PDA

View Full Version : MARC X zvucna kartica

Ad Fines
31-03-2004, 09:32 AM
Radit cu nekakve jinglove i jednu reklamu,a za uzvrat mogu dobit digitalnu satelitsku ili ovu karticu. Ovako,antenu vec imam pa mi jos jedna ne treba,a zanima me dal ova kartica moze zadovoljit. Citao sam o njoj na netu al bilo bi dobro i neko stru?no misljenje jer ono obicno.....(svaki cigo svoga konja hvali)!!!!! :D
Tu kartu cu dat bratu jer meni pored mojih ona jednostavno nije potrebna,al jedino u slucaju da slozim jos jedan komp.O tom jos ne razmisljam al tko zna. :roll:

Pedja
31-03-2004, 11:04 AM
U racunaru pored Lune imam i Prodif Plus karticu, a mislim da je od istog proizvodjaca kao i Marc X. Veoma sam zadovoljan ovom karticom pa bi tako i Marc X trebala da bude dobra kartica.
Ne znam jedino da li Marc ima MIDI prikljucke posto je Prodif Plus namenjena samo za audio (bez MIDI-ja) i pored standardnih audio ima i opticke konekcije.

Ad Fines
31-03-2004, 11:35 AM
The MARC X is latest member of the MARC Sound System family from MARIAN. This PCI Audio Interface comes with a plurality of audio interfaces:

2 channels analog I/O - extendible by 4 channels through ANX, the Marc X Analog Extender
2 channels digital I/O S/PDIF
8 channels ADAT(tm) I/O
2 MIDI I/O
All audio interfaces can be used simultaneously. Additional you can connect also internal analog and digital audio CD drives. For synchronization purposes the Marc X provides you with these interfaces:

1 WordClock/SuperClock Input
1 WordClock/SuperClock Output
MARIAN SyncBus for Clock/Start/Stop synchronization with other MARIAN Sound Systems
But the probably most interesting function of the Marc X is the 32 channel digital mixer.

This Mixer, implemented in the Marc X hardware with fastest and flexible DSP functions, allows the latency free mixing of all input and output channels to three stereo sums. This way you can create perfect monitor mixes very quickly and may route this mix to any available output. But of course you can also monitor an input directly at an output - latency free.
Spezications Marc X

Stereo analog I/O, 24 Bit/96 kHz via TRS jacks
Stereo digital I/O S/PDIF, 24 Bit/96 kHz via RCA and TOSLINK
8-channel digital I/O ADAT, 24 Bit/48 kHz switchable for TOSLINK
Internal digital audio CD input
Internal analogue audio CD input
2 MIDI I/O via break out cable
Hardware based digital mixer, latency free
Latency free signal monitoring
WordClock I/O or SuperClock I/O
SyncBus for synchronization with other MARIAN cards
Connector optional extension board with 4 analogue I/O?s
Drivers for Windows(tm) 95/98/ME/2000/XP, MME, ASIO, GSIF, DirectSound
Lowest ASIO latencies down to 2ms
Spezifications ANX - Analog Extension Board for Marc X

2x Stereo analog I/O, 24 Bit/96 kHz via TRS jacks

Eon
31-03-2004, 04:01 PM
Ma uzimaj karticu sta ce ti satelitska....ebes to....meni se iskreno svidja ova kartica zbog adata samo je malkice skupa oko 500$ :shock:

Ad Fines
01-04-2004, 09:24 AM
Ma nije!!!!!U hrvatskoj ima MARIAN-ov zastupnik.Jucer sam nasao Kartica je jeftinija 500 kuna od cijene projekta koji cu raditi. Cijena kartice ja 2450 kn. A to ti je oko 300?

Eon
01-04-2004, 10:03 AM
pa uzmi im jos 500 kuna uz karticu i resen problem...a koliko je digitalna satelitska??

Ad Fines
01-04-2004, 11:37 AM
Konkretno taj model nisam nasao al je sa pirat karticom i brza je sto se tice dekodiranja kanala. Al si me sa ovim zagrijao. Negdje imam adat i definitivno cu uzet tu karticu da se probam igrat sa adatom(ako ga nadjem :? )! Samo me zanima kako i s cime cu ga syncronizirat sa kompjuterom. Njega nikad za snimanje nisam koristio,a kupio sam ga da mi sluzi kao konverter,al je brzo izgubio tu ulogu cim sam kupio digi 001 i voice master! :lol: :D

Ad Fines
01-04-2004, 11:48 AM
sad sam se sjetio....pa meni je taj isti tip prije mjesec dva,u zamjenu za neki drugi posao dao SIENA-u dans MARC 8 MIDI i ja sam je prodao,a sad citam na net-u da ona ima mogucnost sync zvuka sa ostalim M8M do maximalnog prosirenja od 4 kartice,a sto znaci do 4x8 in(mono)
Kad bi postojala opcija syncronizacije sa Marc x-om na isti nacin,to sto sam je prodao bio bi mi mozda promasaj :cry: :(

Eon
01-04-2004, 04:15 PM
pa bolje da se nisi setio :(