View Full Version : sync logic-a i slike u mov formatu
bassystem
26-02-2004, 04:46 PM
Dakle, dobio sam zadatak da napravim muziku za kratku reklamu, radim na PC-ju i u Logic-u. LJudi su mi dali filmi? u .MOV (quick time
MAC format) i, naravno rade na MAC-u. Zna?i, zadatak je da nekako sinhronizujem sliku sa tim filmom. Poku$ao sam sa Hubi's Midi
Loop da sinhronizujem LAP i Vegas, koji mo?e da radi sa slikom ali, na?alost Hubi ne radi na win XP. Onda sam poku$ao sa midiyoke i
midiox, ali nisam uspio. Iz LAPa sa fino generi$e MTC, koji midiox odli?no ?ita, ali vegas ne?e da krene kako treba po tom kodu, i ne
o?itava ga ta?no. Samo da napomenem da mi se ne radi u Cubase-u ili Nuendo-u. Poku$ao sam dosta i onda sam se smorio (ako neko
zna ne$to o tome, neka komentari$e...jo$ nisam poku$ao da spojim LAP i Cubase, jer imam dvije zvu?ne, ali mi to ve? zvu?i glupo i
mrzim emagic $to je pre$'o na MAC...). E, onda sam se vratio u LAP i tamo poku$ao sa video playerom, koji radi super u frame, i tako
sam zavr$io taj mali projekat. Me?utim, tamo nisam uspio da iz LAP-a pustim MOV (dobio sam crn ekran, iako ga iz Quick time 6.4
pu$tam bez problema, jer sam dodatno instalirao Quick time codec), nego sam morao taj filmi? iz MOV da prebacim u AVI, da bih ga
vidio u LAP-u. Konverziju sam radio direktno u Quick time-u. Me?utim, provalio sam da taj avi nije sinhron sa MOV, ve? da moram u
LAP-u da stavim offset od pola sekunde (0.435s ta?no) da bi bilo isto, jer se moja muzika nije slagala sa slikom kad sam im to
odnio...neslaganje je stvarno nezanemarljivo, a neznam da li to zavisi od du?ine filma (da li je ve?i offset ako je i film ve?i) da li se
pove?ava s vremenom itd...volio bih da mi neko ka?e ako je imao sli?na iskustva! I da rezimiram, moja dva pitanja:
1. za$to ne mogu da vidim MOV file iz LAP-a (iako ga vidim u Quick time-u, zna?i kodek je ispravan)
2. za$to se pojavljuje ka$njenje (tj avi krene ranije za cijelih pola sec. ako mi offset u video settings stoji na 1.0.0.0)
koristim LAP 5.5.1, imam deltu 1010 i ATI Radeon 9600pro
pozdrav
bassystem
27-02-2004, 08:53 PM
pa jeli moguce da niko nema komentar od vas dvaes` $to su ovo vidjeli?
pa jeli moguce da niko nema komentar od vas dvaes` $to su ovo vidjeli?
ja imam ali ne bih da pljujem Logic :lol:
bassystem
28-02-2004, 01:24 AM
a ja te onda pitam $to misli$ $to bolje radi: LAP6 na MAC-u 5 ili Cubase 2 na PC???
idekius
28-02-2004, 02:30 AM
Kako mislis da ti neko odgovori kad 98% ljudi na ovom forumu radi u Cubase SX 2 i u Nuendo 2?
To je ujedno i odgovor na tvoje pitanje...
Bez ljutnje...
Ja radim u Logic-u ipak jo? uvek. Probao Nuendo i jednostavno mi se ne dopada, iako bolje reguli?e cpu i memoriju od Logic-a. Najvi?e me nervira The Grand u Logic-u koji vec na drugom ili tre?em playbacku izbacuje "disk overload" iako hard ?uti ko mula... Jeste da je OT al morao sam ovo da ka?em...
Goran
28-02-2004, 03:13 AM
Mestre, pridruzujem ti se iz naseg rodnog grada!!! Ajde da cujem neke argumente protiv Logic-a?! E samo neka mi neko objasni ZASTO svi englezi i amerikanci ako ne koriste ProTools kao sekvencer koriste LOGIC a ne Cubase i Nuendo. Svi znamo da su Steinberg i Emagic njemacke firme tako da ne vjerujem da tu ima neke pristrasnosti sto se tice toga.Cubase se takodje koristi i na Mac-u tako da ni tu ne vidim neku tendenciju. Samo malo prosetajte po site-ovima velikih engleskih studija (Real World, StrongRoom, ParkGate,....), sve pise, crno na bijelo. Bassystem, samo im u jednoj recenici objasni zasto je Logic potpuno profesionalan program za razliku od ostalih, kao sto si i meni demonstrirao prije neki dan kad si bio (u vezi sinhronizacije).
