View Full Version : lagano izgubljen...
dlukace
23-03-2004, 02:26 AM
bok svima! ovu temu sam potakao zato ?to me frustriraju neke stvari oko toga kako neki softsintevi zvu?e! kad se pojavi recimo neki novi sint svi su odu?evljeni samo ?to to odu?evljenje ne traje dugo nego samo par mjeseci.tako je bilo na samom po?etku kada je iza?ao slavni model e.svi su pri?ali kako je to taj legendarni moog sound da bi uskoro istog zamijenio reaktorov ensemble,a onda nam sti?e i vaz sa super moog patchevima...ali i to im nije dosta nego jo? bolji zvuk(moogov)ima novi tassman,ali i on ne traje dugo a ve? nam sti?e moog modular.e sad smo potpuno zadovoljni soundom,ali i to nam nije dosta ve? tra?imo ne?to novo u obliku novog arturia minimooga! kod starog vaza 2 taj zvuk je savr?en bio i mnogi uop?e nisu u slijepom testu razlu?iti jasnu granicu i tako se stalno vrte u krug.za?to nitko nije zadovoljan s onime ?to se nudi? uz toliko mo?ne i premo?ne procesore zvuk jo? nije "onaj pravi"-a pitam se kada ?e to ve? jednom postati? kada ?emo dobiti sint kada ?emo napokon prestati svakodnevno tra?iti ne?to novije i jo?"bolje".tko je tu lud...prijatelj mi je potro?io ogromne novce na update i najnovije stvari,a jo? uvijek nije zadovoljan! ja sam s time prestao donekle i prtebacujem se lagano na dobri stari hardware koji je "ograni?en" ali meni se ta ograni?enost upravo svi?a i ne odustajem od nje jer s neograni?eno??u nikako da napravim neku stvar do kraja.danas se mo?da previ?e toga nudi u softwareu i svi su pomalo izgubljeni u tom moru virtualnog.da li se jo? kome to de?ava ili sam ja jedini koji to uvi?a iz dana u dan?
desava,desava ali stvar je u tome da sebi sam zadas granicu i neides dalje jer upravo se pocinjes gubiti a ja to ne zelim pa sam se zaustavio na par VST-ova i doduse malo vise effekata ali njih nikada dosta i mislim da tu nema granice iako treba voditi racuna o kvalitetu effekata
model e nikada nije zvucao kao MiniMoog i tacka . :lol:
SandRob
23-03-2004, 12:04 PM
...meni se ta ograni?enost upravo svi?a i ne odustajem od nje jer s neograni?eno??u nikako da napravim neku stvar do kraja.
he, he... tako nesto je reka i george martin, kad je govori o tome kako je producira beatlese.
pogledajte malo po forumima kakvu produkciju rade ljudi sa legalnim softwareom.oni ne gube ure i ure na dowloadanje i proucavanje novih "boljih" spravica. kupe ono sto im treba i sto mogu i sa time cuda rade. 8)
MarkoM
23-03-2004, 01:14 PM
ta muzicka industrija.............. :evil: :!: :evil:
Goran
23-03-2004, 03:53 PM
Bravo Sandro!
Da ustvari stvar je u tome kada kupis nesto to i vise cenis i koristis do krajnjih granica a ovako si malo nezadovoljan jer je sve prelagano ali stvar je psihe
ANITA
23-03-2004, 07:34 PM
Tocno tako! Eone i Sandro!
Stvar je psihe i usmjerenja i naseg zaborava sto nam je ustvari bitno i sto ustvari uopce zelimo. Izgubimo se od previse izbora. Pa cak i inace u zivotu, neki je mudrac rekao, da je blagoslov ne imati izbor. Vjerojatno je mislio na mucenje oko odabira, analize, dilema, trilema, stolema i na kraju gubljenje naseg dragocjenog vremena.
Ja pokusavam uvijek zadrzati stav da su sve te stvari i software-i - nesto sto sluzi meni! A tko je rob kome ako trazim stalno novo i novo...... Jer, ipak se na kraju svega radi o tome da tko zna obaviti posao kako treba, obavit ce to i sa dobrom opremom (nasuprot odlicne).
To je npr. kao kad ljudi zele dobre odlicne gudace samplove i nista im ne zvuci dobro. Onda misle da je stvar u efektima i sl. (sto djelomicno i je). A ustvari radi se o tome da treba znati orkestrirati - napisati note pravilno kao sto bi se i za zivi orkestar i tada to zvuci zivo i organski i sa viennom ali i sa onim starijim sampleovima. Najcesce se radi o tome da nove stvari nude siri opseg mogucnosti, ali ne da su i sve te mogucnosti po kvaliteti mnogo vise. Jednostavno su vece u broju.
Vidim da nas je to sve pocelo muciti na forumu.
Eone, mislim da sam negdje procitala da si dao na izdavanje svoju pjesmu. Zanima me da li su trazili licence za koristene samplove i software koji si koristio? Mislim, vjerojatno nisu... ali zanima me je li bilo ikakvog govora o tome.
andrija
23-03-2004, 07:42 PM
sta se tice electronic music kad se nesto releasuje niko ne pita
za softwarelicences a za samplove to je vec druga stvar, ali ko preuzima bas 100% samples od sample cds? tako kad se to obradi niko ne pozna taj sample :D....
dlukace
23-03-2004, 11:52 PM
da,sve je stvar psihe.mislim da je dosta ljudi koji su materijalisti(tu i ja spadam) zato jer imam ne?to opipljivo i stvarno ispred sebe,a ne komad cd-a koji bi mi trebao zamjeniti poal mog hardwarea.vi?e se cijeni i ono ?to se plati,a znamo koliko se software kupuje! neka granica ipak postoji i nje se stvarno treba pridr?avat i jedino se tako ne?to zavr?ava...ionako je sve to varka...
Pa ?ta da vam ka?em kada je meni DX7 emulacija i dalje zakon... :roll: Retko ?ta iza?e novo, a da mi se stvarno svidi...
Eone, mislim da sam negdje procitala da si dao na izdavanje svoju pjesmu. Zanima me da li su trazili licence za koristene samplove i software koji si koristio? Mislim, vjerojatno nisu... ali zanima me je li bilo ikakvog govora o tome.
Da jesam ali nisu trazili nista jer je bio singl u pitanju i sto andrija kaze zvucalo je dosta unikatno...mislim da kada radis remix i koristis puno semplova onda se trazi i licenca
Pa ?ta da vam ka?em kada je meni DX7 emulacija i dalje zakon... :roll: Retko ?ta iza?e novo, a da mi se stvarno svidi...
pricas o NI FM7?
Oooo da... Ne znam, mnogo volim taj zvuk. :D
meni je mnogo gotivniji Vanguard...FM7 je digitalija sranje.
SandRob
24-03-2004, 10:02 PM
vanguard je kraj svita. 8)
ne razumin se u sinteve, ali vangard... uf, uf :twisted:
btw: purator, jesi nabavi presete od virusa za vanguard?
Daj cjacji Vanguard.. Ako moze... :oops:
Mogli
25-03-2004, 01:48 PM
Gde ti to nalazis Puratore?Ima li neki link o tom sintu?
SandRob
25-03-2004, 01:56 PM
http://www.refx.net/pro_Vanguard.htm?lang=eng
vanguard je kraj svita. 8)
ne razumin se u sinteve, ali vangard... uf, uf :twisted:
btw: purator, jesi nabavi presete od virusa za vanguard?
slazem se, odlican je :D
i da, nabavio sam ih ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.