DSP i mozes da uradis i ovo i ono ne opterecujuci dodatno procesor. Nikada dovoljno jak CPU za muziku :-)
Sto se tice IR-1, ja ga imam i imam oba CD-a sa impulsima za njega. Odlican je! Iskreno receno nista znacajno u odnosu na SIR 1.005 i njegove impulse (mislim na ultimate reverb packove koje dosta ljudi sa foruma koristi), ali i SIR je takodje strava stvar. To ne znaci da je neki DSP reverb los, naprotiv, vrlo je pozeljno imati vise stvari na raspolaganju nebi li odabrao najbolju kombinaciju i mogao vise da experimentises.

Eon
14-04-2004, 10:59 AM
Gledajuci (citajuci) Cw stranicu skontao sam da smo mi stari Cw-ovci bolje prosli jer smo dobili i onaj Synth&sampler pack i Mix&master pack u jednom...bar ja :)
SFP 4.0. se jos ceka...
pitam se koje ce prednosti u routhingu imati u odnosu na nas

SandRob
14-04-2004, 12:13 PM
pitam se koje ce prednosti u routhingu imati u odnosu na nas

:shock: mislis da moze bolje :?: :wink:

Eon
14-04-2004, 12:36 PM
ja bi voleo da moze bolje :D

Eon
15-04-2004, 12:23 PM
http://www.sonicstate.com/news/shownews.cfm?newsid=1433

evo dobre vesti!!!!!

"The new SCOPE 4.0 software is available for all existing SCOPE New SCOPE 4.0 software CreamWare users on CreamWare's web site free of charge."

:D :D :D

SandRob
15-04-2004, 01:36 PM
Version 4.0 download and registration is still under construction and must be delayed by a few days. We're sorry. Happy Holidays anyway!

Eon
15-04-2004, 03:49 PM
da znam ali ovo se mislilo sa "will" buducim vremenom,ustvari akcenat je da ce i nama funkcionisati :)

SandRob
15-04-2004, 04:56 PM
ma bas san kurijozan sto su novo smislili.
meni ova sad verzija toliko dobro radi i tako dobro mi je sve organizirano, da ja neznan sto moze bolje.
strah me samo da ne useru stvar ko steinberg sa sx-om i nuendom.
kod nuenda neman alternative jer su rijesili latencije, ali kod cw-a se nece bit problem vratit na stari, dobri i bezgresni sfp3.1c :roll:

Eon
15-04-2004, 05:02 PM
ma bas san kurijozan sto su novo smislili.
meni ova sad verzija toliko dobro radi i tako dobro mi je sve organizirano, da ja neznan sto moze bolje.
strah me samo da ne useru stvar ko steinberg sa sx-om i nuendom.
kod nuenda neman alternative jer su rijesili latencije, ali kod cw-a se nece bit problem vratit na stari, dobri i bezgresni sfp3.1c :roll:

slazem se i kurioznoscu i sa vracanjem :D

idekius
22-04-2004, 10:20 AM
Majku im SChwapsku, ovo sa registracijom za SFP 4.0 im bas i nije trebalo!!! :evil: Upravo sam uneo podateke i cekam vec 7-8 minuta da mi key za SFP 4.0 stigne, na mail...
Mmmmm... ako bude lep taj SFP 4.0 i njega cemo da flekujemo :twisted:

Samo to chudo necu da instaliram sve dok ne naprave fleku za njega, (apellujem na gradjane Chikaga da ucine nesto) i to iz sledecih razloga:

"What is new about 4.0?
With 4.0 products like Luna, Pulsar and SCOPE are newly arranged and are now called home, project and professional.

For new clients we have revalued the existing products with 4.0 ? you can now find series of more interesting PlugIns as an integral part of the package whereby, for example the efficient STS-4000 is already part of the package, from SCOPE home onwards.

For users with version 3.1c there is no great change with version 4.0; besides facelift on the new look there are several bugfixes and optimums but no new functions. And with this update no new devices get installed. Nevertheless, the free update is worthwhile ? as up to now the platform has never been as perfect and as stable before.