U nasem domenu rada je najvaznije da nam sekvencer radi stabilno a to rade sva tri pomenuta programa, tako da je samo pitanje ukusa ko ce da koristi koji program, i veoma je glupo da se na ovakvom forumu, koji i u muzickom smislu svima nama pomaze, vodi polemika koji sekvencer je BOLJI a koji nije BOLJI. Sto se tice Bassystem-ove price, mislim da bi trebali svi da ga slusamo ka' djeca majku jer ne vjerujem da iko na ovom forumu ima vecu kilometrazu, i da li ce je iko imati, od njega sto se tice mnogih stvari.
Veliki pozdrav svima iz Kotora!!!!!
idekius
28-02-2004, 04:28 AM
Mestre, pridruzujem ti se iz naseg rodnog grada!!! Ajde da cujem neke argumente protiv Logic-a?! E samo neka mi neko objasni ZASTO svi englezi i amerikanci ako ne koriste ProTools kao sekvencer koriste LOGIC a ne Cubase i Nuendo. Svi znamo da su Steinberg i Emagic njemacke firme tako da ne vjerujem da tu ima neke pristrasnosti sto se tice toga.Cubase se takodje koristi i na Mac-u tako da ni tu ne vidim neku tendenciju. Samo malo prosetajte po site-ovima velikih engleskih studija (Real World, StrongRoom, ParkGate,....), sve pise, crno na bijelo. Bassystem, samo im u jednoj recenici objasni zasto je Logic potpuno profesionalan program za razliku od ostalih, kao sto si i meni demonstrirao prije neki dan kad si bio (u vezi sinhronizacije).
U nasem domenu rada je najvaznije da nam sekvencer radi stabilno a to rade sva tri pomenuta programa, tako da je samo pitanje ukusa ko ce da koristi koji program, i veoma je glupo da se na ovakvom forumu, koji i u muzickom smislu svima nama pomaze, vodi polemika koji sekvencer je BOLJI a koji nije BOLJI. Sto se tice Bassystem-ove price, mislim da bi trebali svi da ga slusamo ka' djeca majku jer ne vjerujem da iko na ovom forumu ima vecu kilometrazu, i da li ce je iko imati, od njega sto se tice mnogih stvari.
Veliki pozdrav svima iz Kotora!!!!!
1. Argumenti protiv Logica? Meni se ne svidja interface i nemam nameru da se zatupljujem sa njim jer ne dobijam nista bolje od onoga sto vec imam u Cubase SX. Kvalitet zvuka ne zavisi od sequenzera vec od mikrofona, predpojacivaca, zvucne kartice.... i naravno znanja onog koji schljaka sa tim.
2. Nikoga ne slusam kao majku, valjda svako ima svoj put i nacin. Cenim tudje iskustvo i savete, pitam za pomoc kada mi je potrebna (pogledaj moje postove), ali niko ne moze toliko da me odusevi da bih ga slusao kao majku, a i po prirodi nisam paljevina...
3. Bassystemu sam odgovorio kratko i precizno na ono sto je pitao jer koliko ja znam na forumu je zaista malo ljudi koji rade u LAP-u. Covekovu kilometrazu, znanje, iskustvo... nisam ni dovodio u pitanje... Neznam odakle ti ideja da je bilo ko nekoga, napao, uvredio ili nesto slicno???
4. Sam sebe negiras u jednom jedinom postu. Prvo kazes kako je LAP profesionalan za razliku od drugih, a zatim tvrdis da je SEQ stvar izbora (u ovom drugom se slazemo). Morao bi da se opredelis za jedno od ta dva misljenja.
Samo mogu da se slozim sa Dekijem :twisted:
i da dodam:
Sto se tice Bassystem-ove price, mislim da bi trebali svi da ga slusamo ka' djeca majku jer ne vjerujem da iko na ovom forumu ima vecu kilometrazu, i da li ce je iko imati, od njega sto se tice mnogih stvari.
Ne znam da li si ti normalan...u potpunosti postujem coveka ali ovakve gluposti izvaliti... "ne verujem da iko na ovom forumu ima vecu kilometrazu, i da li ce je iko imati"..."mislim da bi trebali svi da ga slusamo ka' deca majku" :?
ps:
bolje da su program nazvali nazvali Illogical :roll:
Goran
28-02-2004, 01:19 PM
Ljudi, nemojte da banalizujete svaku moju recenicu. Za ovakvim pricama nema potrebe jer nismo mala djeca, dovoljno svi razumijete sto sam htio da kazem, samo mogu da priznam da je rjecnik bio malo u afektu, a i volim da se zafrkavam na svoj racun ali izgleda da vam to nije blisko.
