View Full Version : nije sve u software-u!
dlukace
21-02-2004, 11:05 PM
cao ljudi! evo u zadnje vrijeme sam dosta vremena posvetio softsintevima( sekvencerima i ostalom,..) i stvarno mogu re?i da samo njih par ima kakav takav zvuk.po mojem mi?ljenju je da su hardware sintevi jo? i danas kudikamo bolji od soft verzija.velika pomo? su samo stvari poput wavelaba za editiranje,recycle-a,cubase,acid...sintevi dosta dobro zvu?e ali ipak ne kao jd990,wavestation,xv serija,triton i ostalo-koje je va?e mi?ljenje?
Dosta sam suprotnog misljenja, a to je da su bas ti sample-based sintovi (JD990, XV serija, Wavestation, itd...) najbolje emulirani posto jelte koriste semplove ;)
Sto se tice ostalih (MiniMoog, ARP, itd...) imaju veoma dobre emulacije ali sve to ipak nije dovoljno blizu, bar kad su u pitanju analogni sintovi.
dlukace
22-02-2004, 02:20 AM
djelomi?no si u pravu pure...mnogi i dan danas koriste prave analogne sinteve zato jer nema prave zamjene u software-u,ali kad bolje pogleda? gdje je prava emulacija jd990 ili wavestationa(novi korgov soft-wavestation mo?da?...) pa i ostalih workstationa poput tritona ili roland xv serije.sampletank nije ba? tako dobar a i hypersonic isto tako.zasad nema idealne zamjene,ali vrijeme radi za software...
idekius
22-02-2004, 04:36 AM
Hmmmm... Recimo Tritonove violine meni deluju plasticno, dok u akai formatu mozes iskopati svasta sto se cuje vrlo verno...
djelomi?no si u pravu pure...mnogi i dan danas koriste prave analogne sinteve zato jer nema prave zamjene u software-u,ali kad bolje pogleda? gdje je prava emulacija jd990 ili wavestationa(novi korgov soft-wavestation mo?da?...) pa i ostalih workstationa poput tritona ili roland xv serije.sampletank nije ba? tako dobar a i hypersonic isto tako.zasad nema idealne zamjene,ali vrijeme radi za software...
Najslicnije Wavestationu pa mozda i bolje je X-Phraze (nije toliko veran ali je slican) dok recimo ovaj Korgov Wavestation VST razbija...sve su originalni preseti iz Wavestationa tako da ne moras da brines za vernost samo sinta :wink:
dlukace
22-02-2004, 12:47 PM
da,xphraze je sli?an wavestationu ali nije to ba? takav sound jer zna? i sam da ako xphraze koristi iste semplove s wavestationa da filter nije isti pa svi oni efekti,sami izlazi i ostalo...zanima me kako zvu?i taj novi korgov softsint? jel ima kakav link o njemu,mp3 mo?da?
pure,da li si probao na neuronu da napravi? zvukove sli?ne wavestationovim? vox-evi su stra?ni na toj ma?ini...
idekius-da,triton ima malo plasti?ne violine,ali nijedan sint nije savr?en...
da,xphraze je sli?an wavestationu ali nije to ba? takav sound jer zna? i sam da ako xphraze koristi iste semplove s wavestationa da filter nije isti pa svi oni efekti,sami izlazi i ostalo...zanima me kako zvu?i taj novi korgov softsint? jel ima kakav link o njemu,mp3 mo?da?
pure,da li si probao na neuronu da napravi? zvukove sli?ne wavestationovim? vox-evi su stra?ni na toj ma?ini...
idekius-da,triton ima malo plasti?ne violine,ali nijedan sint nije savr?en...
Pogresno sam formullisao post...korgov VST ce imati iste presete/zvukove iz Wavestationa dok X-Phraze samo zvuci/veoma podseca na isti.