We would like to thank you as a user with the 4.0 special: Not only have a lot of PlugIns become durably cheaper with 4.0. If you register your 4.0 update now you can choose a PlugIn by CreamWare in the online shop which you can buy at a discount of 50% of the normal price. Seize this unique opportunity, for example Minimax, Prodyssey, Optimaster, Psy-Q for only EUR 99,- each (instead of regular EUR 198,-) or Synthesizer extension ? 10 Synth PlugIns for example your Luna Card, SB-404, Interpole, for EUR 49,- each (instead of regular EUR 98,-) "

A evo i cena:

SCOPE home - ?498
SCOPE project - ?998
SCOPE professional - ?2798

Sto znaci da su (sudeci po Luni) nabudzili cifre kao loodi! Ovde je rec o Luni bez adata (Scope Home) i cena je za oko 100 Eu veca nego sto je bila i to na racun par plug-incica (koje mi i ovako imamo :twisted: :twisted: )! Bezobrazno, nema sta....

Eon
22-04-2004, 11:39 AM
J.b.m im ja m.m. LOOPOVI !!!!!!!!

opet ce puci konji...ma neka puknu kad ne znaju :twisted:

SandRob
22-04-2004, 05:35 PM
:lol: a jesan li ja reka da bolje nemoze :?: :roll:

puRe
22-04-2004, 06:36 PM
mislim da cu da ih ubijem...i jos otvoreno kazu da su 3.1 korisnici ispusili :evil: :evil: :evil:

idekius
22-04-2004, 06:48 PM
Gde se nabavljaju oni pojasevi sa explozivom koji su uveliko u upotrebi u Iraq-u i Izraelu?
He, he, he :twisted:

SandRob
22-04-2004, 06:59 PM
eno van rasprodaja. pluginovi u po cijene.
navali, narode!!! jos malao pa nestalo!!! :lol:

idekius
22-04-2004, 07:56 PM
Sandro, jel' poslali tebi kljuc za SFP 4.0??? Meni i Puratoru nisu :roll:

SandRob
22-04-2004, 09:18 PM
ma, zakomplicirali su stvar. :twisted:
... prvo sa stranicama (kojega vraga ce in dvi stranice), a onda sa registracijom.
moras poc na "my page" i s live strane ces vidit Get SCOPE 4.0?!
tu moras stisnut "submit query" da bi ti oni na emajl poslali serijal.
onda valjda (ni ja nisan siguran) sa tim brojem ides na Activate SCOPE 4.0, uneses taj broj i kad ti se na listi registriranog softwarea pojavi novi broj downloadas. "allkeys.skf"...

valjda je tako :?

SandRob
22-04-2004, 09:56 PM
jebate, ovaj cw je stvarno u kurcu.

upravo san downloadira 4.0.
jebate, zapakirali su u zip:
3 acrobat reader-a v4.5 (na 3 jezika) - 17 megabajti...
optional plugins 45mb
i 6mb semplova za sts

:shock: popizdili su skroz.

e, sad moran cekat emajl od njih da bi moga instalirat 4.0 :?

puRe
22-04-2004, 11:00 PM
kao sto rekoh pre par sati:

"treba ih sve spaliti" :twisted:

idekius
23-04-2004, 12:46 AM
Ja sam dobio kljuc, ali necu da instaliram SFP 4.0 dok ne naprave fleku za njega. Obratite paznju na manual! On nije nov vec malo editovan stari manual!!!! Sramota... Rekao bih da su najvece zrtve novi korisnici jer mi se cini da je ova ujdurma oko SFP-a 4.0 bila samo da bi imali povod da povecaju cene karticama...

