PDA

View Full Version : Genelec 1031A

puRe
21-03-2004, 12:58 PM
Sta mislite o doticnim monitorima?

http://www.genelec.com/products/1031a/1031a.php

davormen
21-03-2004, 03:57 PM
Sta vise reci osim da su postali standardni deo opreme vecine svetskih studija... :)

puRe
21-03-2004, 05:28 PM
Sta vise reci osim da su postali standardni deo opreme vecine svetskih studija... :)

pretpostavljao sam, ali cesto mesam genelecove modele... :lol:

notax
22-03-2004, 01:01 AM
Nije mi jasno kako kutije sa 8" mid-basom i integrisanim pojacalom i aktivnom skretnicom moze biti tezak samo 12,7 kg. Deluje mi tiny-viny.
I jos jedna stvar. Ako bi ovo trebalo da je ozbiljan sistem, zasto proizvodjac ne daje frekventnu karakteristiku, waterfall, impulsni odziv, THD itd. ?

Shot
22-03-2004, 02:40 AM
...zasto proizvodjac ne daje frekventnu karakteristiku, waterfall, impulsni odziv, THD itd. ?

Jer im s ne da! hihi! :D
Ionako ih ljudi kupuju jer su "in" i jer su ih culi u nekom drugom studiju. A taj studio ih ima jer im je neki kolega rekao da su dobri. A njemu su pak dobri jer je bio na Genelecovoj prezentaciji gdje su ga podmitili slanim kikirikijima iz ruku zanosne hostese (95:56:95). A hostesa pak nema pojma sto su zvucnici. Njoj je to isto ko i hauba za susenje kose samo je kockasto i ima premalu rupu za zavuc glavu. Plus sto joj nije jasno zasto iz te rupe puse samo kad glasno svira i zasto to ne zovu "dryer" nego "bass reflex". Al nije joj ni bitno dok god dobro plate. I oni iz Geneleca a i oni kojima daje kikirikije. Ovim drugima naplacuje po satu. Sve.

Prijatelju, pa nisu performanse danas ono sto se reklamira! Kikirikije narodu!

hihi!

:P :D :lol: :wink:

ANTISHA
22-03-2004, 08:52 AM
Mnogo dobra kutija za sladunjavo slu?anje i divljenje vlastitim uradcima. Ima ih nekoliko studija u Splitu. Produciraju neke vrlo visoke herce koji nisu snimljeni, a zvu?e ugodno. Me?utim mene interesira ?ut ono ?ta sam napravija,l a ne ono ?ta nisam.

fipke
23-03-2004, 09:41 AM
da, prilicno su sweet-sounding...