Sto se tice Bassystema, ne znam koliko ga poznajete, ali nema studija u BGD i NS u kojem on nije nesto snimio ili odsvirao, stim da nema instrumenta koji ne svira, i to VEOMA dobro, bolje nego neki koji citav zivot sviraju jedan instrument i o njima se naveliko prica. Siguran sam da je on jedan od ozbiljnih kandidata za podizanje kvaliteta nase muzike na mnogo veci nivo koji je sada. I samo jednu stvar: da su ga tadasnje kolege iz benda slusale, "Drunder" bi bila sigurno najbolja ploca na ovim prostorima u tom maniru muzike.
Sto se tice Logica, on jedini ima neke detalje sto se tice sinhronizovanja sa magnetofonima i zato ga u velikim studijima svi koriste. Kao sto sam REKAO, to nije nas domen rada tako da je sekvencer za nas rad samo stvar ukusa. Ne vidim tu nikakvo negiranje sa svoje strane.
Jos jednu stvar, koja se ne tice vas vec svih nas sa ovih prostora: kada cemo vec jedanput prestati da drugima trazimo "rupe na 300 Hz" i tako nekim glupostima, tj da prvo dobro iskritikujemo neciji rad da bismo pokazali drugima da sve znamo. To je jedna velika mana naseg mentaliteta koje su se ljudi vani odavno oslobodili. Ne kazem da su svi kod nas takvi i ne etiketiram nikoga ali to je nesto sto je uveliko prisutno na nasem prostoru.
Pozdravljam vas sve!
idekius
28-02-2004, 02:18 PM
Ma niko ti ne trazi "rupe na 300 Hz", procitaj svoj post i videces o cemu se radi. Sto se tice te kritike kod nas, izgleda da bi trebalo da je bude puno vise... Ne razumem nasta mislis, ali ako mislis na muziku vrlo je tesko naci reci pohvale. Beovizija je primer toga...
Goran
28-02-2004, 02:32 PM
Pa upravo ti koji rade tu usranu Beoviziju su ti o kojima pri?am. Naprotiv, mislim da je ovaj forum veoma zna?ajno mjesto na kojem ne samo da se obrazujemo nego se i vaspitajemo da budemo ozbiljniji, razumniji i ?to bolji stru?njaci. Ovu temu sam potegao ba? radi tih koji rade pjesme za takve priredbe kao ?to je Beovizija. Samo sam nervozan jer nemam predstavu koliko godina treba da prodje da bi ovaj prostor dobio jedan nivo koji imaju druge zemlje, ne samo ?to se ti?e muzike.
Samo sam nervozan jer nemam predstavu koliko godina treba da prodje da bi ovaj prostor dobio jedan nivo koji imaju druge zemlje, ne samo ?to se ti?e muzike.
Nikolko....proslo je godina i godina a mi uvek isti tako da racunaj slobodno beskonacna 0
bassystem
28-02-2004, 10:32 PM
ovo se (naravno) pretvorilo u ono $to nisam htio: prepucavanje LAP-Cubase! Prvo da se zahvalim Goranu na lijepim rijecima, FALA, i da izrazim zaljenje zbog nesporazuma i nervoznih reakcija! Dakle, svi shvatite da smo svi dobronamjerni, ali mi je jasno da se coek lako iznervira kad neko tvrdi ne$to suprotno od vlastitog ubjedjenja! Ja cu samo da kazem da sam ja bio veliki ljubitelj Cubasea i kad sam otvorio LAP prvi put, zgrozio sam se. Onda sam radio jedan veliki projekat u studiju na MAC-u i u LAP-u, naravno, ja tada nisam programirao nego neki lik koji ga je super znao! Tako sam uz njega vidio da se moze konfigurisat mnogo bolje nego $to prvobitno izgleda, jer znam da njegov default izgled mnoge odbija (posebno one ikonice za instr). Ali kada sam jo$ davno probao da snimim gitaru u pc, logic je mnogo bolje radio(imao sam live-problem ka$njenja u cubaseu), a i tada je exs mogo direktno da se obradjuje pluginovima, dok je cubse radio sa giga i sfont! Tako sam ja pre$o na LAP, ali od tada mi ne pada na pamet da se prebacim! Jo$ samo znam da ko god je vidio kako to kod nekoga radi, pre$o je...e sad, Cubase se stvarno mnogo popravio, ali ja sam se naviko, i super mi je u logicu...a i stvarno, kad bi ste se malo potrudili (lak$e bi bilo kad bi vam neko pokazao) vidjeli biste da nije toliko nelogican! Samo OPEN MIND, ja sam ba$ kad sam imao problema zbog slike poku$ao opet sa Cubaseom i Nuendom, ali mi je LAP ipak mnogo bolji! Naravno, koliko ljudi-toliko cudi...samo nemojte da pljujete ono $to niste probali, ali ne otvorili (kao ja ) pa zatvorili, nego stvarno probali! Vjerujte mi, provalicete da ima nekih zanimljivih stvari koje cubase nema...ono $to je Goran pomenuo, a mene izvuklo pri mixu i sync-u pc sa trakom, to je promjenjivi sample rate pri sinhronizaciji! To je (ali sigurno) imao samo LAP tada, mozda su uveli i u cubaseu, neznam, nisam gledao, ali to je krucijalna stvar pri sinhronizaciji vi$e tejkova pc-traka! ...naravno, za i protiv ima bezbroj, i to je besmislena rasprava, svi koriste ono $to im prija, samo ja kazem (znaci moje iskustvo) da LAP na mac-u izgleda i radi mnogo bolje od bilo koje kombinacije na pc-ju! Jo$ da dodam da su to mnogi rekli! Ajde da me neko razuvjeri...