kVu
23-04-2004, 12:58 AM
Znate sta :!: :?: BOLI ME KU*AC za SFP 4.0... Sto kaze Sandro, ma ne moze bolje (ponavljajte u sebi ekih 10-ak puta pa na vishe u zavisnoti od tvrdoglavosti osobe)... Ovaj radi savrseno, ma kaki ku*ac 4.0, cim je tu nula iza verzija znaci da ima neki bug garant, ma nema boga... :lol:

p.s. izvinjavam se na tonu... :oops:

puRe
23-04-2004, 08:36 AM
Znate sta :!: :?: BOLI ME KU*AC za SFP 4.0... Sto kaze Sandro, ma ne moze bolje (ponavljajte u sebi ekih 10-ak puta pa na vishe u zavisnoti od tvrdoglavosti osobe)... Ovaj radi savrseno, ma kaki ku*ac 4.0, cim je tu nula iza verzija znaci da ima neki bug garant, ma nema boga... :lol:

p.s. izvinjavam se na tonu... :oops:

miran...miran!!!

4.0 je samo 3.1c sa izmenjenim izgledom i tu se zavrsava...

SandRob
23-04-2004, 09:20 AM
ma, je. nema tu nista nova. 4.0 je samo malicijozni trik.
ja san ga downloada cisto iz znatizelje i instalirat cu ga jerbo ne koristin fleku, pa mi je svejedno.

ali, jos mi nisu poslali serijski broj? koliko treba cekat?

Eon
23-04-2004, 11:32 AM
http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?topic=12375&forum=10&98

kako treba skidati da bi poslali email...ja ga necu skidati jos...malo kasnije ali vidim da nema potrebe...cekacu 4.1a :D

Anonymous
23-04-2004, 05:33 PM
Ha... sta to bi ? Ja kad pricam da je Creamware prdnuo u cabar zbog kompletno pogresne trzisne politike a ne zbog Noah sintija i da ce i ovaj novi isto tako proci, hocete oci da mi iskopate. Zar ne vidite da se oni samo zajebavaju na racun "obozavalaca". A i ovaj novi Creamware je umro pre nego je oziveo, sto dokazuje i sva ova gungula sa novim 4.0,
to je firma u agoniji i iz nje je ne izvuce niko. Radio sam skoro dve godine za Creamware i ni onda nisam imao utisak da ce dugo da potraju.

SandRob
23-04-2004, 05:45 PM
slazen se, tonalino, sto se politike tice. i mene cw konstantno izludjuje.
neznan sto ce bit sa njime. meni bi bilo zao da propadne, jer njihov koncept potpuno odgovara momu nacinu rada i pulsara nebi minja za nijednu drugu karticu.

nego, idekius, koliko si ceka na emajl? ja cekam od sinoc i jos nista?

Eon
23-04-2004, 08:26 PM
Ha... sta to bi ? Ja kad pricam da je Creamware prdnuo u cabar zbog kompletno pogresne trzisne politike a ne zbog Noah sintija i da ce i ovaj novi isto tako proci, hocete oci da mi iskopate. Zar ne vidite da se oni samo zajebavaju na racun "obozavalaca". A i ovaj novi Creamware je umro pre nego je oziveo, sto dokazuje i sva ova gungula sa novim 4.0,
to je firma u agoniji i iz nje je ne izvuce niko. Radio sam skoro dve godine za Creamware i ni onda nisam imao utisak da ce dugo da potraju.

Za politiku sam se slagao ali za ostalo (kvalitet,moc,efektivnost) se nisam sa tobom slagao... :D

SandRob
23-04-2004, 10:12 PM
evo sto cw kaze za probleme registriranja:

Attention CreamWare users

Due to technical difficulties with our server in Germany, We ask you kindly to give us couple day to fix the problem.

CWaudio is fully aware of the problem with the registrations and keys code and our team in Germany is working very hard to have it repaired soon.

However the influx of emails at this moment is making it somehow difficult.

To correct the problem we are adding new systems that will be installed this weekend in order to handle the huge amount of requests hitting our mail server.

CWaudio would like to thank you for your patience. Please again allow us until the end of the weekend to bring the new systems online to handle the extra load.

Please do not respond to this email regarding your registration. We are unable to deal with the amount of emails hitting our server at this point.