Neuron je fenomenalan za pravljenje bilo kakvih digitalnih/ambijentalnih/atmosfericnih zvukova...a na kraju krajeva moze se koristiti kao najsofisticiraniji sempler ;)
dlukace
22-02-2004, 09:39 PM
jel zna tko kakav link za korgov wavestation softsynth?
pure,reci mi da li ti je sad ipak malo ?ao novaca koje si dao za neuron?.,jer ipak je to skupa igra?kica,a po meni joj mo?da za tu lovu fali par stvar?ica(premda mi je to jedan od najboljih hardware sinteva ikad napravljenih)
-ne znam da li ima vokoder(kao ms2000?), port kao yamaha za wind kontroler jer bi s time bio puno vi?e ekspresivniji?, kaosspad ili d-beam,...
neki softsintevi imaju dosta sli?an zvuk neuronovom-prvi je reaktor pa zatim absynth...samo nema ni?eg lijep?eg od neurona kad se pogase uve?er sva svjetla...predivno!
jel zna tko kakav link za korgov wavestation softsynth?
nije izasao jos uvek...
pure,reci mi da li ti je sad ipak malo ?ao novaca koje si dao za neuron?.,jer ipak je to skupa igra?kica,a po meni joj mo?da za tu lovu fali par stvar?ica(premda mi je to jedan od najboljih hardware sinteva ikad napravljenih)
-ne znam da li ima vokoder(kao ms2000?), port kao yamaha za wind kontroler jer bi s time bio puno vi?e ekspresivniji?, kaosspad ili d-beam,...
neki softsintevi imaju dosta sli?an zvuk neuronovom-prvi je reaktor pa zatim absynth...samo nema ni?eg lijep?eg od neurona kad se pogase uve?er sva svjetla...predivno!
Ovako, definitivno jeste skupa sprava i sigurno bih zalio da sam u nekoj drugoj situaciji ali ljudi iz Hartmanna vredno rade na spravi tako da stvarno ne mogu da se zalim. U poslednjih godinu dana ubacili su mnogo novih opcija/fixeva, kako tehnickih tako i muzickih. Najbolji primer je izbacivanje bilo kakvog limita u velicini modela (do sada je bio limit 12MB) tako da su sada sve zvukove (400 zvukova i jedno 200 modela) morali ponovo da rade. Nazalost, svi casopisi su testirali Neuron sa prvom (1.0) verzijom softvera i sa starim setom zvukova/modela.
Podrska je savrsena i voljni su da pomognu kako znaju i umeju (primer: bilo kom korisniku ce da kompajliraju specijalnu verziju operativnog sistema sa zeljenim izmenama/opcijama). Zvucno mozda lici na Reaktor/Absynth i slicne ali nacin na koji se dolazi do tog zvuka je potpuno nov a i sama sprava ima svoju (zvucnu) karakteristiku sto je danas u eri soft sintova veoma retko.
Vokoder nema kao ni ovo sto si pomenuo. Nisam doduse ni razmisljao o tome posto mi je ionako vezan na Kaoss Pad, ali je sve to nadoknadjeno kolicinom kontrolera na samoj spravi. Naprimer, navedi mi jos jednu spravu gde mozes da jednim kontrolerom/dzojstikom kontrolises cutoff i resonance potpuno nezavisno? Ne bas mnogo opcija, zar ne? ;)
dlukace
23-02-2004, 05:22 AM
da,na samom sintu je sve dosta dobro rije?eno pa nema neugodnih iznena?enja,a ?to se ti?e kontrolera on je stvarno na prvom mjestu(samo vjerujem da ?e ubacit u 2 verziji vokoder i poneke sitnice koje ?e ga u?init jo? boljom ma?inom).
ako je takva podr?ka kao ?to ti pi?e? onda je to stvarno odli?no jer se kupac osje?a zadovoljnijim kad netko stoji iza njega kad iskrsnu nepredvi?eni problemi.sli?nu stvar kod softwarea imamo kod spectrasonicsa koji rade punom parom i trude se iz petnih ?ila da udovolje kupcu.
trtebalo bi da postoji mnogo vi?e ovakvih primjera,tko zna,mo?da bi bilo manje piraterije da se svi toga pridr?avaju...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.