View Full Version : BPM
Pedja
15-03-2004, 10:11 PM
Kako najlakse pronaci bitazu neke vec gotove pesme i koji je program za to najbolji :?:
Cini mi se da je Acid tako nesto odradjivao? :?
eeeeeee...to i ja trazim :(
cini mi se da u ACIDU imas onaj tap tap fazon....klikces misem na svakom kicku ili beatu i dobijas okvirnu vrlo blizu BPM-azu pesme...cini mi se BPM counter ili tako nesto slicno je program zaduzen za tako nesto
diviner
16-03-2004, 12:41 AM
Bilo koji Traktor mixer ce raditi posao (i to prilicno precizno, ako mu date nesto vise vremena za analizu bitaze) !
SandRob
16-03-2004, 08:52 AM
ko sto diviner kaze, neki mp3 playeri poput traktora ili askywhalea detektiraju bpm, ali sve zavisi zasto ti to treba?!
ako je to za produkciju meni je nekako zgodnije to napravit u nuendu, zato sto cu u njemu i nastavit radit:
uredno otkinuta 2 ili 4 takta otvorin u nuendu, stavim ih u loop i minjan brzinu dok ne potrefin pravu i to nebi treba bit neki problem.
ovu je operaciju neuporedivo zgodnije napravit u cubaseu vst32, ali jeb'ga.
bpm i nije problem nac, ali ja uvik dvojin sto napravit kad treba taj sample prilagodit aranzmanu i onda se uvik pitan, dali njemu minjat brzinu ili prilagodit aranzman, dali ga samo transponirat i tako mu prominit brzinu, dali koristit cjelovit loop (bubnjarski) ili ga u recycleu rasturit na proste faktore, pa ga exportirat kao soundfont i eventualno midi file i kasnije sve to importirat u nuendo i neki sample player!? dali koristit phatmatic i u njemu direktno rasturit loop i ponovo iz njega exportirat midi file... ???
Mogli
16-03-2004, 02:49 PM
cini mi se da u ACIDU imas onaj tap tap fazon....klikces misem na svakom kicku ili beatu i dobijas okvirnu vrlo blizu BPM-azu pesme...cini mi se BPM counter ili tako nesto slicno je program zaduzen za tako nesto
Nuendo/Project/Beat Calculator/Tap-tap-tap-tap
Anonymous
16-03-2004, 03:18 PM
Nuendo/Project/Beat Calculator/Tap-tap-tap-tap
To bi bilo isuvise neprecizno.
Ima Nuendo mnogo bolje resenje za to.
Sandrob:
uredno otkinuta 2 ili 4 takta otvorin u nuendu, stavim ih u loop i minjan brzinu dok ne potrefin pravu i to nebi treba bit neki problem.
Nema potrebe traziti na taj nacin brzinu. U Beat Calculatoru posle tog
"urednog otkidanja 2 ili 4 takta" treba samo dati broj cetvrtina pod Beats
i odmah se moze procitati tempo. Ako ga treba preneti u pesmu pritisnuti
na At Tempo Track Start. Nema greske.
SandRob
16-03-2004, 03:47 PM
zaista nema greske :)
hvala, tonalino 8)
bpm i nije problem nac, ali ja uvik dvojin sto napravit kad treba taj sample prilagodit aranzmanu i onda se uvik pitan, dali njemu minjat brzinu ili prilagodit aranzman, dali ga samo transponirat i tako mu prominit brzinu, dali koristit cjelovit loop (bubnjarski) ili ga u recycleu rasturit na proste faktore, pa ga exportirat kao soundfont i eventualno midi file i kasnije sve to importirat u nuendo i neki sample player!? dali koristit phatmatic i u njemu direktno rasturit loop i ponovo iz njega exportirat midi file... ???
to sve odradi u melodyne-u sa semplom...neces pogresiti niti izgubiti na kvalitetu
Goran
17-03-2004, 12:35 AM
U Acidu kad na ime tracka pritisnes desni click jedna od opcija je i "use original tempo" i u zagradi detaljno pise koji je.