Our department in the USA has no way of dealing with the server located in Germany.

By Monday April 26, if you still unable to get your 4.0 keys. Kindly forward a very short email with your name and SN of the boards to

webmaster@creamware.de

The webmaster is the only person that can fix problems with website/key codes/registration etc,?

We would like to thank you again your patience.

Best regards

Anonymous
23-04-2004, 10:46 PM
Za politiku sam se slagao ali za ostalo (kvalitet,moc,efektivnost) se nisam sa tobom slagao... :D

E ako pazljivije procitas sta sam sve pisao vidjeces da nijednu rec nisam potrosio u vezi sa kvalitetom Creamware karti.

Eon
23-04-2004, 10:59 PM
malo sam karikirao :wink:

SandRob
24-04-2004, 08:39 AM

E ako pazljivije procitas sta sam sve pisao vidjeces da nijednu rec nisam potrosio u vezi sa kvalitetom Creamware karti.

nisi, tonalino, ali nismo ni mi prethodno, pa neznan cemu tvoja replika :?: :roll: ;)

puRe
24-04-2004, 08:56 AM
sinoc sam ponovo trazio kljuc i sve je stiglo bez problema...samo da znate :D

Eon
24-04-2004, 09:18 AM
pa zna se ko je pure :D

SandRob
24-04-2004, 09:19 AM
ja neznan sto je u mene. sinoc san prova sto puti i uvik zapne na trecem koraku. gledam na planetu z, mnogima se ista stvar dogadja.
iden bas sad provat ponovo.

a jeli netko instalira 4.0?
ono sto ja ocekujen od njega je da radi jednako ko 3.1c. :wink:

SandRob
24-04-2004, 09:22 AM
%!! opet isto!
"An error occured while sending your keys! Plaese contact our support. Sorry..."

Eon
24-04-2004, 09:31 AM
pa sam si dao onaj link od CW-a gde pise lepo da su pretrpani i da ce resiti problem uskoro...strpi se malo...nekome ide lakse nekome nikako... :)

puRe
24-04-2004, 09:45 AM
ovaj...moram nesto da priznam...aktivirao sam SFP4.0 i sve to...i onda mi je tamo rekao da imam 50% popust na bilo koji proizvod i ja sam se uplasio i morao sam nesto da kupim pa sam...ovaj...kupio.... ;)

http://www.creamware.de/images/picsbig/Minimax_main_500.jpg

Eon
24-04-2004, 09:59 AM
sram te bilo :wink:

cestitke...
ipak te povukao minimax...mislim da je neprikosnoven iako ga nikada nisam cuo :roll:

SandRob
24-04-2004, 11:07 AM
ovaj...moram nesto da priznam...aktivirao sam SFP4.0 i sve to...i onda mi je tamo rekao da imam 50% popust na bilo koji proizvod i ja sam se uplasio i morao sam nesto da kupim pa sam...ovaj...kupio.... ;)

cestitan!
ja razmisljan da updateam mod2 na mod3.

puRe
24-04-2004, 11:25 AM

cestitan!

ja bi onda u istom paketu uzeo i FleXoR...posle mozes za 40E da ga upgradeujes na V2 koji ima duplo vise modula...

SandRob
24-04-2004, 11:37 AM

cestitan!

ja bi onda u istom paketu uzeo i FleXoR...posle mozes za 40E da ga upgradeujes na V2 koji ima duplo vise modula...

je! imas pravo. bas o tome razmisljan.
ali di su cw demoi? bas gledan u shop-u i nema ih? pa, jeli oni mislu da cu nesto kupit na slipo oli da su sound examples dovoljni?

puRe
24-04-2004, 12:07 PM

cestitan!

je! imas pravo. bas o tome razmisljan.
ali di su cw demoi? bas gledan u shop-u i nema ih? pa, jeli oni mislu da cu nesto kupit na slipo oli da su sound examples dovoljni?

to su sjebali na novom sajtu...