Eto, raspisah se, a ne saznah: za$to ne vidim sliku u LAP-u? Mozda neko zna
za$to ne vidim sliku u LAP-u?
Pomogo bih ti ali nikada nisam radio sa slikom u LAP-u.
I ja sam radio sa LAP-om i mogu vam reci da je stvarno dobar sekvencer.Default mu je odvratan,ali kada se malo sredi,meni je mnogo lepsi od cubase-a,deluje profesionalnije.Ima sve sto meni treba.Ima dobar VST Rhodes,sjajne synth-ove,a sada mu ubacuju i Sculpture(mislim da se ovako zove) emulaciju zicanih instrumenata koja je,kako kazu,veoma verna i predstavlja revoluciju!Takodje sam cuo od mnogih ljudi da je na Mac-u nepremasiv.E, jos da imam i MAC...LAP je po meni profi stvar koja zahteva profi hardware,i gomilu externih stvari,tako da je po meni mnogo bolje resenje za nas Cubase,jer 90% nas radi samo na PC.Pozdrav :wink:
I ja bih ti pomogao.. Radim u Logicu ali nazalost, nikada nisam imao potrebu da radim sync slike i zvuka tako da mi to nije poznato.. sorry
dr.Ru
01-03-2004, 10:48 PM
Pozdrav velikom Bassystem-u :!:
Znas kako to izgleda u vojsci: zaboravis i sta je PC, a kamoli sta je *.mov i *.avi.
Ipak, kako sam upravo izasao na redovno odsustvo, odlucio sam malo da potrazim odgovor na tvoje pitanje, jer ga ja, na zalost ne znam....... ili sam ga zaboravio negde u maskiranim cizmama.
Dakle, pogledaj ove korisne linkove i puno Te pozdravljam.
http://community.sonikmatter.com/cgi-bin/emagic/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=12;t=000806
http://community.sonikmatter.com/cgi-bin/emagic/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=12;t=000048
http://community.sonikmatter.com/cgi-bin/emagic/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=12;t=000774
http://community.sonikmatter.com/emagic/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=12;t=000806#000000
bassystem
02-03-2004, 12:00 AM
pa ti si u vojsci? Ba$ mi zao, $to se ne oslobodi? Jesu li ti bar dali da nosi$ laptop tamo, pa da ih zadivi$, a usput nama pomaze$!!!!
Ma dobro, i to je za ljude...nego, svaka ti cast $to umjesto da se zajebava$ na godi$njem, ti se vere$ na net da trazi$ odgovore na na$a zaludna pitanja! Za$to ne vidim sliku? Pa sigurno zbog toga $to je neki kinez ocistio nos kad je lemio neki kondenzator na moju plocu!!! Nema veze!
Ajde kad sam vec tu, ocu da se ogradim od DrUnder Akusticne verzije koja je ovih dana iza$la na reizdanju cd-a DrUnder! Dakle, ono $to se cuje na cd-u je neciji (jo$ uvjek neznam ciji) poku$aj da "POPRAVI" moj miks, tako da se na cd-u cuju samo visoki i samo malo basa!!! Dakle, buduci i sada$nji producenti i kompozitori::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::::
OBRATITE PAZNJU S KIM RADITE POSAO, DA VAM MIKS NEBI ZVUCAO KO MENI!!!! ILI BAR ISPRATITE PROJEKAT DO KRAJA DA VAM SE NEBI DESILO DA NA CD-U NE MOZETE DA PREPOZNATE VLASTITU STVAR!!!!
Hvala, skontao sam to odavno. U se i u svoje kljuse... :D
Goran
02-03-2004, 02:14 AM
ZAR OPET!!!??? :evil: :evil: :evil:
E sve bi ih poslao u !"$%&!!!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.