MilTon
17-03-2004, 08:13 AM
Mislim da je Recycle najbolji za to.
ja sam radio u recycle-u i primetio da se gubi na kvalitetu pri deljenju semplova...takodje nije losa varijanta ali mislim da ces u melodyne-u dobiti bolje rezultate
milanbb
25-03-2004, 11:40 PM
Mozes da probas i sa Alcatech BPM Studio Pro poslednja verzija je v4.603 - oko 8MB je
Mogli
26-03-2004, 02:29 PM
Bilo koji Traktor mixer ce raditi posao (i to prilicno precizno, ako mu date nesto vise vremena za analizu bitaze) !
Kako se u Traktoru daje nalog da izracuna bpm?
SandRob
26-03-2004, 03:11 PM
ja sam radio u recycle-u i primetio da se gubi na kvalitetu pri deljenju semplova...takodje nije losa varijanta ali mislim da ces u melodyne-u dobiti bolje rezultate
pa, dogadjaju se klickovi, ali nakon sto recycle automatski rasice loop nije problem svaki komadic poslusat zasebno i to popravit.
recycle je zgodan jer rasiceni loop mozes exportirat ko soundfont i midi file i sampleove kasnije ubacit u neki sample player, a midi file importirat u sequncer.
ja iman instaliran recycle, ali mi je navika sve radit u wavelabu, pa se i ne sitin otvarat recycle. :oops:
inace, za to je jako dobar phatmatic pro, jer napravljen ko vst instrument u kojega ubacis loop, rasices ga na komadice, exportiras midi file i ponovo ucitas u kanal od phatmatica.
znaci ne treba ti nikakvi vanjski audio editor nego sve radis unutar samog vst instrumenta i svaki djelic mozes editirat i prilagodjavat "u hodu". 8)
phatmatic je odlican za sve sampleove - ne samo za bubjeve i udaraljke.
pa baci ga na net ako nije prevelik??
A da radio sam u recycle-u i ta fora sa Sf-om i midijem je odlicna jer kasnije mozes stimati delove loopa kako god zelis...jesi li radio u melodyne-u??
SandRob
26-03-2004, 07:41 PM
pa baci ga na net ako nije prevelik??
A da radio sam u recycle-u i ta fora sa Sf-om i midijem je odlicna jer kasnije mozes stimati delove loopa kako god zelis...jesi li radio u melodyne-u??
instalira san melodyne ali nisan radi jos nista u njemu :oops: samo san bi prova ono jeli radi sto je tebe mucilo. :?
sada radi bez problema i moja preporuka je da ga malo upoznas jer ti radis sa vokalima a on je upravo za to i napravljen
Vec sam negde rekao ali pogledaj samo cenu na netu,sto se kaze "Kada ne znas kakvo je znas koliko vredi" :lol:
Pedja
26-04-2004, 09:45 AM
U Acidu kad na ime tracka pritisnes desni click jedna od opcija je i "use original tempo" i u zagradi detaljno pise koji je.
:wink: Da, da...... ipak je Acid po meni odlican za ove stvari. Nepogresivo i u detalj ti ispise BPM i to bez ikakve muke vidis odmah...... Acid 4.0 prava stvar :wink:
:wink: Da, da...... ipak je Acid po meni odlican za ove stvari. Nepogresivo i u detalj ti ispise BPM i to bez ikakve muke vidis odmah...... Acid 4.0 prava stvar :wink:
slazem se...jak je program 8)
hmmm...moracu onda da skinem Acid ;)
Mogli
26-04-2004, 03:35 PM
Imam Acid Pro v4.0e. Mogu ti poslati ako hoces.
Imam Acid Pro v4.0e. Mogu ti poslati ako hoces.
ajde posto izgleda da imam samo 4.0b...
ps:
poslao sam one diskove...
Mogli
26-04-2004, 11:41 PM
Svakako, bas me raduje da i ja nesto mogu da pomognem.
Hvala na diskovima, izljubicu postara! :P
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.