Mogli
24-04-2004, 12:33 PM
Koji ste vi zaludjenici! Obozavam vas sve! Dosad su mi mnogi govorili da zujim, jer se ne odvajam od racunara, ali kad vas vidim...mama... :)

SandRob
24-04-2004, 02:20 PM
evo san napokon i ja dobi serijski.
i sto rec na 4.0... novi live bar je neprakticniji, logo je ruzniji, a ostalo je sve isto :?

SandRob
24-04-2004, 02:55 PM
:shock: a jebate sranja :shock:
vidite sto mi se dogadja sa slikom. ovo mi se niakd prije nije dogodilo.

http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/bar1.gif

http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/bar2.gif

Pedja
24-04-2004, 03:17 PM
:shock: a jebate sranja :shock:
vidite sto mi se dogadja sa slikom. ovo mi se niakd prije nije dogodilo.

http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/bar1.gif

http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/bar2.gif

znaci bagovi :roll: ......jos necu nista da diram :wink: :D

SandRob
24-04-2004, 04:15 PM
nemoj. cak i da poprave sve bugove, sa 4.0 apsolutno nista ne dobivas, osim ako ne zeis kupit neki device u po cijene.

idekius
24-04-2004, 04:53 PM
Pa posle Cw budale sa takvim paljevinama kao 50% po plug-inu.... Sad ce zgrnu kintu za naredne tri godine... Svaka cast, nema sta... Citam po ne tu kako su se ljudi primili... Sorry Tonalino, ali situacija ne ide ni malo u prilog onom propadanju Creamware-a o kome ti pricas... Da je jevtin trik, jeste, ali da pali, pali....

idekius
24-04-2004, 04:57 PM
Hmmmm.... Jan, nije ti bas mudra kupovina tog plug-ina.... Evo zasto... Taj synth ne radi sa crackom i moraces da drzis standardnu platformu da bi ti on radio. E... vidi sta gubis time... Mixere, gomilu drugih synthsa i efekata....

puRe
24-04-2004, 05:22 PM
Hmmmm.... Jan, nije ti bas mudra kupovina tog plug-ina.... Evo zasto... Taj synth ne radi sa ******** i moraces da drzis standardnu platformu da bi ti on radio. E... vidi sta gubis time... Mixere, gomilu drugih synthsa i efekata....

ma znam...ali poneo me marketing :D

SandRob
24-04-2004, 05:28 PM
Hmmmm.... Jan, nije ti bas mudra kupovina tog plug-ina.... Evo zasto... Taj synth ne radi sa ******** i moraces da drzis standardnu platformu da bi ti on radio. E... vidi sta gubis time... Mixere, gomilu drugih synthsa i efekata....

istina :?

a mogu li sfp 3.1 i sp4.0 radit ovisno o potrebi? eventualno da se samo rollaju driveri?

btw: ja san se odavno odluci da necu koristit crack kad je cw u pitanju, jer sinthove ionako rijetko koritstin a svi efekti koje san kupi ne rade sa crackom.
cak mislin da cu ponovo pocet koristit sts3000. napunit cu mu program pool sa zvukovima po midi standardu, tako da ih uvik iman pri ruci kad nesto konponiran i sl. tako ih mogu brzinski minjat iz nuenda preko program changea, a u mixu ih, po potrebi, uvik mogu zaminit sa nekim drugim zvukom iz vst-a ili sa zivim instrumentom. :roll:

Eon
24-04-2004, 06:06 PM
hmmm flexor je vrlo dobra stvar...ja imam propack tako da mi ne treba ***** ima sve u njemu sem sts 4000 i 5000 i onog velikog najveceg mixera

modular 2 je sasvim dovoljan i mislim da nema potrebe ganjati 3 jer dobijas samo neke nove module a ne zaboravi da ti modular daje mogucnost proizvodnje vlastitog zvuka kao i DP (development system)

edit: @Sandro pa sto bi koristio i 4.0 i 3.1 uzmi jedan ili drugi...mislim da je dovoljan 3.1 jer se nista ne menja u 4.0 sem izgleda koji je drugaciji za bocu :roll:

SandRob
24-04-2004, 06:45 PM
hmmm flexor je vrlo dobra stvar...ja imam propack tako da mi ne treba ***** ima sve u njemu sem sts 4000 i 5000 i onog velikog najveceg mixera

modular 2 je sasvim dovoljan i mislim da nema potrebe ganjati 3 jer dobijas samo neke nove module a ne zaboravi da ti modular daje mogucnost proizvodnje vlastitog zvuka kao i DP (development system)

edit: @Sandro pa sto bi koristio i 4.0 i 3.1 uzmi jedan ili drugi...mislim da je dovoljan 3.1 jer se nista ne menja u 4.0 sem izgleda koji je drugaciji za bocu :roll:

ma nebi ja koristi oba. to san misli priporucit puratoru, ako hoce koristit i crack i minimax. ja cu koristit 3.1c :)

idekius
24-04-2004, 11:17 PM
Moze da se napravi dual boot, pa ujednom lepo stvais flekovani scope, a u drugom normalni.... Ali... cemu sve to???

Eon
25-04-2004, 09:40 AM
Moze da se napravi dual boot, pa ujednom lepo stvais flekovani scope, a u drugom normalni.... Ali... cemu sve to???

ma nicemu...taman pocnes da radis u normalnom scope-u i skontas :"treba mi sts 5000" restartujes komp i ukljucis onaj sa sts5000 :roll:

idekius
25-04-2004, 10:57 AM
Ma ti STS sampleri su lipov %. Ja koristim one samle playere iz navike, a oni su jos gora stvar. Mislim da ovi soft sampleri kontakt 1.5.2 rade jednako dobro, a prakticniji su, imaju dfd opciju... Steta je arciti DSP na samplere. Ako novi giga bude schlackao kako treba, tek onda nema potrebe za STS-om.

Eon
25-04-2004, 12:10 PM
Ma ti STS sampleri su lipov %. Ja koristim one samle playere iz navike, a oni su jos gora stvar. Mislim da ovi soft sampleri kontakt 1.5.2 rade jednako dobro, a prakticniji su, imaju dfd opciju... Steta je arciti DSP na samplere. Ako novi giga bude schlackao kako treba, tek onda nema potrebe za STS-om.

ma njih sam samo uzeo za primer...ne koristim ih ni ja...kada bi imao 45 DSP-a e onda bi mozda razmislio ali cemu kada imas kontakt ili hallion...to je dovoljno li GIGIC :idea:

MilTon
25-04-2004, 03:04 PM
Za sada jedini bag koji sam provalio da su ispravili u SFP 4.0 je sto wave source radi kako treba. Idemo dalje, ko je jos nesto provalio neka prijavi.

Eon
25-04-2004, 03:52 PM
meni radi wave source u 3.1 besprekorno

idekius
25-04-2004, 04:11 PM
Sta je problem sa wave source u 3.1? O cemu se radi?

SandRob
25-04-2004, 05:10 PM
Za sada jedini bag koji sam provalio da su ispravili u SFP 4.0 je sto wave source radi kako treba. Idemo dalje, ko je jos nesto provalio neka prijavi.

ja prijavljujen da mi se cini da 4.0 bolje izlazi na kraj sa HT-om.
inace san kod instalacije mora iskjucivat HT, sto slucajno kod instalacije 4.0 nisan napravi i sve je bilo ok, a 3.1c sigurno nebi kasnije radi kako treba.

puRe
28-04-2004, 04:52 PM
Creamware ima bag na novom sajtu koji omogucava da kupujete neogranicen broj sprava sa popustom (upozorenje: popravice to sutra ili prekosutra).

evo kako da dobijete...ako ste vec radili aktivaciju scopea 4.0 (copy-paste onog koda iz emaila) dobili ste vec jednom popust...ako ga niste iskoristili nije bitno...uradite ponovo aktivaciju (copy paste) i sajt ce vam reci da ste kredit/aktivaciju vec iskoristili ali ce vam svejedno ukljuciti popust...i tako u krug :)

ja sam evo kupio Modular III ;)

