View Full Version : Effecti...???
Ovo pitanje mi se samo postavilo juce radeci malo u HyperSonicu.
Ubacio sam par instrumenata i svideli su mi se vec na prvi pogled ali bili su pod effectima koji su integrisani u HyperSonic. Kontao sam ma dobar je zvuk necu ga dirati i tako sam ih ubacio 5-6 (zvukova). Kasnije su se effekti izmesali (ostatak nije bitan) a meni se postavilo pitanje da li je bolje koristiti effekte sa VST instrumenata ili inserte u mixeru tj.nezavisne effect procesore, u cemu je tolika razlika(znam za kvalitet) ali neke dublje specifikacije itd.??
Sam sebi si odgovorio na pitanje...kvalitet...
vecina efekata ubacenih u VST instrumente su tu da bi poboljsali zvuk VSt-a i zamazali oci/usi ;)
isto vazi i za vecinu hardvera...
Da ali mislim da je kvalitet nekih effecata konkretno na HS-u dobar tako da ne vidim neku drasticnu razliku (mozda gresim)
Da ali mislim da je kvalitet nekih effecata konkretno na HS-u dobar tako da ne vidim neku drasticnu razliku (mozda gresim)
ne znam, moracu da ga uporedim...
VST instrumente su tu da bi poboljsali zvuk VSt-a i zamazali oci/usi ;)
Hoces reci da i na hardverskim synthovima postoji isti problem
VST instrumente su tu da bi poboljsali zvuk VSt-a i zamazali oci/usi ;)
Hoces reci da i na hardverskim synthovima postoji isti problem
u sustini da...neki sintovi imaju efekte samo kako bi nabudzili zvuk/presete.
ANTISHA
08-03-2004, 06:43 AM
u sustini da...neki sintovi imaju efekte samo kako bi nabudzili zvuk/presete.[/quote]
Zato je KURZWEIL kralj, jer tamo efekti gotovo i ne trebaju- pogotovo za klasi?ne presete.
Ali i cijena mu je kraljevska!
Zato je KURZWEIL kralj, jer tamo efekti gotovo i ne trebaju- pogotovo za klasi?ne presete.
kurzweil je sranje
Pedja
08-03-2004, 03:00 PM
Bas bi voleo da procitam sta ovde pise :D
ridge
08-03-2004, 04:56 PM
pise "kurzweil je sr.nj." :shock: :shock:
ANTISHA
08-03-2004, 04:58 PM
Koji ste vi zafrkanti!! :) :) :)
Goran
09-03-2004, 12:10 AM
Ne znam zbog cega mislis da je Kurzweil sranje. Ja imam Kurzweil K2000 sa 64MB RAM-a, HD i CDRom-om i mogu ti reci prije svega da je to jedan od najboljih hardverskih semplera. Njegov interni engine je tako koncipiran da mozes napraviti bilo kakav analog synth zvuk razmisljajuci na nacin kao da radis sa pravim analognim synthom. Realne boje su veoma dobre, narocito klavir i gudaci. Uostalom, to ti mogu potvrditi i muzicari po svijetu koji ga koriste. Jedine mane tog instrumenta su:
1. Sto to nije tzv "preset" sprava, tj nije ona vrsta sinta koja treba svojim fabrickim presetima da te sjednu na dupe, vec je sint sa veoma dubokom editacijom i u tu svrhu veoma sirok.
2. Njihova polifonija je siromasna (K2000 je 24-glasan, K2500 i K2600 su 48-glasni) tako da nije namijenjen za veliko MIDI aranziranje, medjutim i na bini i u studiju je sasvim dovoljno.
Eto toliko! :wink:
diviner
09-03-2004, 11:47 AM
kurzweil je sranje
:mrgreen:
fipke
12-03-2004, 01:18 PM
'Kurzara' jeste kralj :)
maaaaaaaa...kurzweil je sranje
cisto da utvrdim :P
Pedja
12-03-2004, 11:02 PM
maaaaaaaa...kurzweil je sranje
cisto da utvrdim :P
:rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.