PDA

View Full Version : new member and one q : razlika u vezi zvucnih kartica?

MarkoM
25-02-2004, 08:28 PM
Pozdrav

Posle duzeg vremena napokon sam se registrovao.Pratim forum skoro pola godine ali nikako da se prijavim...ni sam ne znam iz kog razloga :)

Interesuje me razlika izmedju klasa zvucnih kartica.
Sa jedne strane na primer Audiophile 24/96 ili Terratec dmx6fire a sa druge Luna ili Motu 828mkII (cisto kao primer).Tu ne mislim na DSP procesore kao na luni posto normalno razumem poentu rasterecivanja CPU-a.

Poenta pitanje je u tome sto mnogo ljudi koji se amaterski bave produkcijom (u extra vecini :D ) koriste samo komp.

Na primer, meni je bitna poenta dobrog zvuka koju bi cuo na dobrim monitorima.I to je to ! Odnosno, setup systema se odnosi na razne synth. , semplere i ostale vst instrumente a to se sve baca u sekvencer i naravno koriste se razni plyg. za sredjivanje sound-a.

Klavijatura takodje ide preko Usb-a tako da vise i nije potreban midi.Mislim, bar za klasicnu primenu klavijature.

Mene interesuje iskljucivo elektronska muzika (za sada se ni ne upustam u Vokale :D posto sigurno nemam ni priblizno znanje) tako da mi ni ne treba Mic.Mada imam ulaz na pomenutoj terratec-ovoj kartici.

Pretpostavljam da se u pomenutim klasama vise drasticno ne oseca razlika u kvalitetu zvuka.

Ili gresim ?

Znaci jos jednom, ne snimam nikakve instumente nego iskjlucivo se koristi komp. Sta bi ja extra dobio na primer sa Motu 828mkII (posto neki ljudi oko mene samo pominju tu karticu a znam da i oni nemaju veze o cemu se tu zapravo radi)

Nadam se da vam necu oduzeti mnogo vremena.

Takodje veliki pozdrav diviner-u !

MM

kVu
26-02-2004, 04:40 AM
Pa. Ako radis samo sa synthevima tj. sve preko kompa, ne verujem da ista mozes dobiti ili izgubiti u zvuku u klasi tih kartica koje si nave. Jedino bi trebalo da obratis paznju na kvalitet DA konvertora. Gledaj onu koja ima sto kvalitetniji izlaz na monitore...

pozdrav

MarkoM
28-02-2004, 01:07 AM
Tako nesto sam i mislio.
Mada mi jos nista nije jasno u vezi Motu kartice :(

Thanks

Goran
28-02-2004, 02:49 AM
Taj 828 ima mnogo nekih opcija koje pitanje da li ces ikada iskoristiti. Ako imas PC nemoj sa zalecati sa MOTU-om jer sve ljude koje znam a koji imaju bilo kakav MOTU su imali probleme sa PC i vecina je dosla u situaciju da kupi Mac radi nje.Ako mozes da uzmes i da je probas neko vrijeme, obavezno to uradi. Sto kaze prethodnik, gledaj konvertore, i AD i DA, (mozda ce ti nekad i zatrebati AD). Audiophile je veoma kvalitetna i stabilna, nju instaliras i zaboravis da to postoji u kompjuteru.

SandRob
28-02-2004, 04:37 PM
ako zelis pouzdanu karticu sa svom mogucom driverskom podrskon, odlicnim konverterima, malom latencijom, supportom... mozda bi moga razmilsit o rme, ako uz sve to zelis dodatnu mogucnost routhinga, dodatne instrumente i efekte onda uzmi nekog creamwarea. dakle, kod lune (pulsar, scope) se ne radi samo o "rasterecivanju procesora". :roll:

MarkoM
28-02-2004, 05:32 PM
ako zelis pouzdanu karticu sa svom mogucom driverskom podrskon, odlicnim konverterima, malom latencijom, supportom... mozda bi moga razmilsit o rme, ako uz sve to zelis dodatnu mogucnost routhinga, dodatne instrumente i efekte onda uzmi nekog creamwarea. dakle, kod lune (pulsar, scope) se ne radi samo o "rasterecivanju procesora". :roll:

ja imam terratec dmc6fire i za sada mi deluje sve ok.

Za sada jos ne znam puno o tome (mogucnost routhinga, dodatni instrumenti i efekti).

Ali zato sam se i pojavio na forumu.....da nesto i naucim :wink:

Pozdrav

Eon
28-02-2004, 06:57 PM
Routhing ti je spajanje...prespajanje...znaci sloboda koristenja u slucaju audio kartica....creamware je ovde neprikosnoven i vrlo je univerzalan za sve pravce muzike...znaci tu ce se naci i metalac i narodnjak i sve ono sto je izmedju...pored toga kvalitet je u DA i AD i dinamici...znaci prava pro kartica...sto ne znaci da druge nisu kao npr. RME...samo sto RME nudi sve to bez slobode routhinga kao kod CW-a

MarkoM
01-03-2004, 06:53 PM
Routhing ti je spajanje...prespajanje...znaci sloboda koristenja u slucaju audio kartica....creamware je ovde neprikosnoven i vrlo je univerzalan za sve pravce muzike...znaci tu ce se naci i metalac i narodnjak i sve ono sto je izmedju...pored toga kvalitet je u DA i AD i dinamici...znaci prava pro kartica...sto ne znaci da druge nisu kao npr. RME...samo sto RME nudi sve to bez slobode routhinga kao kod CW-a

mozes li, kada imas vremena, posto ne bi bilo koga puno da cimam, da mi napises neki primer za routhing.........posto mi je i dalje nejasno.....

bar sam iskren........ :wink:

Pozdrav

SandRob
01-03-2004, 08:10 PM
baci oko ode (http://www.creamware.de/en/products/sfp/intro/basics/live.asp)

MarkoM
02-03-2004, 01:15 AM
hvala.......stvari su sada malo jasnije :wink:

Pozdrav