SandRob
28-04-2004, 05:13 PM
jesi siguran da je bug :?: :roll: da nije trap :lol:

puRe
28-04-2004, 05:27 PM
jesi siguran da je bug :?: :roll: da nije trap :lol:

hehe...CW je porucio da nece kaznjavati korisnike koji iskoriste doticni bug ;)

Eon
28-04-2004, 07:24 PM
to je "slucajni" bug..."ekonomski" bug....ili "dobronameran" bug :wink:

idekius
28-04-2004, 07:27 PM
Jesam li ti rekao danas telefonom da ne pises o tpme :?: Sad ce Sandro da proda i kucu i camac da bi investirao u plug-inse :D
Usput, zeli li neko na ovom forumu da kupi psa (stafordski terijer star 11 godina) i bass gitaru (fender)? :D :roll:

Mogli
28-04-2004, 07:38 PM
Fender jazz bass je babaroga! Je li to u pitanju?

idekius
28-04-2004, 07:51 PM
Fender Jazz Bass Special. Razlika u odnosu na standardni jazz bass je u tome sto standardne varijante imaju JJ postavku magneta (i po meni kvalitetnije drvo tela), a jazz bass special ima PJ postavku magneta. Sada se pravi i Fender jazz bass DeLuxe koji ima aktivnu elektroniku i grafit u vratu, a rade i 5 string varijante. Licno sam veliki poklonik najobicnijeg i najklasicnijeg jazz bass-a iz sezdesetih i sedamdesetih godina.
Naravno da nista nebih imao protiv neke Pedulle, Ken Smith-a ili tako neke babarogice :wink:

SandRob
28-04-2004, 09:07 PM
kuca i camac na prodaju!!
moze i zamjena za creamware devicese i pasa (stafordski terijer po mogucnosti) uz moju nadoplatu. :D

zvati radnim danom od 12 do 24 na 32 956 :roll:

arados
28-04-2004, 09:44 PM
Rado bih bassao po tom Fenderu Ideikus!
sta dodje?

idekius
29-04-2004, 06:39 AM
Rado bih bassao po tom Fenderu Ideikus!
sta dodje?

Ma to je bila sala zbog bug-a na CW sajtu. Gitara nije na prodaju, a ni pas :D I gitara i pas me suvise dugo slusaju da bi ih se tek tako ratosiljao... hmmmm... ali ako cw dozvoli prodaju paketa i ne otkloni bug... :twisted:

idekius
30-04-2004, 06:45 PM
Ma neznam sto me ona cuvena poslovica "tresla se gora, rodio se mis" asocira nesto na SFP 4.0? 8)

Eon
30-04-2004, 11:27 PM
Ma neznam sto me ona cuvena poslovica "tresla se gora, rodio se mis" asocira nesto na SFP 4.0? 8)

znam ja...tresli se misevi i rodio se misic :lol:

Mogli
12-06-2004, 10:31 AM
Ima li nekih znakova da ce se pojaviti ***** za SFP 4.0??

SandRob
12-06-2004, 11:02 AM
a sto ce ti crack za 4.0 kad u 4.0 nema nista novega?!

puRe
12-06-2004, 11:02 AM
Ima li nekih znakova da ce se pojaviti ***** za SFP 4.0??

pa nema potrebe za novim...onaj stari isto radi kad ga stavis u novi...

Mogli
22-08-2004, 11:57 PM
a sto ce ti ***** za 4.0 kad u 4.0 nema nista novega?!

Verujem da je tako, ali sam primetio da komp osetno brze radi sa 4.0!
Ti to mozda ne primecujes jer imas mocnu masinu.

idekius
23-08-2004, 12:51 AM
SFP 4.0 je u sustini SFP 3.1c, a navodno su otklonjeni neki ods bagova. Sama mashina kod mene ne radi brze, ali zaista brze ucitava module. Ja sam SFP 4.0 instalirao do duse bas kada sam menjao broj DSP chipova, tako da to brze ucitavanje modula moze da bude i zbog toga...

Mogli
23-08-2004, 10:11 PM
Na to sam i mislio!

djole970
24-08-2004, 11:46 AM
Hehe, kao sto rece cini mi se Mogli koji ste vi zaludjenici. :shock: Vidi se da bas obozavate vase CW kartice. Ja sam bio ubedjen da previse vremena provodim za kompjuterom ali kada vidim vas tesim se. :D

Salim se naravno, drago mi je kada vidim koliko ljudi i sa koliko "zara"
diskutuje.

Eon
24-08-2004, 01:34 PM
Hehe, kao sto rece cini mi se Mogli koji ste vi zaludjenici. :shock: Vidi se da bas obozavate vase CW kartice. Ja sam bio ubedjen da previse vremena provodim za kompjuterom ali kada vidim vas tesim se. :D

diskutuje.

samo se ti sali a mi se ubijamo kako nas cw firma 'ebe u prilicno zdrav mozak :)

idekius
26-08-2004, 11:52 AM
Zdrav mozak???? Hmmmm... Ipak, samo mozak 8)

STUDIOTON
26-08-2004, 12:46 PM

diskutuje.

samo se ti sali a mi se ubijamo kako nas cw firma 'ebe u prilicno zdrav mozak :)

Da,da zato ajmo narode menjajte kartice :twisted: 8) :lol:

CW je istorija a vi ste samo deo nje.. :shock:

Eon
26-08-2004, 01:51 PM
Zdrav mozak???? Hmmmm... Ipak, samo mozak

naveo sam "prilicno" da bi bila relativna stvar :)

Da,da zato ajmo narode menjajte kartice

CW je istorija a vi ste samo deo nje..

....i kasnije ce biti knjige napisane a u njima idekius, Sandro, purator, Pedja...ima nas jos ali dobro je biti vecno pecatiran :D

SandRob
26-08-2004, 04:45 PM

diskutuje.

Da,da zato ajmo narode menjajte kartice :twisted: 8) :lol:

CW je istorija a vi ste samo deo nje.. :shock:
:shock: http://www.kvartetgorgonzola.com/purgatorio/moon.gif :twisted: 8) :lol:

STUDIOTON
26-08-2004, 05:39 PM
http://www.forum.hr/images/smilies/baeh.gif

SandRob
26-08-2004, 05:44 PM
:oops: :lol: :wink:

STUDIOTON
26-08-2004, 05:49 PM
http://www.forum.hr/images/smilies/thumbs.gif

djole970
26-08-2004, 11:56 PM
Hehe, jos ste gori nego sto sam mogao pretpostaviti. :rotfl:

arados
27-08-2004, 01:33 AM
http://www.kvartetgorgonzola.com/purgatorio/moon.gif
http://www.forum.hr/images/smilies/thumbs.gif

SandRob
27-08-2004, 08:13 AM
:oops: :wink:

djole970
27-08-2004, 09:16 AM
Ziveo Creamware !!! A vi svi zajedno sa njime !!!! :D

Eon
27-08-2004, 01:36 PM
Ziveo ScopeSRB :D

djole970
27-08-2004, 06:01 PM
Ipak, cudno da jos uvek nisu uradili rack verziju Scope-a? :roll:

Eon
28-08-2004, 09:47 AM
Ih to bi bilo nekih 10000 eura po njihovim cenama, nedaj boze da to urade.
I ovo sa PCI-em je preskupo.

SandRob
28-08-2004, 12:53 PM
a jesu li wavesi preskupi?
kupi sintove, sampler i efekte koje dobijes sa cw paketon u vst verziji, pa's vidit?! :wink:

Eon
28-08-2004, 04:07 PM
a jesu li wavesi preskupi?
kupi sintove, sampler i efekte koje dobijes sa cw paketon u vst verziji, pa's vidit?! :wink:

Slazem se ali su i SRBovi precenjeni , bez softvera.

SandRob
28-08-2004, 04:20 PM
jesu.